Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nigdy nie było jakoś tragicznie, ale teraz jest już naprawdę w porządku.
Oczywiście łapie mnie zadyszka po wejściu na pierwsze piętro, po jakimś dłuższym spacerze bolą już lędźwie no i jak mam ciśnienie 80/50 to nie jest wesoło, ale poza tym na chyba naprawdę lubię być w ciąży 😁 Powiem Wam, że teraz (no bo zobaczymy co będzie jak nas dzieci przetyraja i końcówka ciąży) sobie myślę że byłoby mi szkoda tylko raz w życiu być w ciąży i tylko raz w życiu mieć takie maluszki 🥺 Więc już myślę kiedy będzie pora na trzecie 🤣 ale wiem że jeszcze może nas życie zweryfikować mocnokknn, Rocky, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Mnie przygnębia trochę myśl o tym, że będę musiała dość szybko zrezygnować z kp. Chciałabym małą różnice wieku między dziećmi a został mi 1 zamrożony zarodek. Z moją historią boję się że to znowu będzie kilka prob stymulacji i transferów i może nam się zejść z tym. Wiem że nie chce czekać i wydłużać sobie drogi do drugiego dziecka...
-
Zaqwsx wrote:Mnie przygnębia trochę myśl o tym, że będę musiała dość szybko zrezygnować z kp. Chciałabym małą różnice wieku między dziećmi a został mi 1 zamrożony zarodek. Z moją historią boję się że to znowu będzie kilka prob stymulacji i transferów i może nam się zejść z tym. Wiem że nie chce czekać i wydłużać sobie drogi do drugiego dziecka...
Ja staram się na razie o tym nie myśleć, chociaż podobnie - chciałabym drugie dziecko, z niezbyt dużą różnicą wieku.
U mnie co prawda udało się przy pierwszym podejściu do IVF, ale dopiero przy ostatnim (trzecim) transferze, więc decyzja o kolejnej ciąży = kolejna procedura.
Mój wiek niestety nie pomaga 😉 -
Nomeolvides wrote:myślę że byłoby mi szkoda tylko raz w życiu być w ciąży i tylko raz w życiu mieć takie maluszki 🥺
Jak sobie przeczytam te słowa za pół roku, to pewnie będę się śmiać na głos, jaka ja głupia i naiwna byłam 🙊🙈🙉
Ale jak to kiedyś mi koleżanka powiedziała: gdyby ludzie wiedzieli, co to znaczy mieć dzieci, to już dawno jako ludzkość byśmy wyginęli 🤪
Zaqwsx, Holibka, kknn, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Oj a tez lubię być w drugim trymestrze ciąży co prawda w najgorszym momencie pierwszego powiedziałam że to jedyne nasze dziecko. A w drugim trymestrze przychodzi „wróżka amnezjuszka” i już nie przeżywa się tego bełta aż tak strasznie. Teraz czuje że lubię być w ciąży. Jednak planowana trójka bąbli może być realna.
Ogólnie poczułam wczoraj ruchy wieczorem i widziałam gdzie jest dziecko po tym co działo się z brzuchem. Czuje w tych miejscach takie „trzepotanie”.
Rocky, KINGA89, kknn, ultramaryna_, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
To ja Was podziwiam, że macie amnezję i zazdroszczę tym, które czują się sexy i dobrze. U mnie najgorsze objawy mijają, brzuszka jeszcze nie mam, nie przytyłam ani grama, a czuję się jak słoń i żółw jednocześnie. Mam wieczny kapeć w buzi, nawet świeżo po umyciu zębów i dopadł mnie taki marazm.
Zdecydowanie nie lubię bycia w ciąży, nie powtórzę tego raczej. Liczę, że w zamian los wynagrodzi mnie spokojnym dzieckiem.
Z wyprawkowych rzeczy to nadal stoimy na niczym. Jedyne co, to w końcu kupiliśmy brakujące lampy do mieszkania, do czego zbieraliśmy się 3.5 roku 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 10:59
Zaqwsx, Rocky lubią tę wiadomość
-
Rocky wrote:Ja staram się na razie o tym nie myśleć, chociaż podobnie - chciałabym drugie dziecko, z niezbyt dużą różnicą wieku.
U mnie co prawda udało się przy pierwszym podejściu do IVF, ale dopiero przy ostatnim (trzecim) transferze, więc decyzja o kolejnej ciąży = kolejna procedura.
Mój wiek niestety nie pomaga 😉 -
U mnie w związku ze zwolnieniem od pierwszych dni przy poprzedniej pracy na 1.75-2 etatu i przeprowadzce na drugi koniec polski w międzyczasie to się od początku czuje jak młody bóg. Nawet wymiotując czuje się lepiej niż z tym co miałam wcześniej. Może sexy się nie czuje ale po załamaniu w poprzednim roku z powodu niepowodzeń wychodzę z dołka i zaczynam mieć ochotę o siebie dbać fizycznie. Jutro nawet fryzjer wjedzie 😀
Yowelin, kattalinna, kknn lubią tę wiadomość
-
A ja mimo tego że początek ciąży przechodziłam nie za hoho A i teraz jeszcze czasem jest jak jest już wiem że będę chciała dość szybko 2 maluszka raz że za jednym razem wyjs z pieluch A drugie to wiek nie pozwala na dużą różnice i tak liczę jak Bóg da najwięcej 2 lata różnicy. Wyprawkę mam prawie gotowa chyba że 3 osoby w gotowości z ciuszkami tylko czekają na to co będzie 2 na dziewczynkę i 1 na chłopca także zostanie wózek komoda i pielęgnacja. Nawet łóżeczko już złożone stoi od soboty 🤭🤭
Rocky, Zaqwsx, kattalinna, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Ja na pewno czuję się lepiej w 2 trym ale muszę jeszcze zejść z xonvea 🤷🏻♀️
Ja też w najgorszych momentach w 1 trym mówiłam, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża 😁
1 trymestr mnie tak przetyrał fizycznie i psychicznie, że w najgorszych scenariuszach nie wiedziałam, że może być tak źle.
Brzuszek mam malusi, rośnie sobie pomału 😁 rano i wieczorami jeszcze mam małe mdłości, w ciągu dnia muszę pilnować by być ciągle pojedzona inaczej są mdłości. Mam więcej energii niż w 1 trym ale ogólnie te upały nie pomagają.
Gdybym moim jedynym objawem było zmęczenie i mniej energii to nigdy bym nie narzekała na ciążę ale dla mnie najgorsze to były mdłości 24/7 🧐
Więc fajnie, że są też dziewczyny, które przechodzą dobrze ciąże 🥹 i mocno wspieram te, które przechodzą ciężko 🫂😪Yowelin lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Podejrzewam, że ja nie bardzo widzę różnicę między pierwszym a drugim trymestrem, bo u mnie ciąża prawie bezobjawowa. W porównaniu do poprzedniej niby objawów więcej, bo lekkie mdłości na początku i ciągłe sikanie cały czas, ale umówmy się, że takie objawy to nie objawy. Gdybym tylko tak nie rosła to byłoby super na maxa
Ilona.., kknn lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy to normalne,ale w zalżnosci od pory dnia brzuszek potrafi być płaski,albo wystający.Tak samo jest z dniami,w jeden dzień wiekszy a w drugim prawie nic nie widać.Czy to normalne?Moze na razie to tylko brzuszek wzdęciowy?
-
Tigra myślę, że to normalne. Ja rano mam bardziej płaski a po jedzeniu zwłaszcza już wieczorem jest większy 😁
Niektórym dziewczynom później rośnie brzuch. Ja bym spokojnie w pracy mogła ukrywać stan błogosławiony 🤪Tigra lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ja po sobie nie widzę ale jak przyjadę do pracy odwieź siostrę czy coś to już mówią wszyscy że widać i apropo mam pytanie
Co zrobić z natrętami głaszczącymi brzuch już mi się to nie podoba a mam jedną babeczkę w pracy co non stop łazi i dotyka mnie. -
Tigra wrote:Nie wiem czy to normalne,ale w zalżnosci od pory dnia brzuszek potrafi być płaski,albo wystający.Tak samo jest z dniami,w jeden dzień wiekszy a w drugim prawie nic nie widać.Czy to normalne?Moze na razie to tylko brzuszek wzdęciowy?
Tigra lubi tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Ja po sobie nie widzę ale jak przyjadę do pracy odwieź siostrę czy coś to już mówią wszyscy że widać i apropo mam pytanie
Co zrobić z natrętami głaszczącymi brzuch już mi się to nie podoba a mam jedną babeczkę w pracy co non stop łazi i dotyka mnie. -
potforzasta wrote:Ja po sobie nie widzę ale jak przyjadę do pracy odwieź siostrę czy coś to już mówią wszyscy że widać i apropo mam pytanie
Co zrobić z natrętami głaszczącymi brzuch już mi się to nie podoba a mam jedną babeczkę w pracy co non stop łazi i dotyka mnie.
U mnie brzuch dopiero zaczyna się jakkolwiek odznaczać ale mięśnie i ścięgna ciągną jak głupie, zwłaszcza góra brzucha o ironio. No i rzeczywiście wielkość zależy mocno od pory dnia i mojego zmeczenia. Mam wrażenie, że wieczorem mięśnie puszczają po całym dniu i wywala mi go znacznie bardziej.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Problem jest taki ze Pani jest z Rumunii i nie zna niemieckiego niestety ale unikam jej jak mogę i zawsze mnie cofnie jak próbuję mnie dotykać.
-
potforzasta wrote:Problem jest taki ze Pani jest z Rumunii i nie zna niemieckiego niestety ale unikam jej jak mogę i zawsze mnie cofnie jak próbuję mnie dotykać.
-
Spróbuję przez kolegę bo nie podoba mi się to bardzo. Ja ogólnie mam gdzieś czy mnie ktoś lubi czy nie to jest moje ciało i ja robię z nim co chce a nie żeby mnie ktoś obmacywał.
Zaqwsx, kattalinna lubią tę wiadomość