X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuciło od zielonych warzyw poza ogórkami. Ogórki w każde postaci zawsze jadłam. Odkąd pamiętam to wcinałam ogórasy.
    Nie mogę patrzeć nawet na brokuły, szpinak, pora, brukselek nigdy nie jadłam, ale to są warzywa których nie tknę.

Krysti, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i czasem jak mnie chwyci to pożeram jajca!!!

Krysti, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) szczególnie witam nowe dziewczyny ;)

Widzę, że wątek nam się rozkręca :) Ja po całym weekendzie u babci męża wczoraj wróciłam taka padnięta, że tylko prysznic wzięłam i odpłynęłam. Dziś za to później zaczęłam pracę i szybciej skończyłam. Później wizyta u kosmetyczki, a po wizycie obowiązkowo drzemka :) mnie mdłości nie dopadły, na szczęście tylko kilka razy wieczorami miałam leciutkie... ale za to zmęczenie, senność jest taka wszechogarniająca, że gdybym mogła to 24 h na dobę leżałabym w łóżku :)

W weekend planujemy powiedzieć o ciąży naszym rodzinom... ciekawa jestem jaka będzie reakcja... domyślam się, że będą zdziwieni bo z racji tego, że niedawno zmieniłam pracę to się tego nie spodziewają. Pewnie zaczną przeżywać, że mam umowę do końca roku i jak to dalej będzie... ehhh może się chociaż trochę ucieszą...

A teraz zjadłam sobie lody waniliowe i jestem meeega szczęśliwa :)

małaMyszka, Krysti, gosiunia, tomania2806, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiszone jadłam ogórki i kapustę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:29

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo wody pijcie kobietki tez zalecane w ciazy ja pije od poczatku duzo trzeba pic wode .Poczytajcie sobie link wrzucam
    http://babyonline.pl/picie-wody-w-ciazy-8-waznych-powodow,zasady-diety-artykul,6561,r1p1.html

małaMyszka, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Poczekaj wnet u siebie brzuszek zobaczysz:) ja tez tak mówiłam a teraz ledwo z auta wysiadam :)

W takim razie czekam cierpliwie na brzuchol :) choc juz teraz ciezko sie śpi na brzuchu, a to moja ulubiona pozycja! :( nie dość, ze piersi okropnie sa obolałe to brzuch tez jakos boli w tej pozycji. Tez tak mialyscie? Do którego tyg mozna spac na brzuchu?

małaMyszka, Krysti, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella trzymam kciuki żeby była radość bez narzekania i marudzenia. A te lody to McF? Nie mów mi że jadłaś McF, bo się rozpłaczę hihihihi
    Unie od kilku dni pojawiły się zawroty głowy. Odlatuję na chwilę i po kilku minutach mogę dalej funkcjonować...

gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    W takim razie czekam cierpliwie na brzuchol :) choc juz teraz ciezko sie śpi na brzuchu, a to moja ulubiona pozycja! :( nie dość, ze piersi okropnie sa obolałe to brzuch tez jakos boli w tej pozycji. Tez tak mialyscie? Do którego tyg mozna spac na brzuchu?
    Póki nie ma brzuszka, ale ja od początku śpię na lewym boku i czasem przez chwilę na plecach. Od stycznia mam poduchę cybuszkę i nie mam problemu ze spaniem. Czasem biodro zdrętwieje, to od razu ląduję na plecach...
    Wodę piję ale tylko z cytrynką...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Lepiej jak zaczniesz spac na lewym boku juz przyzwyczajaj się to jest pożycija do spania jak juz brzusio wiekszy jest ale na prawym boku tez możesz spac jeszcze na plecach nie mozna bo macica uciska dzidzię i nie poleca się .Piersi jak bolą to dobrze masz wysoki Progesteron mnie tez łupały strasznie . W 14 tyg juz brzuszek bedziesz miec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie sobie kontrolujcie jak niskie to ok ale jak wysokie to zgłaszajcie lekarzowi bo z ciśnieniem nie ma żartów .Ja miałam czasem skoki wysokie bardzo ale jakos wracało wszystko do normy do szpitala jeździłam sprawdziłam serce nawet holter miałam . Ale jest ok mam nadzieje ze juz tak zostanie ze bedzie niskie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:47

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Aaa no i czasem jak mnie chwyci to pożeram jajca!!!

No to mamy podobne menu :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze blade, cos w tym jest. Rzeczywiscie jak za długo leże na wznak to aż robi mi sie niedobrze. Nie wiem jak sie przestawie na spanie na boku :( potrafię zasnąć tylko na brzuchu :( Ciezko bedzie...

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam na kolację batonika nesquik maxi choco i odczuwam niesmak... Słodkie było i chyba przesadziłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:54

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja to jadam pasztet :D najlepiej mi wchodzi z pomidorem ser żółty mleko pije ciepłe jem wszystko na co mam ochotę prócz mięsa czerwonego odrzuciło mnie .

hehe też miałam etap na pasztet z pomidorem ;)

małaMyszka, Krysti, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:

Owca ja przed ciąża tylko na brzuszku spałam w ciąży bardzo pomaga mi poduszka rogal :) polecam ...

małaMyszka, Owca123, Krysti, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie poducha cybucha jest świetna... Uważajcie na pasztety, bo to podobno zakazany owoc w ciąży tak jak ryby wędzone na zimno, wszelkie mielonki z puszki itp.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Byłam zapisana na wątku, ale w sumie zapomniałam się wypisać (patrz podpis).
    Trzymam za Was kciuki, życzę powodzenia, zdrowych i nudnych ciąż.

A za 3 miesiące wpadnę do Was znowu z radosną nowiną :)

Krysti, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Kurcze blade, cos w tym jest. Rzeczywiscie jak za długo leże na wznak to aż robi mi sie niedobrze. Nie wiem jak sie przestawie na spanie na boku :( potrafię zasnąć tylko na brzuchu :( Ciezko bedzie...
    Moja pozycja spania tez na brzuchu była od małego z podwinietą nogą do gory ale przyzwyczajlam się Jaśka miedzy nogi albo poduszkę ciążową sobie podkładam i śpię dobrze choć tą ciążowa schowalam bo mi lepiej z poduszką miedzy nogami .

małaMyszka, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztet jem zapiekany od poczatku :) o rybach słyszałam wędzonych ze nie mozna i tuńczyka tez nie mozna ,ananasa nie polecam tez poczytajcie sobie o ananasie . Choć troszkę jakmsię zje to nic nie bedzie ale ja to omijalam raz zjadłam troszkę. Z puszki mozna BrZoskwinie i ananasy tez bo dziewczyny jadly .Ja tez jadam brzoskwinie z puszki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hej dziewczyny. Byłam zapisana na wątku, ale w sumie zapomniałam się wypisać (patrz podpis).
    Trzymam za Was kciuki, życzę powodzenia, zdrowych i nudnych ciąż.

A za 3 miesiące wpadnę do Was znowu z radosną nowiną :)
    Moncia czekamy kochana <3

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ