X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma skarpetek też mam dużo ale ich już nie pokazywałam bo jest tego naprawdę dużo :-)
    Bardzo się cieszę że pogodziłaś się z rodzicami :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziękuję dziewczyny za życzenia :) Faktycznie nie udzielałam się wczoraj bo mąż miał wolne więc spędziliśmy ten dzień razem :) Wielkiego świętowania nie było ale poszliśmy do miasta na pyszny obiad z jeszcze lepszym deserem <3 dostałam bukiet kwiatów tak więc rocznica udana <3 trochę tylko brakowało mi winka no ale nie aż tak bardo :P

Gosiunia gratuluję! Z całego serca życzę spokojnej ciąży i trzymam kciuki za córeczkę ;)

Basik śliczne te rzeczy z C&A :) też mam trochę rzeczy z tego sklepu - kupiłam jak były przeceny :) ale planuję jeszcze zamówić paczuszkę... szkoda tylko, że żadnej promocji nie ma bo ciuszki choć ładne to faktycznie dość drogie. No ale tak jak mówisz są dobrej jakości, moje znajome sobie chwalą :) ale masz wyprawkę dla synka wow :) będziesz mogła przebierać swojego małego modela kilka razy dziennie :)

Julita oby to plamienie zwiastowało rychły poród ;) E-ciotki już chciałyby poznać Anastazję, niech już do nas wychodzi ;)

Wiedźma fajnie, że z rodzicami już zgoda ;) tylko oszczędzaj się przy tej przeprowadzce żeby Hania jeszcze trochę w brzuszku posiedziała :)

Myszko najważniejsze, że badania wyszły dobrze! Bardzo się cieszę :) Pokaż nam swojego małego przystojniaka, pewnie już trochę urósł?

Matleena zdasz egzamin bez problemu ;) Tyle nauki + nasze kciuki = będzie lepiej niż myślisz ;)

A ja dziś obudziłam się o 4.50 i nie było mowy o spaniu... mała zaczęła szaleć więc przeleżałam do 6.30 zjadłam z mężem śniadanie i kiedy On wyszedł do pracy to przeniosłam się do salonu gdzie po 7 zasnęłam i spałam do 11 :P Później nastawiłam dwa prania i zaczęłam ogarniać meble w pokoju małej - przetarłam łóżeczko i szafę, a teraz mam małą przerwę :) Jeszcze muszę przemyć komodę i półkoprzewijak no i będę mogła układać rzeczy :D ojj coś czuję, że te moje porządki odbiją się dziś na mnie bólem kręgosłupa ;( ale co zrobię jak nie mogę w miejscu usiedzieć... mam tylko nadzieję, że nie szkodzę małej tym ciągłym schylaniem się i kucaniem bo już i takie głupie myśli przychodzą mi do głowy :P

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dzień dobry!

Dziękuję dziewczyny za życzenia :) Faktycznie nie udzielałam się wczoraj bo mąż miał wolne więc spędziliśmy ten dzień razem :) Wielkiego świętowania nie było ale poszliśmy do miasta na pyszny obiad z jeszcze lepszym deserem <3 dostałam bukiet kwiatów tak więc rocznica udana <3 trochę tylko brakowało mi winka no ale nie aż tak bardo :P

Gosiunia gratuluję! Z całego serca życzę spokojnej ciąży i trzymam kciuki za córeczkę ;)

Basik śliczne te rzeczy z C&A :) też mam trochę rzeczy z tego sklepu - kupiłam jak były przeceny :) ale planuję jeszcze zamówić paczuszkę... szkoda tylko, że żadnej promocji nie ma bo ciuszki choć ładne to faktycznie dość drogie. No ale tak jak mówisz są dobrej jakości, moje znajome sobie chwalą :) ale masz wyprawkę dla synka wow :) będziesz mogła przebierać swojego małego modela kilka razy dziennie :)

Julita oby to plamienie zwiastowało rychły poród ;) E-ciotki już chciałyby poznać Anastazję, niech już do nas wychodzi ;)

Wiedźma fajnie, że z rodzicami już zgoda ;) tylko oszczędzaj się przy tej przeprowadzce żeby Hania jeszcze trochę w brzuszku posiedziała :)

Myszko najważniejsze, że badania wyszły dobrze! Bardzo się cieszę :) Pokaż nam swojego małego przystojniaka, pewnie już trochę urósł?

Matleena zdasz egzamin bez problemu ;) Tyle nauki + nasze kciuki = będzie lepiej niż myślisz ;)

A ja dziś obudziłam się o 4.50 i nie było mowy o spaniu... mała zaczęła szaleć więc przeleżałam do 6.30 zjadłam z mężem śniadanie i kiedy On wyszedł do pracy to przeniosłam się do salonu gdzie po 7 zasnęłam i spałam do 11 :P Później nastawiłam dwa prania i zaczęłam ogarniać meble w pokoju małej - przetarłam łóżeczko i szafę, a teraz mam małą przerwę :) Jeszcze muszę przemyć komodę i półkoprzewijak no i będę mogła układać rzeczy :D ojj coś czuję, że te moje porządki odbiją się dziś na mnie bólem kręgosłupa ;( ale co zrobię jak nie mogę w miejscu usiedzieć... mam tylko nadzieję, że nie szkodzę małej tym ciągłym schylaniem się i kucaniem bo już i takie głupie myśli przychodzą mi do głowy :P
    Możesz jeszcze popatrzeć na Outlecie w C&A na necie bo kilka ciekawych rzeczy tam jest. Ciuszków mam ogólnie dużo bo pierworodny naprawdę sporo ulewał więc ciągle był do przebrania a przecież nie będę włączać 2x dziennie pralki.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry!
    Estrella spóźnione życzenia ode mnie!
    Julitko czekamy na nowe wieści ale już z Anastazja przy boku ;) Również od Fatim :)
    Myszko jak się czujesz, jak macierzyństwo?
    Gosia gratulacje!
    Pozostałym dziewczynom wytrwałości :D jeszcze trochę, troszeczkę :)

A u nas bywa różnie :) Raz mam "doła" raz się cieszę. Ale ogólnie mogę powiedzieć, że napięcie mięśniowe zażegnane :D jednak mamy rehabilitację dalej, bo Szymon rozwija się za "szybko". I pomija pewne etapy prawidłowej postawy. ma dwa miesiące, a rozwija się jak na trzeci. poza tym mamy złe wyniki moczu, jutro wizyta u lekarza i zobaczymy co powie. jak jedno się kończy drugie zaczyna i tak w kółko.ehh...

A teraz trochę mojego łobuziaka :D Żebyście ciotki nie zapomniały jak wyglada :P

2evaovl.jpg
    cwaniakowanie po kąpieli :)
    19krde.jpg
    niczym szopen ;)
    zkrb05.jpg
    a tak mój siłacz walczy (ciężko uchwycić go telefonem jak stoi na prostych rączkach, a aparat zakończył swój żywot :P )
    bbm94.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:11

Basik122, julita, Owca123, Matleena, Natka88, estrella, Fatim, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia ależ twój kawaler ma mega włosy! wszystkie laski będą jego :) pięknie się zmienia <3
    estrella ja też miałam nieprzespaną noc, wstałam na siku o 3.10 a zasnęłam coś około 6.30 :|

dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, ten fryz mnie rozbraja! :D extra!

dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, o takim przystojniaku nie mozna zapomniec ;)

Julita, uparta masz coreczke, ciekawe po kim? :)

Basik, sliczne ciuszki:)

Ja dzis po ktg i wizycie, ale bez usg, a z samym wymazem gbs. KTG w normie, ale ze skurczami w granicach 30-50% co okolo minute, moze uda sie urodzic ciut wczesniej;)
    Generalnie jakos uszlo ze mnie powietrze, nie mam na nic ochoty, zabieram sie za wszystko kilka dni, nawet do tego posta dojrzewalam 4, a chcialam Wam pokazac gotowy pokoik malej...

dorcia8919, julita, Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja tez taka wypompowana jestem. Ja od kilku dni zbieram sie za pakowanie torby dla dziecka do szpitala i juz chyba 3 dni minęły... Co to sie dzieje? :/
    Oj, no pokaz pokoik, plisss! :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja również wypompowana z sił jestem ;)
    szyjka,spojenie i miednica bolą coraz bardziej, regularnie mam skurcze przygotowujące a w piątek czeka mnie wizyta więc trzymajcie kciuki :) Liczę na to, że mała posiedzi sobie do tego 19.09 i że przybierze na masie. Ciekawwa jestem ile może mieć wzrostu, bo ubranka mam od rozmiaru 56

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) jakie plany na dzisiaj ?

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Plan na dziś to brak planu ;-)

Owca123, Natka88, Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    U nas dzis ciąża donoszona! Jupi :D chyba trzeba zacząć stosować te wszystkie sztuczki na wywołanie porodu ;) Póki co, ide do piekarni po chałkę :) a po południu wizyta u doktorka, zobaczymy ile Hanka-Kruszynka waży <3

Miłego dnia!

Matleena, Basik122, WiedźmaMaKota, Natka88, Fatim, dorcia8919, julita, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    U mnie pakowanie, pakowanie i jeszcze raz pakowanie... masakra ;/ <bleeeeee>

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Przynajmniej masz motywację żeby ruszyć tyłek, ja nie mam żadnej. Nic mi się nie chce, ja się pytam gdzie u diobła jest ten mój syndrom wicia gniazda????!!!! Mam lenia i jeszcze raz lenia :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny na bazrku wrzuvam pomału ciuszki po lilce

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

Doskonale Cię rozumiem. My dwa tyg temu się przeprowadzalismy. Ale zobaczysz jak cudnie bedzie jak już sie rozpakujecie w nowym mieszkanku i wtedy zapadnie nuda nuda nuda ;)

Basik, u mnie też zanikł syndrom wicia gniazda i mam lenia nad leniami.

My już po śniadanku i nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć podwozie na przegląd u doktorka. Kurde, już ostatnio takie akrobacje robiłam, że i tak się nie ogarnęłam jak trzeba. Nie lubię tego, wrrrr... Poleże sobie jeszcze :)

Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, ja dziekuje za wanne i lusterko przed wizytami;) Choc mam wrazenie, ze gdybym miala wiekszy brzuch, to musialabym miec tez dluzsze rece :D

Pokoic wrzuce pod wieczor:)

Matleena, będzie dobrze:) Z czego robisz doktorat?

Ja dzis ide odwiedzic moja nie moja dziewczynke, ktora sie opiekowalam 3 lata:) Przy okazji zobacze jak jej 4-miesieczny braciszek urósł:) Mlody od miesiąca przesypia juz noce!

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik mam stosunek bardzo seksualny do tego pakowania, kartony leżą a ja je pier... hahaha :D no ale dziś muszę to skończyć bo w piątek i sobotę zaczynamy przewozić.

Owca, nie wiem czy zdążę się wynudzić bo tak naprawdę to muszę wszystko urządzić, dokończyć pranie i poprasować ciuszki, no i do połowy października pewnie zejdzie :P

A potem urodzi się Hania i już o nudzie to będę mogła marzyć <3

Ale nie moge się doczekać tego małego pierniczka ;) moje ciało chyba też nie może bo cycki cały czas mam większe... no i co rano plama z mleka...

Matleena, Natka88, Basik122, Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:46

Natka88, Basik122, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ