Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nome ja zdjęłam bo kiedyś w ciąży ktoś mi chciał coś zmierzyć na palcu i nie wyszło przez hybrydę. Wiec po tej sytuacji zdjęłam. Wiec chyba lepiej zdjąć. Ostrzegam jak robisz długo to dziwne uczucie 😅 ja miałam bardzo długo zrobiona i było potem dziwnie już się przyzwyczaiłam, ale wrócę do robienia po porodzie w ramach wyjścia z domu sama 😅
Ps. Kawał dzieci! Tez czuje powagę sytuacji, że to już tuż tuż. Byłam dziś u Osteopatki i powiedziała mi ze moja miednica już zaczyna się rozluźniać do porodu :o
Mam znajomych medyków i właśnie tam są jazdy z tymi hybrydami 😂 jak ktoś sobie robi bo mu się łamią paznokcie to jak jest kontrola to chowają się w toalecie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:48
-
Dołączam do rozkmin otulaczowo-śpiworkowych 🙈 Czy taki otulacz do fotelika można później używać w gondoli zamiast śpiworka? Czy ten śpiworek gondolowy ma jakieś przewagi? Za dużo tego! 🤯
Nome, fajnie rosną Twoje dzieciaczki! -
Domi.Nika w toalecie to jedno, niektórzy l4 biorą i to jest problem jak przechodzi nasza epidemiologiczna w szpitalu. Bierze czasem ludziom wymazy spod paznokcia i jak jeszcze pracowałam w mswia to ponoć kogoś zwolnili z powodu hybryd. Ogólnie to nasze środowisko jest w tym temacie podzielone i przy porodzie lepiej nie sluchac jeszcze komentarzy na temat swoich paznokci. Lepiej grzecznie zdjąć i nie prowokować, bo na różne osoby można trafić 😀
Ja osobiście pamiętam sytuacje jak pielegniarka anestezjologiczna narzekała na hybrydy u zaintubowanej pacjentce z pękniętą aortą brzuszną. No niestety nie przewidziała tego ze będzie operowana i nie zdjęła 🤣 -
Zaqwsx no rozumiem ze ktoś może skomentować coś niemiło, ale akurat puściłabym to mimo uszu albo poprosiła o niekomentowanie tego. To ze ktoś narzeka na coś u Ciebie to bardziej mówi to o tej drugiej osobie a nie o tobie.
Argument ze saturacje trudno zmierzyć do mnie bardziej trafia niż komentarz sfrustrowanej kobiety -
Moja położna z pierwszego porodu miała piękne paznokcie, na pewno u stóp. I śliczne klapeczki, w ogóle taka zadbana babeczka. Wszystko było we krwi, jak chciała złapać moje rodzące się łożysko i jej chłonęło na nogi... 😉 To tak w ramach luźnego powiązania z tematem 😂
Ja od kilku tygodni zbieram się żeby sobie te hybrydy w końcu zrobić, tak jeszcze na chwilę żeby przed porodem zdjąć.
Nome, gratki po wizycie 🙂 ja te hivy i inne już mam, został tylko gbs, też na następnej wizycie, tydzień po Tobie.
Z tymi śpiworkami i otulaczami to trzeba patrzeć żeby pod plecakami było cienko, nie każdy się do tego niestety nadaje, producenci z reguły mają inne priorytety 😔 polecane są z maxi cosi i rollersy chyba najbardziej. I właśnie rollersy mnie nęcą najbardziej, to są takie 3w1, że do łupiny i do wózka, gondoli i spacerówki, do tego są dwie te warstwy wierzchnie: grubsza i cienka więc to też całoroczne rozwiązanie. No fajne i gdybym nie miała typowych śpiworów do wózków to bym się skusiła 😉
Jeszcze fajnym rozwiązaniem jest coś w stylu półspiworka, taka przykrywką tylko nakładana na fotelik. -
Domi.Nika wrote:Zaqwsx no rozumiem ze ktoś może skomentować coś niemiło, ale akurat puściłabym to mimo uszu albo poprosiła o niekomentowanie tego. To ze ktoś narzeka na coś u Ciebie to bardziej mówi to o tej drugiej osobie a nie o tobie.
Argument ze saturacje trudno zmierzyć do mnie bardziej trafia niż komentarz sfrustrowanej kobiety -
kattalinna wrote:Podobno ważny jest kolor, ale nie pamiętam czy jaśniejsze są lepsze do saturacji czy ciemniejsze. Lepiej nie mieć żadnych
Kolor nic nam niestety nie da. Dla mnie gorsze od hybryd są żele. Jak pacjentki miały hybrydy to pal to licho, sprzęty dają radę, natomiast niektóre żele są tak mocne, że czujnik nie daje rady kontrolować saturacji, mimo że na paznokciach jest jasny kolor.
Osobiście dla mnie jako medyka ważniejsza jest długość tego paznokcia niż hybryda. -
Dobra, to nie będę kombinować i ściągnę. Będę bez zrobionych paznokci pierwszy raz od kilku lat na pewno 😱
-
Ja dokupilam otulacz rollersy 🙈
Miałam babysteps ale skusił mnie ten z rollersy.
Oba z vinted, ale tak długo się zastanawiałam i ten babysteps jednak ma taki dość gruby materiał pod plecami (z pierwszym synem używałam), a jednak rollersy to cieniutkie pod spodem i lepiej będzie dziecko siedzieć chyba. Ale jak już go mam, to zaczęłam się zastanwiac na ile wygodne będzie to odpinane zamka bo taki otulacz na rzep, to tylko odpinasz rzep i już dziecko odkryte, a tu trzeba odpiąć całość albo nie wiem jak 🙈no zobaczę jak to będzie w praktyce. Jeszcze babysteps nie sprzedaje 😛 ale zacznę od używania tego z rollersy, mam nadzieję oba sprzedać za cenę kupna bo zawsze poluje na mega okazje 🧅
Ja też mam wizytę 2.12 i też będę mieć gbs pobierany, a przed tą wizytą mam już zrobić te wszystkie badania HIV itp. także już będzie poważnie i w sumie będzie to już 36t+Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:40
kattalinna lubi tę wiadomość
-