X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! nie dam rady Was nadrobić, aczkolwiek czasem Was podczytuję.
    U nas OK, Iga ma mega długie nogi - o 3 tygodnie starsze, także zapowiada się wysoka dziewczyna :D wczoraj (29+1) ważyła 1330g także rozwija się prawidłowo :) zdecydowałam się na CC i planowane jest póki co na 16/17 stycznia, czyli tydzień wcześniej niż TP. Tak poza tym to cały czas pracuję, ale chyba od grudnia zrobię sobie 'wolne' bo plecy zaczynają mnie boleć i ciężko już mi wytrzymać cały czas na siedząco. W ostatnim miesiącu sporo przybrałam na wadze, ale miałam zastój w chodzeniu na bassen i spacerach, więc muszę się wziąć za siebie bo nie chce mieć potem problemów z zrzucaniem,a poza tym sport to zdrowie! :)
    Zdrówka dla Was wszystkich ;)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 ja to samo, grudniowo/styczniowa i zaczynam panikować, chyba jakiś stres przedporodowy.
    Dzisiaj stałam w kolejce po rogale świętomarcińskie i też mnie wszyscy zlali... a mój brzuchol już dosyć pokaźny. Staram się unikać wychodzenia z domu i stania w kolejkach bo jest z ludźmi masakra.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nikt nie puszcza, a praktycznie codziennie gdzieś stoje, sklep, poczta, w rossmannie nawet, gdzie niby mają nalepke, że ciężarne w pierwszej kolejności to tylko raz mi się zdarzyło, że mnie przywołała, a wczoraj nie dość, że swoje stałam, to jeszcze jakaś baba bezczelnie się przede mnie wepchała! o! :P a brzuch też już mam wielki, z powodzeniem mogłabym coś na nim postawić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tym rossmannem, nie wiem po co ta nalepka jest. Raz jeden w tramwaju miejsca chciała mi ustąpić kobieta z wózkiem, oczywiście juz postalam do końca bo wokół pełno mężczyzn i studentów i nikt nie wstał, ale postanowiłam, ze jak urodzę to bede ciężarne przepuszczać i ustępować miejsca, bo wczesniej nie zwracałam tak bardzo uwagi na to, ale mysle, ze czasem wystarczy sie trochę rozglądnąć i ciężarna przepuścić. Mysle ze ludzie sa zdania, ze to żaden problem dla nas i pewnie mamy masę wolnego czasu, ale przeciez nie każda jest na zwolnieniu, niektóre maja jeszcze inne dzieci w domu i nie zawsze sie lekko ciaze przechodzi, według mnie stan błogosławiony to nie jest, przynajmniej u mnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje FasUla :P ja to jeszcze z reguły z wózkiem i dzieckiem, albo i z dwójką, ale to ich też nie rusza... w tej ciąży, gdzie na prawdę codziennie gdzieś chodze, bywa, że i w jednym dniu zaliczam kilka sklepów i pocztę, na palcach JEDNEJ ręki zliczę, jak mnie ktoś przepuścił..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właścicielka bloga "SROKA o..." też wczoraj urodziła :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie od dwoch dni kreci w glowie, nie mowiac o bolu miednicy i spojenia lonowego, a w domu ogarnac trzeba i starszym dzieckiem sie zajac;)

Wczoraj w rossmannie babka obsluzyla mnie bez kolejki, ale zdarzylo mi sie to pierwszy raz, tak to ludzie zlewka totalna...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zajrzalam na grudniowki i dwie juz rozpakowane. Ja tez mam na poczatek stycznia i normalnie az mi goraco sie zrobilo. A jeszcze wczoraj bylam pewna ze mam tyyyle czasu. No to chyba zaczne pakowac torbe...

Summerka lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak stoję w kolejkach to prawie zawsze jestem wywolywana przez kasjerki ale ludzie stojący przede mną jeszcze ani razu mnie nie przepuścili,tak z wlasnej woli,dzisiaj byłam na zakupach w supermarkecie i kolejka do kasy byla bardzo dluga za wzgledu na jutrzejsze święto,ale pani na kasie mnie zobaczyła i wywolala z kolejki a reszta ludzi miała miny jak by mnie chcieli zabić aż głupio się poczułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:00

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka grudniówek jest więcej rozpakowanych tylko pierwsza strona nie jest uzupełniona ;) Poczytałam dziś troszkę z ciekawości.

Mnie raz dostrzeżono w pepco a tak to zero empatii... A w rossmanie to mam przeważnie takiego pecha, że nawet jak jest jedna osoba w kolejce przede mną to coś się musi schrzanić, a to papier w kasie fiskalnej akurat się skończy, a to nie mogą czegoś zeskanować i tak zawsze swoje muszę odstać ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie życzliwości dla ciężarnych to ja mam jakąś dobrą serię. Ostatni właśnie w Rossmannie pani mnie wywołała do kasy z końca kolejki. A wczoraj to już w ogóle hit hitów - stałam na poczcie, pech chciał, że kolejka na 150. I też - ktoś odszedł do okienka, pierwsza w kolejce osoba już startuje a pani w okienku "proszę panią w ciąży" - przez moment nie zajarzyłam, że ona mówi do mnie. :D :D :D Chociaż w kolejce gdzieniegdzie wrogość widziałam, to fakt. -_-

Summerka, natalka0887, tygrys73, ania.g lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak stoję chwilę to duszę się i mdleje więc jak mnie ktoś kiedyś nie wpusci to sama się wepchne

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki, CRP podwyższone 11,8 (norma do 10),
    leukocyty tez podwyzszone, reszta w normie

gorzej wyszedł mocz :/
    Białko w moczu- opal :/
    leukocyty 5-10 w polu widzenia
    liczne moczany bezpostaciowe,
    liczne bakterie

czyli infekcja :/ gin chyba powinien mi cos przepisac w czwartek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dostaniesz antybiotyk, ja brałam duomox. Na złe wyniki moczu na razie możesz sobie pomoc sokiem z żurawiny lub żurawitem. Plusem jest ze pewnie jak będziesz robic posiew na paciorkowca to wyjdzie ok, bo będziesz juz przeleczona;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tez jedna dawkę chyba monuralu, w każdym razie tez mysle ze cos Ci przepisze, a w sumie moze jeszcze dzis Ci receptę wypisze i np maz odbierze?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Monural - dostałam go w pierwszej ciazy, gdy pojechałam na IP okazało sie, ze infekcja pęcherza. Ale zanim go wzięłam, przestudiowalam ulotkę i internet i stwierdziłam, ze nie jest tak złe z ta moja infekcja i nie bede brac i nie wzięłam, piłam wodę i żurawinę i przeszło. Ale, jesli naprawdę jest konieczność, to trzeba wziąć.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tak dzis miałam ciemno przed oczami i tak strasznie duszno...leze do teraz...masakra ta znieczulica u ludzi:///
    Monural jest dobrym lekiem, mysle ze nie na co ryzykować samej wody i żurawiny...profilaktycznie tak ale nie jak cos sie dzieje:((( mi lekarz mowil ze dla dziecka mniej szkodliwy ten lek niz nie leczone zapalenie...wiec ja pilam 2 saszetki i przeszło, do dzis profilaktycznie żurawinę i odpukać nic sie nie dzieje:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytalam ze to bialko w moczu moze byc objawem gestozy (zatrucia ciążowego) które jest bardzo niebezpieczne :/ na dodatek mam problem z wysokim cisnieniem i przez ostatnie 2tyg przytylam 1,5kg :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero w czwartek mam wizyte wiec pewnie wtedy mi wypisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity nie czytaj tych glopot!!! Mało masz zmartwień??? Jest stan zapalny to i jest białko... Cisnienie Ci skacze bo sie martwisz... A tyle co ja przytylam to zadna z was nie przytyla, wiec glowa do gory i nie mysl o glopotach:D

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ