Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya moze za malo pijesz? ja sobie niedawno sama z siebie robilam posiew moczu, nie jest to takie drogie a ja na dloni widac czy cos sie dzieje... u mnie na szczescie wyszlo ok, ale od kiedy pije zuraiwne i sok z granatow i grejpfrutow, wyniki sa jeszcze lepsze
Teraz pije chyba z 3 l wody dziennie, bo strasznie mi sie chce pic. -
Witajcie dziewczyny
Podczytuję Was czasami ale jakos nigdy nie miałam okazji nic napisać aż do teraz...
Też mam termin na stycznia - jak Wy wszystkieJestem w 32 tc.
Wczoraj robilam rutynowe badania, morfologia, mocz, ALT. Większość wyników w normie tylko leukocyty, neutrocyty, monocyty i IG (niedojrzałe granulocyty) podwyższone.
Czy któraś z Was też miala takie bądz podobne wyniki? Wizytę u gin mam za 6 dni. Z góry dziękuję za jakieś info
Leukocyty- 12,72 [3,98-10,04]
Neutrocyty- 8,65 [1,56-6,13]
Limfocyty- 2,57 [1,18-3,74]
Monocyty- 1,08 [0,24-0,76]
Eozynocyty- 0,29 [0,04--0,36]
Bazocyty- 0,02 [0,01-0,08]
IG- 0,11 [0,00-0,03]
Erytrocyty- 4,2
Hemoglobina- 12,6
Hematokryt- 37,8
MCV- 90,0
MCH- 30,0
MCHC- 33,3
RDW-CV- 13,8
Płytki- 255
MPV- 11,6
PDW- 15,3
P-LCR- 38,4
PCT- 0,3
Leukocyty, Neutrocyty, Monocyty oraz IG przekraczają normę. Tak jak pisalam wcześniej jestem w 32 tc. Co takie wyniki mogą oznaczać? Dodam tylko że nie mialam ostatnio żadnej "widocznej" infekcji...
-
Leukocyty ja mam w ciazy caly czas podwyzszone mam tak 12-13. Lekarz mi mowil ze w ciazy tak jest. A jak mialam atak kolki nerkowej to jednego dnia mialam 13 a jak mnie bolalo 27 i w szpitalu nie mowili ze jest zle. Byl stan zapalny dlatego
A ja mam dzis duzo takiej gestej, nieprzezroczystej-mlecznej wydzieliny, jak wstane to czuje ze mi wyplywa razem z luteina. Macie tak czasrm?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:54
-
A propos kotów, to co dają te feromony czy obroże z feromonami? I czy one są tylko dla kotek czy dla kocurów też? My mamy kastrowanego kocurka. Oczywiście zainteresowanie łóżeczkiem było, podobnie nosidełkiem, pozwoliliśmy mu się z nim zaznajomić, obwąchać, ale teraz nie pozwalamy mu tam włazić (czasem trzeba mu o tym przypomnieć
) bo boję się, że nauczy się w nim spać, a potem przyjdzie dziecko, zajmie jego miejsce, a on np. z zazdrości zacznie tam sikać. Nie wiem teraz, czy to dobra taktyka?
Podejrzewam, że u nas kocisko bardzo przeżyje pojawienie się dzidziuśka, bo to straszny pieszczoch i uwielbia być w centrum uwagi -
natalka0887 wrote:Leukocyty ja mam w ciazy caly czas podwyzszone mam tak 12-13. Lekarz mi mowil ze w ciazy tak jest. A jak mialam atak kolki nerkowej to jednego dnia mialam 13 a jak mnie bolalo 27 i w szpitalu nie mowili ze jest zle. Byl stan zapalny dlatego
A ja mam dzis duzo takiej gestej, nieprzezroczystej-mlecznej wydzieliny, jak wstane to czuje ze mi wyplywa razem z luteina. Macie tak czasrm?
Mam tak bardzo często:) -
nick nieaktualnyDziewczyny a opadl wam brzuch? ja juz mialam takie wrazenie wczesniej, ale teraz widze to jeszcze bardziej. Z tego co slyszalam niekoniecznie ma to zwiazek z terminem porodu, wiec staram sie nie wkrecac niczego, ale ciekawa jestem czy u was podobnie?
-
Mi trochę opadł ale w sumie od początku miałam nisko.
Leukocyty często są podwyższone w ciąży. Najważniejsze z tej całej litanii jest hemoglobina i hemetokryt a to masz ok
Natalka też mam sporo białej wydzieliny. I ciągle mokre majtki bo po wysikaniu popuszczam jeszczeno a pije co najmniej 2l samej wody dziennie bo wody płodowe miałam na granicy no i to dobrze robi na kupke
-
Ja mimo ze pije bardzo duzo wody, czasem nawet potrafie tylko w nocy wypic 1,5l to z zalatwianiem sie mam problemy. Czasem codziennie, ale czesciej sie zdarza raz na 2-3 dni. Cale zycie tak mam.
Nie wiem czy brzuch opadl mi czy nie, wlasnie sprawdzalam w lustrze, ale nie umiem stwierdzic. Dzis ruchy czuje jakos bardzo nisko, tuz nad wzgorkiem lonowym. Moze tylko takie uczucie
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Wiem że w ciąży podwyższony poziom leukocytów jest fizjologicznym stanem, neutrocyty i monocyty idą z leukocytami w parze więc też są podwyższone. Ale te IG jest 3-krotnie podwyzszone i nie wiem, myślicie że też jest ok? mam 0,11 a norma to 0,00 - 0,03...
-
Aprilia wrote:A propos kotów, to co dają te feromony czy obroże z feromonami? I czy one są tylko dla kotek czy dla kocurów też? My mamy kastrowanego kocurka. Oczywiście zainteresowanie łóżeczkiem było, podobnie nosidełkiem, pozwoliliśmy mu się z nim zaznajomić, obwąchać, ale teraz nie pozwalamy mu tam włazić (czasem trzeba mu o tym przypomnieć
) bo boję się, że nauczy się w nim spać, a potem przyjdzie dziecko, zajmie jego miejsce, a on np. z zazdrości zacznie tam sikać. Nie wiem teraz, czy to dobra taktyka?
Podejrzewam, że u nas kocisko bardzo przeżyje pojawienie się dzidziuśka, bo to straszny pieszczoch i uwielbia być w centrum uwagiOne naturalnie je zostawiają w domu - można zauważyć jak ocierają się policzkami o różne przedmioty, wtedy własnie zostawiają te feromony. Można kupić ich syntetyczną wersję w sprayach, dyfuzorach do kontaktu lub właśnie w formie obróżek, które je wydzielają. Jak się kotu zapoda takie coś to czuje się lepiej, jest mniej zestresowany i ogólnie ma poczucie większego bezpieczeństwa.
Aprilia lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnytez mam obniżony brzuszek ale raczej od początku taki jest, w kazdym razie nigdy gin nie powiedzial ze jest za nisko itp.
dziś byla u mnie polozna, pogadalysmy sobie troche o porodzie.
Ma przyjechac tez w piatek ale juz z detektorem takze posluchamy sobie malej -
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie badania moczu. To ma byc mocz z nocy, pierwszy poranny. I wszystko ok, jesli sie nie sika kilka razy w nocy. Ktory lapac? Jak lezy za dlugo przed badaniem, to tez niedobrze, wiec pierwszy nocny odpada. Czy za bardzo sobie komplikuje? Dotychczas prawie nie wstawalam w nocy, a teraz bywa, ze i 3 razy.
-
natalka0887 wrote:Ja mimo ze pije bardzo duzo wody, czasem nawet potrafie tylko w nocy wypic 1,5l to z zalatwianiem sie mam problemy. Czasem codziennie, ale czesciej sie zdarza raz na 2-3 dni. Cale zycie tak mam.
Nie wiem czy brzuch opadl mi czy nie, wlasnie sprawdzalam w lustrze, ale nie umiem stwierdzic. Dzis ruchy czuje jakos bardzo nisko, tuz nad wzgorkiem lonowym. Moze tylko takie uczucie
Ja też mam problemy trawienne ; (
Dzis brzuch jest twardy przez dluzszy czas.sylwia -
nick nieaktualnyPati78 mocz powinien byc oddany do laboratorium mniej wiecej do godziny. Laboratoria czynne są do ok.godz.9 więc moze jakoś trafisz?
wiadomo najlepiej jakby byl z paru godzin ale nie zawsze sie udaje:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 21:44
-
Dzieki, Felicity. Wlasnie skojarzylam, ze nie mam pojemnika w dodatku. O osmej musze biec do apteki. Jak mnie bedzie bardzo cisnac, to slowo "biec" bedzie bardzo na miejscu
To zakrecenie ciazowe zaczyna byc irytujace;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 21:52
-
Hej!
Dawno nie pisałam, ale musiałam przetrawić poniedziałkową wizytę u lekarza. Mamy loterię dotyczącą porodu. Lekarz obstawia, że do Świąt Bożego Narodzenia nie wytrzymamy.
Z dobrych wieści:
Zuzia duża dziewczynka (32tc 5 dn) waga 1975 g
buzia jak w awatarze, taka kluskowata.
Ma podobno dużo włosów na głowie- ja nie widziałam
Ćwiczy już ruchy oddechowe, co widać na USG i na moim brzuchu- lekarz powiedział, że to dobrze.
ze złych wieści:
dostałam pierwszą dawkę sterydów na rozwój płuc,
wizyta za 2 tygodnie o ile dotrwamy
mała owinęła się pępowiną raz koło szyjki,
bawiła się na USG tą pępowiną, chwytając, ciągnąc i puszczając.
Szyjka mimo tego, że leżałam i brałam Luteinę i tak się skróciła, więc leżę dalej.
Po tych sterydach szaleją mi cukry, więc muszę iść na przyśpieszoną wizytę do diabetologa. Dodatkowo moje dziecko jest na mnie obrażone, bo nie rusza się wcale. Chyba, że mąż podejdzie i z nią pogada.
-
Szyjka teraz będzie sie nadal skracac i to normalne. Mi sie tez skrocila mimo lezenia a mimo to lekarz nie kazal mi lezec. Wage ma chyba akurat jak na 33 tydzień nie?
po sterudach niestety podskakuja cukry. Ale widzisz mala prawidłowo rosnie to sie nie martw cukrami. Gorzej z ta pepowinka
Ty rodzisz SN? -
tygrys73 wrote:Szyjka teraz będzie sie nadal skracac i to normalne. Mi sie tez skrocila mimo lezenia a mimo to lekarz nie kazal mi lezec. Wage ma chyba akurat jak na 33 tydzień nie?
po sterudach niestety podskakuja cukry. Ale widzisz mala prawidłowo rosnie to sie nie martw cukrami. Gorzej z ta pepowinka
Ty rodzisz SN?
Chciałam rodzić SN, lekarz powiedział, ze może jeszcze się odwinie. A i że raz owinięta pępowina to nie jest przeciwskazanie do SN.
Co do wagi, ponoć jest ok.