X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja też nie śpie od kilku nocy, nic mnie nie boli ale ta bezsenność mnie dobija,kiedyś byłam śpiochem a teraz sen dla mnie mógłby nie istniec dodatkowo od kilku dni swędzi mnie skóra na całych rękach ,nogach i brzuchu nie jest to uporczywy świąd ale cos tam odczuwam , nie mam zadnych krostek , zaczynam panikowac czy to nie jest cholestoza :(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poducha-rogal niestety nie pomaga już tak bardzo jak na początku. I bardziej wydaje mi się działa na kręgosłup niż na biodra. Czasem mnie nawet denerwuje bo jak się w nią "zaplączę" to na drugi bok się nie obrócę przez sen tylko się wybudzam, co najwyżej na plecy. Ale i tak dużo daje.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 mnie też ostatnio swędziało, głównie brzuch i uda, nawet po smarowaniu, ale doczytałam sobie, że to przeciążona wątroba może dawać takie objawy, nic groźnego, nie wkręcaj sobie cholestazy :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny witam i ja w ten ciepły ale wietrzny dzień.

Od pewnego czasu strasznie bolą i cierpną mi biodra a co za tym idzie nie mogę spac za długo na jednym boku i musze się często obracać z lewego na prawy i na odwrót. Nie raz budzę się w nicy i śpię na plecach bo oba tak bolą ze nie jestem w stanie się obrócić.

Czy któraś też tak ma? Jak sobie z tym radzić?

Ja też tak mam, niestety nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

sylwia
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Kamila a czemu masz nie wytrzymac do swiat? To ze sie skraca szyjka to juz teraz normalne znam dziewczyny co prawie w ogole nie mialy w 38tc a byla krotka kolo 30tc i donosily prawie do terminu. Jedna 3 dni przed druga nie wiem dokladnie.
    U mnie tydzien temu miala 25mm, dwa tyg temu niby 21mm. Wiem ze na nastepnej wizycie bedzie krotsza. Narazie dalej leze biore luteine i magnez, ale pozwalam sobie troche posiedziec, zrobic kanapki na sniadanie czy kolacje.
    Wiesz co nie wiem, wyszłam z ostatniej wizyty tak skołowana, że nie zapytałam o wiele rzeczy. Najpierw przed badaniem ginekologicznym, zapytałam lekarza o GBSa, kiedy będziemy go robić. Więc mi odpowiedział, że po 35 tc. Po nadaniu stwierdził, że jednak juz go zrobimy, bo on ma obiekcję czy to 35 tc wytrzymam w dwupaku. Zrobił GBSa. Kazał iść na USG, bo chciał sprawdzić szyjkę. Niby jak dla mnie nie skróciła się dużo, bo w ciągu 3 tygodni o ponad 0.6 cm więc mało, ale leżałam, brałam Luteinę. Teraz też kazał brać i leżeć, wizyta za dwa tygodnie. Mam wrażenie, ze mi wszystkiego o tej szyjce nie powiedział. A ja ze stresu nie zapytałam.
    Dwa Zuzanna już nisko głowką przy kanale rodnym leży i niestety coraz mocniej na niego naciska, a to ponoć zbytnio nam nie służy, jeśli chodzi o dotrzymanie do terminu. Lekarz powiedział, że im będzie większa, tym mocniej będzie uciskać i szybciej się szyjka skróci.
    Pchełka wrote:
    Ja dzisiaj śmigam na drugą dawkę sterydów. Też dosyć późno je dostaję, ale wiem, że będzie bezpieczniej, jak je dostanę. U mnie ze względu na ryzyko wcześniejszych skurczy, których muszę unikać.

Ale dziś pogoda...wiatr i deszczysko... :-/
    O ja dziś też na 13.00 jadę na ostatnią dawkę sterydów.

Felicity wrote:
    Któraś jeszcze nie może spać? Ehh
    Ja o tej porze dopiero zasypiałam. Ciężką noc miałam, spać nie mogłam, bo się tylko denerwowałam.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misja badanie zakonczona ;-) Przez pogode, okropnie swiszczacy wiatr i deszcz walacy w szyby nie moglam spac i latalam sikac jak durna. Zobaczymy, co wyjdzie. Oczywiscie jak ciolek stalam w kolejce w laboratorium, bo nie umiem sie wpychac, a sam nikt nie przepusci.
    Co do bolu plecow czy bioder, to od konca lipca pomaga mi niezmiennie poducha rogal. Ostatnio przestalam wkladac go miedzy nogi, tylko obie klade na nim. Trzymam go od strony plecow i czasem tylek daje do gory. Na razie pomaga. Ale fakt, ze ze spaniem jest problem, a to glupie sny, a to myslenie o porodzie, kazdy dzwiek mnie wybudza. Dosypiam w dzien :-D

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badania moczu, to ja tez wstaje w nocy, ale do badania oddaje ten najswiezszy mocz i chodzi o to, zeby jak najszybciej go dowiezc do labu, mysle, ze gorzej oddac pierwszy z nocy, ktory stoi kilka godzin - to bez sensu...

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też własnie poduszka rogal za bardzo nie pomaga :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee zaproś mnie do przyjaciółek prosze,chciałam o cos zapytac.

Ja niestety mam problem zeby wyslac Ci zaproszenie.

dzieki

sylwia
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a mi widząc moja nieźle skróconą szyjkę i główkę bardzo nisko stwierdził że spokojnie donosze i nawet nie kazał leżeć. Skurczy mam mało biorę nospe i lutke. Jutro zobaczymy ile się skróciła od trzech tygodni. Ale z tego co widzę to czy się stoi czy się lezy to szyja leci na łeb na szyje

ktosik85 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zastrzyku :-)
    Miałam dokulać się do końca listopada ale może się dokulam do 5.12 ;-) Byłoby fajnie, bo każdy dzień w brzuszku jest ważny.
    Maleństwo ma już co prawda 3 kg, jeszcze teraz sterydy, to powinno być wszystko ok, jeśli pojawią się skurcze wcześniej ;-)

ania.g, natalka0887, FasUla lubią tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Rano wstalam zjadlam sniadanie, cos tam poczytalam i zrobilam drzemke. No i dopiero wstalam! Pogoda byla taka ze tylko spac bo lało od rana, teraz juz sie ladnie wypogodzilo. Ciekawe czy w nocy bede mogla teraz spac... No ale poki mozna trza korzystac :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę u nowego gina. Nic mi w głowie nie rozjaśnił a na obrazie usg widać jak blizna z lewej strony zaczyna się rozchodzić. Jakby coś bolało to mam po prostu jechać na ip. Mam przepisaną luteiną dopochwowo żeby wykluczyć skurcze bo one szkodzą bliźnie najbardziej.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wczoraj miałam wizytę u nowego gina. Nic mi w głowie nie rozjaśnił a na obrazie usg widać jak blizna z lewej strony zaczyna się rozchodzić. Jakby coś bolało to mam po prostu jechać na ip. Mam przepisaną luteiną dopochwowo żeby wykluczyć skurcze bo one szkodzą bliźnie najbardziej.

Ania, no właśnie jak to jest z luteiną, bo ja biorę dopochwowo a skurcze miewam...Czy ona rzeczywiście taka zbawienna? Stosowałaś już kiedyś?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ania, no właśnie jak to jest z luteiną, bo ja biorę dopochwowo a skurcze miewam...Czy ona rzeczywiście taka zbawienna? Stosowałaś już kiedyś?
    Nie mam pojęcia. Kiedyś dostawałam luteinę ale na podtrzymanie wczesnej ciąży. Zdążyłam od wczoraj zaaplikować dwa razy i na razie różnicy nie widzę. Dostałam też rozkurczowo scopolan w czopkach. Mam unikać nospy bo jak powiedział wczoraj gin ona powoduje osłabienie napięcia mięśniowego u dzieci. Podobno pediatrzy coraz częściej o tym mówią.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba ta luteina troche pomaga biore 2x1 i magne b6 2x1 i nie mam skurczy, bardzo rzadko, twardnienia brzucha raz na tydzien ale szyjka mimo to ze nie czuje skurczy i tak sie skrocila, wiec u mnie chyba szyjka ma taka urode

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja od 25tc juz biore 2xduphaston i 2x nospe :/ teraz gin kazal zmniejszyc duphaston na 2x 0,5 tabletki ale musze dopytać, bo moze zamiast no-spy na twardnienia brac tylko magnez..?

aa i usnełam dopiero po 6 jak mąż wyszedl do pracy, spalam do 10, potem poł godziny kręcenia sie na łóżku i do 12 jeszcze pospałam ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja na twardnienia ciagle biorę magnefar b6 max czasem nawet wiecej niz 3-5 tabletek dziennie, nospy nie brałam ani razu i mysle ze magnez jest bezpieczniejszy ale dopytaj swego gina. U mnie mimo twardnien szyjka jest ok choc usg nie była mierzona i tak naprawde nie wiem ile ma cm... Ale wiem ze brak rozwarcia;)

• appee Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik85 wrote:
    appee zaproś mnie do przyjaciółek prosze,chciałam o cos zapytac.

Ja niestety mam problem zeby wyslac Ci zaproszenie.

dzieki

Wysłane:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hmm a ja od 25tc juz biore 2xduphaston i 2x nospe :/ teraz gin kazal zmniejszyc duphaston na 2x 0,5 tabletki ale musze dopytać, bo moze zamiast no-spy na twardnienia brac tylko magnez..?

aa i usnełam dopiero po 6 jak mąż wyszedl do pracy, spalam do 10, potem poł godziny kręcenia sie na łóżku i do 12 jeszcze pospałam ufff
    Ja mam zamiast nospy scopolan czopki. Tylko on jest na receptę.

‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ