X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja tez ostatnio odczuwam czasem taki bol jak na miesiaczkę i twardnienie brzucha, moze to sa te skurcze HB???

No wlasnie Myszko, czekamy na nowe relacje :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Estrella, ja tez ostatnio odczuwam czasem taki bol jak na miesiaczkę i twardnienie brzucha, moze to sa te skurcze HB???

Też mi się wydaje, że to skurcze HB... ponoć im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się je odczuwa bo macica ćwiczy przed porodem. Widocznie tak już ma być i nie ma się co stresować :)

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie boje jakie beda te prawdziwe!!! :D hahahaha

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja o nich nie myślę bo pewnie takiego bólu nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić :) ale skoro tyle kobiet to przeżyło to i my damy radę... Co prawda ja ciągle myślę o cesarce i tak się na nią nastawiłam ale z drugiej strony chciałabym te bóle poczuć i urodzić SN. Jeszcze jest trochę czasu... zobaczymy jak to się ułoży i co zaleci lekarka :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Biedroneczko, nie martw się, trzeba być dobrej myśli. Popatrz na mnie, jeszcze miesiąc temu stałam przed wizją wiecznego mieszkania w akademiku lub wprowadzenia się do mamy, mąż nie miał pracy a przede mną była opcja utraty stypendium, a teraz powoli wszystko się klaruje. Trzeba być dobrym człowiekiem, dobrze myśleć i mieć wiarę i nadzieję a wszystko jakoś się poukłada. U Was też i będziesz mieć kolejne dzieciątko :D
    Czasem to jest nawet tak, że układa się jeszcze lepiej niż to sobie wymyślimy i oby tak było w Waszym przypadku :D
    Kochana dziekuje za dobre slowo hmm moze jednak dwojka nam wystarczy starsza ma 6 lat malutka jeszcze dosc dlugo bedzie mnie potrzebowac lata leca ciesze sie tym co mam

Matleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyszle mamusie coreczek pomalu bede szykowac sie do pierwszych wyprzedazy malusich ciuszkow jesli ktoras chetna porosze o kontakt [email protected]

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

Co tam u Was dziewczyny?

Ja wczoraj wieczorem wybrałam się z mężem do kościoła. Pomyślałam, że wieczór, kościół duży więc powinno być w miarę chłodno... ale się pomyliłam. Było tak duszno, że ledwo wytrzymałam całą mszę... pod koniec myślałam tylko o tym żeby wytrzymać i nie upaść :/ jakoś się na szczęście udało... ale pokazało mi to, że moje ciało źle znosi takie upały...

A dziś wybieram się do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN.

Rano było u mnie tak przyjemnie, chłodno a teraz robi się coraz cieplej... Czekam i czekam na to ochłodzenie i jakoś nie przychodzi :/

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:22

Owca123, dorcia8919, estrella, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki! :D o ile dobrze pamietam to chłopiec ma byc? Koniecznie daj znac! :D

Estrella, no coz, jestesmy na "końcówce", wiec ciało juz nie takie żwawe ;) a mnie wczoraj tak brzuch bolał i twardnial, ze pól nocy nie przespalam :/ dzis juz lepiej, ale słabo było, oj słabo...
    Zaczynamy powolne pakowanie manatków! Juhu! Jeszcze dwa tyg i przeprowadzamy sie do wiekszego mieszkania (szkoda, ze jeszcze nie własnego, ale pomału ;)

estrella, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry!
    Kciuki zaciśnięte!

My po chrzcinach. Szymon oczywiście w trakcie chrztu musiał dać o sobie znać ;) Ale generalnie nie mogę narzekać bo było wszystko dobrze :) Marudził, na jeść albo jak już był zmęczony. Więc w sumie uważam to za normalne :D A w kościele dwa chrzty i dwa Szymony :D tylko ten nasz dużooooo bardziej rozdarty :P a swoją czupryną robił największe zainteresowanie :D a dziś zmęczony, że zasnąć było mu ciężko. Teraz padł, więc liczę,że odpocznie i wstanie w dobrym nastroju :) zobaczymy. czekam na fotki ;) jak coś to się pochwalę :P

Zabrakło szczepionek 5w1 :/ i musimy czekać do połowy września :/ aż mi szczena opadła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:39

estrella, Owca123, Matleena, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

dorcia8919, estrella, Owca123, Natka88, WiedźmaMaKota, małaMyszka, Basik122, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    It is a boy!!! Potwierdzone :D

Gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena moje gratulacje :)

Dorcia najważniejsze, że już po chrzcie i nie było źle :) ale żeby szczepionek zabrakło? Nie sądziłam, że może dojść do takiej sytuacji...

Owca faktycznie chyba trzeba się przestawić na inne myślenie... jednak nasze ciała są obciążone... a będzie jeszcze gorzej, tak więc trzeba się oszczędzać. A jak brzuch dziś? Wszystko ok? Mnie co jakiś czas pobolewa podbrzusze ale nie jest źle nie jest to mocny ból.

Właśnie wróciłam od okulisty i moje oczy pomimo wady są w bardzo dobrym stanie więc Pani doktor nie widzi przeciwwskazań do porodu SN :D ale mam o wadzie powiedzieć w szpitalu przed porodem i prawdopodobnie kolejny raz będę miała wtedy oczy sprawdzone...

Najlepsze, że w przychodni gdzie byłam u okulisty, na recepcji pracuje koleżanka mojego męża i szwagierki. Akurat u niej płaciłam za wizytę i ona do mnie mówi "Oooo widzę, że synuś będzie" na co ja zrobiłam wielkie oczy i mówię, że córeczka. To mi nie chciała uwierzyć, bo jej zdaniem tak ładnie wyglądam :D nastraszyła mnie konkretnie :P

Owca123, dorcia8919, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella ja też nie sądziłam, że może zabraknąć szczepień. a myślałam, że będziemy mięli pierwszą dawkę za sobą eh...

dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:

https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733

Owca123, estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:23

dorcia8919, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    It is a boy!!! Potwierdzone :D

Super! Gratulacje! :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    estrella ja też nie sądziłam, że może zabraknąć szczepień. a myślałam, że będziemy mięli pierwszą dawkę za sobą eh...

dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:

https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733

Zaglosowane. Co możecie wygrać? Widzę Dorcia, ze korzystasz z dobrej passy :D

dorcia8919, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca jakiś zestaw jedzonka bobovita i zdjęcie miesiąca będzie opublikowane dalej :P A niech mój model "gwiazdorzy" póki matka ma na jego punkcie fioła :P Zobaczymy może coś się uda nieco :D

Dziękuję za oddany głosik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:32

Owca123, estrella, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem wciąż z Wami. Niestety podczytuję między karmieniem, sprzątaniem, praniem, prasowaniem i gotowaniem.

Dzisiaj teściówka ściąga mi szwy. Mam nadzieję, że się nie rozpadnę hihihihihi

Mały ma jakiś mały kryzys.
    Jadł co 2-3 godziny, a teraz co godzinę max 1,5 się budzi, więc przez to mam ograniczony czas na forum. Ale jestem!!! Cały czas myślę o Was.

Wieczory staram się spędzać z mężem. Myślę, że niedługo się wszystko unormuje.
    Będę miała więcej czasu dla Was i też dla siebie.

Już za jakiś czas spacerki wydłużą się do godzinki także będzie superowo :D Regularnie będę wychodzić z domu.

Wczoraj zauważyłam, że mam chyba przepuklinę pępkową. Muszę to skonsultować z teściówką. No chyba, że po CC wokół pępka jest lekko twardo... Nie wiem, na razie ogarniam się cały czas.

:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:56

estrella, dorcia8919, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ