Usg-czy ma sens??
-
WIADOMOŚĆ
-
Test sikany, pobolewa mnie podbrzusze, piersi mam takie pelne o mdłości poranne. Mam juz jedno dziecko, córeczkę 5 letnia ale przyznam ze juz nie pamietam, jak liczymy tygodnie ciąży? Skoro miesiączka byla 23.11, jedne kalkulatory pokazuja 4 tyd i 2 dzien, a inne 5 tydzień. Czytalam ze jest jakas szansa ze bedzie widać pęcherzyk. Ehh sama juz nie wiem..
ewa.katarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Limonka91 wrote:Test sikany, pobolewa mnie podbrzusze, piersi mam takie pelne o mdłości poranne. Mam juz jedno dziecko, córeczkę 5 letnia ale przyznam ze juz nie pamietam, jak liczymy tygodnie ciąży? Skoro miesiączka byla 23.11, jedne kalkulatory pokazuja 4 tyd i 2 dzien, a inne 5 tydzień. Czytalam ze jest jakas szansa ze bedzie widać pęcherzyk. Ehh sama juz nie wiem..
Liczysz od 1dc czyli dziś wychodzi jakieś 4+1 jeśli dobrze liczę. Raczej nie ma szans żeby na tym etapie coś zobaczyć...No ale z uwagi na tą wcześniejszą ciążę pozamaciczną to ja bym chyba poszła do lekarza.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja jestem 2 poronieniach i teraz jak poszłam do lekarza to też wcześnie bo 4+5 (ale to ze względu na to, że musiałam szybko zacząć zażywać leki) i nie było nic widać, nawet pęcherzyka, a dokładnie tydzień później 5+4 poszłam znowu i już był zarodek z serduszkiem ale ja już miałam bete ponad 26 tyś wtedy, zresztą mam w opisie wszystko.
A na jakim etapie Ci wykryli ciąże pozamaciczną ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyLimonka91 wrote:Test sikany, pobolewa mnie podbrzusze, piersi mam takie pelne o mdłości poranne. Mam juz jedno dziecko, córeczkę 5 letnia ale przyznam ze juz nie pamietam, jak liczymy tygodnie ciąży? Skoro miesiączka byla 23.11, jedne kalkulatory pokazuja 4 tyd i 2 dzien, a inne 5 tydzień. Czytalam ze jest jakas szansa ze bedzie widać pęcherzyk. Ehh sama juz nie wiem..
Ja miesiaczka 22.11 i dziś mam 1 wizytę. Zdaje sobie sprawę że może nie być nic widać ale idę dla świętego spokoju na święta poza tym to 1 ciąża i trochę panikuje.
Ja mam 3 aplikacje ciążowe i każda mi inaczej pokazuje te tygodnie ale dziś chyba mam 4t3d
-
Finezja19 wrote:Ja jestem 2 poronieniach i teraz jak poszłam do lekarza to też wcześnie bo 4+5 (ale to ze względu na to, że musiałam szybko zacząć zażywać leki) i nie było nic widać, nawet pęcherzyka, a dokładnie tydzień później 5+4 poszłam znowu i już był zarodek z serduszkiem ale ja już miałam bete ponad 26 tyś wtedy, zresztą mam w opisie wszystko.
A na jakim etapie Ci wykryli ciąże pozamaciczną ?
Wykryli szybko pozamaciczna,w 5 tygodniu. -
ewa.katarzyna wrote:Ja miesiaczka 22.11 i dziś mam 1 wizytę. Zdaje sobie sprawę że może nie być nic widać ale idę dla świętego spokoju na święta poza tym to 1 ciąża i trochę panikuje.
Ja mam 3 aplikacje ciążowe i każda mi inaczej pokazuje te tygodnie ale dziś chyba mam 4t3d
Ooo to praktycznie równo 🙂
Tez dzis mam wizytę, i mysle podobnie jak Ty 🙂 -
nick nieaktualnyLimonka28 wrote:Ooo to praktycznie równo 🙂
Tez dzis mam wizytę, i mysle podobnie jak Ty 🙂
A badalas betę? Bo ja badalam od 16.12. Bo wtedy mi już test wyszedł. Mam dobry przyrost ale te wartości jakieś niskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 08:25
-
ewa.katarzyna wrote:A badalas betę? Bo ja badalam od 16.12. Bo wtedy mi już test wyszedł. Mam dobry przyrost ale te wartości jakieś niskie.
Wiesz co w ogole nie badalam, chcialam tak ba spokojnie, w poprzedniej ektopowej musiałam badac codziennie, czy spada po metotreksacie i teraz jakos nie chcialam w ogole. Grunt ze beta nie stoi w miejscu i nie spada -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimonka28 wrote:Juz po wizycie. Nic nie widział oprocz powiekszonej macicy i duzego cialka. Zoltego. Kazal przyjsc za tydzien..
Może faktycznie jeszcze za wcześnie. Zobaczymy co mi powie..
Ile minęło od poprzedniej ciąży u ciebie?Limonka28 lubi tę wiadomość
-
6 miesięcy. Powiedzial ze przy dacie ostatniej miesiaczki, beta nie ma jeszcze takich wartości ktore moglyby wskazywać na pecherzyk w macicy. Ze nie ma takiej możliwości,musze byc cierpliwa,a to nie jest latwe. Pocieszam sie tym ze w ciazy pozamacicznej nie mialam zadnych objawow, teraz piersi mam identyczne jak w ciazy z córcia. I brzuch mnie pobolewa, co potwierdzil lekarz ze jest bardzo czeste na tym poziomie ciazy. Ehh jestem dobrej myśli a przynajmniej sie staram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:22
-
nick nieaktualnyLimonka28 wrote:6 miesięcy. Powiedzial ze przy dacie ostatniej miesiaczki, beta nie ma jeszcze takich wartości ktore moglyby wskazywać na pecherzyk w macicy. Ze nie ma takiej możliwości,musze byc cierpliwa,a to nie jest latwe. Pocieszam sie tym ze w ciazy pozamacicznej nie mialam zadnych objawow, teraz piersi mam identyczne jak w ciazy z córcia. I brzuch mnie pobolewa, co potwierdzil lekarz ze jest bardzo czeste na tym poziomie ciazy. Ehh jestem dobrej myśli a przynajmniej sie staram.
A czy po tamtej ciąży lekarz mówił że beta musi spaść całkiem do 0? Robiłaś jakieś badania dodatkowe? Pytam bo koleżanka była w podobnej sytuacji i teraz stara się o kolejne.
Hmm ja nie mam bólu piersi jedyne co to w dole brzucha czasem taki Skurcz jak by na okres..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:38