X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Piekny zestaw <3 Jezeli moge zapytac, to ile zaplacilas za wszystko?

Za cały zestaw: rożek, śpiworek, poszewki na kołdrę i poduszkę, 2 ozdobne podusie, ochraniacz, organizer oraz poduszkę i ocieplany kocyk do wózka zapłaciłam 550 zł.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić monitor oddechu Babysense 5 płytkowy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Za cały zestaw: rożek, śpiworek, poszewki na kołdrę i poduszkę, 2 ozdobne podusie, ochraniacz, organizer oraz poduszkę i ocieplany kocyk do wózka zapłaciłam 550 zł.
    a z kąd masz namiary na tą dziewczynę???

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    a z kąd masz namiary na tą dziewczynę???

Moja koleżanka zamawiała u niej komplet dla swojego synka rok temu i była bardzo zadowolona z jakości materiału i wykonania. Spodobały mi się jej prace dlatego dla mojej małej też postanowiłam zamówić komplecik właśnie od niej.

Tu można pooglądać jej prace :)

https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kupowałyście jakiś preparat żeby zdezynfekować wanienkę i przewijak? Możecie coś polecić?

Zastanawiam się czy prać rożek i ochraniacz na łóżeczko czy nie ma to znaczenia? Wy będziecie prały?

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie kupuje, a ochraniacz bede prala. Za to zastanawiam sie czy prac koldre i poduszki...
    Dezynfekowac niczym specjalnym nie bede, w ogole od Myszki pierwszy raz slyszalam, ze to sie robi;) Wanienke umyje goraca woda, a przewijak przetre. I tak dziecko bezposrednio na nim mi nie będzie lezalo, bo będzie mialo podklad lub recznik.

Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, no no Kinga ma mega powóz :D nie dziwie sie, ze nie możecie sie doczekać, kiedy będziecie sie wozić nową furką :P
    Ja jeden rożek wypralam, ale on jest taki grubszy z jednej strony mięciutki frotte a z drugiej bawełna i nic sie nie stalo, jest ok. Ale mam drugi, cieniutki bawełniany i tez sie zastanawiam czy go prac, czy po prostu pieluszką wyscielic środek. Ochraniacza na razie nie mam, ale pewnie bym wyprala, ręcznie lub w pralce na "delikatne"-zalezy z jakiego materiału jest wykonany.
    A to trzeba aż dezynfekowac wanienkę? Nie wiedziałam. Myślałam, ze po prostu umyje ale teraz myśle, ze moze wrzątkiem przepłukać. Ciekawa jestem co inne dziewczyny powiedzą.
    A na przewijak planuje takie pokrowce frotte kupić albo pieluszkę kłaść, zeby dziecko sie nie przyklejało do ceratki ;)

estrella, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja nie bede prac kołdry. Mam zwykła ikeową i boje sie, ze sie "zbije" ten wkład :/

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wpisie Myszki zaczęłam szukać info o dezynfekowaniu wanienki bo wcześniej również planowałam tylko umyć i gorącą wodą potraktować. W internecie znalazłam informacje, że są jakieś specjalne środki, którymi należy wanienkę i przewijak co jakiś czas spryskać i zgłupiałam :/ Ale chyba faktycznie nie będę przesadzała... wystarczy umyć i tyle :) tym bardziej, że też będę miała pokrowce frotte lub pieluszki na przewijaku więc to będzie uprane :)

Natka też się zastanawiam nad kołdrą i poduszką... chyba dla świętego spokoju upiorę bo nie wiadomo gdzie to leżało i kto tego dotykał przed włożeniem do worka... Zresztą, postanowiłam właśnie, że upiorę wszystko, na delikatnym programie ale jednak :)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pochwalę pościelą :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3147616e7654.jpg

i ręcznik do kompletu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ca700e2e5a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:35

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca śliczny komplecik <3 nasze córeczki będą miały wyprawki jak królewny ;)

Na mojej kołdrze i poduszce jest napisane, że można prać nawet w 90 stopniach. Zdziwiło mnie to ale poszukałam w internecie i faktycznie wiele osób prało i nic się nie stało. Ja na wszelki wypadek pewnie wrzucę na 60 stopni :)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pozniej sprawdzic co na mojej kołdrze jest napisane.

A ja wkrecilam sie w opisy porodów (nie mam odwagi oglądać filmów), wiec śledzę opowieści dziewczyn z innych wątków albo blogów na youtubie. No i tak myśle i myśle, co z tym nacięciem krocza-przeraża mnie to najbardziej z całego porodu (lewatywa tez!). Ale chyba dam sie naciąć :( Byleby trafic na dobrego lekarza co bedzie zszywał pipkę ;)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyptałam wszystko rożek i ochraniach i całą pościel z wypełnieniem. Wanienkę zlałam wrzątkiem a na przewijak kupiłam takie pokrowce frotowe.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ale ten czas leci. Zaraz wszystkie będziecie przytulały małe ,różowe ludziki :)! Trzymam kciuki za pomyślne i szybkie rozwiązania :)

estrella, Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ja myśląc o porodzie też najbardziej myślę o tym nacięciu :/ lewatywa mnie nie przeraża, zresztą u mnie w szpitalu jest chyba tylko na życzenie... ale ja bym wolała lewatywę niż coś zrobić podczas porodu :P
    Ale z tym nacięciem to masakra... chyba jednak lepiej się zgodzić... niby takie nacięcie nie goi się tak dobrze jak naturalne pęknięcie ale z drugiej strony pęknąć można różnie a takie nacięcie jest chyba bardziej kontrolowane... :/ ajjj wiele wątpliwości...

Margaret u Ciebie też suwaczek zapierdziela jak szalony! :) Wpadaj tu do nas częściej i pochwal się jak tam Twój maluszek ;)

Jestem z siebie dumna! Wczoraj ogarnęłam pokoje, dziś kuchnię i łazienkę, odkurzyłam i za chwilę umyję podłogo :D mieszkanko będzie błyszczało :D

Natka88, małaMyszka, margaret26 lubią tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, zobaczysz ze lada moment Ty bedziesz na tym etapie co my teraz:) Nie wiem kiedy to zlecialo!

Ja koldre tez mam z IKEA i myślę, ze ja wypiore, bo jak odpakowywalam posciel, to strasznie smierdziala, wiec boje sie, ze z koldra bedzie to samo. Mam ta w gwiazdki i niby mozna ja prac w 60 stopniach. Na poscieli tez tyle bylo, ale wypralam w 40.

Owca123, estrella, małaMyszka, margaret26 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Owca ja myśląc o porodzie też najbardziej myślę o tym nacięciu :/ lewatywa mnie nie przeraża, zresztą u mnie w szpitalu jest chyba tylko na życzenie... ale ja bym wolała lewatywę niż coś zrobić podczas porodu :P
    Ale z tym nacięciem to masakra... chyba jednak lepiej się zgodzić... niby takie nacięcie nie goi się tak dobrze jak naturalne pęknięcie ale z drugiej strony pęknąć można różnie a takie nacięcie jest chyba bardziej kontrolowane... :/ ajjj wiele wątpliwości...

Margaret u Ciebie też suwaczek zapierdziela jak szalony! :) Wpadaj tu do nas częściej i pochwal się jak tam Twój maluszek ;)

Jestem z siebie dumna! Wczoraj ogarnęłam pokoje, dziś kuchnię i łazienkę, odkurzyłam i za chwilę umyję podłogo :D mieszkanko będzie błyszczało :D

Ja byłam nacięta i nie narzekam bo miałam tylko 6 szwów a koleżanka pękła sama i miała ich tylko 16. Nacięcie ma to do siebie że robi je położna i nie czuć tego bo robi się je podczas skurczu a pęknąć można wszędzie i to jest dużo gorsze. koleżanka pękła po sam odbyt i miała ogromne problemy z wypróżnieniem i z zagojeniem się tam rany. Poza tym jest duże prawdopodobięństwo że wcale nie będziecie musiały być nacinane, przecież nie każda z was jest tam wąska i mało elastyczne. No i można też zacząć robić masaż krocza żeby się bardziej uelastycznić :-)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny, a kupowałyście jakiś preparat żeby zdezynfekować wanienkę i przewijak? Możecie coś polecić?

Zastanawiam się czy prać rożek i ochraniacz na łóżeczko czy nie ma to znaczenia? Wy będziecie prały?

Byłam dziś w Tesco i znalazłam preparat z NUK Hygiene Spray do dezynfekcji zabawek, nocników czy podkładek do przewijania więc możesz sobie kupić coś takiego :-)
    http://ebebe.pl/preparaty-do-czyszczenia-/367-antybakteryjny-srodek-do-czyszczenia-nuk-hygiene-spray-380-ml.html

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basik za info o tym preparacie :)

hmm... czyli jednak to nacięcie nie byłoby takie najgorsze... chyba muszę faktycznie zacząć masaż... to może uda się uniknąć i pęknięcia i nacięcia :)

Podłogi lśnią, a ja jeszcze zrobiłam pranie :D nie wiem skąd dziś mam tyle siły... Jeśli jutro będzie podobnie to ruszam z praniem dla maluszka :)

Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie dezynfekowalam a wanienke poprostu umylam i tyle
    Posciele pralam teraz bo czekaly na Lili 6 lat hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ