Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gosia!!!!!!!!!!!!!!!
Ty Wariatko!!!!!!!!!
Drugie w drodze? Nie boisz się ??? My też jak tylko będzie wszystko ok po cięciu to chcemy o drugie się postarać, tylko nie wiem jeszcze jak ogarnę dwójkę charakternych maluchów hahahhaahahhahagosiunia lubi tę wiadomość
-
Myszko tak wlasnie myślałam co tam u Was
życzę wam wielu pięknych chwil i jak najmniej kolek
a ja wczoraj dostałam 1@po porodzie. I zastanawiam się czy jak miałam cc to mogę użyć tamponow. Hmmm. Ogólnie nie dość ze @ przyszła to jest jeszcze przeziębienie. Mam nadzieje ze młody nic nie zlapie. Bo nie widzi mi się pobyt w szpitalu s przy wczesniaku tak się kończy nawet katar. Wierzę że jest dobrze. Ostatnio mąż był "chory" i młody zdrowy tylko wtedy ja się małym non stop zajmowalam a teraz mazv dużo pomaga. W nocy wstaje na karmienia. A w ciągu dnia ja zajmuje się Dominikiem ale jak to bliższy kontakt np karmienie to zakladam maseczek. Oby Babel był silny. Pozdrawiamy.
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Myszko, az nie moge uwierzyć, ze juz masz Sebastiana przy sobie. Tak to zlecialo, ze mój ciążowy mózg tego nie ogarnia
Czekamy na dalsze relacje i życzę duzo siły i miłości
Magdalena, tez bym używała maski, zeby nie zarazić bobasa. Ja tam wierze ze Dominik silny chłopak i nie da sie tak łatwo zarazić
Edit: z racji, ze upały sie skończyły, robie dzieciaczkowe pranko a potem prasowanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:44
małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość
-
Owca, ja tez od wczoraj piore Marysiowe ciuchy, posciel i reczniki
Umrzec nie powinnas, pomysl ze porod bedzie bolal troszke bardziej i tez przezyjesz
Mam pytanko do mamus:) Ile trwal u Was polog? W sensie jak dlugo krwawilyscie? Pytam, bo nie wiem ile mam kupic tych podkladow poporodowych? Mniej i pozniej pojsc w podpaski, czy lepiej same podklady? Dla mnie to w ogole tragednia, bo ja tylko tampony uzywalam:/
Musze sie pochwalic! Poza wyprawka apteczna (co trzeba kupic takiemu brzdacowi poza wit. k i d, sola fizjologiczna i morska?) i kilkoma cieplejszymi ubraniami, mamy juz wszystkoCo prawda meble leza w garazu i czekaja na skrecenie a pokoj na malowanie, ale w razie "w" mam wszystko w domu, a luby bedzie musial sie sprezyc. A tak w ogole, to jak on sie wkrecil w zakupy do pokoju:) Do ubranek, nian elektr., smoczkow, itp. sie nie wtracal, a tutaj WSZYSTKO wybral w jednolitym odcieniu i z tym samym motywem przewodnim:) On, facet, ktoremu nie przeszkadzaja spodenki na tylku w kratke i bluzka w szerokie paski
Zrobil fote wyladowanego bagaznika zeby malej kiedys pokazac ile dla niej kupil:)
I zdziwil mnie pytaniem znikad "Czy ona bedzie szczesliwa?". Niby o nic trudnego nie zapytal, ale on nie jest typem faceta, ktory wzdych na widok (cudzych) dzieci, nie jest wylewny w uczuciach, a ja teraz sie zastanawiam czy bedzie szczesliwa...
Magda, mam nadzieje ze szybko sie wyleczysz, a maly sie nie zarazi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:48
Owca123, małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Zrobil fote wyladowanego bagaznika zeby malej kiedys pokazac ile dla niej kupil:)
I zdziwil mnie pytaniem z nikad "Czy ona bedzie szczesliwa?". Niby o nic trudnego nie zapytal, ale on nie jest typem faceta, ktory wzdych na widok (cudzych) dzieci, nie jest wylewny w uczuciach, a ja teraz sie zastanawiam czy bedzie szczesliwa...
Wzruszyłam się... Będziecie super rodzinką
edit: Natka, ja tez zawsze tampony uzywalam, wiec jestem ciekawa co dziewczyny powiedzą. Ja juz troche kupilam tych podkladow, az mi sie wydaje, ze za duzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 15:48
Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Matleena, ja ciuszki zaczelam kupowac od lipca (termin na poczatek pazdziernika wg OM), wczesniej mialam tylko 2 pary skarpetek, jednego spiocha i bluze. Mebelki kupilismy dopiero teraz w niedziele, wanienke, reczniki, pieluszki tetrowe tez jakos w polowie lipca.
Pazdziernikowki tez mialy juz wszystko gotowe kolo 25tc, a ja sie przerazliwie balam, ze znowu sie nie uda. Pamietam jak jednego dnia powiedzialam malzowi, ze czas sie zabrac za systematyczne zakupy. Kupilam 5 pieluch tetrowych, smoczki i cos tam jeszcze, on w wielkim szoku, ze tak malo, a ja sie poplakalam i wyrzucilam z siebie "a co ja z tym wszystkim zrobie"... Teraz juz wiem, ze bedzie dobrze:)
Poza tym tak jak do zakupow ciuszkow podchodze z przyjemnoscia, tak do calej reszty juz nie. Za duzy wybor,zupelnie inne ceny (nie kilkanascie zlotych, a kilkset) i to moje zastanawianie sie "a moze cos tanszego". Ciesze sie, ze mam juz to za soba. Duzo bardziej cieszy mnie wizja dekorowania pokoju i ustawiania meblimałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja tak poważnie zaczęłam gromadzić maluszkowe rzeczy ok. 30 tyg. Ale mnie to i tak jeszcze sporo rzeczy brakuje, nie mamy wózka, fotelika, niani elekt. Oo! wanienki tez jeszcze nie mam i materaca do lozeczka. My czekamy az sie przeprowadzimy, wtedy w tydzien wszystko dokonczymy
poza tym, jak czegos wiecej bedzie nam brakowało to kupimy na bieżąco. Aaaa no i po cichu liczę na prezenty typu mata edukacyjna czy leżaczek
hihi..
Edit: boli mnie spojenie łonowe. Mam dzis marudny dzien, ehhh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 18:04
-
Dziewczyny mnie gin zabronił już w szpitalu używać tamponów po porodzie bo podobno bardzo dużo bakteri jest w tej krwi po za tym to się ma oczyścić i zagioć a nie kisić zatkane tamponem. Ja po porodzie w szpitalu używałam bielizny jednorazowej a potem w domu jak już mnie nie bolałopo nacięciu krocza zwykłych chłonnych podpasek. Połóg trwa do 6 tygodni lub dłużej, ja się męczyłałm od 10 czerwca do prawie końca sierpnia.
-
Matleena wrote:Ok,czyli jednak jestem normalna
my też właśnie mamy się przeprowadzać i poza ubrankami też jakoś nie mogę się zebrać do reszty zakupów. Poza tym mamy jechać do hurtowni, bo mamy taką możliwość więc wstrzymuje się ze wszystkim, bo przecież nie będę tam jeździć co tydzień i kupować po 2-3 rzeczy.
Wróciliśmy od lekarza. Mały waży już 653g i mam się spodziewać w dniu porodu ponad 4kg dziecka.małaMyszka, Matleena, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja krwawiłam ok 4 tygodni, choć to bardziej plamienie było niż "okres". Podkładów zużyłam niecałą paczkę, po prostu były niewygodne i też nie leciało ze mnie na tyle, żeby się w nich męczyć. Więc podpaski. A pod koniec już nawet wkładki, a na noc podpaska w razie W. Niestety na cały czas połogu zapomnijcie o tamponach. Musicie się oczyścić, a tampon może wywołać jakieś infekcje itp. Zleci tak szybko, że zapomnicie. a poza tym przecież najważniejsze będzie dziecko, a nie to, że chodzicie w podpasce
Owca123, małaMyszka, WiedźmaMaKota, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwca myślę, że spokojnie możesz poczekać, aż paznokieć urośnie, nic się nie stanie
Też trochę podkładów kupiłam ale ja zawsze miałam obfite miesiączki więc pewnie i po porodzie będzie się ze mnie lałoJak nie wykorzystam to oddam innej przyszłej mamie
Natka z takimi rodzicami Marysia musi być szczęśliwa
A do mnie dziś rano zadzwoniła Pani, że wózek i fotelik są już do odebraniamiało być 3 tyg. a minęło tylko 1,5 i już będziemy mieć brykę
dziś wieczorem odbieramy!
Poza tym odezwała się do mnie dziewczyna, która szyje mi pościel i być może już dziś prześle zdjęcia gotowej wyprawkijeszcze chwila i wszystko będzie skompletowane
Natka88, Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Estrella lepiej mieć za dużo niż miałby braknąć
choć w sumie teraz wszystko mamy na wyciągnięcie ręki, więc z drugiej strony czy jest sens
Ja mam pełno rzeczy do sprzedania i zebrać się nie mogę żeby wystawić to na lokalnej stronie. I w sumie dokładnie muszę przejrzeć co mam i mniej więcej wymyślić kwotę. Nie zarobię na tym, ale chociaż gracić mi nie będzie
Super, że furka tak szybko dotarła
estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość