Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:no to nie fajnie.. u mnie co bądź zaczyna się w sobote remont pokoju i dopiero po nim kupujemy szafe i komode, ale znalazłam trochę miejsca w szafie córki i tam dałam poprane i poprasowane ciuszki małego.. jakbym miała to po remoncie prać i prasować to bym wymiękła chyba bo nikogo do pomocy.. już teraz było mi to ciężko ogarniać.. tak to zostanie jeszcze tylko pościel przeprać no i przenieść ubranka do nowej szafy.. może się wyrobie tak jak planowałam do końca listopada
wolalabym juz zeby bylo wszystko na miejscu, ale w malym pokoju co chwila panuje balagan bo jak na cos nie ma miejsca to laduje tam. A to pranie, prasowanie, jakis karton... Jeszcze wyjdzie ze w koncu lekarz mi pozwoli wstac z tego lozka i w grudniu bede zasuwac sama z tym wszystkim
-
Felicity ja jestem cały czas:)
Nie znikłam.
Dziś pierwszy gorszy dzień.
Jutro nie idę do pracy. Miałam skurcze chyba co 15 min. Takie bezbolesne, ale aż mi oddech zabierało.
Teraz lepiej. Nie chce rodzić jeszcze! -
Felicity wrote:przyszly mi dzis te oslonki na sutki (z Canpol -standard) kurcze ale wydaja sie takie mega duze...ja mam raczej takie srednie sutki no i sama nie wiem, bo one chyba powinny przylegac do sutkow i nie powinno byc tam zbyt duzo wolnej przestrzeni?
Ja czytałam ze one maja takie być i ma być ta przestrzen miedzy sutka a guma i sama takie mam
-
Kurcze ja jeszcze torby nie mam! Ale myślę,że do Świąt to ogarnę bo wcześniej planowałam,żeby mieć wszystko gotowe do 36 tygodnia.
Dzisiaj zamówiłam wózek w końcu : Junama Carbon kolor cappuccino. Na początku chciałam coś biało szarego ale w sumie na dzielnicy tylko takie jeżdżą więc coś innego wybrałam :p jeszcze będę zamawiać zaraz kocyki minky:)
My planowany termin cc na 16 stycznia. Mam nadzieję,że mój M. zdąży wrócić :pCarmen1724 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam taki śpiworek ciepły z hm i dodatkowo kocyk minky właśnie
wydaje mi się że będzie ok,najwyżej coś dokupię potem bo póki co mam manie żeby nie przegrzać małej :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:00
FasUla lubi tę wiadomość
-
Ooo, mamy 1000, rozbijamy butelkę szampana o ścianę!
natalka0887 wrote:A ja czekam na szafe do pokoju malego. Dzis maz dzwonil do tego faceta i mowi ze bedzie na poczatku grudnia. No co za gosc, najpierw dwa tyg przekladal spotkania bo cos mu wypadalo, w koncu przyjechal, wymierzyl, mialo byc 3-4tyg. Liczylam ze za tydzien bedzie montowal. Chcialabym zeby ciusziu byly uprane i uprasowane, ale jak nie mam ich gdzie schowac to nie bede prac narazie... Moj maaz jakos spokojnie do tego podchodzi. Ja wole miec zrobione wszystko juz, jemu sie nie spieszy. A jeszcze trzeba pomalowac te zwierzaku na scianie. Narazie prace stoja...Ja już nie wytrzymałam i zaczęłam prać bo coraz ciężej mi ogarniać zwykłe domowe sprawy, mąż też podchodzi na luzie i chyba nie do końca rozumie jak się czuję choć często mu przypominam. Teraz nawet zawiązanie butów to niezły wyczyn
-
nick nieaktualnyViki wrote:Felicity ja jestem cały czas:)
Nie znikłam.
oj to przepraszam,widocznie mi sie cos pomyliło
Paulix wrote:Ja czytałam ze one maja takie być i ma być ta przestrzen miedzy sutka a guma i sama takie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:32
-
vincaminor wrote:Wiem, że to nic takiego, tylko ja niestety od dawien dawna mam fobię na punkcie igieł. Leczenie niepłodności wyleczyło mnie z lęku przed pobieraniem krwi i zastrzykami, ale warunek jest, że nie mogę patrzeć co mi tam robią.
No a tu chciał nie chciał patrzeć trzeba.
No ale damy radę - pierwszy raz strzała zapoda mi Mąż, później spróbuję sama.
Ja torbę będę pakować na dniach- chyba się przestraszyłam, że ta Nasza mała się szybciej zechce urodzić.
-
Converse ale bryke zamowilas ladna, widzialam w sklepie te wozki, ale wydawaly mi sie bardzo drogie, oczywiscie pan w sklepie zaproponowal wersje ful wypas za 4000zl
Aprilla - zazdroszcze
Ja mam kombinezon i kocyk z minky z wypelnieniem w srodku
Opowiecie mi cos o tych oslonkach na sutki, po co sa i jak sie je stosuje?
-
AŚ_KA wrote:Pati78 zapytaj też na wszelki wypadek pracodawcy czy aby napewno dostarczył twoje zwolnienie w terminie do Zus...im później je złożył tym gorzej tak naprawdę dla Ciebie bo dostaniesz pozniej wyplate.
Teoretycznie pracodawca ma bodajże tydzień (nie wiem dokładnie) na złożenie do Zus l4 ale różnie to bywa... -
natalka0887 wrote:Converse ale bryke zamowilas ladna, widzialam w sklepie te wozki, ale wydawaly mi sie bardzo drogie, oczywiscie pan w sklepie zaproponowal wersje ful wypas za 4000zl
4000zł?! to nieźle!! bo mój kosztuje 1990zł, wersja 2w1 ze wszystkimi dodatkami (bez mufki i parasolki) -
Pati78 wrote:"Normalne". Ciekawe, ze jedni maja placone przez pracodawce, a inni przez ZUS. To chyba zalezy od wielkosci zakladu pracy. Mam nadzieje, ze mi sie do niczego nie przyczepili, pazdziernik spedzilam w szpitalach, chyba naturalne, ze nie pracowalam
Pati to chyba tak jak piszesz od wielości zakładu pracy zależy..ja się kompletnie na tych przepisach nie znam -
Osłonki stosuje się na popękane/ podrażnione przez małe ssaczki sutki.też za bardzo nie wiem jak ich używać i jak mają przylegac bo kupiłam S i jak na ten moment są duuużo za duże. Wiadomo maluchy wyciągną je trochę ale obawiam się że przy dosyć płaskich sutkach nie sprawdza się. Najlepiej jakby ktoś doświadczony w użytkowaniu się wypowiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:14
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualny