X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym moczem to rzeczywiście najlepiej byłoby po nocy ale ja też wstaje już dwa albo trzy razy więc zazwyczaj wychodzi tak że ok 5-6 rano idę siku a później po 7 chwilę jestem w laboratorium - akurat tam gdzie chodzę otwierają już od 7. Pytałam nawet o to lekarza to powiedziała że nic się nie dzieje z tego powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:32

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Wkurzają mnie te cukry, bo się martwię o małą.
    Chciałam rodzić SN, lekarz powiedział, ze może jeszcze się odwinie. A i że raz owinięta pępowina to nie jest przeciwskazanie do SN.
    Co do wagi, ponoć jest ok.

Trzeba być dobrej myśli i skoro mówi że może się odwinac to tak będzie, nic sie nie martw!

Córeczka Emilka ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k a jaką długą masz teraz szyjkę? Dużo sie skróciła od ostatniej wizyty?
    U mnie tez mala jest raz owinieta pepowiną ale lekarz kazał nie panikować. Mam nadzieję że się odwinie.. Położna tez mi dzis mowila ze to nie jest przeciwskazanie do SN, po prostu częściej sprawdzają na KTG czy wszystko ok podczas porodu. Leżysz teraz w szpitalu?

kurcze a u mnie gin powiedzial ze nie bedziemy podawac sterydów...a ja bylabym dzieki temu choc troche spokojniejsza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny położna dzis mi opowiadala ze swojego doswiadczenia ze bardzo czesto zdarza sie,ze kobiety ktore maja problemy z szyjką i jej skracaniem przenoszą ciążę- bo jak wiadomo oszczędzają się a potem mimo zgładzonej szyjki jest brak rozwarcia i tak sie bujają do 40tc także nigdy nie wiadomo co nas czeka :P

U mnie od czasu wykrycia tak krotkiej szyjki -27tc do ostatniej wizyty w 32tc szyjka skrociła sie tylko o 2mm takze gin byl zadowolony...nie wiem moze dlatego nie dal skierowania na te sterydy? Mam nadzieję ze wytrwam z tą szyjką do ciąży donoszonej 12grudnia. Po tym terminie zapowiedzialam wszystkim ze wstaje i nadrabiam zaległości co by nie przenosić :P

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Dziewczyny położna dzis mi opowiadala ze swojego doswiadczenia ze bardzo czesto zdarza sie,ze kobiety ktore maja problemy z szyjką i jej skracaniem przenoszą ciążę- bo jak wiadomo oszczędzają się a potem mimo zgładzonej szyjki jest brak rozwarcia i tak sie bujają do 40tc także nigdy nie wiadomo co nas czeka :P

U mnie od czasu wykrycia tak krotkiej szyjki -27tc do ostatniej wizyty w 32tc szyjka skrociła sie tylko o 2mm takze gin byl zadowolony...nie wiem moze dlatego nie dal skierowania na te sterydy? Mam nadzieję ze wytrwam z tą szyjką do ciąży donoszonej 12grudnia. Po tym terminie zapowiedzialam wszystkim ze wstaje i nadrabiam zaległości co by nie przenosić :P
    3 tygodnie temu miała 25 mm, w poniedziałek mimo leżenia- nie robiłam nic i brania Luteiny 2 razy dziennie po 100, skróciła się do 1.91 cm.
    Dodatkowo mała jest już bardzo nisko, nad samym kanałem rodnym więc to dodatkowo uciska na szyjkę, co powoduje, że się skraca.
    Felicity wrote:
    Kamila8k a jaką długą masz teraz szyjkę? Dużo sie skróciła od ostatniej wizyty?
    U mnie tez mala jest raz owinieta pepowiną ale lekarz kazał nie panikować. Mam nadzieję że się odwinie.. Położna tez mi dzis mowila ze to nie jest przeciwskazanie do SN, po prostu częściej sprawdzają na KTG czy wszystko ok podczas porodu. Leżysz teraz w szpitalu?

kurcze a u mnie gin powiedzial ze nie bedziemy podawac sterydów...a ja bylabym dzieki temu choc troche spokojniejsza...
    Nie leżę w szpitalu, bo lekarz bał się o moje szalejące cukry. Stwierdził, że szpitalne posiłki plus sterydy mogą sprawić mi dodatkowy stres a co za tym idzie cukier mega do góry. Więc wybrałam opcje leżenia w domu.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • magnolia_85 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 listopada 2015, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale reklama....i to na kilku tematach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś jeszcze nie może spać? Ehh

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja sie obudzilam i licze ruchy hehe bo przed snem jakos malo sie ruszal i jak sie obudzilam kolo 1.30 to wcale. Z tymi stetydami to je sie niby podaje do 34tyg niby. Zobacz zaraz skonczysz 34 tc wiec juz spokojnie nic zlego sie nue wydarzy :-)
    Kamila a czemu masz nie wytrzymac do swiat? To ze sie skraca szyjka to juz teraz normalne znam dziewczyny co prawie w ogole nie mialy w 38tc a byla krotka kolo 30tc i donosily prawie do terminu. Jedna 3 dni przed druga nie wiem dokladnie.
    U mnie tydzien temu miala 25mm, dwa tyg temu niby 21mm. Wiem ze na nastepnej wizycie bedzie krotsza. Narazie dalej leze biore luteine i magnez, ale pozwalam sobie troche posiedziec, zrobic kanapki na sniadanie czy kolacje.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba dziś nie zasne. ..
    Nawet na grudniowkach wydaje mi się ze dziewczyny miały później podawane niż w 34tc no ale pewnie to zależy od szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chciałam zauważyć że nawet lutówki przegonily nas w ilości postów, słabo produkujemy :P

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...firma Lovi już drugi raz mnie zniechęciła do kupowania swoich produktów, nie cierpię takiej chamskiej reklamy. :/

FasUla lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj śmigam na drugą dawkę sterydów. Też dosyć późno je dostaję, ale wiem, że będzie bezpieczniej, jak je dostanę. U mnie ze względu na ryzyko wcześniejszych skurczy, których muszę unikać.

Ale dziś pogoda...wiatr i deszczysko... :-/

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :) Weszłam w końcu i tu ;)

U nas wszystko w porządku, mały rosnie i kopie jak szalony, a dzisiaj może zostanę ciocią. Siostra jest w końcowce 38tc i od wczoraj leży w szpitalu ze względu na wysokie ciśnienie. Wczoraj podłączyli jej balonik a dziś ma dostać kroplówkę z oksytocyną. :)

ania.g lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam i ja w ten ciepły ale wietrzny dzień.

Od pewnego czasu strasznie bolą i cierpną mi biodra a co za tym idzie nie mogę spac za długo na jednym boku i musze się często obracać z lewego na prawy i na odwrót. Nie raz budzę się w nicy i śpię na plecach bo oba tak bolą ze nie jestem w stanie się obrócić.

Czy któraś też tak ma? Jak sobie z tym radzić?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:

Od pewnego czasu strasznie bolą i cierpną mi biodra a co za tym idzie nie mogę spac za długo na jednym boku i musze się często obracać z lewego na prawy i na odwrót. Nie raz budzę się w nicy i śpię na plecach bo oba tak bolą ze nie jestem w stanie się obrócić.

Bacha, ja tak mam niestety, najgorzej jest z lewym :-(
    Staram się w dzień jak najmniej korzystać z bioder, czyli siedzieć, półleżeć itd.
    Innej rady chyba nie ma...Trzeba to przeżyć :-/

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam :( Trzecią noc tylko przewracam się z boku na bok, średnio raz na godzinę, czasem 2 razy... W dzień chodzę jak zombie bo co to za spanie. A rano z ulgą wymęczona wychodzę z łóżka. Nie mam pomysłu jak sobie pomóc, chyba tak jak pisze Pchełka nie leżeć w dzień.
    Chyba wybiorę się dziś na basen bo ogólnie jestem jakaś taka zastana.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja w dzień nie leżę bo jeszcze dwa tygodnie pracuję.
    Boje się co będzie od grudnia jak już nie będę chodzić do pracy i dopadnie mnie leń.

Muszę chyba to przetrwać tak jak piszecie i innego wyjścia nie mamy.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pomaga na te biodra "przyjaciel" (poduszka rogal). Jak kładę się na bok to między nogi wkładam ta poduche żeby górna noga była jak najwyżej. Pomaga przespać na boku 2h a nie 30minut.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:

U mnie dokładnie to samo...kręcę się w nocy non stop. Poducha między nogami odrobinkę pomaga złagodzić ból i tak jak pisała Mitzula dzięki niej da się przespać troszeczkę dłużej, podkładam też taką dosyć płaską poduszeczkę pod brzuch. Do tego nie wiem jak u Was ale ja mam taką straszną zgagę że moje pobudki nocne nie są spowodowane tylko bólem bioder czy pójściem do toalety tylko też złagodzeniem zgagi - szklanka mleka co noc schodzi bez problemu. (przynajmniej plus tego taki że przez zgagę dziennie wypijam dużo więcej mleka od którego strasznie mnie odrzuciło w początkowych miesiącach :) )

Dzień za dniem ucieka niesamowicie :) Tyle wytrzymałyśmy to te kilka tygodni też damy radę :D

Córeczka Emilka ♡
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ