Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Holibko, na tym forum poczułam od Ciebie dużo wsparcia jak sama tego potrzebowałam w związku z przygotowaniem się do zabiegu amnio.
Będę trzymać za Was kciuki, ale oprócz tego zmówię też litanię do Św. Rity. Modlę się do niej o wsparcie od dawna i czuję jej pomoc w trudnych sytuacjach. W ogóle odmówienie tej litanii daje mi dużo spokoju.
Daj znać po wszystkim co tam u Was.kattalinna, Holibka, Tigra, kknn, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Domi.Nika wrote:Bez kitu tyle gadżetów jest, i możliwości kupienia tylu rzeczy. Ja nie wiedziałam ze tyle tego jest. Ale słuchałam ostatnio ze trochę ten rynek „rzeczy dla dzieci” upada bo mało sie rodzi i powoli nie ma kto to kupować. I ze żaden biznes mieć sklep z rzeczami dla dzieci.
-
Faktem jest, że problemy z płodnością są teraz bardzo, bardzo częste. Sami tego doświadczyliśmy przy staraniach o pierwsze dziecko. A to i tak tylko namiastka, bo czymże jest staranie się o dziecko przez 2 lata przy historiach, gdy para stara się 8-10 lat… ponieważ byłam „po tamtej stronie” przez pewien okres czasu, to potrafię się utożsamić z tym, jaki to ogromny ból i poczucie straconego czasu 😢
Ja również mam sporo znajomych dookoła siebie, którzy deklarują, że nie chcą mieć dzieci w ogóle lub nie teraz (mimo wieku po 30). Szanuję, że jesteśmy różni i nikogo nie potępiam, ale jednocześnie w głębi serca nie potrafię tego zrozumieć. To moje prywatne zdanie -
Holibko (teraz zamiast golonką mój słownik mianuje cię Halinką ) kciuki za Was! Czekamy na wieści 🤞🏼
Ilona dzięki za cynk! Właśnie tak patrzyłam na tego cybexa, ale on chyba ciężki 🧐 Weź tu człowieku wybierz jakiś kompromis 😅
Domi czekamy na wieści co u Kazia ☺️
Moje dzieci wróciły do swojej standardowej aktywności, wieczorem miały ewidentnie jakiś mecz w piłkę albo walkę na pięści z rana też się już przywitaliśmy. No i Wandzia mocno dawała o sobie znać. Wczoraj trochę z nią pogadałam, że to nie jest czas na dbanie o linię, bo według tego ostatniego pomiaru (wiem że jest błąd itp) to jest baaaardzo niziutko w siatkach centylowych, około 2,5 percentyla W czwartek idziemy na wizytę i pogadamy z lekarką. W ogóle od połówkowych wg tego co zmierzyli wczoraj w szpitalu to dzieci przybrały zaledwie po 60g w 1,5 tygodnia Boję się cukrzycy i że to moja wina 😞 Ale nie smęcę od rana już -
Nome, ja co prawda byłam w pojedynczej ciąży, więc nie chcę przesadnie się do Ciebie porównywać, ale… może dobre słowo podniesie Cię choć trochę na duchu 🫶 Mój synek od połowy ciąży bardzo, bardzo marnie rósł. Cały czas był na samym dole siatki centylowej. Z jednej strony straszyli mnie właśnie FGR, z drugiej uświadamiali, że te pomiary z USG obarczone są dużym marginesem błędu. Całą drugą połowę ciąży żyłam w stresie - zostałam objęta opieką w przychodni przy szpitalu, w którym chciałam rodzić. Musiałam co tydzień/dwa zgłaszać się na KTG i pomiary. A do szpitala (Wwy) mam prawie 70km. I ciągle słyszałam to samo - patologicznie mały brzuszek, dół siatek centylowych, podejrzenie FGR. Finalnie dotrzymali mnie na takich kontrolach do „donoszonej” ciąży i w 37 tyg. kazali zgłosić się na indukcję. Syn urodził się mały, to fakt, ale diagnoza FGR została obalona (podobno FGR potwierdza się wtedy, gdy „donoszony” maluszek rodzi się lżejszy niż 2500). U nas było 2820. I ja wiem, że przy bliźniętach jest inaczej, rozumiem. Ale pamiętaj proszę o tym dużym marginesie błędu, oddychaj spokojnie, myśl pozytywnie. Nie masz właściwie wpływu na to, co się tam w brzuszku teraz dzieje. Jeśli możesz coś dobrego zrobić dla dzieciaków, to właśnie zadbać o swój spokój i pozytywne nastawienie, bo one bardzo to czują. Ufaj specjalistom i będzie dobrze, trzymam za Was kciuki ❤️
Rocky, Nomeolvides, kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Holibko trzymam kciuki i modlę się żeby u was było wszystko dobrze. Codziennie się modlę o zdrowie swojego dziecka I powiem Ci ze czuję opiekę stamtąd nad nami.
Nome dobrze ze maluszki brykają a Ty się nie martw bo dzieci też to czują zobaczysz będzie wszystko dobrze.kattalinna, Holibka, Faelwen90, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Ja urodziłam się o czasie i ważyłam 2200 i serio szybko urosłam potem wiec według wytycznych byłam FGR. A żyje mam się dobrze. W życiu nie leżałam w szpitalu nawet potem będzie dobrze.
Trzeba być dobrej myśli bo to dużo daje
Wiara Nadzieja Miłość, kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość
-
WNM dziękuję za Twoją historię!
Domi, potforzasta i za dobre słowa od Was też ♥️
Ja generalnie jestem panikarą, ale tak jak mówicie - tutaj stresy i nerwy nie pomogą a wręcz będą szkodzić bo wpływają np na przepływy. Więc póki dzieciaki na USG są okej (przepływy i AFI w normie, bo to w dużej mierze wskaźniki ze coś jest nie tak) to też nie ma co panikować. Jeśli trzeba będzie to będziemy kontrolować czy tam leżeć w szpitalu i tyle.
W między czasie zajmę głowę szopingiem dla bąbli 😁
Edit: właśnie udało mi się dorwać na vinted tulika za 30 zł 😁 no z przesyłką i ochroną 40. Po zdjęciach w super stanie, zobaczymy co przyjdzie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 10:26
Liyss🧚🏻, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Holibko (teraz zamiast golonką mój słownik mianuje cię Halinką ) kciuki za Was! Czekamy na wieści 🤞🏼
Ilona dzięki za cynk! Właśnie tak patrzyłam na tego cybexa, ale on chyba ciężki 🧐 Weź tu człowieku wybierz jakiś kompromis 😅
Holibko też mocno trzymam kciuki!
Sprawdziłam i cloud Z jest ciężki a G ma 3.9kg czyli tyle co Britax. Ja chyba póki co się na miesiąc wstrzymam bo Avionaut na swoich social ach zapowiada premierę IQ orbit, co chyba oznacza, że będzie baza obrotowa i do Avionauta. Jestem jej ciekawa więc pozostaje poczekać. 😅Ilona.., Holibka lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Holibko też mocno trzymam kciuki!
Sprawdziłam i cloud Z jest ciężki a G ma 3.9kg czyli tyle co Britax. Ja chyba póki co się na miesiąc wstrzymam bo Avionaut na swoich social ach zapowiada premierę IQ orbit, co chyba oznacza, że będzie baza obrotowa i do Avionauta. Jestem jej ciekawa więc pozostaje poczekać. 😅
Mamy jeszcze trochę czasu więc jak Ci zależy na Avionaucie to jasne, że czekaj 😃 nie ma co się aż tak spieszyć -
Murilega wrote:Holibko też mocno trzymam kciuki!
Sprawdziłam i cloud Z jest ciężki a G ma 3.9kg czyli tyle co Britax. Ja chyba póki co się na miesiąc wstrzymam bo Avionaut na swoich social ach zapowiada premierę IQ orbit, co chyba oznacza, że będzie baza obrotowa i do Avionauta. Jestem jej ciekawa więc pozostaje poczekać. 😅
Ooo dobrze że o tym mówisz! Jakby razem z tą bazą zapowiedzieli rozkładany fotelik to bym była już sprzedana 🙈 zobaczymy co wymyślą, jeszcze trochę czasu jest, więc można czekaćMurilega lubi tę wiadomość
-
Holibka - trzymam mocne 🤞🤞🤞
Nome - Twoja mała fajterka musi się po prostu nauczyć rozpychać o miejsce i zasoby wcześniej niż niebliźniakowe dzieciaczki 💪 swoją drogą, Wandzia to super imię!
Właśnie kurier przywiózł wózek - muszę poczekać aż mąż wróci z pracy i go złoży, ale w częściach wygląda super 🤩 niemodny, bo szary 🤪 wrzucę fotki jak będzie złożony, już przebieram nóżkami!Tigra, Holibka, Faelwen90, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Ooo dobrze że o tym mówisz! Jakby razem z tą bazą zapowiedzieli rozkładany fotelik to bym była już sprzedana 🙈 zobaczymy co wymyślą, jeszcze trochę czasu jest, więc można czekać22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Rocky wrote:Holibka - trzymam mocne 🤞🤞🤞
Nome - Twoja mała fajterka musi się po prostu nauczyć rozpychać o miejsce i zasoby wcześniej niż niebliźniakowe dzieciaczki 💪 swoją drogą, Wandzia to super imię!
Właśnie kurier przywiózł wózek - muszę poczekać aż mąż wróci z pracy i go złoży, ale w częściach wygląda super 🤩 niemodny, bo szary 🤪 wrzucę fotki jak będzie złożony, już przebieram nóżkami!
Na jaki model się zdecydowaliście ? -
kattalinna wrote:Rocky, składanie wózka nie jest skomplikowane, na pewno dasz radę sama 🙂
A potem będę słuchać do porodu, jak to nie dałam się Tatusiowi wykazać 🤪
Zdecydowaliśmy się na Thule Sleek - złapaliśmy jakąś ostatnią sztukę w sklepie, więc nowy wyszedł nam w cenie używki 🤷♀️kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Rocky jak ja coś poza praniem ciuszków robię beż mojego słyszę to samo albo że on jest tatusiem i też musi vos zrobić dla swojego dziecka więc pozwalam i jemu się wykazać
Rocky lubi tę wiadomość
-
Rocky, w takim układzie to faktycznie, warto poczekać 🙂
Ja zupełnie z innej, nie dziecięco wyprawkowej strony - zrobienie sobie paznokci u stóp na tym etapie ciąży to już wyzwanie 😂 zastanawiam się czy to nie będą moje ostatnie hybrydy przed porodem, bo zdejmowanie tego to niezła akrobatyka już, a łatwiej nie będzie 😉Rocky lubi tę wiadomość