X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena nie wiem czy wszystkim jeszcze rosną, ja to akurat nie mam co narzekać bo zawsze miałam raczej małe ;)

Doktorat brzmi poważnie, fizyka jądrowa - strasznie - ale ja tam lubię jądra :D

Matleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Wiedzma, nie strasz, że cycki jeszcze urosna. A ja już się cieszyłam, że stanęły.

Natka, doktorat robię (tylko się nie przestraszcie, to tylko tak zlowrogo brzmi) - z fizyki jądrowej.
    Fizyka nie jest straszna nawet ta z jądrami ;-) Mnie akurat totalnie zbrzydła po jednym semestrze z prof. Janasem (skur... patentowym).

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Haha, niestety potwierdzam, że spora większość fizyków jest delikatnie mówiąc specyficzna. Ale tak naprawdę najgorsi z wszystkich są doktoranci. Wydaje im się, że skoro studia skończyli i zostali na uczelni, to już są tacy mądrzy, że prawie wszystko wiedzą i zapominają jak to było 3 lata wcześniej i mają większe wymagania wobec studentów niż niejeden profesor.
    Prof. Janas delikatnie mówiąc to rasista w czystej klasie. Powiedział mi na zaliczeniu że jego zdaniem "baba" ma przy garach siedzieć a nie na studia się pchać a potem wyciągnął giry na biurko i popijał coś co wyglądało jak herbata podkreślamy wyglądało. Oczywiście próbował zrobić ze mnie debilkę na zaliczeniu co mu się nie udawało ale i tak mnie oblał. Wiele opinii słyszałam na jego temat i każda jedna potwierdzała że ten człowiek nie powinien uczyć. Co do doktorantów to się nie wypowiadam bo z żadnym ie miałam doczynienia także nie wiem jacy są.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam się w terminie porodu :D 40w0d :D

Owca gratuluje ciąży donoszonej, jest ulga nie? ;) sposobów na potencjalne przyśpieszenie jest wiele ale jak mała nie będzie gotowa do wyjścia to tego nie zrobi, sama jestem najlepszym przykładem, robię wszystko co się zaleca a nadal cisza :D

Basik największy syndrom gniazda miałam między 30 a 38tc a teraz to tylko bym leżała i odpoczywała :P masz jeszcze czas!

Matleena dzisiaj położna powiedziała że po porodzie piersi mogą jeszcze urosnąć o dwa rozmiary :O po tej informacji ucieszyłam się że do teraz urosły mi minimalnie, jakieś pół rozmiaru z małego B do dużego B

Fatim, Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita rozpakuj się wreszcie, bo chcę zobaczyć twoją córeczkę :P co powiesz na niedzielę ;) ?

julita, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    julita rozpakuj się wreszcie, bo chcę zobaczyć twoją córeczkę :P co powiesz na niedzielę ;) ?

nie miałabym nic przeciwko :D
    przeraża mnie indukcja... przedłuża poród, podobno skurcze bardziej bolesne a i tak może zakończyć się cc :| także proszę o kciuki aby młoda się namyśliła i sama zaczęła wychodzić :)

dorcia8919, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hej dziewczyny, witam się w terminie porodu :D 40w0d :D

Owca gratuluje ciąży donoszonej, jest ulga nie? ;) sposobów na potencjalne przyśpieszenie jest wiele ale jak mała nie będzie gotowa do wyjścia to tego nie zrobi, sama jestem najlepszym przykładem, robię wszystko co się zaleca a nadal cisza :D

Basik największy syndrom gniazda miałam między 30 a 38tc a teraz to tylko bym leżała i odpoczywała :P masz jeszcze czas!

Matleena dzisiaj położna powiedziała że po porodzie piersi mogą jeszcze urosnąć o dwa rozmiary :O po tej informacji ucieszyłam się że do teraz urosły mi minimalnie, jakieś pół rozmiaru z małego B do dużego B
    No powinien się już pojawić a tu cisza. Chociaż dzisiaj raczyłam rozkręcić orbitreka i w jego miejsce przynieść i poskręcać łóżeczko :-) Stwierdzam że to nie lada sukces jak na moje leniwe 4 litery :-P Może się w końcu rozkręcę ;-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dajcie spokój, ja już 4 razy biustonosz wymieniałam. A trzeba mieć ze dwa bo na zmianę, toż to z torbami iść można.

Tydzień temu mnie endokrynolog ostrzegała, że za mało wapnia przyswajam i dziś jem sobie cukierka a tu bach! 1/3 zęba została w tymże wspomnianym wcześniej cukierku. Na szczęście była to: 1) szóstka, 2) złamała się tak, że nie zostały żadne ostre krawędzie. A tyle co 2 tygodnie temu mówiłam teściowej, żeby mnie do swojej koleżanki dentystki umowiła.
    Znam ten ból dlatego nie jadam żadnych twardych cukierków bo mam głupi nawyk je zgryść a w konsekwencji moje zęby na tym cierpią. Już jednego sobie tak załatwiłam i nie obyło się bez dentysty :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca gratuluję ciąży donoszonej!

Dorcia fajne minki robi twój synuś, słodko wygląda :)

Owca123, dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena ja też miałam ostatnio cukierka z zębem, na szczęście bardzo mały kawałek i też ząb tylni ale sam fakt...

Właśnie przyszedł mój... tzn. Hani wózek <3 i nagle zrobiło się realne, że Hania już niedługo w nim będzie :)

Basik122, Matleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwal się :)

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 10 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kochana nie będę go dziś jeszcze wyjmować bo mam go na starym mieszkaniu a jutro z tatą zawieziemy na nowe i jak rozłożę to pokażę ok? :)

Julita no to czekamy na wieści z porodówki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 17:39

Basik122, Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrzuć foto :-)

edit. Czekam na jutrzejsze foto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 17:30

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma a ty w końcu zamawiałaś tutka triso czy jakiś inny wózek?

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, zaciskam mocno mocno kciuki, aby porod był szybki i jak najmniej bolesny :) Oby sie samo zaczęło!

Swoja droga u mnie chyba to samo bedzie. Po wizycie u doktorka, szyjka lekko skrócona i zero innych postępów porodu. Z reszta sam powiedział, ze szybko sie nie rozpakujemy. No ale, ten doktorek znów mnie wkurzył. Po cholerę kazał mi przychodzić po dwoch tygodniach, skoro nie zmierzył i nie zważył małej, a miał to skontrolować ze względu na niska masę ciała. Po to wlasnie kazał dzis przyjść, a na wizycie jednak stwierdził ze nie ma potrzeby robic pomiaru dziecka, za dwa tyg mam znów przyjść. Tym sposobem 170 zł za 8min wizyty poszło sie je*** a ja nie dowiedziałam sie niczego na co czekałam . Mógł od razu powiedzieć, zebym przyszła za 3-4 tyg. No wkurzył mnie nieziemsko!!!!
    Aha, no i odebrałam dzis przed wizyta wynik gbs, wyszedł dodatni :( nic konkretnego doktorek nie powiedział w temacie, przepisał antybiotyk klindamycynę, ale tez nie wyjaśnił po co, na co. Przyznam, ze sie zdenerwowałam tym wynikiem. Wiem, ze teraz najważniejsze to dać znac w szpitalu, zeby podali mi antybiotyk. Boje sie o małą... :(

Matlena, podziwiam za te wiedzę o "jądrach" ;) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:58

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca to faktycznie doktorek zachowuje się jakby mu tylko na kasie zależało... :/ Ty przychodzisz na wizytę, On kasuje i zadowolony... szkoda tylko, że Ty się niczego nie dowiedziałaś.

Ja dziś też odebrałam GBS i również mam dodatni :( tak więc podobnie jak Ty zestresowałam się tym wynikiem, oczywiście już szukałam informacji co i jak... no i też boję się o moją małą ;( mam nadzieję, że leki zostaną odpowiednio wcześnie podane i nic małej nie zaszkodzi :/ ale powiem Ci, że przez to poród będzie dodatkowo stresujący ;(

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilkę, bo podczytuję teraz na szybko. Oczywiście kciukam za Was wszystkie!!!

Owca, estrella wynik dodatni gbs to nic złego. Jest to ważna informacja dla personelu podczas porodu. Bo jak się ma wynik dodatni, to Tobie on nie szkodzi, ale dziecku, tzn matce muszą podać antybiotyk. Nic poza tym. Z resztą zawsze jak się trafia na oddział to powinni powtórzyć badanie mimo wszystko jaki był wcześniejszy wynik, jeśli tego nie robią antybiotyk zostaje podany na "zaś". Tak więc spokojnie nic złego się nie dzieje z dzieckiem :) mam nadzieję, że nieco się uspokoisz :) to są info od mojego gina więc z pewnego źródła ;)
    Ja miałam ujemny gbs, a jak trafiłam na oddział okazało się, że mam paciorkowca (do tej pory nie wiem jakim cudem) i dostawałam antybiotyki będąc nieświadoma. Głowa do góry!

dobra zmykam się ogarnąć ;) dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 21:08

Owca123, estrella, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ