X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, że każde KTG pokazuje skurcze i tętno tylko mi podłączają jedną głowicę i tylko jeden wykres się zapisuje ten, na którym widać tętno oraz ruchy małej tak więc ja mam tylko w tym zakresie monitorowane...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, na dole powinna byc druga linia. Pewnie masz ja prosta jak drut bo skurczy brak :) ja taki wykres miałam :P
    Edit: i na początku myślałam, ze bez skurczy mi wykres zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:26

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam dziewczyny, że ja mam tylko jedną linię. U góry mam wykres tętna dziecka a na dole jest puste miejsce... nie ma tam nic, nawet płaskiej linii... no chyba, że tak powinno być ale moim zdaniem gdyby skurcze były monitorowane to byłaby czarna płaska linia a ja mam tylko puste miejsce bez jakichkolwiek zapisów.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Mówię Wam dziewczyny, że ja mam tylko jedną linię. U góry mam wykres tętna dziecka a na dole jest puste miejsce... nie ma tam nic, nawet płaskiej linii... no chyba, że tak powinno być ale moim zdaniem gdyby skurcze były monitorowane to byłaby czarna płaska linia a ja mam tylko puste miejsce bez jakichkolwiek zapisów.

Estrella, kurcze, no to dziwna sprawa, ze robią bez skurczy. No nic. Oby sie rozkrecilo, trzymam kciuki! :)
    Ja coraz bardziej sie boje, ze bedzie indukcja :/ mąż ma urlop juz od teraz do połowy października, a mnie sie cos wydaje, ze nam jego wolne dni na czekaniu zejdą. Hania wychodź prosze! <3 az spac nie moge, a raczej obudzilam sie na siku i juz zasnąć nie moge.

Matlena, fajnie, ze ktos zaoferował pomoc. Zawsze to miłej w towarzystwie. Nie wiem czy u Ciebie sie to sprawdza, ale ja ostatnio sie przekonałam, ze bardziej na znajomych moge liczyć niż rodzine. To miłe miec prawdziwych przyjaciół.

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez bylam zdziwiona, ze skurcze nie sa monitorowane, mialam o to zapytac ale jak przychodzily spr czy wszystko ok to mnie o cos pytaly, pozniej ja zasluchiwalam sie w serduszku malej i przez moj kalafior ciazowy zapominalam ostatecznie zapytac... Jak nie urodze do kolejnego wtorku to zapytam :-)

Owca Twoj maz ma urlop tak jak i moj... Tez mi sie wydaje, ze wiekszosc spedzimy na oczekiwaniu a wolalabym zeby mala byla juz z nami... A Ty masz jakies skurcze przepowiadajace chociaz? Bo u mnie to kompletnie nic. W kazdym razie mocno trzymam kciuki zeby Hania w tym tygodniu wyszla i oby sie obylo bez indukcji!

Ja dzwonilam do mojej lekarki i nie musze jej juz ktg pokazywac skoro inny lekarz widzial tak wiec pozostaje mi wierzyc, ze kolejna wizyta nie bedzie potrzebna... Chociaz z kazdym dniem te wiare trace.

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuje żadnych skurczy :( nie mam pojęcia jakie to uczucie. Jedynie czasami czuje jakby mała mi grzebala w szyjce i to jest uczucie kłucia, takie nieprzyjemne. No i jak długo leże albo siedzę to potem nie moge sie rozruszać, i chodzę jak kaczka bo czuje, ze dziecko jest bardzo nisko.
    W czwartek ide do mojego doktorka, bo do tej daty mam zwolnienie no i to nasz termin według OM. Pewnie nic mi nie powie ciekawego, tylko da kolejne zwolnienie na tydzien i każe czekac...

Ide zjesc sniadanie :) a potem znów cos postaram sie sprzątać.

Edit: Estrella, ja juz sie pogodzilam, ze ciąża bedzie trwała dłużej niż sie spodziewałam. Ważne, zeby nasze dziewczynki urodziły sie zdrowe i uśmiechnięte :) <3 nie moge sie doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:05

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jesteśmy prawie w tej samej sytuacji tzn. Ty w trochę lepszej bo termin masz wcześniej :) ja również czuję jedynie kłucie i nie wiem co to skurcz... No nic trzeba cierpliwie czekać :) Tak jak piszesz najważniejsze, żeby nasze dziewczynki urodziły się zdrowe i uśmiechnięte :)

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, jeszcze masz szanse mnie wyprzedzić :P hehe

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:

Edit: cos nam reszta dziewczyn ucichła. Halo, halo co słychać w swiecie? :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Szyjka się narazie nie skraca, mały pulpet ma się dobrze i waży ok 2800g. Gin zrobił teżo badanko na paciorkowce i wyszło dobrze. Następne spotkanie 20.10. :-) :-)

Matleena, Amelcia, Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, estrella, Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Estrella, Owca, pogadajcie z tymi Waszymi córkami, że tak się nie robi ;) Niech się zbierają do wyjścia a nie jak typowe baby ;)

Bez kitu typowe z nich BABY ! hahaha ale się uchichrałam... :D :) :) :)

Trzymam kciuki za wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:57

Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:

Wiem, że byłoby to nieuprzejme z mojej strony ale gdyby tylko była taka możliwość to chętnie bym to zrobiła :D

Matleena chyba masz rację :D nasze dziewuszki szykują się do tego porodu jak my przed ważnym wyjściem i pewnie dlatego tak długo im schodzi :D Codziennie prowadzimy z mężem poważną rozmowę z naszą Kingą ale olewa rodziców... nie jest to dobry znak na przyszłość :P

Trzymam kciuki za wizytę!

A ja zrobiłam dwa prania bo taka ładna pogoda, że żal nie korzystać... słoneczko świeci więc balkon otwarty żeby świeże powietrze wpadało... dodatkowo ogórkowa ugotowana... Teraz pozostaje jedynie czekać na męża :) coś bym jeszcze porobiła ale już nie mam nawet co sprzątać :P

Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz obiad zrobiłam, pranie sie pierze. No i jeszcze mam co sprzątać, bo mój mąż to bałaganiarz i nie pozwala mi sie nudzić ;) wiec dzien zleci. Wieczorem mam zamiar zrobic sobie małe spa. Tylko troche ciezko bedzie pod prysznicem ;) ale cos wymysle.
    Zapomnialam sie pochwalić, ze w niedziele obchodzilismy 1 rocznice slubu <3 dostałam piękne kwiaty, no i z racji tego ze jest to Rocznica Papierowa, mąż mnie zabrał na kolacje "w papierku" do Maca :D było pyszne! :) hihi

Amelcia, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca w takim razie spóźnione ale szczere - Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! :* takie świętowanie to ja rozumiem, musiało być pysznie :D ojjj ale mi narobiłaś smaka na Maca ;)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Moje kochanie wczoraj wróciło :)
    Zrobiłam mu niespodziankę i ułożyłam serducho z podgrzewaczy, bardzo mu się podobało. Po kolacji próbowaliśmy wygonić Hanię z brzuszka ale chyba jej jeszcze dobrze tam. Za to mama ma już dość i nie może się doczekać kiedy zobaczy córcię i ją wycałuje (tata też). Heheh jestem bardzo zrelaksowana po nocy mimo to, że nie spałam za dużo bo mi nie było wygodnie. Jak dobrze jest przytulić się do swojego ukochanego <3

Miałam wczoraj kilka straszaków w Lidlu ale przeszło, dziś tez mnie coś tam pospinało ale to jeszcze nie to. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie mnie tak Hania "straszyła" do samego terminu. :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Wiedźma jak szybko zlecialo :) pewnie przez ten tydzien ogarnelas mieszkanie na cacy, co?

A ja sie nasprzatalam jak nigdy w nadzieji, ze dzidzia zechce wyjść.. No i nagle dzwoni telefon. Moja położna z informacja, ze wyjezdza na dwa dni i zakazała mi bez niej rodzic! Tylko leżeć i pachnieć! Normalnie teraz to ze stresu chyba urodzę ;) haha
    Znów mnie w szyjce kłuje... Oszaleje do tego porodu!

Edit: Matlena, super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:45

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ