Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Babska może aledo chrztu będzie dobra bo białaMatleena wrote:Basik, śliczne te rzeczy. Też chciałam kupić tą czapkę a mój mąż na to : Taka biała? To babska! Hahaha
Poza tym nie wiedziałam jakiego koloru kupię kombinezonik więc biała będzie pasować. Zresztą to tylko czapka
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No właśnie chopy to rozpoznają przecież tylko trzy kolory: fajny, niefajny i pedalskiMatleena wrote:No właśnie nie wiem, dlatego czekam aż mąż zacznie pracę i wtedy sobie z Juniorem pójdziemy na zakupy sami i kupimy to co nam się podoba

julita, Matleena, Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A więc mniej więcej poukładałam ciuszki i roz 56 prezentuje się tak
bodziaki:

Pajacyki i śpioszki:

Spodenki i kaftaniki i czapeczki i bluzeczki:

Część ciuszków mam po synku a część kupioną. Teraz muszę zrobić porządek z resztą ciuszków
julita, dorcia8919, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mam blisko centrum handlowe i jak jechałam na zakupy czy kupić coś pierwszemu synkowi to i kupiłam też drugiemu. Większość i tak mam z internetu bo na necie zazwyczaj jest tego więcej niż w sklepie
W smyku można teraz było kupić ciuszki od 5zł podobnie w 5-10-15. Mam jeszcze raz tyle z roz 62 i 68. Zakupoholik ze mnie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
no Basik ale uzbierałaś ciuszków
będziesz przebierać synka 5x dziennie 
a ja jestem po wizycie i kurcze porodu ani widu ani słychu, na KTG zero skurczy, szyjka zamknięta choć zmiękczona i jeśli do wtorku nic się nie ruszy to poród będzie wywoływany, a waga Nastki 3383g
Basik122, Matleena, Natka88, Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Przy pierwszym synu niestety tak było bo dużo ulewał a czasami to coś się z pampersa też wydostało także nie zaszkodzi mieć troszkę więcej.julita wrote:no Basik ale uzbierałaś ciuszków
a ja jestem po wizycie i kurcze porodu ani widu ani słychu, na KTG zero skurczy, szyjka zamknięta choć zmiękczona i jeśli do wtorku nic się nie ruszy to poród będzie wywoływany, a waga Nastki 3383g
julita, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochana moje ogłoszenie było na forum w wątku bazarek. A tak teraz pisze na forach gdzieś dziewczyny sa przed porodem. Wcześniej nie pisałam bo czasu mało. Przez to ze Dominik jest wczesniakiem mamy sporo wizyt i tak nie wiem kiedy mi dni uciekają. Nie jest lekko ale dziękuję Bogu każdego dnia ze on żyje. Nie wiem do końca czy coś z Wczesniactwa mu zostanie. . Bardzo się boje ze może okazać się ze będzie miał DPM... jednak co by nie było będę go kochała każdego dnia coraz mocniej.Matleena wrote:Madzia, nie mogłaś wcześniej? Tyle co wczoraj kupiłam.
Wam kochana życzę spokojnego rozwiązania i terminowych donoszonych ciąż.
A już rozpakowanym szczęśliwego i spelnionego Macierzyństwa.
Gosiu gratuluję serduszka. Oby obyło się bez komplikacji
gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Estrella, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!
pewnie spędzacie dzis miły dzien z mężem, dlatego tak cicho u Ciebie 
Gosiu! Rośnijcie zdrowo i radośnie!
Basik, super te ciuszki! Podoba mi sie ta chłopięca kolorystyka.
Julita, widziałam na innym wątku pokój dla Nastki, piekny! Ze tez ona jeszcze nie chce wyjść i juz polezec sobie w tym ślicznym lozeczku
A ja cos jakaś bez mocy jestem ostatnio. Jednak stwierdzam, ze lepiej sie czułam podczas tych upałów. Teraz przy tej smetnej pogodzie boli mnie głowa i jestem bez energii. Moze teraz potrzebuje sie przestawić na nowy klimat. Co za los
a tak z innej beczki, to złapała mnie grzybica i nie moge jej niczym przegonić
była nystatyna, natamycyna, gynazol. Straciłam nadzieje, ze wylecze sie do porodu
oby małej w trakcie rodzenia nic nie przeszło.
julita, Basik122, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:no Basik ale uzbierałaś ciuszków
Julita, a próbowałaś smyrać sutki?
Podobno to tez w jakimś stopniu powoduje skurcze macicy i przyspiesza porod
No co, jak wszystkiego próbować to wszystkiego
Natka88, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Helloł laski

Basik ale masz ciuszków
ja nie mam tyle ;/ ale mam za to bardzo dużo skarpetek
dla październikowego dziecka
no cóż może będzie dla następnego
No i czapek też mam wg mnie sporo 
Ja padam na ryjek, przeprowadzka i remont pod koniec ciąży to zło, nie polecam
W weekend planujemy przenieść grubsze rzeczy typu łóżko, pralka itp. no i już tam zamieszkać, w piątek mój tato zakłada nam płytki w łazience, wczoraj mama umyła mi okno w kuchni a ja pomyłam wszystkie szafki, no i pakuję, segreguję... masakra
ile tego się przez rok uzbierało.
Kalafior ciążowy działa na najwyższych obrotach bo zamiast zamówić pościel ze wsadem do łóżeczka to zamówiłam do wózka
a co do wózka to mnie trochę wkurzyli bo miał przyjść wczoraj a oni go dopiero w poniedziałek nadali i dziś dopiero z Niemiec wyjeżdża...
EDIT: tak pogodziłam się z rodzicami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:54
Matleena, Basik122, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica

-
Witamy się...
Pranie się skończyło... Czekam na położną, bo mamy skontrolować wagę... Mały zasnął po cycu i boję się go przenieść do leżaczka, bo znowu się obudzi...
Wynik badania przesiewowego prawidłowy!!!!! Kamień z serca!!!! Jak przeczytałam wynik to się rozpłakałam, weszłam do domu, bo byłam z małą, dałam wynik mężowi, zapytał co się stało, powiedziałam,że nic, poszłam się przebrać a on biedny tak się rozpłakał, że ciężko mi było się uspokoić
Owca123, Natka88, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:Julita, a próbowałaś smyrać sutki?
Podobno to tez w jakimś stopniu powoduje skurcze macicy i przyspiesza porod
No co, jak wszystkiego próbować to wszystkiego 
tak tak róbowałam ale moja macica jest nieugięta i ani jej się śni kurczyć
ale po wczorajszym masażu szyjki u gina zaczęłam plamić na brunatno a to dobry znak
Myszko, świetnie że wyniki u Sebusia wyszły prawidłowe!
Owca123, Matleena, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość