Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOwca123 wrote:Estrella, ja tez ostatnio odczuwam czasem taki bol jak na miesiaczkę i twardnienie brzucha, moze to sa te skurcze HB???
Też mi się wydaje, że to skurcze HB... ponoć im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się je odczuwa bo macica ćwiczy przed porodem. Widocznie tak już ma być i nie ma się co stresować
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego ja o nich nie myślę bo pewnie takiego bólu nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić
ale skoro tyle kobiet to przeżyło to i my damy radę... Co prawda ja ciągle myślę o cesarce i tak się na nią nastawiłam ale z drugiej strony chciałabym te bóle poczuć i urodzić SN. Jeszcze jest trochę czasu... zobaczymy jak to się ułoży i co zaleci lekarka
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:Biedroneczko, nie martw się, trzeba być dobrej myśli. Popatrz na mnie, jeszcze miesiąc temu stałam przed wizją wiecznego mieszkania w akademiku lub wprowadzenia się do mamy, mąż nie miał pracy a przede mną była opcja utraty stypendium, a teraz powoli wszystko się klaruje. Trzeba być dobrym człowiekiem, dobrze myśleć i mieć wiarę i nadzieję a wszystko jakoś się poukłada. U Was też i będziesz mieć kolejne dzieciątko
Czasem to jest nawet tak, że układa się jeszcze lepiej niż to sobie wymyślimy i oby tak było w Waszym przypadkuMatleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kochane przyszle mamusie coreczek pomalu bede szykowac sie do pierwszych wyprzedazy malusich ciuszkow jesli ktoras chetna porosze o kontakt [email protected]
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelloł
Co tam u Was dziewczyny?
Ja wczoraj wieczorem wybrałam się z mężem do kościoła. Pomyślałam, że wieczór, kościół duży więc powinno być w miarę chłodno... ale się pomyliłam. Było tak duszno, że ledwo wytrzymałam całą mszę... pod koniec myślałam tylko o tym żeby wytrzymać i nie upaśćjakoś się na szczęście udało... ale pokazało mi to, że moje ciało źle znosi takie upały...
A dziś wybieram się do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN.
Rano było u mnie tak przyjemnie, chłodno a teraz robi się coraz cieplej... Czekam i czekam na to ochłodzenie i jakoś nie przychodzimałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
No to trzymamy kciuki!
o ile dobrze pamietam to chłopiec ma byc? Koniecznie daj znac!
Estrella, no coz, jestesmy na "końcówce", wiec ciało juz nie takie żwawea mnie wczoraj tak brzuch bolał i twardnial, ze pól nocy nie przespalam
dzis juz lepiej, ale słabo było, oj słabo...
Zaczynamy powolne pakowanie manatków! Juhu! Jeszcze dwa tyg i przeprowadzamy sie do wiekszego mieszkania (szkoda, ze jeszcze nie własnego, ale pomałuestrella, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
bry!
Kciuki zaciśnięte!
My po chrzcinach. Szymon oczywiście w trakcie chrztu musiał dać o sobie znaćAle generalnie nie mogę narzekać bo było wszystko dobrze
Marudził, na jeść albo jak już był zmęczony. Więc w sumie uważam to za normalne
A w kościele dwa chrzty i dwa Szymony
tylko ten nasz dużooooo bardziej rozdarty
a swoją czupryną robił największe zainteresowanie
a dziś zmęczony, że zasnąć było mu ciężko. Teraz padł, więc liczę,że odpocznie i wstanie w dobrym nastroju
zobaczymy. czekam na fotki
jak coś to się pochwalę
Zabrakło szczepionek 5w1i musimy czekać do połowy września
aż mi szczena opadła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:39
estrella, Owca123, Matleena, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena moje gratulacje
Dorcia najważniejsze, że już po chrzcie i nie było źleale żeby szczepionek zabrakło? Nie sądziłam, że może dojść do takiej sytuacji...
Owca faktycznie chyba trzeba się przestawić na inne myślenie... jednak nasze ciała są obciążone... a będzie jeszcze gorzej, tak więc trzeba się oszczędzać. A jak brzuch dziś? Wszystko ok? Mnie co jakiś czas pobolewa podbrzusze ale nie jest źle nie jest to mocny ból.
Właśnie wróciłam od okulisty i moje oczy pomimo wady są w bardzo dobrym stanie więc Pani doktor nie widzi przeciwwskazań do porodu SNale mam o wadzie powiedzieć w szpitalu przed porodem i prawdopodobnie kolejny raz będę miała wtedy oczy sprawdzone...
Najlepsze, że w przychodni gdzie byłam u okulisty, na recepcji pracuje koleżanka mojego męża i szwagierki. Akurat u niej płaciłam za wizytę i ona do mnie mówi "Oooo widzę, że synuś będzie" na co ja zrobiłam wielkie oczy i mówię, że córeczka. To mi nie chciała uwierzyć, bo jej zdaniem tak ładnie wyglądamnastraszyła mnie konkretnie
Owca123, dorcia8919, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
estrella ja też nie sądziłam, że może zabraknąć szczepień. a myślałam, że będziemy mięli pierwszą dawkę za sobą eh...
dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:
https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733Owca123, estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:estrella ja też nie sądziłam, że może zabraknąć szczepień. a myślałam, że będziemy mięli pierwszą dawkę za sobą eh...
dziewczyny mam prośbę. czy możecie zagłosować w wolnej chwili? można jeden raz na dzień. Będę wdzięczna za każdy głos:
https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/107733
Zaglosowane. Co możecie wygrać? Widzę Dorcia, ze korzystasz z dobrej passy
dorcia8919, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Owca jakiś zestaw jedzonka bobovita i zdjęcie miesiąca będzie opublikowane dalej
A niech mój model "gwiazdorzy" póki matka ma na jego punkcie fioła
Zobaczymy może coś się uda nieco
Dziękuję za oddany głosikWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:32
Owca123, estrella, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kochane jestem wciąż z Wami. Niestety podczytuję między karmieniem, sprzątaniem, praniem, prasowaniem i gotowaniem.
Dzisiaj teściówka ściąga mi szwy. Mam nadzieję, że się nie rozpadnę hihihihihi
Mały ma jakiś mały kryzys.
Jadł co 2-3 godziny, a teraz co godzinę max 1,5 się budzi, więc przez to mam ograniczony czas na forum. Ale jestem!!! Cały czas myślę o Was.
Wieczory staram się spędzać z mężem. Myślę, że niedługo się wszystko unormuje.
Będę miała więcej czasu dla Was i też dla siebie.
Już za jakiś czas spacerki wydłużą się do godzinki także będzie superowoRegularnie będę wychodzić z domu.
Wczoraj zauważyłam, że mam chyba przepuklinę pępkową. Muszę to skonsultować z teściówką. No chyba, że po CC wokół pępka jest lekko twardo... Nie wiem, na razie ogarniam się cały czas.
:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:56
estrella, dorcia8919, gosiunia lubią tę wiadomość