X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pytałyście się swoich mam czy one miały rozstępy w ciąży? podobno 99% to sprawa genów ;)
    mam nadzieję, że to prawda bo moja twierdzi że w trzech ciążach nie miała nic a nic :) ale wiecie, nie zaszkodzi nawilżanie oliwką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:14

gosiunia, małaMyszka, Krysti, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    na samym początku ciąży kupiłam balsam Palmers, ale po tygodniu tak mi zaczął intensywnie śmierdzieć, że musiałam go odstawić. oczywiście w momencie zakupu pięknie pachniał kakaowcem, ale wiadomo węch w ciąży się wyostrza i zmienia. dlatego smaruję się najnormalniejszą oliwką kosmetyczną i jestem zadowolona :)

Dzięki Julita :)
    Oliwkę używam tę na mokro, ale niecodziennie, jednak wolę balsamy. Kuszą mnie bardzo te kremy (mimo, że cena wysoka), ponieważ mam chyba jakąś skłonność do rozstępów. Całe życie jestem szczupła a mam ich pełno na dole pleców i na udach. Pewnie taka moja uroda. Boję się, że jak brzuch będzie rósł to cała w nie obrosnę :( myślałam też o Bio-Oilu.
    No i powiedzcie, czy to prawda, że dopiero po 3 miesiącu można się smarować tymi kremami na rozstępy?

Węch też mam wyostrzony! Oj bardzo!!!!

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie pamięta :(
    No to pewnie mam te "rozstępowe geny" ;) hehe
    W takim razie, będę smarować oliwką ile się da, może choć odrobinę mniej ich wyskoczy.

Też się cieszę, że jest tu taki wątek :) Długo nie wiedziałam, na którym się odezwać, aż poczułam u Was "chemię" ;)

małaMyszka, Natka88, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    myślałam też o Bio-Oilu.
    No i powiedzcie, czy to prawda, że dopiero po 3 miesiącu można się smarować tymi kremami na rozstępy?
    Węch też mam wyostrzony! Oj bardzo!!!!

też często spotykam się z artykułami gdzie jest napisane, że balsamy i kremy najlepiej stosować od 3-4 miesiąca ale to raczej nie chodzi o to, że mogłabyś zaszkodzić dzidziusiowi a o to że dopiero w tym okresie brzuch zaczyna rosnąć :) osobiście oliwkę zaczęłam aplikować codziennie od 5 tc :)

Bio-Oil chyba jest drogi, co? Palmers też tani nie był bo chyba 33zł zapłaciłam a nie wiem czy wystarczyłby mi na miesiąc gdybym codziennie go stosowała. Opakowanie oliwki wystarcza mi równo na miesiąc, ale to tylko 6-8zł :)

ale może lepiej abyś spróbowała jakiegoś specjalistycznego kosmetyku na rozstępy skoro już je masz, tylko trzeba uważać bo wiele firm naciąga kobiety na grubą kasę zapewniając o cudownych właściwościach, a jest jak zawsze :/ czytałam w jakimś pamiętniku że dziewczynie zaczęły wyskakiwać pręgi i ktoś w prezencie kupił jej naturalny kolagen, mała buteleczka za około 300zł ale jest podobno super efekt i jest wydajny :)

Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn, które mają problem z okropnymi mdłościami ;)
    chciałabym się z wami podzielić jednym moim spostrzeżeniem, od 7 do 12tc codziennie męczyły mnie straszne mdłości, ale one były tak okropne że momentami nie potrafiłam cieszyć się ciążą, byłam wykończona :/ dostałam poradę aby na kilka dni odstawić wszelkie produkty mleczne (sery, masło, mleko, jogurty) i zobaczyć jak się będę czuła. obecnie to chyba 5 dzień bez tych produktów i czuję się jak inny człowiek :D kurczę może mi to pomogło? z drugiej strony za chwilę zacznę 13tc i to najwyższa pora aby mdłości znikały i to może naturalny efekt a odstawienie nabiał nie ma nic wspólnego? za kilka dni wrócę do mlecznego jedzenia no bo przecież jest potrzebne ciąży. W każdym razie fajnie jest po tylu dni męczarni przeżyć jeden dzień 'normalnie', zabaczę co będzie dalej ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Bio-Oil chyba jest drogi, co? Palmers też tani nie był bo chyba 33zł zapłaciłam a nie wiem czy wystarczyłby mi na miesiąc gdybym codziennie go stosowała.

Tak, są drogie i raczej nie znalazłam zbyt wielu komentarzy, czy są rzeczywiście skuteczne i warte ceny. Ten kolagen brzmi obiecująco i na pewno zapamiętam -oby jednak nie musiał mi się przydać :)

Na razie pozostanę przy oliwce-tak jak radzicie. Będę dalej szukać jakiegoś kremu, albo przetestuje tego Palmersa, może na mnie akurat podziała :)

Dziękuję bardzo za porady i wskazówki :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam...

julita, gosiunia, Krysti, tomania2806, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! Myszka to dzień dobry :P

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam oliwki:) Wydaje mi sie, ze jak beda mialy mi wyjsc rozstepy, to wyjda bez wzgledu na to czy i czym bede sie smarowala lub nie. A ile razy dziennie sie smarujecie? W programie Bosackiej 'O matko' mowili zeby nawilzac skore rano i wieczorem, ale o ile wieczorem oliwka mi nie przeszkadza, to w dzien mam wrazenie, ze mi sie lepi do ubran:/

Jutro wizyta, denerwuje się!

gosiunia, julita, małaMyszka, Krysti, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości na początku ciąży mogą też być przez witaminy moja gin np nie zaleca witamin przed drugim trymestrem tylko sam kwas foliowy ;) oj mi też mdłości dały popalić w pierwszym trymestrze i nie chcę Was straszyć ,ale teraz w trzecim powróciły na szczęście lżejsze ;)

a co do rozstępów to się znowu z Julitą zgodzę że chyba najwięcej to geny,ja od początku może z pięć raz się posmarowałam a nic nie mam ;) oszczędza nie ten mój synek i z kilogramami i z rozstępami ;)

julita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to właśnie co najwyżej wieczorem smaruję ;) a na niektórych kremach jest że najlepiej po kilka razy dziennie :/ w życiu by mi się nie chciało ;) i też uważam ze jak rozstępy mają wyjść to wyjdą ...

Natka88 to wizytujemy jutro razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:25

małaMyszka, Natka88, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia, Natka! to powodzenia na jutrzejszych wizytach! wstawcie później jakieś fotki USG waszych maleństw <3
    Natka mam podobnie jak ty, wieczorem smaruję się na bogato a rano mi się nie chce :P

małaMyszka, Natka88, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    a na niektórych kremach jest że najlepiej po kilka razy dziennie :/

hehe ten zapis jest równoznaczny z "kremuje się kilka razy dziennie bo producent musi więcej zarobić" :D
    bo co to za interes dla producenta jak kobieta będzie się smarować raz dziennie i opakowanie wystarczy na 2 miesiące jak może robić to kilka razy na dobę a nowe opakowanie trzeba kupić już po 2 tygodniach ;) bisnes is bisnes

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rozstepy po pierwszej ciąży córcia narobiła mi ich na 3 dni przed narodzinami a taki ładny brzusio miałm hehehe a teraz smaruje zeby sie nie pogorszyły Mama Care i od wczoraj mam oliwke bo strasznie mnie sutki swedzą wiec mąż smaruje :P

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja nawet nie mam jak zapytać mojej mamy o rozstępy, bo nie wie że jestem w ciąży i nie widziałyśmy się prawie dwa lata i nie rozmawiamy ze sobą, z wyjątkiem ostatniego tel. bo musiałam ją opird**** i uświadomić, że jest lekko szurnięta i nienormalna, bo napisała mi smsa, że ojciec jest po operacji, nie ma z nim kontaktu i ma wył. tel. Ja oczywiście musiałam zrobić z siebie idiotkę, bo zadzwoniłam do pracy i pytam na jakim jest oddziale i co się okazało - nie leży w naszym szpitalu!!! Także to są właśnie moje relacje z matką. Sióstr też nie widziałam ze dwa lata jak nie więcej... Ale dosyć mojego smęcenia...
    Ci do smarowania to używam Ziaja kozie mleko i stosuję po każdej kąpieli. Z tym, że ziają smaruje nogi do kolan i ręce, a pupę, brzuch, boczki, uda i piersi palmersem. Zapach mi nie przeszkadza. Czasami jak idę na spacer to przed wyjściem smaruję się ziają na piersiach, boczkach i brzuchu, żeby zimne powietrze mnie bardziej nie wysuszyło. No i oczywiście każdorazowo przed wyjściem na dłużej smaruję twarz ziajką dla dzieci od 1 dnia życia. Ładnie pachnie... Takim świeżym, wykąpanym dzidziusiem ;-)
    Mdłości ostatnio też do mnie zawitały. Miałam wrażenie, że jestem znowu w 8-9 tyg.: Pobudka o 4 - euthyrox - godzina bez jedzenia - mdłości z głodu - brak snu do 6,7 ... Hi hih hihhihih

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    Myszka to widzę że u nas podobne gusta co do "słodyczy" ;) a właśnie u mnie to jest tak że się nie zbraniam i oczami bym zjadła wszystko- kupuję a w domu nie mam ochoty na to i mąż konsumuje ;) hehe

Owca zapraszamy w sumie dopiero dołączyłam,ale tak jak koleżanki pisały im nas więcej tym przyjemniej :) widzę że jesteś na podobnym etapie jak dziewczyny :)
    co do kremu to maż na gwiazdkę mi kupił jakiś fajny markowy i widzę że dobrze nawilża,jednak nie lubię kremować brzucha i prawie nie używam ,później mogę Ci podać nazwę bo na razie nie ma mnie w domu ;)

wow Krysti Ty to już dopiero jesteś daleko :) jeszcze trochę i będziesz się rozpakowywać ;) pierwsze maleństwo? ładne imię wybraliści :) długo było u nas typem :)
    No ja juz nie długo i będę na porodówce :) Dziekuje .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    Julita ma rację dużo dziewczyn też właśnie poleca zwykłą oliwkę :)
    Z Hipp jest super oliwka ja kupiłam synkowi i się tez smaruje nią bo okazała się najlepsza bede musiała do kupic ze dwie jeszcze :) pięknie pachnie migdalowy zapach .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a pytałyście się swoich mam czy one miały rozstępy w ciąży? podobno 99% to sprawa genów ;)
    mam nadzieję, że to prawda bo moja twierdzi że w trzech ciążach nie miała nic a nic :) ale wiecie, nie zaszkodzi nawilżanie oliwką ;)
    Moja mama nie miała i ja tez nie mam :) mimo to smaruje by uelastycznić skórę na brzuszku i zeby sucha nie była .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Ja tez uzywam oliwki:) Wydaje mi sie, ze jak beda mialy mi wyjsc rozstepy, to wyjda bez wzgledu na to czy i czym bede sie smarowala lub nie. A ile razy dziennie sie smarujecie? W programie Bosackiej 'O matko' mowili zeby nawilzac skore rano i wieczorem, ale o ile wieczorem oliwka mi nie przeszkadza, to w dzien mam wrazenie, ze mi sie lepi do ubran:/

Jutro wizyta, denerwuje się!
    Ja na noc smaruje się raz tylko ale tęgo .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciazy biorę pregna care te witaminki i są super plus tego od 23 tyg zaczęłam brac omega3 DHA dobrze się po nich czuje. Polecam .

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ