Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:Gratuluję decyzji 😀 jak z majtkami menstruacyjnymi nie masz problemu, to pieluchy tym bardziej ogarniesz 🙂 mam nadzieję, że ten zestaw Cię nie zniechęci, wiem, że wiele osób stosuje i sobie chwali. To typowy przykład tzw chinek. Dla noworodka raczej się nie przydadzą. To znaczy dadzą radę, ale można lepiej. Polecam Ci jeszcze kilka sztuk typowo w rozmiarze nb upolować, różnica jest wielka 🙂
kattalinna lubi tę wiadomość
-
My polujemy z mężem na suszarkę do ubrań. Tylko musimy dorobić gniazdko i upchać w toalecie. Będzie ciasno ale trudno. Niewyobrażanie sobie rozwieszać tyle suszarek i to jeszcze zima gdzie wszystko dłużej schnie 🙈
Ale czytałam, że dużo ubrań się kurczy w suszarce czy to prawda?
Ale macie brzuszki kochane 🥹
Co do wielorazówek to sama nie wiem, nie do końca potrafię sobie to wyobrazić 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Domi, sama nie wiem od czego zacząć 🙉 na pewno będę szła w sprawdzone już z córką tetry plus otulacze, ale chcę też spróbować nowych rozwiązań, ale zupełnie nie orientuję się jeszcze co i jak.
Jakiś czas temu trafiłam na rolkę tej dziewczyny, jeszcze nie obejrzałam do końca tego filmiku, ale już widzę, że sporo wiedzy przekazuje. Ja ją pamiętam z grupy pieluchowej sprzed lat, merytorycznie wie na pewno co i jak, doświadczenie też duże 🙂
https://www.facebook.com/reel/1518951615703055/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 13:24
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:My polujemy z mężem na suszarkę do ubrań. Tylko musimy dorobić gniazdko i upchać w toalecie. Będzie ciasno ale trudno. Niewyobrażanie sobie rozwieszać tyle suszarek i to jeszcze zima gdzie wszystko dłużej schnie 🙈
Ale czytałam, że dużo ubrań się kurczy w suszarce czy to prawda?
Ja mam suszarkę od 3 lat i to był game changer suszymy praktycznie wszystko (oprócz wełny) i do tej pory tylko jedne spodnie dresowe skurczyły się tak, że były do wyrzucenia - ale to dlatego że przez pomyłkę wylądowały na programie z ręcznikami
Natomiast to jest super wygoda w kontekście np. pościeli i ręczników no i te bobasowe mikrociuszki - rozwieszanie na suszarce to ćwiczenie cierpliwości, na które chyba nie mam ochotykattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Przeglądam Wasze zakupy i normalnie zazdraszczam! 🤩 Jakie to wszystko śliczne!
Ja natomiast skusiłam się na wtorkowej wizycie na L4 do końca tygodnia i wykorzystuję je na porządki w szafach. Wystawiłam już chyba ze 20 ogłoszeń na Vinted i końca nie widać 🙈
Ale za to po urlopie (czyli we wrześniu) będę mogła się z czystym sumieniem zabrać za zakupy 🙂 może mój Wstydzioszek do tego czasu wyjawi płeć - chciałabym już mówić po imieniu, a nie per Bobo 😂kattalinna, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za te pieluchowe polecajki! Chyba się skuszę na jakiś mały zestaw i zobaczymy 🙈
Suszarka to cudo 😍 co prawda na razie korzystałam tylko u rodziców, ale u nas też na bank będzie po remoncie łazienki. Na pewno warto zwrócić uwagę, żeby suszarka była z pompą ciepła, zupełnie inna jakość suszenia i te rzeczy dużo rzadziej są zniszczone. No i niby częściej ubrania niszczą pralkosuszarki niż osobne sprzętykattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Co do zmniejszania ubrań przez suszarkę to ja zauważam przy niektórych faktycznie trochę kurczenia. Sweter z wełny kiedyś załatwiłam sobie kilka rozmiarów mniejszy. Teraz wełny nie suszę już 😉 Ula Pedantula ma na YT film o ubraniach z suszarki, robiła testy i porównania. Polecam odszukać. W skrócie zaspojleruję, że wyszło jej, że to mit 😉
Edit: wg mnie suszarka tak niszczy ubrania jak zmywarka naczynia. Straty mogą się pojawić, duże znaczenie ma świadome i rozsądne użytkowanie. Oba sprzęty kocham i wybaczam im wszystko 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 13:30
Rocky, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:wg mnie suszarka tak niszczy ubrania jak zmywarka naczynia. Straty mogą się pojawić, duże znaczenie ma świadome i rozsądne użytkowanie. Oba sprzęty kocham i wybaczam im wszystko 😉
Podpisuję się pod tym w 100%!
Ja mam oddzielna suszarkę z pompą ciepła właśnie i nie oddałabym za żadne skarby 🙂 suszymy ubrania na programie delikatnym i naprawdę nie ma się czego bać.
Mnie bardziej martwi prasowanie bobasowych rzeczy - w chwili obecnej z żelazka korzystam ze 2 razy w roku, a jednak te dzidziusiowe trzeba prasować… -
Moja suszarka nie zniszczyła mi jeszcze ani jednej rzeczy a wwalam tam wszystko. Ubrania wychodzą przyjemne i tak jak w przypadku kociej sierści to dopiero po suszarce jest czyste 😀
Rocky Słyszałam gdzieś kiedyś że jak się suszy to już nie trzeba prasować...kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Moja suszarka nie zniszczyła mi jeszcze ani jednej rzeczy a wwalam tam wszystko. Ubrania wychodzą przyjemne i tak jak w przypadku kociej sierści to dopiero po suszarce jest czyste 😀
Rocky Słyszałam gdzieś kiedyś że jak się suszy to już nie trzeba prasować...
Dajesz nadzieję! 😍 będę się doktoryzować 🙂kattalinna lubi tę wiadomość
-
Ja mam suszarkę i dla mnie to majątek za żadne skarby nie oddam. Polecam. Też słyszałam że jak się wususzy w suszarce ubrania to już nie trzeba prasować ich potem w sensie tych dzidziusiowych.
-
Rocky, ja suszarkę kupiłam gdy moja pierworodna miała koło roku. Ubranka prasowałam raz, pierwszy rzut, który dostałam jakoś koło 5 miesiąca ciąży. Dziecko żyje i nic jej nigdy nie było 😉 historia z prasowaniem sięga czasów pralek frania, które temperatury miały jakie miały. Teraz mamy super pralki i super proszki, które potrafią dopierać i dawać higieniczne pranie. Szkoda życia na prasowanie 😂
Rocky, potforzasta, Holibka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
W czasie prasowania można spędzić czas z dzieckiem mężem lub po prostu odpocząć
Zaqwsx, kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Rocky, ja suszarkę kupiłam gdy moja pierworodna miała koło roku. Ubranka prasowałam raz, pierwszy rzut, który dostałam jakoś koło 5 miesiąca ciąży. Dziecko żyje i nic jej nigdy nie było 😉 historia z prasowaniem sięga czasów pralek frania, które temperatury miały jakie miały. Teraz mamy super pralki i super proszki, które potrafią dopierać i dawać higieniczne pranie. Szkoda życia na prasowanie 😂
kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Holibka, Nome to imię już od lat jako jedyne brałam pod uwagę 😍 Ale się nie poddaję, może mężu nie będzie miał dobrej alternatywy i się zgodzi 🤭🤣
Nome, zamówiłam online, więc też nie dotykałam na żywo, nawet ich stacjonarnie nie widziałam 🫣😅 Ale akurat ubranka z Lidla (zabawki też!) zawsze mnie zadowalały, szczególnie te z organicznej bawełny, jakościowo lepsze niż z niektórych sklepów typu Sinsay, Hm. Syn chodził w tych ubraniach miesiącami 🫣 Rozmiarówka jest trochę zawyżona, stąd też tak długo się je nosi 😊
Kattalina, o kurczaki, ale super! 😍 Stefciu to także było nasze imię robocze, prawdopodobnie by zostało 😍Holibka, Zaqwsx, kattalinna lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Liyss🧚🏻 wrote:Fajnie, że coraz więcej z nas ma już wybrane imiona i wie kto mieszka w brzuszku 🥹 Ten etap już jest całkowicie inny niż na początku jak mówiło się kropek 🥹
Ultramaryna jako fajny ten kombinezon 🥹
Ja w ogóle nie wiem, potrzebuje dla maluszka kombinezon do wózka + otulacz do fotelika bo w foteliku nie mogę dziecko w kombinezonie? Może ktoś mi wytłumaczyć? 😁
U nas dostałam ostatnio ciuchy od kuzyna ale to były po chłopczyku więc dosłownie z 5 rzeczy na krzyż wybrałam sobie bo reszta typowo chłopięca a tak to chyba nawet nie mam po kim coś dostać. Więc większość będzie nowa albo może używki z vinted/olx.
Na razie to myślę o tym kombinezonie i ultramaryna taki fajny znalazłaś 🥹 i wtedy co zakładam taki kombinezon i co do tego? Ja jestem jak dziecko we mgle 😂
Lyiss, jest też śliczny różowy 🥹❤️ Kusił mnie, ale wybrałam beżowy, bo jednak 10% niepewności jeszcze jest 🤣
Co do używek - szukałam na Vinted, też kusiły, ale kurczę same jakie wymechacone widziałam, wiem, że to można ogolić, ale właśnie jak Dominika pisze - bałam się o jakość, że może już są zużyte. Stąd podjęłam decyzję o nowym z Lidla 😉
Potforzasta, super wieści! 👍😍
potforzasta, kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Niektóre ciuchy faktycznie niszczy suszarka lub kurczy. Zauważyłam to szczególnie na T-shirtach bawełnianych. Dlatego albo kupuję rozmiar większe albo np. tych męża nie suszę w bębnie. Też nie lubię prasować. Maluszkowi rzeczy wyprasuję raz, a potem suszarka. Chodzi o temperaturę - ona zabija dziadostwo, które przetrwało pranie.
Ciuchy maluszkowe z Lidla są super, jestem ich fanką. Bardzo dobra jakość w super cenie. I nie niszczą się w suszarce, nawet mają specjalne oznaczenie.
Już zagadałam o rzeczy wyprawkowe szwagierkę, także wózek mam i ciuszków sporo, a na pewno odzyskam te które ja jej dałamRocky, kattalinna lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
ultramaryna, z ciekawości: jaki rozmiar tego kombinezonu kupiłaś? strasznie to ładne 🤩 ale większość rozmiarów niedostępna
-
Zaqwsx wrote:Ostatnie zdanie chyba sobie powiesze na lodówce. Ze wszystkich domowych czynności najbardziej nienawidzę prasowania. Zawsze sobie robię piękna kupkę ubrań w domu z kilku prań i czekają na dzień kiedy wreszcie zaczyna mnie denerwować ich widok 😀
Zaqwsx, Holibka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość