Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak to prawda, że każde KTG pokazuje skurcze i tętno tylko mi podłączają jedną głowicę i tylko jeden wykres się zapisuje ten, na którym widać tętno oraz ruchy małej tak więc ja mam tylko w tym zakresie monitorowane...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Estrella, na dole powinna byc druga linia. Pewnie masz ja prosta jak drut bo skurczy brak
ja taki wykres miałam
Edit: i na początku myślałam, ze bez skurczy mi wykres zrobili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:26
-
nick nieaktualnyMówię Wam dziewczyny, że ja mam tylko jedną linię. U góry mam wykres tętna dziecka a na dole jest puste miejsce... nie ma tam nic, nawet płaskiej linii... no chyba, że tak powinno być ale moim zdaniem gdyby skurcze były monitorowane to byłaby czarna płaska linia a ja mam tylko puste miejsce bez jakichkolwiek zapisów.
-
estrella wrote:Mówię Wam dziewczyny, że ja mam tylko jedną linię. U góry mam wykres tętna dziecka a na dole jest puste miejsce... nie ma tam nic, nawet płaskiej linii... no chyba, że tak powinno być ale moim zdaniem gdyby skurcze były monitorowane to byłaby czarna płaska linia a ja mam tylko puste miejsce bez jakichkolwiek zapisów.
Estrella, kurcze, no to dziwna sprawa, ze robią bez skurczy. No nic. Oby sie rozkrecilo, trzymam kciuki!
Ja coraz bardziej sie boje, ze bedzie indukcjamąż ma urlop juz od teraz do połowy października, a mnie sie cos wydaje, ze nam jego wolne dni na czekaniu zejdą. Hania wychodź prosze!
az spac nie moge, a raczej obudzilam sie na siku i juz zasnąć nie moge.
Matlena, fajnie, ze ktos zaoferował pomoc. Zawsze to miłej w towarzystwie. Nie wiem czy u Ciebie sie to sprawdza, ale ja ostatnio sie przekonałam, ze bardziej na znajomych moge liczyć niż rodzine. To miłe miec prawdziwych przyjaciół.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie tez bylam zdziwiona, ze skurcze nie sa monitorowane, mialam o to zapytac ale jak przychodzily spr czy wszystko ok to mnie o cos pytaly, pozniej ja zasluchiwalam sie w serduszku malej i przez moj kalafior ciazowy zapominalam ostatecznie zapytac... Jak nie urodze do kolejnego wtorku to zapytam
Owca Twoj maz ma urlop tak jak i moj... Tez mi sie wydaje, ze wiekszosc spedzimy na oczekiwaniu a wolalabym zeby mala byla juz z nami... A Ty masz jakies skurcze przepowiadajace chociaz? Bo u mnie to kompletnie nic. W kazdym razie mocno trzymam kciuki zeby Hania w tym tygodniu wyszla i oby sie obylo bez indukcji!
Ja dzwonilam do mojej lekarki i nie musze jej juz ktg pokazywac skoro inny lekarz widzial tak wiec pozostaje mi wierzyc, ze kolejna wizyta nie bedzie potrzebna... Chociaz z kazdym dniem te wiare trace.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nie czuje żadnych skurczy
nie mam pojęcia jakie to uczucie. Jedynie czasami czuje jakby mała mi grzebala w szyjce i to jest uczucie kłucia, takie nieprzyjemne. No i jak długo leże albo siedzę to potem nie moge sie rozruszać, i chodzę jak kaczka bo czuje, ze dziecko jest bardzo nisko.
W czwartek ide do mojego doktorka, bo do tej daty mam zwolnienie no i to nasz termin według OM. Pewnie nic mi nie powie ciekawego, tylko da kolejne zwolnienie na tydzien i każe czekac...
Ide zjesc sniadaniea potem znów cos postaram sie sprzątać.
Edit: Estrella, ja juz sie pogodzilam, ze ciąża bedzie trwała dłużej niż sie spodziewałam. Ważne, zeby nasze dziewczynki urodziły sie zdrowe i uśmiechniętenie moge sie doczekać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:05
-
nick nieaktualnyCzyli jesteśmy prawie w tej samej sytuacji tzn. Ty w trochę lepszej bo termin masz wcześniej
ja również czuję jedynie kłucie i nie wiem co to skurcz... No nic trzeba cierpliwie czekać
Tak jak piszesz najważniejsze, żeby nasze dziewczynki urodziły się zdrowe i uśmiechnięte
-
Hej, ja już po wizycie. Szyjka się narazie nie skraca, mały pulpet ma się dobrze i waży ok 2800g. Gin zrobił teżo badanko na paciorkowce i wyszło dobrze. Następne spotkanie 20.10.
Matleena, Amelcia, Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Estrella, Owca, pogadajcie z tymi Waszymi córkami, że tak się nie robi
Niech się zbierają do wyjścia a nie jak typowe baby
Bez kitu typowe z nich BABY ! hahaha ale się uchichrałam...
Trzymam kciuki za wizyte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:57
Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwca123 wrote:Estrella, jeszcze masz szanse mnie wyprzedzić
hehe
Wiem, że byłoby to nieuprzejme z mojej strony ale gdyby tylko była taka możliwość to chętnie bym to zrobiła
Matleena chyba masz racjęnasze dziewuszki szykują się do tego porodu jak my przed ważnym wyjściem i pewnie dlatego tak długo im schodzi
Codziennie prowadzimy z mężem poważną rozmowę z naszą Kingą ale olewa rodziców... nie jest to dobry znak na przyszłość
Trzymam kciuki za wizytę!
A ja zrobiłam dwa prania bo taka ładna pogoda, że żal nie korzystać... słoneczko świeci więc balkon otwarty żeby świeże powietrze wpadało... dodatkowo ogórkowa ugotowana... Teraz pozostaje jedynie czekać na mężacoś bym jeszcze porobiła ale już nie mam nawet co sprzątać
Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz obiad zrobiłam, pranie sie pierze. No i jeszcze mam co sprzątać, bo mój mąż to bałaganiarz i nie pozwala mi sie nudzić
wiec dzien zleci. Wieczorem mam zamiar zrobic sobie małe spa. Tylko troche ciezko bedzie pod prysznicem
ale cos wymysle.
Zapomnialam sie pochwalić, ze w niedziele obchodzilismy 1 rocznice slubudostałam piękne kwiaty, no i z racji tego ze jest to Rocznica Papierowa, mąż mnie zabrał na kolacje "w papierku" do Maca
było pyszne!
hihi
Amelcia, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję się. Moje kochanie wczoraj wróciło
Zrobiłam mu niespodziankę i ułożyłam serducho z podgrzewaczy, bardzo mu się podobało. Po kolacji próbowaliśmy wygonić Hanię z brzuszka ale chyba jej jeszcze dobrze tam. Za to mama ma już dość i nie może się doczekać kiedy zobaczy córcię i ją wycałuje (tata też). Heheh jestem bardzo zrelaksowana po nocy mimo to, że nie spałam za dużo bo mi nie było wygodnie. Jak dobrze jest przytulić się do swojego ukochanego
Miałam wczoraj kilka straszaków w Lidlu ale przeszło, dziś tez mnie coś tam pospinało ale to jeszcze nie to. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie mnie tak Hania "straszyła" do samego terminu.Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
No widzisz Wiedźma jak szybko zlecialo
pewnie przez ten tydzien ogarnelas mieszkanie na cacy, co?
A ja sie nasprzatalam jak nigdy w nadzieji, ze dzidzia zechce wyjść.. No i nagle dzwoni telefon. Moja położna z informacja, ze wyjezdza na dwa dni i zakazała mi bez niej rodzic! Tylko leżeć i pachnieć! Normalnie teraz to ze stresu chyba urodzęhaha
Znów mnie w szyjce kłuje... Oszaleje do tego porodu!
Edit: Matlena, super!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:45
WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość