X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Haha, co prawda to prawda ;) Ale pocieszać się można. W moim szpitalu podobno dają szpitalną koszulę do porodu, więc mogę zaszaleć dopiero po. Albo zawsze można tak jak księżna Kate, sztab makijażystów i wizażystów zaraz po i wyglądasz jak modelka ;)
    Ja nie celebrytka więc mam to w wielkim poważaniu jak będę wyglądać. I tak przy ciązy wyglądam jak narazie ładnie ;-) Popuchły mi tylko nogi i dłonie, na buzi wyglądam lepiej niż przed ciążą i pupa mi troszku zmalała zamiast urosnąć :-D Wiadomo każda z nas chce wyglądać ładnie ale nieraz poprostu się nie da :-( Będziesz w 100% piękna z wózeczkiem na spacerku jak będziesz go dumna i szczęśliwa pchać przed siebie :-D

Natka gratulacje!!

Owca123, małaMyszka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ale dziś mogłabym zjeść konia z kopytami... w zasadzie zaczęło się już wczoraj wieczorem... wczoraj zjadłam ze 3 kolacje, a dziś już tyle pochłonęłam, że to już przegięcie... muszę iść szybciej spać żeby głodu więcej nie poczuć :) bo przytyję jeszcze z 5 kg do kolejnej wizyty i moja ginka już całkiem mnie opierdzieli :P

Estrella, daj spokój, teraz dziecko przybiera nie Ty :P przecież dziecka głodzić nie będziesz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja tam sie opycham czekolada ile sie da i mam to gdzieś. Wczesniej za nią nie przepadałam, wiec teraz sobie nie żałuje. Moze to dlatego te rozstępy na brzuchu (ciekawa teoria ;) )... okropne są :( myślałam, ze mnie ominą, coz...

A odnośnie ładnej koszuli na porod, to mnie tak położna powiedziała, zeby ubrać sie w najlepsza. Wiec dokupilam. Moze jakaś mega romantyczna z koronką nie jest ale ma śmieszny napis Pyjama Party ;) i bardzo dobrze sie w niej czuje. Tylko kiedy zaczniemy rodzic...?

Byleby nie dzis bo idziemy na to wesele. Mam nadzieje, ze kilka godzin wytrzymam, pojem pysznosci, popatrze, pogadam z rodzinka i zleci :) aha, macie jakies sprawdzone sposoby, na to zeby inni nie głaskali/dotykali brzucha?

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 14:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam sposobu ale mam charakter. Nie pozwalam i tyle. Ja nikogo nie macam i też sibie tego nie życzę stwierdzając że nie sprawia mi to przyjemności. Po chamsku ale nie którzy sądzą że to jakaś super sprawa dla kobiety że ją ktoś dotyka :-(

małaMyszka, WiedźmaMaKota, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie bedzie tak źle. Bede sama trzymać ręce na brzuchu, zeby nie było miejsca aby ktos dotknął ;) hehe bedzie śmiesznie.
    Nie lubię kiedy ktos mi mizia brzuch :/ oprócz męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:03

estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos w tym rzeczywiscie jest ;) Ale mimo wszystko, ja nie czuje sie komfortowo, kiedy rzucają mi sie na brzuch :/
    No nic chyba juz pora wstać z łóżka i zacząć sie pomału ogarniac...

Miłego dnia dziewczyny!

małaMyszka, Matleena lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca z tym jedzeniem to ja żartuje, jak jestem głodna to jem, to na co mam ochotę :) od wtorkowej wizyty tylko sobie żartuję jedząc np. wafelka czy winogrona, że moja Pani doktor nie byłaby zadowolona :P ale co to mnie obchodzi...

Co do dotykania brzucha to mi to przeszkadzało również ale ja jestem taka d**a wołowa, że nie potrafię powiedzieć żeby mnie nie dotykano bo sobie tego nie życzę więc zagryzałam zęby i jakoś to znosiłam. Teraz ograniczyłam spotkania więc i takiego problemu nie mam :)

Owca baw się dobrze na weselu!

Ja na dziś planów nie mam... jeśli pogoda się utrzyma to mąż obiecał zabrać mnie na dłuuugi spacer... zobaczymy czy się uda :)

Miłego dnia!

Owca123, małaMyszka, Matleena lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię jak ktoś narusza moją przestrzeń osobistą i do tego mnie jeszcze dotyka. Pozwalam na to tylko bliskim, jeśli obcy są za blisko to daję im to odczuć że przesadzają lub nawet powiem. Nienawidzę tłumu bo się w nim duszę i nie lubię dotykania brzucha. Poprosu ze mnie taki dzikus jest i tyle :-)

małaMyszka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!!
    Czy ja mogę do Was dołączyć po tej stronie mocy??? ;)
    Trochę już podczytałam co tu u Was słychać ;P

Gratuluję już narodzonych dzieciaczków :D

Matleena dzięki za info, że tu jesteście

Matleena, Basik122, estrella, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:34

Amelcia, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia jak miło że tu dotarłaś :-D Bardzo się cieszę :-D

Amelcia, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Natalia Kapała Koleżanka

Wysłany: 26 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie :-)
    piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
    Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
    Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych.... :-(
    Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.

Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.

Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
    Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.

Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Amelcia oczywiście witamy i zapraszamy na pogaduchy ;)

Matleena niezła ta Twoja teściowa... co jej do tego co Ty wybierasz, nie wiem jak mogła wyciągać ciuchy z koszyka tym bardziej, że to przecież Ty płaciłaś :/ Dobrze, że chociaż wynagrodziła Ci to ładnymi bluzkami ;) Oczywiście czekam na zdjęcia wczorajszych łupów :) No i gratuluję odwagi w sklepie... ja bym stała i czekała naiwnie, że mnie ktoś przepuści... chciałabym mieć tyle odwagi ale jakoś nie potrafię się o swoje upominać :/ Co do 30 urodzin to nie dziwie Ci się, że nie masz ochoty spędzać urodzin z teściową i jeszcze specjalnie do niej jechać z tej okazji... nieźle. Ja jestem ciekawa co u nas będzie bo mąż ma w połowie listopada 30-tkę, niby każdy rozumie, że malutkie dziecko itd. ale z drugiej strony nawet jego siostra rok temu właśnie z okazji 30 urodzin zrobiła imprezę w lokalu, z tańcami itd. Ciekawa jestem czy nie zaczną się o to dopominać... Dalsza rodzina już wspominała, że przecież możemy połączyć chrzciny z urodzinami. Dla mnie to jednak średni pomysł... tańce na chrzcinach? Chrzest to jednak święto danego dziecka, jego dzień... a łączenie tego jeszcze z urodzinami... Do mnie to nie przemawia :/

Owca jak tam po weselu? Urodziłaś może? :D

Ja wczoraj jeszcze trochę ogarnęłam mieszkanie, poprasowałam, później byłam z mężem w lesie na długim spacerze no i co? I nic? Dalej nie wiem co to skurcz :( Moja macica chyba się nie przygotowuje... Jeszcze dziś mąż mi napisał, że żona jego kolegi, która miała termin podobnie jak ja wczoraj urodziła... i już mi całkiem smutno :( Wiem, że ciąża to piękny czas, że pewnie jeszcze za nim zatęsknię ale już jestem coraz bardziej zmęczona tą nieporadnością, ciężkim brzuchem, niemożnością przewrócenia się z boku na bok... No ale nic zrobić nie mogę, tylko cierpliwie czekać...

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni tutaj a tu taka niespodzianka - Amelcia do nas zawitała <3 Jak się czujesz?

Matleena ja wczoraj w lumpku upolowałam takie perełki dla mojej córci, że aż nie wierzę! A wszystko "przez" moją mamę <3

Estella ja też już mam dość tej końcówki, a wczoraj to się popłakałam bo nie mogłam wsadzić stopy w nowe byty z luźną cholewką, a baleriny pękły mi na szwie, takie mam spuchnięte stopy, całe nogi z resztą też.

Co do dotykania brzucha ja się czuję strasznie wtedy. A jedna moja znajoma to przegina bo jak jej drzwi otwieram to już czeka pochylona ;/ kilka razy nawet jej zwróciłam uwagę, ze ma mnie nie macać bo mi wtedy brzuch twardnieje ale ma to w duszy, więc przestałam ją tak często zapraszać.

Moja mama posprzątała mi wczoraj całe mieszkanie, teraz już zostało tylko trochę prania i jesteśmy urządzeni <3

Dziś robię kolejne podejście do zakładania butów jak mi się nie uda to do porodu nigdzie nie idę :P

Ok lecę się ubrać (na swoje usprawiedliwienie mam to, ze u mnie jest dopiero 12) i jadę z rodzicami do miasta (o ile włożę buty).

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, witam się pięknie,
    Wiedźma - helloł :)

Matleena ja Cię doskonale rozumiem, bo ja tak mam z moją mamą - codziennie :(
    Jak tylko mój mąż pojedzie do pracy, to ona przychodzi zaraz jak wstanie i budzi mnie, że ona będzie jadła śniadanie i że mam przyjść. Szlak człowieka trafia i nie pomoże tłumaczenie, że ja chcę spać. To samo po południu, jak się zdrzemnęłam to przychodziła sprawdzić czy śpię - masakra jakaś. Całe szczęście, że mąż całe wakacje był w domu to miałam spokój.
    Ja najchętniej to wyprowadziłabym się z domu, zatem Matleena ciesz się, że mieszkacie sami w małym, ale chociaż "prywatnym" mieszkanku, a z teściową masz kontakt tylko od czasu do czasu.

To tyle może marudzenia, może jeszcze dodam, że chyba źle spałam i dziś nie bardzo mogę się poruszać :/ A tak poza tym to czuję się dobrze, poza jakimiś pojedynczymi, trwającymi około 2-3 dni dolegliwościami. Potem jestem jak nowo narodzona :)

Na szczęście jak na razie nie dopadły mnie żadne opuchlizny i po cichu liczę że mnie ta przyjemność ominie ;P Także ten..tego Wiedźma współczuję

Aha, jeszcze dodam, że ja większość ubranek mam używanych - tzn. kupionych w ciuchach. Niedawno u nas w mieście otwarli nowy sklep i naprawdę można znaleźć takie rzeczy, że głowa mała. Mam pełno firmowych ciuszków za grosze doskonałej jakości. Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu odzyskam swoją mobilność, bo znów w środę zamierzam popolować na jakieś perełki ;P

Edit: w tym tygodniu mamy wizyty!!! :D
    Z tego co pamiętam, to Matleena w poniedziałek, Basik we wtorek, a Amelcia w środę.
    Czy któraś jeszcze?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:55

małaMyszka, WiedźmaMaKota, Matleena, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ