X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Piekny zestaw <3 Jezeli moge zapytac, to ile zaplacilas za wszystko?

Za cały zestaw: rożek, śpiworek, poszewki na kołdrę i poduszkę, 2 ozdobne podusie, ochraniacz, organizer oraz poduszkę i ocieplany kocyk do wózka zapłaciłam 550 zł.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić monitor oddechu Babysense 5 płytkowy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Za cały zestaw: rożek, śpiworek, poszewki na kołdrę i poduszkę, 2 ozdobne podusie, ochraniacz, organizer oraz poduszkę i ocieplany kocyk do wózka zapłaciłam 550 zł.
    a z kąd masz namiary na tą dziewczynę???

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    a z kąd masz namiary na tą dziewczynę???

Moja koleżanka zamawiała u niej komplet dla swojego synka rok temu i była bardzo zadowolona z jakości materiału i wykonania. Spodobały mi się jej prace dlatego dla mojej małej też postanowiłam zamówić komplecik właśnie od niej.

Tu można pooglądać jej prace :)

https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kupowałyście jakiś preparat żeby zdezynfekować wanienkę i przewijak? Możecie coś polecić?

Zastanawiam się czy prać rożek i ochraniacz na łóżeczko czy nie ma to znaczenia? Wy będziecie prały?

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie kupuje, a ochraniacz bede prala. Za to zastanawiam sie czy prac koldre i poduszki...
    Dezynfekowac niczym specjalnym nie bede, w ogole od Myszki pierwszy raz slyszalam, ze to sie robi;) Wanienke umyje goraca woda, a przewijak przetre. I tak dziecko bezposrednio na nim mi nie będzie lezalo, bo będzie mialo podklad lub recznik.

Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, no no Kinga ma mega powóz :D nie dziwie sie, ze nie możecie sie doczekać, kiedy będziecie sie wozić nową furką :P
    Ja jeden rożek wypralam, ale on jest taki grubszy z jednej strony mięciutki frotte a z drugiej bawełna i nic sie nie stalo, jest ok. Ale mam drugi, cieniutki bawełniany i tez sie zastanawiam czy go prac, czy po prostu pieluszką wyscielic środek. Ochraniacza na razie nie mam, ale pewnie bym wyprala, ręcznie lub w pralce na "delikatne"-zalezy z jakiego materiału jest wykonany.
    A to trzeba aż dezynfekowac wanienkę? Nie wiedziałam. Myślałam, ze po prostu umyje ale teraz myśle, ze moze wrzątkiem przepłukać. Ciekawa jestem co inne dziewczyny powiedzą.
    A na przewijak planuje takie pokrowce frotte kupić albo pieluszkę kłaść, zeby dziecko sie nie przyklejało do ceratki ;)

estrella, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja nie bede prac kołdry. Mam zwykła ikeową i boje sie, ze sie "zbije" ten wkład :/

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wpisie Myszki zaczęłam szukać info o dezynfekowaniu wanienki bo wcześniej również planowałam tylko umyć i gorącą wodą potraktować. W internecie znalazłam informacje, że są jakieś specjalne środki, którymi należy wanienkę i przewijak co jakiś czas spryskać i zgłupiałam :/ Ale chyba faktycznie nie będę przesadzała... wystarczy umyć i tyle :) tym bardziej, że też będę miała pokrowce frotte lub pieluszki na przewijaku więc to będzie uprane :)

Natka też się zastanawiam nad kołdrą i poduszką... chyba dla świętego spokoju upiorę bo nie wiadomo gdzie to leżało i kto tego dotykał przed włożeniem do worka... Zresztą, postanowiłam właśnie, że upiorę wszystko, na delikatnym programie ale jednak :)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pochwalę pościelą :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3147616e7654.jpg

i ręcznik do kompletu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ca700e2e5a9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:35

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca śliczny komplecik <3 nasze córeczki będą miały wyprawki jak królewny ;)

Na mojej kołdrze i poduszce jest napisane, że można prać nawet w 90 stopniach. Zdziwiło mnie to ale poszukałam w internecie i faktycznie wiele osób prało i nic się nie stało. Ja na wszelki wypadek pewnie wrzucę na 60 stopni :)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pozniej sprawdzic co na mojej kołdrze jest napisane.

A ja wkrecilam sie w opisy porodów (nie mam odwagi oglądać filmów), wiec śledzę opowieści dziewczyn z innych wątków albo blogów na youtubie. No i tak myśle i myśle, co z tym nacięciem krocza-przeraża mnie to najbardziej z całego porodu (lewatywa tez!). Ale chyba dam sie naciąć :( Byleby trafic na dobrego lekarza co bedzie zszywał pipkę ;)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyptałam wszystko rożek i ochraniach i całą pościel z wypełnieniem. Wanienkę zlałam wrzątkiem a na przewijak kupiłam takie pokrowce frotowe.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ale ten czas leci. Zaraz wszystkie będziecie przytulały małe ,różowe ludziki :)! Trzymam kciuki za pomyślne i szybkie rozwiązania :)

estrella, Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ja myśląc o porodzie też najbardziej myślę o tym nacięciu :/ lewatywa mnie nie przeraża, zresztą u mnie w szpitalu jest chyba tylko na życzenie... ale ja bym wolała lewatywę niż coś zrobić podczas porodu :P
    Ale z tym nacięciem to masakra... chyba jednak lepiej się zgodzić... niby takie nacięcie nie goi się tak dobrze jak naturalne pęknięcie ale z drugiej strony pęknąć można różnie a takie nacięcie jest chyba bardziej kontrolowane... :/ ajjj wiele wątpliwości...

Margaret u Ciebie też suwaczek zapierdziela jak szalony! :) Wpadaj tu do nas częściej i pochwal się jak tam Twój maluszek ;)

Jestem z siebie dumna! Wczoraj ogarnęłam pokoje, dziś kuchnię i łazienkę, odkurzyłam i za chwilę umyję podłogo :D mieszkanko będzie błyszczało :D

Natka88, małaMyszka, margaret26 lubią tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, zobaczysz ze lada moment Ty bedziesz na tym etapie co my teraz:) Nie wiem kiedy to zlecialo!

Ja koldre tez mam z IKEA i myślę, ze ja wypiore, bo jak odpakowywalam posciel, to strasznie smierdziala, wiec boje sie, ze z koldra bedzie to samo. Mam ta w gwiazdki i niby mozna ja prac w 60 stopniach. Na poscieli tez tyle bylo, ale wypralam w 40.

Owca123, estrella, małaMyszka, margaret26 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Owca ja myśląc o porodzie też najbardziej myślę o tym nacięciu :/ lewatywa mnie nie przeraża, zresztą u mnie w szpitalu jest chyba tylko na życzenie... ale ja bym wolała lewatywę niż coś zrobić podczas porodu :P
    Ale z tym nacięciem to masakra... chyba jednak lepiej się zgodzić... niby takie nacięcie nie goi się tak dobrze jak naturalne pęknięcie ale z drugiej strony pęknąć można różnie a takie nacięcie jest chyba bardziej kontrolowane... :/ ajjj wiele wątpliwości...

Margaret u Ciebie też suwaczek zapierdziela jak szalony! :) Wpadaj tu do nas częściej i pochwal się jak tam Twój maluszek ;)

Jestem z siebie dumna! Wczoraj ogarnęłam pokoje, dziś kuchnię i łazienkę, odkurzyłam i za chwilę umyję podłogo :D mieszkanko będzie błyszczało :D

Ja byłam nacięta i nie narzekam bo miałam tylko 6 szwów a koleżanka pękła sama i miała ich tylko 16. Nacięcie ma to do siebie że robi je położna i nie czuć tego bo robi się je podczas skurczu a pęknąć można wszędzie i to jest dużo gorsze. koleżanka pękła po sam odbyt i miała ogromne problemy z wypróżnieniem i z zagojeniem się tam rany. Poza tym jest duże prawdopodobięństwo że wcale nie będziecie musiały być nacinane, przecież nie każda z was jest tam wąska i mało elastyczne. No i można też zacząć robić masaż krocza żeby się bardziej uelastycznić :-)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny, a kupowałyście jakiś preparat żeby zdezynfekować wanienkę i przewijak? Możecie coś polecić?

Zastanawiam się czy prać rożek i ochraniacz na łóżeczko czy nie ma to znaczenia? Wy będziecie prały?

Byłam dziś w Tesco i znalazłam preparat z NUK Hygiene Spray do dezynfekcji zabawek, nocników czy podkładek do przewijania więc możesz sobie kupić coś takiego :-)
    http://ebebe.pl/preparaty-do-czyszczenia-/367-antybakteryjny-srodek-do-czyszczenia-nuk-hygiene-spray-380-ml.html

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basik za info o tym preparacie :)

hmm... czyli jednak to nacięcie nie byłoby takie najgorsze... chyba muszę faktycznie zacząć masaż... to może uda się uniknąć i pęknięcia i nacięcia :)

Podłogi lśnią, a ja jeszcze zrobiłam pranie :D nie wiem skąd dziś mam tyle siły... Jeśli jutro będzie podobnie to ruszam z praniem dla maluszka :)

Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie dezynfekowalam a wanienke poprostu umylam i tyle
    Posciele pralam teraz bo czekaly na Lili 6 lat hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ