TSH wysokie wykryte dopiero w ciąży po 12 tyg:/są jakies mamy z podobnym problemem?
-
WIADOMOŚĆ
-
Summerka wrote:Giannaa mysle, ze w Twoim przypadku nie ma sie czym martwić, masz szczescie, ze trafiłaś wczesnie do lekarza. Ale wlasnie wkurza mnie, ze w Polsce takie rzeczy zależą od szczęścia, tsh lekarze powinni zlecać wszystkim ciężarnym, bo przecież to nie naszym obowiązkiem jest wiedzieć wszystko.
Ja mam tylko żal do siebie, ze nie zbadałam sie po porodzie, bo wtedy wyszły mi problemy ze skóra i pediatra zuzki rzuciła mimochodem, ze moze powinnam zbadać sobie tarczyce, ale jakos nie miałam czasu, etc. Pózniej sądziłam, ze tsh ma bardziej znaczenie przy zajściu w ciąże, a nie w trakcie i niestety nie drazylam tematu - a szkoda, no, ale coz, trudno... Pocieszam sie tylko tum, ze jest ono zbliżone z wynikiem do tego z ciazy z Zuza, a gdyby to atopowe zapalenie skory itd. Miało bezpośredni związek z tarczyca, to pewnie przy objawach, teraz byłoby w okolicach 20? Wiem, tonący brzytwy sie chwyta, ale gdneralnie przed zajściem w ciąże te problemy prawie ustały...
Analizuje juz te sytuacje z każdej strony chociaz wiem, ze to nie ma sensu:(
Justi, czyli dobrze zrozumiałam, ze w 13 tyg miałaś wynik 13, a po wdrożeniu leczenia w 17, nadal taki sam? Kumusimy byc dobrej myśli, skoro lekarz powiedział Ci, ze bedzie dobrze, to musi byc i ja sie o to modle, pomodlę sie tez za Twoje dziecko. Moze bądźmy w kontakcie? Wyślę Ci zaproszenie?
Jod, a szczepilas synka po porodzie w szpitalu mimo tej Twojej niedoczynnosci?
bardzo chętnie zostanę z tobą w kontakcie a masz facebooka? razniej mi będzie:) a tak swoją drogą naprawdę zbieg okolicznosci w naszym przypadku:) razem się starałysmy i w tym samym czasie zaciążyłysmy i teraz razem mamy ten sam cholerny problem:)cWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 21:17
RybciaM lubi tę wiadomość
Justi2 -
Odświeżam wątek.. Moje tsh przed ciążą 1,9, nie leczyłam więc tarczycy pomimo przesłanek w kierunku hashi (suplementowałam selen).. Udało się w pierwszym cyklu więc wyszłam z założenia, że wszystko w porządku. Badania kontrolne zrobiłam w 5tyg.- tsh 3.66. Nie zliczę nieprzespanych nocy po tym wyniku. Zaczęłam zażywać levothyroxine 37,5mg. Teraz jestem w 8tyg., czekam na kolejne wyniki..
-