Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
a pytałyście się swoich mam czy one miały rozstępy w ciąży? podobno 99% to sprawa genów
mam nadzieję, że to prawda bo moja twierdzi że w trzech ciążach nie miała nic a nic ale wiecie, nie zaszkodzi nawilżanie oliwką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:14
gosiunia, małaMyszka, Krysti, bosa lubią tę wiadomość
-
julita wrote:na samym początku ciąży kupiłam balsam Palmers, ale po tygodniu tak mi zaczął intensywnie śmierdzieć, że musiałam go odstawić. oczywiście w momencie zakupu pięknie pachniał kakaowcem, ale wiadomo węch w ciąży się wyostrza i zmienia. dlatego smaruję się najnormalniejszą oliwką kosmetyczną i jestem zadowolona
Dzięki Julita
Oliwkę używam tę na mokro, ale niecodziennie, jednak wolę balsamy. Kuszą mnie bardzo te kremy (mimo, że cena wysoka), ponieważ mam chyba jakąś skłonność do rozstępów. Całe życie jestem szczupła a mam ich pełno na dole pleców i na udach. Pewnie taka moja uroda. Boję się, że jak brzuch będzie rósł to cała w nie obrosnę myślałam też o Bio-Oilu.
No i powiedzcie, czy to prawda, że dopiero po 3 miesiącu można się smarować tymi kremami na rozstępy?
Węch też mam wyostrzony! Oj bardzo!!!!małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Moja mama nie pamięta
No to pewnie mam te "rozstępowe geny" hehe
W takim razie, będę smarować oliwką ile się da, może choć odrobinę mniej ich wyskoczy.
Też się cieszę, że jest tu taki wątek Długo nie wiedziałam, na którym się odezwać, aż poczułam u Was "chemię"małaMyszka, Natka88, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:myślałam też o Bio-Oilu.
No i powiedzcie, czy to prawda, że dopiero po 3 miesiącu można się smarować tymi kremami na rozstępy?
Węch też mam wyostrzony! Oj bardzo!!!!
też często spotykam się z artykułami gdzie jest napisane, że balsamy i kremy najlepiej stosować od 3-4 miesiąca ale to raczej nie chodzi o to, że mogłabyś zaszkodzić dzidziusiowi a o to że dopiero w tym okresie brzuch zaczyna rosnąć osobiście oliwkę zaczęłam aplikować codziennie od 5 tc
Bio-Oil chyba jest drogi, co? Palmers też tani nie był bo chyba 33zł zapłaciłam a nie wiem czy wystarczyłby mi na miesiąc gdybym codziennie go stosowała. Opakowanie oliwki wystarcza mi równo na miesiąc, ale to tylko 6-8zł
ale może lepiej abyś spróbowała jakiegoś specjalistycznego kosmetyku na rozstępy skoro już je masz, tylko trzeba uważać bo wiele firm naciąga kobiety na grubą kasę zapewniając o cudownych właściwościach, a jest jak zawsze czytałam w jakimś pamiętniku że dziewczynie zaczęły wyskakiwać pręgi i ktoś w prezencie kupił jej naturalny kolagen, mała buteleczka za około 300zł ale jest podobno super efekt i jest wydajny
Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
do dziewczyn, które mają problem z okropnymi mdłościami
chciałabym się z wami podzielić jednym moim spostrzeżeniem, od 7 do 12tc codziennie męczyły mnie straszne mdłości, ale one były tak okropne że momentami nie potrafiłam cieszyć się ciążą, byłam wykończona dostałam poradę aby na kilka dni odstawić wszelkie produkty mleczne (sery, masło, mleko, jogurty) i zobaczyć jak się będę czuła. obecnie to chyba 5 dzień bez tych produktów i czuję się jak inny człowiek kurczę może mi to pomogło? z drugiej strony za chwilę zacznę 13tc i to najwyższa pora aby mdłości znikały i to może naturalny efekt a odstawienie nabiał nie ma nic wspólnego? za kilka dni wrócę do mlecznego jedzenia no bo przecież jest potrzebne ciąży. W każdym razie fajnie jest po tylu dni męczarni przeżyć jeden dzień 'normalnie', zabaczę co będzie dalejmałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
julita wrote:Bio-Oil chyba jest drogi, co? Palmers też tani nie był bo chyba 33zł zapłaciłam a nie wiem czy wystarczyłby mi na miesiąc gdybym codziennie go stosowała.
Tak, są drogie i raczej nie znalazłam zbyt wielu komentarzy, czy są rzeczywiście skuteczne i warte ceny. Ten kolagen brzmi obiecująco i na pewno zapamiętam -oby jednak nie musiał mi się przydać
Na razie pozostanę przy oliwce-tak jak radzicie. Będę dalej szukać jakiegoś kremu, albo przetestuje tego Palmersa, może na mnie akurat podziała
Dziękuję bardzo za porady i wskazówkimałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja tez uzywam oliwki:) Wydaje mi sie, ze jak beda mialy mi wyjsc rozstepy, to wyjda bez wzgledu na to czy i czym bede sie smarowala lub nie. A ile razy dziennie sie smarujecie? W programie Bosackiej 'O matko' mowili zeby nawilzac skore rano i wieczorem, ale o ile wieczorem oliwka mi nie przeszkadza, to w dzien mam wrazenie, ze mi sie lepi do ubran:/
Jutro wizyta, denerwuje się!gosiunia, julita, małaMyszka, Krysti, Owca123, bosa lubią tę wiadomość
-
mdłości na początku ciąży mogą też być przez witaminy moja gin np nie zaleca witamin przed drugim trymestrem tylko sam kwas foliowy oj mi też mdłości dały popalić w pierwszym trymestrze i nie chcę Was straszyć ,ale teraz w trzecim powróciły na szczęście lżejsze
a co do rozstępów to się znowu z Julitą zgodzę że chyba najwięcej to geny,ja od początku może z pięć raz się posmarowałam a nic nie mam oszczędza nie ten mój synek i z kilogramami i z rozstępamijulita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
ja to właśnie co najwyżej wieczorem smaruję a na niektórych kremach jest że najlepiej po kilka razy dziennie w życiu by mi się nie chciało i też uważam ze jak rozstępy mają wyjść to wyjdą ...
Natka88 to wizytujemy jutro razemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:25
małaMyszka, Natka88, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
gosiunia wrote:a na niektórych kremach jest że najlepiej po kilka razy dziennie
hehe ten zapis jest równoznaczny z "kremuje się kilka razy dziennie bo producent musi więcej zarobić"
bo co to za interes dla producenta jak kobieta będzie się smarować raz dziennie i opakowanie wystarczy na 2 miesiące jak może robić to kilka razy na dobę a nowe opakowanie trzeba kupić już po 2 tygodniach bisnes is bisnesmałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
ja mam rozstepy po pierwszej ciąży córcia narobiła mi ich na 3 dni przed narodzinami a taki ładny brzusio miałm hehehe a teraz smaruje zeby sie nie pogorszyły Mama Care i od wczoraj mam oliwke bo strasznie mnie sutki swedzą wiec mąż smaruje
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hmmm ja nawet nie mam jak zapytać mojej mamy o rozstępy, bo nie wie że jestem w ciąży i nie widziałyśmy się prawie dwa lata i nie rozmawiamy ze sobą, z wyjątkiem ostatniego tel. bo musiałam ją opird**** i uświadomić, że jest lekko szurnięta i nienormalna, bo napisała mi smsa, że ojciec jest po operacji, nie ma z nim kontaktu i ma wył. tel. Ja oczywiście musiałam zrobić z siebie idiotkę, bo zadzwoniłam do pracy i pytam na jakim jest oddziale i co się okazało - nie leży w naszym szpitalu!!! Także to są właśnie moje relacje z matką. Sióstr też nie widziałam ze dwa lata jak nie więcej... Ale dosyć mojego smęcenia...
Ci do smarowania to używam Ziaja kozie mleko i stosuję po każdej kąpieli. Z tym, że ziają smaruje nogi do kolan i ręce, a pupę, brzuch, boczki, uda i piersi palmersem. Zapach mi nie przeszkadza. Czasami jak idę na spacer to przed wyjściem smaruję się ziają na piersiach, boczkach i brzuchu, żeby zimne powietrze mnie bardziej nie wysuszyło. No i oczywiście każdorazowo przed wyjściem na dłużej smaruję twarz ziajką dla dzieci od 1 dnia życia. Ładnie pachnie... Takim świeżym, wykąpanym dzidziusiem
Mdłości ostatnio też do mnie zawitały. Miałam wrażenie, że jestem znowu w 8-9 tyg.: Pobudka o 4 - euthyrox - godzina bez jedzenia - mdłości z głodu - brak snu do 6,7 ... Hi hih hihhihihgosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiunia wrote:Myszka to widzę że u nas podobne gusta co do "słodyczy" a właśnie u mnie to jest tak że się nie zbraniam i oczami bym zjadła wszystko- kupuję a w domu nie mam ochoty na to i mąż konsumuje hehe
Owca zapraszamy w sumie dopiero dołączyłam,ale tak jak koleżanki pisały im nas więcej tym przyjemniej widzę że jesteś na podobnym etapie jak dziewczyny
co do kremu to maż na gwiazdkę mi kupił jakiś fajny markowy i widzę że dobrze nawilża,jednak nie lubię kremować brzucha i prawie nie używam ,później mogę Ci podać nazwę bo na razie nie ma mnie w domu
wow Krysti Ty to już dopiero jesteś daleko jeszcze trochę i będziesz się rozpakowywać pierwsze maleństwo? ładne imię wybraliści długo było u nas typemmałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiunia wrote:Julita ma rację dużo dziewczyn też właśnie poleca zwykłą oliwkę
małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjulita wrote:a pytałyście się swoich mam czy one miały rozstępy w ciąży? podobno 99% to sprawa genów
mam nadzieję, że to prawda bo moja twierdzi że w trzech ciążach nie miała nic a nic ale wiecie, nie zaszkodzi nawilżanie oliwkąmałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka88 wrote:Ja tez uzywam oliwki:) Wydaje mi sie, ze jak beda mialy mi wyjsc rozstepy, to wyjda bez wzgledu na to czy i czym bede sie smarowala lub nie. A ile razy dziennie sie smarujecie? W programie Bosackiej 'O matko' mowili zeby nawilzac skore rano i wieczorem, ale o ile wieczorem oliwka mi nie przeszkadza, to w dzien mam wrazenie, ze mi sie lepi do ubran:/
Jutro wizyta, denerwuje się!małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny