X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! nie dam rady Was nadrobić, aczkolwiek czasem Was podczytuję.
    U nas OK, Iga ma mega długie nogi - o 3 tygodnie starsze, także zapowiada się wysoka dziewczyna :D wczoraj (29+1) ważyła 1330g także rozwija się prawidłowo :) zdecydowałam się na CC i planowane jest póki co na 16/17 stycznia, czyli tydzień wcześniej niż TP. Tak poza tym to cały czas pracuję, ale chyba od grudnia zrobię sobie 'wolne' bo plecy zaczynają mnie boleć i ciężko już mi wytrzymać cały czas na siedząco. W ostatnim miesiącu sporo przybrałam na wadze, ale miałam zastój w chodzeniu na bassen i spacerach, więc muszę się wziąć za siebie bo nie chce mieć potem problemów z zrzucaniem,a poza tym sport to zdrowie! :)
    Zdrówka dla Was wszystkich ;)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 ja to samo, grudniowo/styczniowa i zaczynam panikować, chyba jakiś stres przedporodowy.
    Dzisiaj stałam w kolejce po rogale świętomarcińskie i też mnie wszyscy zlali... a mój brzuchol już dosyć pokaźny. Staram się unikać wychodzenia z domu i stania w kolejkach bo jest z ludźmi masakra.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nikt nie puszcza, a praktycznie codziennie gdzieś stoje, sklep, poczta, w rossmannie nawet, gdzie niby mają nalepke, że ciężarne w pierwszej kolejności to tylko raz mi się zdarzyło, że mnie przywołała, a wczoraj nie dość, że swoje stałam, to jeszcze jakaś baba bezczelnie się przede mnie wepchała! o! :P a brzuch też już mam wielki, z powodzeniem mogłabym coś na nim postawić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tym rossmannem, nie wiem po co ta nalepka jest. Raz jeden w tramwaju miejsca chciała mi ustąpić kobieta z wózkiem, oczywiście juz postalam do końca bo wokół pełno mężczyzn i studentów i nikt nie wstał, ale postanowiłam, ze jak urodzę to bede ciężarne przepuszczać i ustępować miejsca, bo wczesniej nie zwracałam tak bardzo uwagi na to, ale mysle, ze czasem wystarczy sie trochę rozglądnąć i ciężarna przepuścić. Mysle ze ludzie sa zdania, ze to żaden problem dla nas i pewnie mamy masę wolnego czasu, ale przeciez nie każda jest na zwolnieniu, niektóre maja jeszcze inne dzieci w domu i nie zawsze sie lekko ciaze przechodzi, według mnie stan błogosławiony to nie jest, przynajmniej u mnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje FasUla :P ja to jeszcze z reguły z wózkiem i dzieckiem, albo i z dwójką, ale to ich też nie rusza... w tej ciąży, gdzie na prawdę codziennie gdzieś chodze, bywa, że i w jednym dniu zaliczam kilka sklepów i pocztę, na palcach JEDNEJ ręki zliczę, jak mnie ktoś przepuścił..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właścicielka bloga "SROKA o..." też wczoraj urodziła :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie od dwoch dni kreci w glowie, nie mowiac o bolu miednicy i spojenia lonowego, a w domu ogarnac trzeba i starszym dzieckiem sie zajac;)

Wczoraj w rossmannie babka obsluzyla mnie bez kolejki, ale zdarzylo mi sie to pierwszy raz, tak to ludzie zlewka totalna...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zajrzalam na grudniowki i dwie juz rozpakowane. Ja tez mam na poczatek stycznia i normalnie az mi goraco sie zrobilo. A jeszcze wczoraj bylam pewna ze mam tyyyle czasu. No to chyba zaczne pakowac torbe...

Summerka lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak stoję w kolejkach to prawie zawsze jestem wywolywana przez kasjerki ale ludzie stojący przede mną jeszcze ani razu mnie nie przepuścili,tak z wlasnej woli,dzisiaj byłam na zakupach w supermarkecie i kolejka do kasy byla bardzo dluga za wzgledu na jutrzejsze święto,ale pani na kasie mnie zobaczyła i wywolala z kolejki a reszta ludzi miała miny jak by mnie chcieli zabić aż głupio się poczułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:00

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka grudniówek jest więcej rozpakowanych tylko pierwsza strona nie jest uzupełniona ;) Poczytałam dziś troszkę z ciekawości.

Mnie raz dostrzeżono w pepco a tak to zero empatii... A w rossmanie to mam przeważnie takiego pecha, że nawet jak jest jedna osoba w kolejce przede mną to coś się musi schrzanić, a to papier w kasie fiskalnej akurat się skończy, a to nie mogą czegoś zeskanować i tak zawsze swoje muszę odstać ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie życzliwości dla ciężarnych to ja mam jakąś dobrą serię. Ostatni właśnie w Rossmannie pani mnie wywołała do kasy z końca kolejki. A wczoraj to już w ogóle hit hitów - stałam na poczcie, pech chciał, że kolejka na 150. I też - ktoś odszedł do okienka, pierwsza w kolejce osoba już startuje a pani w okienku "proszę panią w ciąży" - przez moment nie zajarzyłam, że ona mówi do mnie. :D :D :D Chociaż w kolejce gdzieniegdzie wrogość widziałam, to fakt. -_-

Summerka, natalka0887, tygrys73, ania.g lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak stoję chwilę to duszę się i mdleje więc jak mnie ktoś kiedyś nie wpusci to sama się wepchne

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki, CRP podwyższone 11,8 (norma do 10),
    leukocyty tez podwyzszone, reszta w normie

gorzej wyszedł mocz :/
    Białko w moczu- opal :/
    leukocyty 5-10 w polu widzenia
    liczne moczany bezpostaciowe,
    liczne bakterie

czyli infekcja :/ gin chyba powinien mi cos przepisac w czwartek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dostaniesz antybiotyk, ja brałam duomox. Na złe wyniki moczu na razie możesz sobie pomoc sokiem z żurawiny lub żurawitem. Plusem jest ze pewnie jak będziesz robic posiew na paciorkowca to wyjdzie ok, bo będziesz juz przeleczona;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tez jedna dawkę chyba monuralu, w każdym razie tez mysle ze cos Ci przepisze, a w sumie moze jeszcze dzis Ci receptę wypisze i np maz odbierze?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Monural - dostałam go w pierwszej ciazy, gdy pojechałam na IP okazało sie, ze infekcja pęcherza. Ale zanim go wzięłam, przestudiowalam ulotkę i internet i stwierdziłam, ze nie jest tak złe z ta moja infekcja i nie bede brac i nie wzięłam, piłam wodę i żurawinę i przeszło. Ale, jesli naprawdę jest konieczność, to trzeba wziąć.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tak dzis miałam ciemno przed oczami i tak strasznie duszno...leze do teraz...masakra ta znieczulica u ludzi:///
    Monural jest dobrym lekiem, mysle ze nie na co ryzykować samej wody i żurawiny...profilaktycznie tak ale nie jak cos sie dzieje:((( mi lekarz mowil ze dla dziecka mniej szkodliwy ten lek niz nie leczone zapalenie...wiec ja pilam 2 saszetki i przeszło, do dzis profilaktycznie żurawinę i odpukać nic sie nie dzieje:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytalam ze to bialko w moczu moze byc objawem gestozy (zatrucia ciążowego) które jest bardzo niebezpieczne :/ na dodatek mam problem z wysokim cisnieniem i przez ostatnie 2tyg przytylam 1,5kg :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero w czwartek mam wizyte wiec pewnie wtedy mi wypisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity nie czytaj tych glopot!!! Mało masz zmartwień??? Jest stan zapalny to i jest białko... Cisnienie Ci skacze bo sie martwisz... A tyle co ja przytylam to zadna z was nie przytyla, wiec glowa do gory i nie mysl o glopotach:D

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ