X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny współczuję Wam tych sytuacji z teściową/mamą. My na szczęście mamy swoje mieszkanie więc robię co chcę, dziś wstałam o 10.00 a o 13.00 znów się położyłam i sobie pospałam 2 h bo akurat tego potrzebowałam :P Matleena u Ciebie jeszcze pół biedy bo tylko w weekend takie sytuacje ale domyślam się jakie to wkurzające kiedy chcesz pospać, a nie możesz. U Ciebie Amelcia gorzej skoro mieszkasz z mamą, która mogłaby zrozumieć, że już jesteś dorosła i wiesz kiedy chcesz spać czy jeść... ehhh współczuję Wam dziewczyny. My nawet jak jedziemy do teściów czy do mojej mamy to śpimy ile chcemy i na szczęście nikt nas nie budzi.

Ja niestety jestem opuchnięta, co prawda kostki u nóg są widoczne ale palce jak paróweczki i reszta stopy też opuchnięta dlatego wchodzę tylko w jedną parę butów - adidasy... Jak chce je zawiązać to mąż mi pomaga bo ja nie daje rady z tym brzuchem :/ klęczy przede mną i wiąże mój kochany ;) A najlepsze, że nie wstydzi się i zakładał mi buty też na targu kiedy byliśmy kupić mi kapcie do szpitala. Myślałam, że tam mnie oleje, a On sam z siebie, bez narzekania założył mi buty na nogi i zawiązał <3

A ja wizyty na razie nie mam ale za to jutro idę na KTG, a we wtorek muszę iść z tym zapisem do mojej przemiłej Pani ginekolog aby zobaczyła czy wszystko jest dobrze. Kolejne KTG w przyszły wtorek i wtedy też prawdopodobnie ostatnia wizyta... Ojj ile ja bym dała aby do tej wizyty już nie doszło :P

małaMyszka, WiedźmaMaKota, gosiunia lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mamy początek tygodnia z samymi dobrymi wiadomościami, bo inaczej być nie może :-) a reszta tygodnia mam nadzieję minie nam na gratulowaniu nowym mamysią :-D

Co do puchnięcia to ja już baletek nie ubiore nawet nie jestem w stanie założyć kródkich luźnych kozaków. Pojechałam w piątek i kupiłam w CCC trzewiki na zamek żeby móc stopę włożyć bo chodziła bym już tylko w trampkach :'( Dłonie też mam balony w nadgarstku ledwo kostke widać.

Mam do was kobitki pytanie czy mogę jeść sushi?

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Mam do was kobitki pytanie czy mogę jeść sushi?

Z tego co czytałam kiedyś w internecie to niby nie powinno się jeść ale wiem, że na październikowych dziewczyny pisały, że jadły w rozsądnej ilości i nic im nie jest :) myślę więc, że jeśli z zaufanego miejsca to można jeść :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Z tego co czytałam kiedyś w internecie to niby nie powinno się jeść ale wiem, że na październikowych dziewczyny pisały, że jadły w rozsądnej ilości i nic im nie jest :) myślę więc, że jeśli z zaufanego miejsca to można jeść :)
    Poszliśmy dziś do knajpy z kuchnią dalekiego wschodu i miałam ogromną ochotę na sushi. Nie byłam pewna czy mogę i zjadłam tylko wegetariańskie maki i trochę krewetek od męża. Następnym razem zaszaleje i sobie zjem też z rybą :-D

małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po weselu i poprawinach. Estrella, nie urodziłam :)
    Wesele i po weselu. Szału nie było. Opowiem innym razem bo nie mam kompletnie siły i muszę nadrobić te kilka długich wpisów.

Aha, Amelcia witaj serdecznie!! :) :) :)

małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza królewna przyszla na swiat 25.09.2015 o godz.13.17 z waga 3440g i 55cm szczescia <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57d2379560a7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/859408e37ecf.jpg

Przypominam (Estrella;)), ze Marysia miala byc klopsem o wadze minimum 4500g ;) 5 dni przed porodem, wg usg, wazyla 3600g :)

Basik122, małaMyszka, WiedźmaMaKota, Amelcia, Matleena, Owca123, estrella, Foto_Anna, dorcia8919, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratuluję pięknej Kruszynki :-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia witamy i zapraszamy!

Dzisiaj mąż po raz pierwszy namówił mnie na wagary i pojechaliśmy na spacer nad morze.

Szkoda że jest przeziębiony tak jak ja ostatnio... Męczy się strasznie...

Foto_Anna, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratulacje!!! Śliczne maleństwo :)

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jeszcze raz gratulacje! Marysia jest słodka :) Jak sie czujesz?

atdc73sbmadonc8u.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratulacje
    Oj dawno mnie nie bylo my mieliśmy wczoraj chrzciny Lili wyszlo super a mala anioł

Kochane mam sporociudzkow 50 i 56 do sprzedania jakby ktos cos to piszcie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, Marysia jest śliczna! <3 ale Ci zazdroszczę, że masz ją już obok :) i dajesz mi nadzieję, że lekarka zawyża wagę mojego małego klopsika i wcale do 4 kg nie dobije :)

Owca szkoda, że Hania nie postanowiła jeszcze wyjść... No cóż czekamy w takim razie dalej na tego małego uparciucha :)

Myszko, a Ty już na wagarach w pierwszy weekend zajęć :) ojj nieładnie :) Chociaż nie dziwię Ci się bo warto jeszcze korzystać z tej pięknej pogody zanim nastanie typowa deszczowa jesień :/

Matleena u Ciebie intensywny tydzień ale pamiętaj żeby tu do nas wpadać i zdawać relację z postępów ;)

A ja wczoraj zasnąć nie mogłam bo mała tak mnie kopała, że na żadnym z boków leżeć nie mogłam. Później niby zasnęłam ale co się obudziłam to mała zaczynała wariować. Chyba jej się robi coraz ciaśniej ale wyjść jakoś nie ma ochoty - to po mnie taka uparta ;) Tak więc czuję się zmęczona i niewyspana... dobrze, że tylko KTG i małe zakupy mam w planach, przez resztę dnia będę odpoczywać.

małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzis sprzątam. Łazienka umyta, pranie zrobione, jeszcze muszę zmienić posciel, poscierac kurze i podłogi. Moze to cos da? :/ Nie chce mi sie tego wszystkiego robic ale czyms sie zając trzeba bo zwariuje. Od rana dostaje wiadomosci "juz?" "jeszcze przed?" "jak tam?"... Płakać mi sie chce :( oczywiście nic nie odpisuje. To mój strajk. .

Na tym weselu sie tyle nasluchalam, ze ho ho "kiedy rodzisz?" "jedz jedz bo pozniej nie będziesz" "ktory to miesiąc?" "żebyś tylko tu nie zaczęła rodzic" "o jejku jaki mały brzuch" "kiedys termin?" kiedy to, kiedy tamto, kiedy, kiedy, kiedy... itd. Oczywiście głaskanie brzucha tez było. A poza tym, troche pojadlam dobrych rzeczy, popatrzyłam jak rodzinka sie bawi i tak minęło. Pierwszy raz na weselu nie tanczylam ani nie pilam :) strasznie bolał mnie kręgosłup i stopy, wiec większość przesiedziałem. A i tak jak na mój stan to wytrzymałam od 16.00 do 2.00 ! :D Hanka wariowala w brzuchu całe wesele! Hehe mój dzidziuś kochany <3

Daj znac Estrella, co tam na KTG, i ja tez muszę sie wybrać na KTG bo jak na razie miałam tylko jedno w 37 tyg.

Matlena, wlasnie, nie zapominaj o nas i pisz jak idzie przeprowadzka.

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Tobą w bólu Owca... ja już robiłam co mogłam i nic się nie zmienia, nie czuję absolutnie żadnych objawów porodu... Byłam na KTG ale tak jak ostatnio tylko serduszka posłuchałam no i położne uznały, że lepiej jakbym weszła z zapisem do któregoś z dyżurujących ginekologów żeby dziś ktoś zapis zobaczył, tak więc weszłam i dowiedziałam się, że zapis jest książkowy :) dlatego jutro zadzwonię do mojej lekarki i powiem jej, że inny ginekolog mi już sprawdził KTG no i wcale nie będę jej oglądała :P

Co do wesela i ciągłych pytań to nie zazdroszczę, ja chyba wyszłabym z siebie... U mnie na szczęście aż tak dociekliwi nie są i czekają spokojnie na info... no ale u mnie jeszcze dalej do terminu...

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG książkowe, czyli sa skurcze? ;)

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    KTG książkowe, czyli sa skurcze? ;)

No właśnie oni na KTG nie monitorują czy są skurcze tylko wyłącznie bicie serduszka dziecka... Nie wiem dlaczego, może to zależy od tygodnia ciąży... W sumie nie pytałam... ale domyślam się, że i tak skurcze by nie wyszły :/

• julita Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratuluję Marsi <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak na szybko gratuluję juz udanych porodów. Dużo radości z macierzyństwa życzę i trzymam kciuki za oczekujące rozwiązania. A co do ktg to każde pokazuje skurcze oraz tętno dziecka. Chyba że sa jakieś inne o których nie wiem.
    A my dziś po kontroli u rehabilitantki i była pod wrażeniem jak Dominik ładnie goni rozwój i jakie postępy robi. Dłonie i stopy już rozluźnione. Główkę ładnie trzyma jak jest na brzuszku. I wyszliśmy z asymetrii. I ładnie ma Ukształtowana główkę :) same ochy i achy ;) oby tak danej. Mówiła ze nie ma się do czego przyczepić. Teraz pomagamy mu zadzierac pupę wyżej tak aby mógł chwycić kolanka i stopy bo nawet korygując wiek juz powinien ogarniać jednak jest dość mocno spiety w okolicy miednicy. Ale damy rade. Poćwiczymy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ