Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:Basik, śliczne te rzeczy. Też chciałam kupić tą czapkę a mój mąż na to : Taka biała? To babska! Hahaha
Poza tym nie wiedziałam jakiego koloru kupię kombinezonik więc biała będzie pasować. Zresztą to tylko czapka
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:No właśnie nie wiem, dlatego czekam aż mąż zacznie pracę i wtedy sobie z Juniorem pójdziemy na zakupy sami i kupimy to co nam się podoba
julita, Matleena, Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A więc mniej więcej poukładałam ciuszki i roz 56 prezentuje się tak
bodziaki:
Pajacyki i śpioszki:
Spodenki i kaftaniki i czapeczki i bluzeczki:
Część ciuszków mam po synku a część kupioną. Teraz muszę zrobić porządek z resztą ciuszkówjulita, dorcia8919, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mam blisko centrum handlowe i jak jechałam na zakupy czy kupić coś pierwszemu synkowi to i kupiłam też drugiemu. Większość i tak mam z internetu bo na necie zazwyczaj jest tego więcej niż w sklepie
W smyku można teraz było kupić ciuszki od 5zł podobnie w 5-10-15. Mam jeszcze raz tyle z roz 62 i 68. Zakupoholik ze mnie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
no Basik ale uzbierałaś ciuszków
będziesz przebierać synka 5x dziennie
a ja jestem po wizycie i kurcze porodu ani widu ani słychu, na KTG zero skurczy, szyjka zamknięta choć zmiękczona i jeśli do wtorku nic się nie ruszy to poród będzie wywoływany, a waga Nastki 3383gBasik122, Matleena, Natka88, Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:no Basik ale uzbierałaś ciuszków
a ja jestem po wizycie i kurcze porodu ani widu ani słychu, na KTG zero skurczy, szyjka zamknięta choć zmiękczona i jeśli do wtorku nic się nie ruszy to poród będzie wywoływany, a waga Nastki 3383g
julita, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Madzia, nie mogłaś wcześniej? Tyle co wczoraj kupiłam.
Wam kochana życzę spokojnego rozwiązania i terminowych donoszonych ciąż.
A już rozpakowanym szczęśliwego i spelnionego Macierzyństwa.
Gosiu gratuluję serduszka. Oby obyło się bez komplikacjigosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Estrella, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!
pewnie spędzacie dzis miły dzien z mężem, dlatego tak cicho u Ciebie
Gosiu! Rośnijcie zdrowo i radośnie!
Basik, super te ciuszki! Podoba mi sie ta chłopięca kolorystyka.
Julita, widziałam na innym wątku pokój dla Nastki, piekny! Ze tez ona jeszcze nie chce wyjść i juz polezec sobie w tym ślicznym lozeczku
A ja cos jakaś bez mocy jestem ostatnio. Jednak stwierdzam, ze lepiej sie czułam podczas tych upałów. Teraz przy tej smetnej pogodzie boli mnie głowa i jestem bez energii. Moze teraz potrzebuje sie przestawić na nowy klimat. Co za losa tak z innej beczki, to złapała mnie grzybica i nie moge jej niczym przegonić
była nystatyna, natamycyna, gynazol. Straciłam nadzieje, ze wylecze sie do porodu
oby małej w trakcie rodzenia nic nie przeszło.
julita, Basik122, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:no Basik ale uzbierałaś ciuszków
a ja jestem po wizycie i kurcze porodu ani widu ani słychu, na KTG zero skurczy, szyjka zamknięta choć zmiękczona i jeśli do wtorku nic się nie ruszy to poród będzie wywoływany, a waga Nastki 3383g
Julita, a próbowałaś smyrać sutki?Podobno to tez w jakimś stopniu powoduje skurcze macicy i przyspiesza porod
No co, jak wszystkiego próbować to wszystkiego
Natka88, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Helloł laski
Basik ale masz ciuszkówja nie mam tyle ;/ ale mam za to bardzo dużo skarpetek
dla październikowego dziecka
no cóż może będzie dla następnego
No i czapek też mam wg mnie sporo
Ja padam na ryjek, przeprowadzka i remont pod koniec ciąży to zło, nie polecam
W weekend planujemy przenieść grubsze rzeczy typu łóżko, pralka itp. no i już tam zamieszkać, w piątek mój tato zakłada nam płytki w łazience, wczoraj mama umyła mi okno w kuchni a ja pomyłam wszystkie szafki, no i pakuję, segreguję... masakraile tego się przez rok uzbierało.
Kalafior ciążowy działa na najwyższych obrotach bo zamiast zamówić pościel ze wsadem do łóżeczka to zamówiłam do wózkaa co do wózka to mnie trochę wkurzyli bo miał przyjść wczoraj a oni go dopiero w poniedziałek nadali i dziś dopiero z Niemiec wyjeżdża...
EDIT: tak pogodziłam się z rodzicami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 08:54
Matleena, Basik122, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Witamy się...
Pranie się skończyło... Czekam na położną, bo mamy skontrolować wagę... Mały zasnął po cycu i boję się go przenieść do leżaczka, bo znowu się obudzi...
Wynik badania przesiewowego prawidłowy!!!!! Kamień z serca!!!! Jak przeczytałam wynik to się rozpłakałam, weszłam do domu, bo byłam z małą, dałam wynik mężowi, zapytał co się stało, powiedziałam,że nic, poszłam się przebrać a on biedny tak się rozpłakał, że ciężko mi było się uspokoićOwca123, Natka88, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:Julita, a próbowałaś smyrać sutki?
Podobno to tez w jakimś stopniu powoduje skurcze macicy i przyspiesza porod
No co, jak wszystkiego próbować to wszystkiego
tak tak róbowałam ale moja macica jest nieugięta i ani jej się śni kurczyć
ale po wczorajszym masażu szyjki u gina zaczęłam plamić na brunatno a to dobry znak
Myszko, świetnie że wyniki u Sebusia wyszły prawidłowe!Owca123, Matleena, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość