X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :)

Owca u mnie dziś rybka z frytkami ale to mąż serwuje bo samej nie chciałoby mi się robić :P

Moja mała ostatnio też chyba się kręci bo zawsze czułam jak mi nóżki wpycha pod żebra z prawej strony, a wczoraj po lewej czułam, dziś znów po prawej :) ogólnie od jakiegoś czasu jest baaaardzo aktywna i nawet jak chodzę to czuję jak się wierci :)

U mnie pierwsze dzieciaczkowe pranko właśnie się robi :)

Owca123, gosiunia, Zajsonek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Owca za mną chodzi lazania albo faszerowane caneloni :-)

Zjadłabym lazanię, baaardzo! ale nie mam piekrnika :( za mną chodzi papryka faszerowana... O! no ale brak piekarnika :(
    Estrella, rybkę <3 o rany też bym zjadła z frytami, ale z piekarnika :( ależ nieszczęśliwa jestem ;) hahaha! Dobrze, ze zaraz się wyprowadzamy...

Dalej nie wiem co na obiad, a ślina mi cieknie po brodzie po Waszych propozycjach ;)

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Aha :)
    No to poważna sprawa z wyprawką dla pierwszoklasisty :D Ale książek chyba teraz się nie kupuje, co? Więc największy zakup z głowy. No a jak Twój synek przeżywa to, że zaraz idzie do szkoły?
    Bardziej ja to przeżywam niż on :-) Kupić muszę tylko książkę do religi no i resztę jakiś rzeczy typu piórnik plecak i te sprawy. Wczoraj wydałam na niego jedynie 400zł bo musiałam mu kupić spodnie bo wszystkie ma dziurawe na kolanach i parę drobiazgów co wiem że już mogę mu kupić. Dlatego też resztę wyprawki dla maluszka będę kompletować już po rozpoczęciu roku szkolnego :-)

gosiunia, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek moje gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :-)

gosiunia, Zajsonek, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek Gratulacje :)
    Owca dziś (odpukać) jest ok :D Od rana byliśmy na pobraniu krwi i Szymonek był dzielny jestem z niego taka dumna, w poniedziałek mamy neurologa aż się zdziwiłam, że tak szybko się udało na NFZ. Nawet pojechaliśmy do castoramy po doniczki i Szymcio grzecznie sobie drzemał :D Pokazówa była, że niby aniołkiem jest ;) skorzystałam też z okazji i wpadłam do pepco. Potem pochwalę się łupami :D
    Mąż pojechał na małą fuszkę, Szymek drzemie więc ja korzystam i odpoczywam troszkę. Obiadu jeszcze nie wymyśliłam, jakoś nie mam weny.
    Ciuszki 56 warto mieć. Bo co producent to jakiś dziwny rozmiar. Ja mam bodziaki 62 niektóre większe od 56 o.O. Szymek urodził się chudzielec i nawet 56 na niego wisiało. teraz nosi 62 lub 68 zależy co i jakiego producenta właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:51

gosiunia, Owca123, Zajsonek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca przypomnialas mi jak wynajmowalismy mieszkanie i tam byl piekarnik ale rozwalony... Wiele razy probowalam cos zrobic ale trzeba bylo wszystkiego pilnowac bo raz sie nie upieklo raz przypieklo :-P ojj to byly czasy :-) niedlugo sie wyprowadzisz i bedziesz mogla robic pysznosci :-)

A ja sie czuje ostatnio jak stara baba.. Biodra bola, od wczoraj tez kolana... Brzuch tez pobolewa jak za duzo robie... Ojj nic tylko usiasc i siedziec a ja tak nie potrafie :-(

gosiunia, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czytam Was na bieżąco <3 mój Wojtus za trzy dni bedzie miał cztery miesiace wkleję Wam fotkę i na pewno będzie jakiś wpis :) jesteśmy po pierwszych soczkach które uwielbia ;)

w piątek mamy wizytę z drugim maleństwem i bardzo liczę na serduszko:) trzymajcie kciuki ciocie :)

zajsonku gratulacje :)
    margaret piękne zdjęcie :)

buziaki i udanego weekendu kochane <3

dorcia8919, Owca123, estrella, Zajsonek, małaMyszka, Matleena, Natka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia! Trzymam mocno mocno kciuki! :) ależ emocje..

Dziewczyny, poszlam na łatwiznę, zeszłam na dół do sklepu i kupiłam gotowe gołąbki. Już je zjadłam, były pyszne! I jeszcze drożdzówka na mnie czeka, hihi.. Tyle radości :) :) :)

margaret26, estrella, małaMyszka, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki zaciśnięte! :)

U mnie mąż właśnie skrobie ziemniaczki na fryteczki :D a ja odpoczywam :)

Owca123, małaMyszka, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki są!!!

Moje łupy w pepco:
    14adgs8.jpg
    k0m5v9.jpg
    71k176.jpg
    346w0om.jpg

Zajsonek, małaMyszka, estrella, gosiunia, Fatim lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałaś matka! ;)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poszalałam, ale że byliśmy już długo na mieście z Szymonem to zakupy w ekspresowym tempie. Miałam wejść po jedną rzecz tylko, no ale wyszło jak zwykle :P Pewnie gdybym była sama, na tych 4 ciuszkach by się raczej nie skończyło :D ale może z drugiej strony to lepiej, bo w szafie juz tyle rzeczy, że ledwo się mieszczą. Będę Szymona kilka razy dziennie przebierać, żeby choć raz wszystko miał na sobie ;)

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia trzymam kciuki za serduszko nowego maleństwa ♡ nie no nie wierzę, że Wojtaszek skończy zaraz 4 miesiące, kiedy to zleciało! czekam na nowe zdjęcia Wojtulka i na zdjęcie waszej fasolki :)

dorcia łupy eleganckie, tak to już jest z Pepco że wchodzisz coś pooglądać albo co najwyżej po jedną rzecz a wychodzisz z lżejszym portfelem i pełną torbą :D

Myszko a powiedz teraz z praktyki czy takie nocne wstawanie do dziecka wysysa energię w ciągu dnia? nie jesteś zmęczona i zaspana czy może hormony szczęścia spowodowane urodzeniem dzieciątka robią swoje i masz powera?

estrella co do dezynfekcji jeszcze się nie zastanawiałam z grubsza, ale trafiłam na Allegro na dezynfekator mikrofalowy za 20zl i się skusiłem, wejdzie tam jednocześnie 6 butelek, jakieś smoczki i takie tam pierdoły ale czy będę tego używać to nie wiem, tzn. nie wiem czy będzie mi się chciało :)

margaret no piękne te twoje 5,8cm szczęścia :)

Zajsonku jeszcze raz serdecznie gratuluję <3

a ja od wczoraj mogę cieszyć się ciążą donoszoną, wczoraj też miałam pierwsze KTG i wyszły mi dwa skurcze na poziomie 55 i 70 czyli dobrze :) także moja księżniczka może powoli szychować się do wyjścia <3

dorcia8919, małaMyszka, margaret26, Zajsonek, bosa, estrella, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita to super wieści :) Lada moment będziesz tulić swoje szczęście :)

A ja się kurcze muszę znów pochwalić :D Wygraliśmy kolejny konkurs :D hehe... Już mówię do męża, że idę grać w totka :P może dobra passa się będzie nas trzymać :) Szymuś daje mi takie szczęście :D

julita, małaMyszka, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a cóż to za konkurs wygrałaś? graj w lotka bo jest kumulacja 35mln :D

dorcia8919, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem konkurs HIPP. Jakieś produkty tej firmy, ale dokładnie nie pamiętam jakie i w jakiej ilości :P To już nasz drugi konkurs tej firmy ;) jeszcze czekamy na wyniki dwóch konkursów :P taka mała rzecz a cieszy :D

O to dziś trzeba puścić jak taka kumulacja :P Milionerką może nie będę, ale może chociaż kupon się zwróci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:47

julita, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, a czy zaopatrywałyście się w termometry dla maluszków na podczerwień czyli takie, które przykłada się do główki lub do ucha? kupiłam taki i nie wiem czy jest jakimś badziewiem czy nie potrafię z niego korzystać bo mogę przystawiać go sobie 5x a i tak za każdym razem pokaże mi inna temperaturę :/ a może są lepsze takie zwykle termometry elektryczne, jak używane przy wykrywaniu owulacji?

gosiunia lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita powiem szczerze... ja do Sebastiana w nocy wstaję dwa razy, max trzy. Najbardziej uciążliwe dla mnie jest to, że karmię go przez nakładkę i często w nocy źle ją przyłożę i mały ssie brodawkę a nie sutek i się przy tym denerwuje.

Jeśli chodzi o funkcjonowanie w dzień, to zawsze w nocy sobie powtarzam, że w ciągu dnia się zdrzemnę, bo nie wiadomo jaka będzie noc, ale zawsze coś sobie wymyślę do roboty.

Czyli nic w sumie się nie zmieniło. W ciąży też szukałam roboty, chodziłam na spacery, gotowałam, siedziałam na forum itp.

julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kochane, a czy zaopatrywałyście się w termometry dla maluszków na podczerwień czyli takie, które przykłada się do główki lub do ucha? kupiłam taki i nie wiem czy jest jakimś badziewiem czy nie potrafię z niego korzystać bo mogę przystawiać go sobie 5x a i tak za każdym razem pokaże mi inna temperaturę :/ a może są lepsze takie zwykle termometry elektryczne, jak używane przy wykrywaniu owulacji?
    Zwykłe elektroniczne też są tylko trzeba patrzeć żeby końcówka była taka giętka. Ja mam taki do ucha i taki zwykły i nawet rtęciowy by się znalazł ( nie wiem co się robi z tymi rtęciowymi bo do śmieci to raczej nie).

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Julita powiem szczerze... ja do Sebastiana w nocy wstaję dwa razy, max trzy. Najbardziej uciążliwe dla mnie jest to, że karmię go przez nakładkę i często w nocy źle ją przyłożę i mały ssie brodawkę a nie sutek i się przy tym denerwuje.

Jeśli chodzi o funkcjonowanie w dzień, to zawsze w nocy sobie powtarzam, że w ciągu dnia się zdrzemnę, bo nie wiadomo jaka będzie noc, ale zawsze coś sobie wymyślę do roboty.

Czyli nic w sumie się nie zmieniło. W ciąży też szukałam roboty, chodziłam na spacery, gotowałam, siedziałam na forum itp.

Max trzy razy??? Kobieto jak ja ci zazdroszczę mój syn budził się co dwie godziny na karmienie.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ