X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma super, że już masz swojego ukochanego przy sobie :) Ty przynajmniej masz jakieś straszaki, a u niektórych cisza kompletna :P

Matleena kciuki zaciśnięte żeby wszystko poszło po twojej myśli!

Owca musisz teraz przemyśleć na czym Ci bardziej zależy: na położnej czy żeby Hania już się urodziła :P Jak na położnej to kładź się i zaciskaj nogi, a jak chcesz Hanię powitać to stresuj się do woli... może to coś podziała ;)

Miał być Mc'D ale jednak mąż pojechał do KFC po kubełek :D ale będzie obżarstwo :P ja się nie dziwię, że Kinga siedzi w tym brzuchu, ciągle coś dobrego jej dostarczam więc po co ma wychodzić :P muszę to zmienić... może wtedy postanowi się ewakuować ;)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfc mniam mniam.. Smacznego!

Ja sie objadam czekoladą. Mam czystą mleczną a druga z orzechami. Bez kitu Estrella, tak sobie dogadzamy, ze dziewczynki ani rusz. Za bardzo je rozpieszczany ;)

A co do położnej, to bardzo mi zalezy, zeby była przy mnie. Boje sie porodu, a mam uczucie, ze z nią dam radę i nie pozwoli zrobic krzywdy ani mnie ani dziecku. Także zaciskam uda ;)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena najwazniejsze, ze synek rosnie i wszystko z nim dobrze :-) co do bakterii to ja bym jeszcze na twoim miejscu kupila w aptece sok 100% zurawiny... Jak wychodzily mi liczne bakterie w moczu to go pilam i pozniej juz byly pojedyncze. To naturalny sok wiec nie zaszkodzi, do tego globulki i oby wszystko bylo dobrze! Trzymam kciuki!

Owca dziekuje, kolacja byla pyszna :-D od dzis mial byc koniec z pysznosciami i co? Wstaje ide do kuchni a tam poza swiezymi bulkami paczek z kokosem :-D maz mi rano kupil :-) i jak zyc? Jak sie oprzec kiedy uwielbiam te paczki? :-D

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ale lecicie z wpisami ;) trochę was nadrobiłam,ale i tak nie wszystko. wiecie mój Wojtul też chorował zapalenie oskrzeli nas dopadło,ale wczoraj byliśmy na kontroli i już jest czysty <3. bardzo pomógł nam inicjator,więc jakby maluszki Wam kaszlały i katarzły to polecam, jak ręką odją dawno nie pisalam Wojtuś ma już pięć miesięcy, gryzie nas ząbkiem ;) ogólnie zmienia się z dnia na dzień <3 co do obecnej ciąży to jesteśmy w 11 tyg wczoraj miną okres największego ryzyka utraty ciąży, mam dużą nadzieję ze wszystko będzie dobrze :)

Julita, Fatim i Natka z całego serca gratuluje maluszkow i życzymy z Wojtusiem zdrowka bo to najważniejsze <3 julita Nastka śliczna i jakie włoski zaraz mi się mój Wojciech przypomina, no i poryczalam. się po Twoim wpisie <3
    oczywiście pozdrawiamy wszystkie ciocie i buziaki wysyłamy <3. my dalej mamy popsuty komputer dlatego mało zaglądamy.

Owca123, estrella, małaMyszka, dorcia8919 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bakterie w moczu mozna brać tez witaminę C, bo zakwasza mocz, tak mi pani w aptece poleciła zamiast uroseptu. Ale jak masz stan zapalny to trzeba działać czyms mocniejszym. Na pewno przejdzie, nie martw sie Matlena :)

Estrella, a co nam zostało w tych ostatnich dniach ;) ja tez sobie jem co chcem :P hihi tyle czekolady to chyba przez cała zycie nie zjadłam co w ciazy. Ten ostatni miesiąc mnie tak na nią wzięło, ze tabliczkę jem jak bułkę.

Ja dzis grzecznie leże. Muszę tylko podejść so sklepu po mięsko bo mam ochote na spagetti. Dostałam od mamy przecier z pomidorów jej produkcji, wiec trzeba go spożytkować :)

estrella, małaMyszka, dorcia8919 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia nie martw się, wszystko będzie dobrze! Buziaki dla Wojtusia :* czekamy na jakieś nowe foteczki :)

Owca masz rację! Jak urodzimy to pewnie wiele smakołyków trzeba będzie odstawić z uwagi na karmienie więc trzeba korzystać ;) Mnie to ogólnie od jakiegoś czasu ciągnie do słodyczy... czy to czekolada, batonik, ciastka, ciasta... jadłabym cokolwiek :D i też potrafię zjeść czekoladę na raz podobnie jak paczkę ciastek :P i dziwić się, że waga później idzie w górę :P

Mam dziś meeeega lenia... nawet mi się nie chce zrobić obiadu :P a obiecywałam mężowi, że jak będę na zwolnieniu to będzie jadł pyszne obiadki :) Taka ładna pogoda, mogłabym iść na spacer ale oczywiście samej mi się nie chce... chyba pójdę do sąsiadów i pożyczę od nich psa to się z nim przejdę :)

Owca123, małaMyszka, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no zleciało ale to dzięki mojej mamuśce, która organizowała mi wolny czas, i to ona przyszła pomóc mi sprzątać bo jakbym sama miała to zrobić to bym urodziła prędzej :P

Ale teraz już chciałabym urodzić bo mi źle, bolą mnie nogi, są wielkie i spuchnięte, biodra w nocy i nadgarstki cały czas. Dziś jestem strasznie nie wyspana ;/

Matleena - Mam nadzieję, że globulki dadzą radę.

Ja też żrę słodkie jak najęta, ale wczorajszej mojej zachcianki to nie przebijecie chyba. Chciało mi się chleba z pasztetową i ogórkiem a do tego... ptasiego mleczka :D i kupiłam to wszystko, najpierw zjadłam ptasie mleczko potem chlebek <3

A dziś Hania próbuje wyjść ale chyba przez gardło bo mi za chwilę żebra połamie ;/

Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, Wiedźma ja tez zaliczyłam podobny zestaw pare dni temu, chleb z kiełbasą i chrzanem zagryzalam rogalikami z marmoladą :) chyba troche mniej hardkorowy niż Twoj. Mnie to i bez ciazy takie mixy sie zdarzały.
    Rozumiem co czujesz, ze puchnie i boli wszystko-łącze sie w bólu..

A moja córka dzis napieraja szyjkę, kłuje jak cholera. No i mam wrażenie, ze infekcja wróciła, bo cos swędzi :( :( :( kiedy to sie skonczy?!

Spagetti zrobione, pranie sie suszy, podłoga umytą. Leżymy :) z orzechami w czekoladzie :) hihi

Edit: Matlena, to co tam nakupowałaś za tyle kasiory? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:22

estrella, Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:37

estrella, Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie zachcianki i zestawienia ;) mój mąż patrzył na mnie dziwnie tylko jak arbuza zagryzłam parówkami ale u Was połączenia są o wiele lepsze ;) chociaż mi podobnie jak Owcy i bez ciąży dziwne połączenia się zdarzały... szczególnie jak nie wiedziałam na co mam ochotę i szukałam smaku :)

Matleena to Ty już faktycznie masz prawie całą wyprawkę :)

A moja mała od wczorajszego wieczora jest mało aktywna... co jakiś czas się trochę porusza, a później spokój. A ja z każdą chwilą czuję się coraz gorzej... jest mi jakoś słabo, żołądek mnie bolał - teraz przeszło, za to ciągle coś mi się w jelitach przelewa i już 2 razy byłam na kibelku, nawet mi się jeść nie chce... Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy o co chodzi. Cały dzień tylko bym spała... Gdyby męczyły mnie jakieś skurcze to bym podejrzewała, że to przed porodem... a tak to się martwię czy mi coś zaszkodziło czy może jakaś jelitówka się przyczepiła...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, dla mnie to wyglada jakby Cie "czyścilo" przed porodem! Fatum tez miała podobnie z tego co pamietam i tez martwiła sie ze to jelitowka. O jeny, możliwe, ze to juz blisko! :) Weź poczekaj na mnie, prosze, moze sie umowimy na jakiś dzien i razem urodzimy, co? ;)

Edit: moze napij sie mięty. No i w ogole duzo pij, żebyś sie nie odwodnila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:08

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png

Wysłany: 30 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Estrella, dla mnie to wyglada jakby Cie "czyścilo" przed porodem! Fatum tez miała podobnie z tego co pamietam i tez martwiła sie ze to jelitowka. O jeny, możliwe, ze to juz blisko! :) Weź poczekaj na mnie, prosze, moze sie umowimy na jakiś dzien i razem urodzimy, co? ;)
    Ja chcę z Wami, właśnie mnie mała tak kopie, ze mam aż łzy w oczach ;/ już chcę urodzić!

3i496iye8v37prd8.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, ktory dzien proponujesz? ;)

edit: moja też dziś boleśnie wierci się w brzuchu. Rozbrykane te nasze Hanki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:10

atdc73sbmadonc8u.png

Wysłany: 30 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ja jestem gotowa już, tylko niech mi da młoda czasu na pozbycie się bobra :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be402448c299.jpg

Pokażę Wam tą moją małą Kózkę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:54

3i496iye8v37prd8.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyglądasz :)
    A tak z innej beczki, jak się myje pod tym kranem? Kiedys mialam okazje byc w Anglii kilka dni i nie potrafilam poradzic sobie z tym kranem. Z jednego lecial wrzatek, a z drugiego lodowata woda.

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png

Wysłany: 30 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nic mi nie mów! Używam tylko zimnej w umywalce bo ciepła to tak jak mówisz - wrzątek, na starym mieszkaniu mieliśmy o tyle dobrze, że ciepła była ciepła a tutaj masakra jakaś. Będziemy wymieniać baterię na zwykłą za jakiś czas bo to to jest porażka. W wannie też mam dwa krany i nie mam słuchawki prysznicowej, weź tu włosy spłucz... a ja mam do pośladków. Muszę polewać kubełkiem i trwa to milion lat.
    Ale jak to mówią do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko ja nie potrafiłam się nim posługiwać ;) hehe takie niby nic a jak utrudnia życie. To jak Ty myjesz włosy? edit: dobra,mój mózg nie zanotował odpowiedzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:12

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 19:59

Owca123, estrella, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ