Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmm Felicity, ja teraz to w ciagu tygodnia potrafiłam przybrać 1,5 kg a pozniej waga stała przez następne tygodnie, mysle, ze takie skoki moga byc, nie martw sie na zapas, Ania dobrze mowi;) a do tego czasu mozesz leczyć ta infekcje domowymi sposobami, choć według mnie tez lepiej pozniej wziąć lek, zeby to nie było niebezpieczne dla dziecka. Ja w sumie niepotrzebnie antybiotyk brałam, bo ponoć przy crp ok 30 jest dopiero taka potrzeba, ale moze dzieki temu to przeziębienie co teraz miałam, to lżej przeszłam. Na pewno Twój gin doradzi najlepiej, a do tego czasu moze sie cos podleczysz i pozniej zawsze mozesz wyniki powtórzyć.
-
nick nieaktualnyJa też dzisiaj robilam wyniki i chyba w miarę ok. Ale przy wierszu "białko w moczu" mam napisane "test weryfikacji". To znaczy, że co? Że jeszcze wynik jest wykonywany? Bo wyniki sprawdzałam na razie w necie...
Aha! I jakieś nieliczne pasma śluzu w moczu mi wyszły...To tez nie wiem co to -
nick nieaktualnyPchełka ten śluz to widocznie musial sie dostać z pochwy, tez tak mialam pare razy i to nie bylo nic niepokojącego.
ja przy tym białku w moczu nie mam podanych wartości tylko dopisane: opal*
* -oznacza poza zakresem i tez za bardzo nie wiem wlasnie ile tego bialka
sama jestem dzisiaj i moze przejade sie do apteki autem po ten sok z żurawiny, niedaleko mam. a jutro apteki nieczynne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAprilia wrote:Natalka grudniówek jest więcej rozpakowanych tylko pierwsza strona nie jest uzupełniona
Poczytałam dziś troszkę z ciekawości.
Mnie raz dostrzeżono w pepco a tak to zero empatii... A w rossmanie to mam przeważnie takiego pecha, że nawet jak jest jedna osoba w kolejce przede mną to coś się musi schrzanić, a to papier w kasie fiskalnej akurat się skończy, a to nie mogą czegoś zeskanować i tak zawsze swoje muszę odstać -
nick nieaktualnyFistaszek wrote:Dzien dobry, mogę dołączyć? Mam termin na 7.02, ale od 18tc mam zalozony szew i leze plackiem. Moim zyczeniam jest dotrzymac do 35tc, czyli do 7.01, ale kazdy tydzien po 30 tc bedzie zbawieniem dla moich chlopakow. No wlasnie, sprawy nie polepsza fakt, ze to dwa precelki
gratulacjee blizniakow. ale super!
-
nick nieaktualnyFelicity wrote:Pchełka ten śluz to widocznie musial sie dostać z pochwy, tez tak mialam pare razy i to nie bylo nic niepokojącego.
ja przy tym białku w moczu nie mam podanych wartości tylko dopisane: opal*
* -oznacza poza zakresem i tez za bardzo nie wiem wlasnie ile tego bialka
sama jestem dzisiaj i moze przejade sie do apteki autem po ten sok z żurawiny, niedaleko mam. a jutro apteki nieczynne
Ale chyba białka nie powinno być w ogóle.... jedź po tą żurawinę, bo zawsze to coś -
Felicity, nie doczytałam -jesteś chora? Bo widziałam posta o CRP i leukocytach.
Jeśli masz tylko objawy przeziębienia, to idź do rodzinnego, niech Cię osłucha. Jeśli nic nie ma w płucach, to nie ma sensu brać Duomoxu, bo przeziębienia się antybiotykiem nie leczy (!).
Piszę, bo jestem właśnie w takiej sytuacji - chora jestem na 102 - katar, kaszel, ogólne rozbicie (gorączki brak). Lekarz mnie osłuchał i tylko dał Stodal na kaszel (bo dusi mnie jak starego gruźlika), a tak to duuużo pić, spać, leżeć, odpoczywać i musi samo przejść.
Co do moczu miałam też jakieś tam szczawiany,ketony, pasma śluzu itp. ale gin nie dał żadnych tabletek, bo nie chce znów obciążać mojej ledwo żyjącej wątroby. Kazał dużo pić, jeść żurawinę i tyle.
Kup sobie póki co w Rossmanie sok żurawinowy. -
Szczawiany, ketony i fosforany pojawiaja sie w moczu w zwiazku z tym, co sie jadlo. Ja nie jem miesa, wiec pierwsze i ostatnie mam czesto w wynikach. A ketony znow bywa, ze maja zwiazek z niedozywieniem, mialam w szpitalu
Wypralam.pierwsza partie ciuszkow, az mi dziwnie, ze pranie nie pachnie! I tak sie zastanawiam, czy to nie za wczesnie. Bo potem znow prac? A z drugiej strony z moim zagrozeniem przedwczesnym porodem wole porobic co trzeba, poki mam czas.
Humory level najwyzszy,bije wszystkie pmsy swiata. Dobrze moc tlumaczyc sie hormonami i pogoda;-) -
nick nieaktualnyPchełka to prawda, białka nie powinno być w moczu
Liskova nie jestem chora tylko troche rozbita,wczoraj i dzis mialam biegunke ale w domu tez ktos mial wiec nie wiem,moze cos wirusowego w powietrzu czy jak..no ale raz dziennie to jeszcze nie powod do zmartwien zwlaszcza ze ostatnio mialam problem w druga strone z wyproznianiem..
W
czwartek mam wizyte u gina i kazal zrobic kilka badan w tym morfologie,crp,aspat,alat, poziom magnezu no i ten nieszczęsny mocz ktory nie wyszedł dobrze.
Do rossmana nie mam jak dojechac autem a chodzic nie moge.
Zaraz pojade do tej apteki po ten sok z żurawiny. Powinien byc chyba taki 100% prawda? bez zadnych zbednych dodatkow czy owoców?
-
nick nieaktualnyPati78 ta pogoda serio jest strasznie dobijająca
czemu masz zagrozenie porodem przedwczesnym?
ja mam ze względu na króciutką szyjkę, praktycznie caly czas leze..
pod koniec tygodnia wyciagne jedynie wszystkie ciuszki, poprzeglądam i dam tesciowej to prania bo tez pasowaloby sie za to zabrac -
Pati78 wrote:Szczawiany, ketony i fosforany pojawiaja sie w moczu w zwiazku z tym, co sie jadlo. Ja nie jem miesa, wiec pierwsze i ostatnie mam czesto w wynikach. A ketony znow bywa, ze maja zwiazek z niedozywieniem, mialam w szpitalugrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
he he z kolejkami to znam oj znam
na badanie do labka nie przepuszczą, niewidzialna się staję, mimo, że na widoku i stoję bo miejsc brakuje....do gina kolejka, ale nikt nie ustąpi miejsca- a idą do okulisty - no rozumiem w stanie agonalnym się idzie na badanie okulistyczne;)
choć się ostatnio uśmiałam - wolne miejsce, ludzi kupa do okulisty, przyszły dwie panie. jedna do drugiej siadaj, a ta druga nie- no co ty?! dziewczyny z brzuchami stoją a ja mam siadać? głupio takhi hi hi
Co do bólu przy przekręcaniu - ja czasami gwiazdy zobaczę tak zaboli.
no białko w moczu to coś nie tak - tez miałam się okazało, że infekcja, do tego doszły skurcze, więc chciał nie chciał trzeba było brać antybiotyk. -
Felicity, szyjka mi sie tez skraca i mialam rozwarcie. Juz nie mam, o ile to mozliwe. Dostalam juz sterydy, wiec tak bardzo sie nie przejmuje, nie mowiac o tym, ze wg roznych lekarzy pomiary szyjki wahaly sie od 23mm do 41mm, subtelna roznica, co?
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:Pchełka to prawda, białka nie powinno być w moczu
Liskova nie jestem chora tylko troche rozbita,wczoraj i dzis mialam biegunke ale w domu tez ktos mial wiec nie wiem,moze cos wirusowego w powietrzu czy jak..no ale raz dziennie to jeszcze nie powod do zmartwien zwlaszcza ze ostatnio mialam problem w druga strone z wyproznianiem..
W
czwartek mam wizyte u gina i kazal zrobic kilka badan w tym morfologie,crp,aspat,alat, poziom magnezu no i ten nieszczęsny mocz ktory nie wyszedł dobrze.
Do rossmana nie mam jak dojechac autem a chodzic nie moge.
Zaraz pojade do tej apteki po ten sok z żurawiny. Powinien byc chyba taki 100% prawda? bez zadnych zbednych dodatkow czy owoców?vincaminor wrote:Z tego co czytałam ketony mogą mieć związek ze zbyt długą nocną przerwą między posiłkami - dlatego się zaleca ciężarnym przekąszanie czegoś przed snem.
-
nick nieaktualny
-
A ja wam powiem że jestem w szoku, właśnie wróciłam od gina i moja mała waży już 2178g ! myślałam że tak prawie 2kg będzie a tu taki skok wagi. Na szczęście wszystko ok, za tydzień zrobić KTG i za 2 tyg wizyta.
Felicity, natalka0887, Pchełka, Mama84, Liskova, FasUla, anulka557, Summerka, Aprilia lubią tę wiadomość