X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    oj no to faktycznie spore roznice w pomiarach... ja ostatnim razem mialam 18mm i lekkie rozwarcie, zobaczymy jak bedzie w czwartek.. sterydów nie mialam podanych niestety :/
    Mi gin mowil ze jak sie robi rozwarcie na zewnetrznym ujsciu bo takie mam to sue juz nie zamknie.

Pati a z dlugoscia szyjki to tez mi wczoraj pokazywal, ze jak docisnie glowice mocniej to szyjka sie wydluza a jak delikatnie wsunie to jest wtedy w "stanie spoczynku" wiec zalezy jaki lekarz i jak mocno bada

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka no ja własnie tez sie boje tej gestozy :/
    zobacze co mi powie gin w czwartek, narazie wypilam zurawinke

mitzula super ze juz taka duza dziewczynka :)
    tez jestem ciekawa ile moja bedzie miec
    a Twoja ile miala ostatnim razem?

a to KTG to z jakiego powodu masz miec? bo obowiązkowe są chyba troche pozniej prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Pati a z dlugoscia szyjki to tez mi wczoraj pokazywal, ze jak docisnie glowice mocniej to szyjka sie wydluza a jak delikatnie wsunie to jest wtedy w "stanie spoczynku" wiec zalezy jaki lekarz i jak mocno bada

to mi gin podczas badania szyjki kazał zakaszleć i robił pomiary przed i po/albo w trakcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:51

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, jak jestes rozbita to nie bierz antybiotyku na razie. na biegunke - wegiel,smecta a z jedzenia - jagody, banany, marchwianka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Felicity pewnie ma crp wyższe i leukocytoze ze względu na infekcje moczu, a nie przeziębienie. Co do soku z żurawiny, to ważne zeby był 100%, niesłodzony i nie jakiś syrop na bazie alkoholu, ja kupiłam zwykła herbatę z żurawiny, mozesz tez duzo pic duzo wody z cytryna.
    Co do obrzęków, to ja tez mam kosmiczne, ale ciśnienie w normie albo niskie, wiec u mnie akurat to nic niepokojącego. Ja mysle, ze jak ciśnienie jest mierzone na każdej wizycie i nie było uwag do tej pory, to tez nie ma sie co stresować. Trzymam kciuki, żebyśmy na razie jeszcze były w dwupaku wszystkie, przynajmniej do połowy grudnia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no antybiotyku na własną rękę nie będę brać. A biegunka była dzis jednorazowa więc narazie to nie jest problemem.
    to rozbicie to raczej przez dołującą pogode i ciągle leżenie, wiecie jak to sie nudzi... ostatnio pozwalałam sobie na częstsze spacerki po domu bo tak mnie kosci bolały od lezenia ze nie dalo sie wytrzymać. Ale wiadomo to takie wyjscia pokój kuchnia i z powrotem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam 100% sok z żurawiny, niesłodzony, rozcieńczyłam z wodą ale i tak strasznie cierpki :P tylko nie wiem ile to trzeba pić dziennie? orientuje sie któraś?

ja niby mam herbatke z żurawiny ale jej nie piłam - na odwrocie napisane ze niewskazane dla kobiet w ciazy, na drugim miejscu zawiera hibiskus..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sok mozesz pic codziennie, tyle, ile bedziesz miała ochotę;) pewnie taka butelka Ci na 3-4 dni starczy;)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soku powinno się pić 100ml dziennie, czyli jeden kieliszek sam albo rozcieńczony z wodą. Swego czasu bardzo często miałam infekcję i takie miałam zalecenia. Tylko trzeba wypić ten sok 100% w ciągu 10 dni. (wszytko jest zapisane na etykiecie)

Co do KTG ja muszę robić już od 28tc, ze względu na cukrzyce i poprzednie straty. Poza tym bardzo często mi brzuch twardnieje i lekarz "dmucha na zimne" bo w każdej chwili może się u mnie coś zacząć.

Ostatnie pomiary miałam 30+0 i mała miała 1620g dziś 32+1 i 2187g

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula to już super waga. A jak twoja cukrzyca, miewasz skoki? Ja niestety tak. No ale nic z tym nie zrobię bo wyniki krzywej mnie nie kwalifikują..sama muszę się sobą zajmować

Dziewczyny kiedy GBS? Dopiero po skończonym 35?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, maluszek wazy ok 2300 kg 32 tydzien.
    Szyjka ok 3-4 cm i delikatne rozwarcie. Lekarz zalecił odpoczynek, magne, no spe i luteine.
    Od dzis jestem na L4 wiec bede mogła wiecej odpoczywac, chociaz czekaja na mnie ubranka do wyprasowani i kupno wyprawki do szpitala.

Felicity, anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

sylwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaa no to juz nie taki całkiem maluszek :)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj paskudnie czuję... normalnie wyję cały dzień, miałam straszne sny w nocy i strasznie mnie to rozchwiało, tragedia

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, piateczka! Mam tak od wczoraj. Probuje zazrec czekolada i lodami ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem ciastka i czekoladę!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skonczylam jeść kanapki z nutellą :D :D :D

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik o ja Cie kręcę!! duża dzidzia :)

ja tez mam jakieś rozchwianie .....a jak sobie o kolędach pomyślę, tudzież o świątecznych kawałkach to mi się już wyć chce ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam...ja mam taka zgagę i refluks ze jedyne co moge jest to gotowany kurczak i ryż...tragedia:((( jak zjem jedna kostkę czekolady to kaplica...jak sie poloze to normalnie mi sie wylewa:((( jak tu lezec na prawym/lewym boku jak ja moge tylko siedziec...

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dziewczyny kiedy GBS? Dopiero po skończonym 35?
    Tak, między 35 a 37 tygodniem.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam GBS rozpisany na 36 tc.

Jezu, mam taki kaszel,że nie mogę spać :(

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ