X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt teraz wszystko można od ręki dostać ale ja lubię wszystko mieć gotowe wcześniej, nawet gdyby okazało się później niepotrzebne :)

Jupiii komplecik do łóżeczka i wózka już jest gotowy :D jak dobrze pójdzie to do piątku powinnam dostać :D już się nie mogę doczekać :)

Natka88, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Wbiłam sobie drzazgę w paznokieć!! Auuuć! :( kurde nie da sie tego wyciagnac.. Myślicie, ze nie umrę do czasu az paznokieć urośnie (jakies 5mm) i samo to wyjdzie?
    Mi kiedyś pielęgniarka kazała włożyć palec z drzazgą do wrzątku na ułamek sekundy. Poprostu wsadzić i odrazu wyciągnąć. Drzazga sama wyszła :-) palca też nie poparzyłam :-)

Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:23

małaMyszka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A my zmieniliśmy upodobania wózkowe. Już nie Adamex, teraz Tako.
    Mnie się marzy x-lander ale chyba kupimy baby desing husky :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:23

Natka88, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Mi kiedyś pielęgniarka kazała włożyć palec z drzazgą do wrzątku na ułamek sekundy. Poprostu wsadzić i odrazu wyciągnąć. Drzazga sama wyszła :-) palca też nie poparzyłam :-)

O dzięki! Sprobuje, bo boli i czuje mega dyskomfort :/

My tez kupujemy BD husky. Po prostu wizualnie, cenowo i jakościowo nam odpowiada. To chyba co sklep to inna opinia sprzedawcy, u nas mówili ze Tako ma wiecej reklamacji niż BD ;) Prawdy sie nie dowiesz, a i tak trzeba na sobie wybrobowac. Większa zagwozdkę mamy z monitorem oddechu, nowy czy używany, tańszy czy droższy?? Kupować czy nie? O to jest pytanie! Jedni znajomi mówią, ze nie mogliby spokojnie spac bez takiego urządzenia a inni, ze ten monitor robi z rodziców niewolników i popadają w obłęd. Fakt, ze to wcześniaki maja częściej bezdechy, ale.. No wlasnie, skoro mozna miec takie urządzenie to czemu nie miec ;)

Matleena, to teraz Ci sie zacznie szaleństwo zakupowe :) Pochwal sie nam jakaś fotka.

Nie moge spac od 4.30.... Oszaleje!

Edit: tymczasem my sie chwalimy, ze zaczynamy 35 tydz (34+0)! Zaczynam sie bać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 06:32

estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Fakt teraz wszystko można od ręki dostać ale ja lubię wszystko mieć gotowe wcześniej, nawet gdyby okazało się później niepotrzebne :)

Jupiii komplecik do łóżeczka i wózka już jest gotowy :D jak dobrze pójdzie to do piątku powinnam dostać :D już się nie mogę doczekać :)

Pokaz! Pokaz! :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co sprzedawca to inną opinia. Dla syna kupiła wózek coneco mustang i reklamowała go 3 razy a szwagierka swojego coneco ani razu. Dużo też zależy na jaki model się trafi. Nie słyszałem nigdy żeby ktoś reklamował x-landra a bardzo dużo znajomych go ma lub miało. Po troje dzieci się chwa u nie których na tym wózku. Z baby desing mam zwykłą spacerówkę która jest nie do zaniechania. Zjeździliśmy nią Dolinę Kościeliska i Chochołowską i dalej jeździ bez zarzutu :-) Dlatego teraz zastanawiają się nad tymi modelami bo mam wiarygodne opinię na ich temat. Co Tako to mam mieszane uczucia bo opinię też są różne a i wizualnie też nie wszystkie mi się podobają choć wychodzę z założenia że bryka malucha ma być też funkcjonalna.
    Odnośnie monitorów oddechu to ją miałam Angelcare z funkcją niani i byłam zadowolona. Nadal jest sprawną więc teraz też będę jej używać. Nie jest to tanie ale przydatne na pewno chociażby że względu na nianię.

Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, ja caly czas mowilam, ze niania z detektorem to obowiazek i moj numer jeden wyprawki,a... kupilam sama nianie;) Ale nie dlatego, ze uwazam ze to robi ze mnie niewolnika, oglupia czy jeszcze cos innego. Po prostu cena poszla tak w gore, ze zaczelam sie zastanawiac, bo przeciez mala jest duza i zdrowa i musi byc dobrze! Wiem, ze tu chodzi o bezpieczenstwo, a tego nie przelicza sie na pieniadze, ale doszlam do wniosku, ze jak tylko pojawi sie choc jeden jedyny bezdech, to wymieniam moja nianie na ta z detektorem.
    Jezeli moge cos doradzic, to lepiej chyba kupic nowy detektor. Przynajmniej ten na ktory ja sie czaiłam (angelcare z 2 plytkami), uzywany jest niewiele tanszy od nowego, a masz chociazby gwarancje.

Estrella, pokaz fotki:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie taki z dwiema płytkami. Mój brat też kupił przy córce taki monitor i raz niestety się zdażyło że słusznie za pikał. Hania miała bezdech mimo tego że zdrowa jest.
    Ja kupiłam bo wtedy właśnie bardzo się wystraszyłam i na wszeliki wypadek wolałam mieć. Kupiłam go jako jedną z pierwszych rzeczy dla synka tak żeby rozłożyć wydatki w czasie bo 300zł piechotą nie chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 08:40

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

My zamówiliśmy wózek w niedzielę, ma przyjść dopiero 8.09 ale ważne, że już będzie. Zdanie co do modelu zmieniłam prawie w ostatniej chwili, miał być Tutek Grander, będzie Camnarelo Sevilla. Stelaż o 3 kg lżejszy, dla mnie to bardzo ważne bo mieszkam na 3. piętrze bez windy więc wnosić to będzie trzeba i znosić za każdym razem bo na dole nie zostawię.
    Wczoraj też przyszedł materac do łóżeczka a w poniedziałek pościel i rożek ;) cieszę się bo już wyprawka zaczyna mieć "ręce i nogi" i tak na dobrą sprawę mało już nam brakuje, ciuszków mam już nadmiar ;) a i tak jeszcze pewnie coś dokupię bo to wszystko takie piękne jest ;)

No i kupiłam sobie koszulę do karmienia. Zamawiając ja spojrzałam na tabelę rozmiarów i zamówiłam XL "bo przecież jeszcze urosnę... haha koszula przyszła, ja ucieszona przymierzam ją, luźna i się cieszę, że starczy do końca ciąży... a mój B. mówi "no i po co kupowałaś koszulę do KARMIENIA za dużą?" śmialiśmy się pół wieczora z tego :D

Basik122, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, to malutko zaplacilas za ta nianie z detektorem. Teraz najtansza znalazlam za 480 :( 280 dalam za sama nianie angelcare. Pluje sobie w brode, bo jakos w marcu byly z promocji za 360zl, ale wtedy balam sie, ze jeszcze za wczesnie na takie zakupy...

Wiedzma, dla mnie dobor rozmiaru koszuli jest tak przerazajacy, ze bede latac chyba z gołym tylkiem;) Niby koszula do karmienia, ale brzuszek odrazu nie 'odpadnie', nie wiem czy brac swoj normalny rozmiar, bo niby ciazowa koszula powinna miec miejsce na brzuszek, czy wieksza. Nic nie wiem:/

74didf9h1v4xctmm.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. mnie możesz spokojnie wziąć swój rozmiar bo koszula do karmienia ma miejsce na brzuszek :)

Natka88, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Basik, to malutko zaplacilas za ta nianie z detektorem. Teraz najtansza znalazlam za 480 :( 280 dalam za sama nianie angelcare. Pluje sobie w brode, bo jakos w marcu byly z promocji za 360zl, ale wtedy balam sie, ze jeszcze za wczesnie na takie zakupy...

Wiedzma, dla mnie dobor rozmiaru koszuli jest tak przerazajacy, ze bede latac chyba z gołym tylkiem;) Niby koszula do karmienia, ale brzuszek odrazu nie 'odpadnie', nie wiem czy brac swoj normalny rozmiar, bo niby ciazowa koszula powinna miec miejsce na brzuszek, czy wieksza. Nic nie wiem:/

Ja kupowałam ją w 2009r dokładnej ceny nie pamiętam ale nie zapłaciłam więcej niż 300 z groszem :-) Gdybym musiała kupować jeszcze raz to powiem szczerze że dała bym nawet 500zł bo ja się wtedy bardzo wystraszyłam i takiego stresu jak brat nie chciała bym przeżywać.

edit: Znalazłam ten monitor oddechu co ja mam i rzeczywiście cena teraz szokuje :-(
    http://www.sklep.abakusbaby.pl/pl/monitory-ruchu/48-monitor-ruchu-oddechu-i-niania-ac401.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 10:07

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Owca gratuluję 35 tygodnia <3
    my dziś zaczynamy 34 ;)

Co prawda komplecik jeszcze do mnie nie dotarł ale wklejam zdjęcia przesłane przez dziewczynę, która szyła :)

Komplecik do łóżeczka:

20caf5f769ffe798med.jpg

Śpiworek i podusie:

a2fceb1a749fc5a3med.jpg

Komplet do wózka:

bb9f7822e3018d54med.jpg

Za chwilę zrobię też zdjęcie bryki mojej małej :) cieszymy się z mężem jak dzieci i od wczoraj jeździmy po mieszkaniu i wyobrażamy sobie jak to będzie wozić naszą córeczkę :D

Owca123, Basik122, Natka88, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule do karmienia zamowilam w swoim rozmiarze (M), ciut opina brzuch, ale mam nadzieje, ze sie zmieszcze, bo po urodzeniu te kilka cm zniknie.
    No wlasnie, cena Angelcare jest wysoka-czy to cena za markę?!. Ja jeszcze zastanawiam sie nad ta nianą z monitorem z Tommee Tippee. Znajomi maja sama nianię i chwalą. Mało opini jest w internecie. Cena to ok 399zl. Z jednej strony chciałabym nie szaleć cenowo. Juz sama nie wiem... Aaa! Nie wiem czy widzialyscie, w Lidlu jest promocja na pampersy 29,99 zł :)

Edit: Estrella, pieknie to wygląda! :) :) :) bardzo mi sie podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 10:26

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Ja koszule do karmienia zamowilam w swoim rozmiarze (M), ciut opina brzuch, ale mam nadzieje, ze sie zmieszcze, bo po urodzeniu te kilka cm zniknie.
    No wlasnie, cena Angelcare jest wysoka-czy to cena za markę?!. Ja jeszcze zastanawiam sie nad ta nianą z monitorem z Tommee Tippee. Znajomi maja sama nianię i chwalą. Mało opini jest w internecie. Cena to ok 399zl. Z jednej strony chciałabym nie szaleć cenowo. Juz sama nie wiem... Aaa! Nie wiem czy widzialyscie, w Lidlu jest promocja na pampersy 29,99 zł :)

Edit: Estrella, pieknie to wygląda! :) :) :) bardzo mi sie podoba.
    Nie wiem czy to cena za markę czy za jakość złym produktem napewno nie jest bo spełnia swoje zadanie. Firma TT też nie jest zła ale akurat nie mam z niej monitora więc się nie wypowiem, wydaje mi się że też będzie spełniać swoje zadanie.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dzień dobry :)

Owca gratuluję 35 tygodnia <3
    my dziś zaczynamy 34 ;)

Co prawda komplecik jeszcze do mnie nie dotarł ale wklejam zdjęcia przesłane przez dziewczynę, która szyła :)

Komplecik do łóżeczka:

20caf5f769ffe798med.jpg

Śpiworek i podusie:

a2fceb1a749fc5a3med.jpg

Komplet do wózka:

bb9f7822e3018d54med.jpg

Za chwilę zrobię też zdjęcie bryki mojej małej :) cieszymy się z mężem jak dzieci i od wczoraj jeździmy po mieszkaniu i wyobrażamy sobie jak to będzie wozić naszą córeczkę :D
    Piękny ten komplecik :-)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Fajnie, że Wam się podoba bo mi baaaardzo :) już nie mogę się doczekać jak zobaczę go na własne oczy :)

Jak już się tak chwalę to proszę tu jeszcze 2 fotki naszego wózka :)

021e87242f1361camed.jpg

33aa4b8f9d69783amed.jpg

Też się właśnie zastanawiałam jaki rozmiar koszuli powinnam kupić... Jakiś czas temu kupiłam sobie jedną większą aby mieć do szpitala więc kolejne chyba kupię w moim rozmiarze sprzed ciąży :) W ten sposób będę miała i na większy i na mniejszy brzuszek :)

My też się zastanawialiśmy nad monitorem oddechu i jednak postanowiliśmy nie kupować... Przekonali nas znajomi, z których tylko jedna para miała i włączył im się dwa razy ale zupełnie bez powodu, tylko się zestresowali. Więc na tę chwilę my sobie ten zakup odpuszczamy :)

Natka88, Basik122, Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny zestaw <3 Jezeli moge zapytac, to ile zaplacilas za wszystko?

Ja przez 6 lat opiekowalam sie dziecmi i poza jedna dziewczynka reszta miala nianie z detektorem lub bez angelcare. Jak dla mnie warta swojej ceny, swietnie dziala, ma duzy zasieg, nie wlacza sie bezpodstawnie. Z doświadczenia wiem tylko, ze nianie philipsa sciagaja rozmowy telefoniczne sasiadow;)

74didf9h1v4xctmm.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ