X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i mamy 1000 stronę ! :D opijamy picolo :P

Pchełka, Paulix, ania.g, Kamila8k, Carmen1724, monika_89 lubią tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no to nie fajnie.. u mnie co bądź zaczyna się w sobote remont pokoju i dopiero po nim kupujemy szafe i komode, ale znalazłam trochę miejsca w szafie córki i tam dałam poprane i poprasowane ciuszki małego.. jakbym miała to po remoncie prać i prasować to bym wymiękła chyba bo nikogo do pomocy.. już teraz było mi to ciężko ogarniać.. tak to zostanie jeszcze tylko pościel przeprać no i przenieść ubranka do nowej szafy.. może się wyrobie tak jak planowałam do końca listopada :P
    Ja trzymam rzeczy dla dziecka w szufladzie pod lozkiem :-\ wolalabym juz zeby bylo wszystko na miejscu, ale w malym pokoju co chwila panuje balagan bo jak na cos nie ma miejsca to laduje tam. A to pranie, prasowanie, jakis karton... Jeszcze wyjdzie ze w koncu lekarz mi pozwoli wstac z tego lozka i w grudniu bede zasuwac sama z tym wszystkim

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja jestem cały czas:)
    Nie znikłam.
    Dziś pierwszy gorszy dzień.
    Jutro nie idę do pracy. Miałam skurcze chyba co 15 min. Takie bezbolesne, ale aż mi oddech zabierało.
    Teraz lepiej. Nie chce rodzić jeszcze!

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    przyszly mi dzis te oslonki na sutki (z Canpol -standard) kurcze ale wydaja sie takie mega duze...ja mam raczej takie srednie sutki no i sama nie wiem, bo one chyba powinny przylegac do sutkow i nie powinno byc tam zbyt duzo wolnej przestrzeni?

Ja czytałam ze one maja takie być i ma być ta przestrzen miedzy sutka a guma i sama takie mam :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! 1000 stron!!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki trzymaj sie. Odpoczywaj a jak cos jedz na szpital. Kroplowki wycisza skurcze :-*

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, olej pracę i odpoczywaj.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Czekam do jutra. Mała też ma intensywny dzień- to może temu.
    Jutro leże i zobaczę co i jak.

Mam już prawie torbę spakowaną!:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jeszcze torby nie mam! Ale myślę,że do Świąt to ogarnę bo wcześniej planowałam,żeby mieć wszystko gotowe do 36 tygodnia.
    Dzisiaj zamówiłam wózek w końcu : Junama Carbon kolor cappuccino. Na początku chciałam coś biało szarego ale w sumie na dzielnicy tylko takie jeżdżą więc coś innego wybrałam :p jeszcze będę zamawiać zaraz kocyki minky:)
    My planowany termin cc na 16 stycznia. Mam nadzieję,że mój M. zdąży wrócić :p

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, trzymam kciuki:)
    zamawiacie w koncu spiworki do wozka czy jakies kocyki/posciel?

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śpiworek ciepły z hm i dodatkowo kocyk minky właśnie ;) wydaje mi się że będzie ok,najwyżej coś dokupię potem bo póki co mam manie żeby nie przegrzać małej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:00

FasUla lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, mamy 1000, rozbijamy butelkę szampana o ścianę! ;)
    natalka0887 wrote:
    A ja czekam na szafe do pokoju malego. Dzis maz dzwonil do tego faceta i mowi ze bedzie na poczatku grudnia. No co za gosc, najpierw dwa tyg przekladal spotkania bo cos mu wypadalo, w koncu przyjechal, wymierzyl, mialo byc 3-4tyg. Liczylam ze za tydzien bedzie montowal. Chcialabym zeby ciusziu byly uprane i uprasowane, ale jak nie mam ich gdzie schowac to nie bede prac narazie... Moj maaz jakos spokojnie do tego podchodzi. Ja wole miec zrobione wszystko juz, jemu sie nie spieszy. A jeszcze trzeba pomalowac te zwierzaku na scianie. Narazie prace stoja...
    U mnie podobna sytuacja z szafą, tyle że dziś mieliśmy telefon, że materiały są a jutro może ustalimy termin montażu. Wreszcie! :D Ja już nie wytrzymałam i zaczęłam prać bo coraz ciężej mi ogarniać zwykłe domowe sprawy, mąż też podchodzi na luzie i chyba nie do końca rozumie jak się czuję choć często mu przypominam. Teraz nawet zawiązanie butów to niezły wyczyn ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Felicity ja jestem cały czas:)
    Nie znikłam.

oj to przepraszam,widocznie mi sie cos pomyliło

Paulix wrote:
    Ja czytałam ze one maja takie być i ma być ta przestrzen miedzy sutka a guma i sama takie mam :)
    dzieki, uspokoilas mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:32

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Wiem, że to nic takiego, tylko ja niestety od dawien dawna mam fobię na punkcie igieł. Leczenie niepłodności wyleczyło mnie z lęku przed pobieraniem krwi i zastrzykami, ale warunek jest, że nie mogę patrzeć co mi tam robią. ;) No a tu chciał nie chciał patrzeć trzeba. :D No ale damy radę - pierwszy raz strzała zapoda mi Mąż, później spróbuję sama. :)
    Ja do tej pory nie lubię pobrań krwi, ale to dlatego, ze krew mi nie chce lecieć. Zrobiłam szał w Klinice jak siedziałam 75 minut w zabiegowym i 4 babki próbowały mi krew pobrać, wyszłam po 75 minutach z 9 plastrami... widok bezcenny, ale się udało.
    Ja torbę będę pakować na dniach- chyba się przestraszyłam, że ta Nasza mała się szybciej zechce urodzić.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Converse ale bryke zamowilas ladna, widzialam w sklepie te wozki, ale wydawaly mi sie bardzo drogie, oczywiscie pan w sklepie zaproponowal wersje ful wypas za 4000zl :-P
    Aprilla - zazdroszcze ;-)
    Ja mam kombinezon i kocyk z minky z wypelnieniem w srodku

Opowiecie mi cos o tych oslonkach na sutki, po co sa i jak sie je stosuje?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Pati78 zapytaj też na wszelki wypadek pracodawcy czy aby napewno dostarczył twoje zwolnienie w terminie do Zus...im później je złożył tym gorzej tak naprawdę dla Ciebie bo dostaniesz pozniej wyplate.
    Teoretycznie pracodawca ma bodajże tydzień (nie wiem dokładnie) na złożenie do Zus l4 ale różnie to bywa...
    Dzieki za odpowiedz, kurcze, kiepsko to wyglada....

dqprj44jo5rhodwq.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Converse ale bryke zamowilas ladna, widzialam w sklepie te wozki, ale wydawaly mi sie bardzo drogie, oczywiscie pan w sklepie zaproponowal wersje ful wypas za 4000zl :-P

4000zł?! to nieźle!! bo mój kosztuje 1990zł, wersja 2w1 ze wszystkimi dodatkami (bez mufki i parasolki)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    "Normalne". Ciekawe, ze jedni maja placone przez pracodawce, a inni przez ZUS. To chyba zalezy od wielkosci zakladu pracy. Mam nadzieje, ze mi sie do niczego nie przyczepili, pazdziernik spedzilam w szpitalach, chyba naturalne, ze nie pracowalam :-/

Pati to chyba tak jak piszesz od wielości zakładu pracy zależy..ja się kompletnie na tych przepisach nie znam :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłonki stosuje się na popękane/ podrażnione przez małe ssaczki sutki.też za bardzo nie wiem jak ich używać i jak mają przylegac bo kupiłam S i jak na ten moment są duuużo za duże. Wiadomo maluchy wyciągną je trochę ale obawiam się że przy dosyć płaskich sutkach nie sprawdza się. Najlepiej jakby ktoś doświadczony w użytkowaniu się wypowiedział :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:14

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam ale nie mam doświadczenia praktycznego;) dzis doszła mi walizka na kolkach i jutro pakuje siebie i dzidziusia;) ale rodzic chce w nowym roku:p

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ