Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie szczęśliwa jest 3. Jakoś zawsze się przewija i umówiłam się słownie z lekarzem na termin 3.01 😁
Moje cycochy normalnie 75B to ledwo ledwo a teraz takie fajne mięsite i pełne.
Chciałam powiedzieć że nic mi nie leci.... wzięłam cycocha do ręki pooglądałam sutka a tam delikatnie wypłynęło !!! 🙉kattalinna, Zaqwsx, Podkoszulka lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Ultramaryna, to prawda strasznie im współczuje ale tez mocno przy nich się kontroluje z tymi wszystkimi ciążowym i dzieciowymi rzeczami żeby nie trigerować. Czekam aktualnie na 10 paczek 😅😅 zwolnienie wleciało już nie pracuje i puszka pandory została otworzona. Kupiłam głowie ciążowe rzeczy i trochę ubranek dla bobasa. I słuchajcie kupiłam jeszcze jedną rzecz - myślałam ze kupie jak będę starsza ale uwaga - wózek na zakupy na targ 😅 mieszkam 500 m od targu i chodzę tam po warzywa i owoce nie zawsze mogę iść z mężem, a w plecaku trochę ciężko mi się zaczęło robić. Wiec powiedziałam staremu że to ten czas w życiu kiedy potrzebujemy wózka na zakupy 😂
Nome mi nic nie leci nawet sprawdziłam. Ale ktoś wcześniej pisał o tym że mu leci nie pamietam już kto chyba Iza ? O właśnie dawno się nie odzywała.
Potforzasta mi tez sutki stoją prawie cały czas 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 12:37
Zaqwsx, Rocky, Mamausia lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Dziewczyny czy Wy macie już siarę? 😱 Mi dzisiaj z lewej piersi leci, najpierw przezroczysty a potem żółty płyn 😳
Jestem zadowolona bo ostatnio na vinted udało mi się tyle oszczędzić jeszcze negocjując ceny :😀 czuje się jak babka na targu z takim negocjowaniem cen ale łącznie już na wszystkim to ponad 500 zł oszczędziłam 😀Domi.Nika, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Nareszcie sobie strzeliłam fotki. Początek 5 miesiąca. Ujęcia dzieli kilka sekund, co udowadnia, że na prawdę wszystko zależy od ustawienia, światła itd. A wiecie, co jest najśmieszniejsze? Że jak patrzę na swój brzuch z góry albo w lustrze bokiem, to on się wydaje o wiele większy niż na tych zdjęciach.
https://zapodaj.net/plik-INIl2p66HgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 13:34
kattalinna, Zaqwsx, Domi.Nika, Podkoszulka, Rahia, Liyss🧚🏻, Holibka lubią tę wiadomość
-
KINGA89 wrote:Nareszcie sobie strzeliłam fotki. Początek 5 miesiąca. Ujęcia dzieli kilka sekund, co udowadnia, że na prawdę wszystko zależy od ustawienia, światła itd. A wiecie, co jest najśmieszniejsze? Że jak patrzę na swój brzuch z góry albo w lustrze bokiem, to on się wydaje o wiele większy niż na tych zdjęciach.
https://zapodaj.net/plik-INIl2p66Hg
Przyszly mi moje ciążowe dresiwa. Ale ulga wreszcie chodzić w czymś wygodnym co nie jest sukienką 😄KINGA89 lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Przyszly mi moje ciążowe dresiwa. Ale ulga wreszcie chodzić w czymś wygodnym co nie jest sukienką 😄
Moje wczorajsze internetowe łupy też już czekają w paczkomacie, więc wieczorem będzie mierzenie. Ubraniowo jestem już konkretnie zaopatrzona, łącznie z ciążową kurtką, która co prawda jeszcze "idzie", ale raczej nie podejrzewam, żeby mogła być niedobra. To taki kurtko-namiot raczej, moim zdaniem jeden z największych minusów końcówki ciąży zimą... -
@kinia982 ja mam po synku cybex balios s lux i bardzo go lubię To jest niby miejski wózek ale właściwie wszędzie z nim chodziliśmy i dawał radę. Jest zgrabny i nie jest wielką kobyłą co docenisz przy składaniu i wkładaniu do bagażnika albo wnoszeniu przez jakieś schodki (przeszkody są wszędzie). Spacerówka też jest spoko, w lutym 3letni syn jeździł w niej po Neapolskich brukach i mieścił się spokojnie.
kinia982 lubi tę wiadomość
-
@Rocky a ja zawsze myślałam że będę rodzić dzieci SN, ale synkiem poród był bardzo powikłany, 27 godzin, zakończony proznociagiem, synek 8 pkt wiotki i tego typu historie i teraz mój lekarz powiedział, ze z uwagi na obciążony wywiad okołoporodowy jest wskazanie do cc i nie będę dyskutować 😕
-
KINGA89 wrote:Moje wczorajsze internetowe łupy też już czekają w paczkomacie, więc wieczorem będzie mierzenie. Ubraniowo jestem już konkretnie zaopatrzona, łącznie z ciążową kurtką, która co prawda jeszcze "idzie", ale raczej nie podejrzewam, żeby mogła być niedobra. To taki kurtko-namiot raczej, moim zdaniem jeden z największych minusów końcówki ciąży zimą...
-
Moje nowe ubranka też właśnie wjechały do paczkomatu. Zobaczymy co z tego będzie. Kupione na vinted więc mam nadzieje że wszystko będzie dobre.
Zaraz się zbieram i jadę do drugiego miasta kupić wózek. Mam chwilowe wyrzuty sumienia. Bo wózek dostałam od koleżanki ale ogólnie wszystko do niego trzeba dokupić ( torbę, moskitierę, parasolkę, śpiworki, mufki, osłonki i wgl) i dam wózek mam jej oddać jak już stwierdzę że wystarczy, a i tak jak przeliczyłam to to też mało nie wyjdzie. A znalazłam wózek z całym wyposażeniem. I chyba w dobrej cenie. 1000 zł.
Tak więc chwilowo jestem podekscytowana ale i przygnębiona 🤭Mamausia lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
KINGA89 wrote:Moje wczorajsze internetowe łupy też już czekają w paczkomacie, więc wieczorem będzie mierzenie. Ubraniowo jestem już konkretnie zaopatrzona, łącznie z ciążową kurtką, która co prawda jeszcze "idzie", ale raczej nie podejrzewam, żeby mogła być niedobra. To taki kurtko-namiot raczej, moim zdaniem jeden z największych minusów końcówki ciąży zimą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 15:42
KINGA89, Rocky, Holibka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Właśnie mi przypomniałaś, żeby kupić kurtki zanim zostaną wykupione jak już zrobi się zimniej
Już któryś rok z rzędu zakupy jesienno-zimowe robię latem, a wiosenno-letnie dość często zimą. Wbrew pozorom nigdy na wybór nie narzekam i nie ma później tego pośpiechu czy strachu, że czegoś braknie. Wszystko na spokojnie sobie wybieram i czeka. Ja dorwałam kurtkę właśnie na Vinted w super cenie i wiem, że za jakiś czas już by się to nie udało.Rocky lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, macie jakieś zachcianki w ciąży?
Ja zawsze unikałam słodyczy, bo w ogóle nie ciągnęło mnie do słodkiego. Jak piłam kawę to zawsze solo, bez ciastka. Teraz zmiana o 180 stopni. Muszę w ciągu dnia zjeść coś słodkiego, jakąś krówkę, kawałek ciasta jak akurat mam w domu, bo nie mogę się oprzeć. Czasami wieczorem lody też wjadą... a ja nigdy lodów w zamrażalniku nie trzymałam.
Kwaśne żelki też muszą być, bo nie mogę się oprzeć...
Mąż się ze mnie śmieje, że mnie nie poznaje, bo taka antysłodyczowa byłam
Zawsze byłam też mięsożercą (przepraszam wszystkie weganki i wegetarianki jeśli to czytają) teraz mięso jem sporadycznie, raz może dwa w tygodniu.
Co to się porobiło -
Faelwen90 wrote:Dziewczyny, macie jakieś zachcianki w ciąży?
Ja zawsze unikałam słodyczy, bo w ogóle nie ciągnęło mnie do słodkiego. Jak piłam kawę to zawsze solo, bez ciastka. Teraz zmiana o 180 stopni. Muszę w ciągu dnia zjeść coś słodkiego, jakąś krówkę, kawałek ciasta jak akurat mam w domu, bo nie mogę się oprzeć. Czasami wieczorem lody też wjadą... a ja nigdy lodów w zamrażalniku nie trzymałam.
Kwaśne żelki też muszą być, bo nie mogę się oprzeć...
Mąż się ze mnie śmieje, że mnie nie poznaje, bo taka antysłodyczowa byłam
Zawsze byłam też mięsożercą (przepraszam wszystkie weganki i wegetarianki jeśli to czytają) teraz mięso jem sporadycznie, raz może dwa w tygodniu.
Co to się porobiło
Ja mam dokładnie odwrotnie 🙂 zawsze miałam oddzielny żołądek deserowy i uwielbiałam dobre ciacho albo lody. W ciąży odrzuciło mnie całkowicie od słodkiego - ostatnio upiekłam blachę mojego ulubionego brownie i ku radości małżonka zjadłam tylko kawałek 🤷♀️
Jem za to ogromne ilości owoców, w zasadzie dowolnych. I ryby kilka razy w tygodniu, praktycznie wcale nie mam za to ochoty na mięso. -
Ja tez zawsze lubiłam słodkie. Teraz tez mam czasem ochotę. Ale kocham lody a już z 3 tygodnie lodów nie jadłam 😂 co jest dla mnie nie do pomyślenia.
Mam ochotę za to na brzoskwinie, nektarynki, morele czyli pomarańczowe owoce z pestka 😅 ostatnio chciało mi się placka drożdżowego. Ale jeszcze nie zrealizowałam tego pragnienia. Jeszcze twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem.Rocky, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Co ja bym bez was zrobiła. Właśnie kupiłam parkę na vinted. Z przesyłkami wyszło 48 zł. Jeszcze negocjuje jedną cieplejszą z wstawką niemowlęcą i taką, że może i po porodzie być ok. No zobaczymy
kattalinna, Podkoszulka, Domi.Nika, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Beza27 wrote:Właśnie mi przypomniałaś, żeby kupić kurtki zanim zostaną wykupione jak już zrobi się zimniej 😛 więc ja też już po zakupach 🤣 kupiłam taki cienki płaszcz na jesień w rozmiarze L i zimowy płaszczyk XL, obie z wkładką niemowlęca z Bonprix (sprawdziły mi się poprzednio, także nie będę kombinować) wyszło ok 150zl już z przesyłkami wiec spoko 😛
Ale na vinted czy na bonprix? Zajrzałam na bonprix i padłam jak zobaczyłam ceny tych zimowych nowych kurtek. A ja się durna waham czy za 55 plus przesyłka brać zimowej ze wstawką niemowlęcą na vinted 🫣🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:Ale na vinted czy na bonprix? Zajrzałam na bonprix i padłam jak zobaczyłam ceny tych zimowych nowych kurtek. A ja się durna waham czy za 55 plus przesyłka brać zimowej ze wstawką niemowlęcą na vinted 🫣
Holibka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny nie odzywałam się na forum ale zaglądam i czytam jak tam u was codziennie.
Jestem właśnie po połówkowych mały ma się dobrze i będzie napewno chłopiec 🩵wszystko jest w normie jedynie co mnie lekko zmartwiło to waga malucha 328g lekarz mówi że trochę mało,serduszko 140❤️
Po krwiaku nie ma śladu i kanał szyjki macicy się zamkną 🥹🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 19:11
Holibka, Rocky, kattalinna, Domi.Nika, kknn, Faelwen90, Mamausia, Md1610 lubią tę wiadomość