X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym chciała wizytować już dzisiaj... Co ile tyg. masz teraz wizyty? Częściej się chodzi czy normalnie? Co 4-5 tyg?

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wesoło masz w pracy ;)
    wiesz co do wizyt ja w ogóle lekarza zmieniałam i od kiedy do niego chodzę zaczęłam w ok 20 tc to mam wizyty co trzy tygodnie :)

małaMyszka, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tęsknię za tymi wariatami... Nie mam potrzeby odwiedzać koleżanek z biura, ale kolegów to mi brakuje.
    Chyba muszę się zdrzemnąć... Jakoś mi tak nijak dzisiaj... Nic mi się nie chce, to chyba znak, że czas iść w kimono..

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Do którego tygodnia będziesz pracować?

Mam nadzieję, że jak najdłużej :) Mam zamiar do końca 7 miesiąca, ale wiadomo, wszystko zależy od tego jak będę się czuła i czy dzidziusiowi spodoba się chodzenie do pracy ;)

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    no to wesoło masz w pracy ;)
    wiesz co do wizyt ja w ogóle lekarza zmieniałam i od kiedy do niego chodzę zaczęłam w ok 20 tc to mam wizyty co trzy tygodnie :)

Ja jeszcze nie mam lekarza prowadzącego. Szukam tego "przyjaznego" i właśnie w piątek idę no nowego.

Myszko: dobranoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:02

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Pod Jeleniej Gory ;)

bosa, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny :) jestem właśnie po talerzu rosołku mniam :)

co do L4 to jestm od początku lutego czyli od 8-9tc, ale umówiłam się z szefową że ona podniesie mi wynagrodzenie tak aby ZUS wypłacam mi ładną pensję a ja w zamian będę "pracować" w domu (w praktyce wychodzi, że spędzam na laptowie tak 1-2 godz. dziennie i bardzo odpowiada mi taki system, ale tak tylko do końca maja bo wtedy kończy się ważny projekt który prowadzę i będę leniuchować na maxa ;) myślę, że jest to uczciwe rozwiązanie bo pracodawca na tym nic nie traci, ja mam ładną kasę z ZUS siedząc w domu i trochę czasu poświęcając pracy, ZUS i tak okrada nas całe życie także ten tego :D

ach no i jestem z Białegostoku a męża mam z Poznania :D '87 ;)

bosa, gosiunia, Krysti, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ale się rozpisałyście fiu fiu ;)

Owca,Krysti, Gosiunia witajcie na pokładzie :) Fajnie,że jesteście już tak zaawansowane, pewnie będę do Was miała parę pytań ;) Co prawda to już moja druga ciąża ale ta jest całkowicie inna i panikuję tak jak za pierwszym razem hehe

Biedroneczka w takim razie Ty chyba jesteś moją internetową duszą, rocznik 83,jedna córka już jest,a Lilianka w drodze :)

Ja zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz smaruję się oliwką Babydream za 11 zł i jestem bardzo zadowolona :)

Dziś małe zakupy, obym nie wydała więcej niż mam hehe

gosiunia, Biedroneczka83, Krysti, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja wczoraj banany jadłam oraz kluski więc pewnie z tego miałam wzdęcia. Ja bym chciała iść w czerwcu pod koniec już na l4 jazda autobusem w lato z tym dzikim tłumem brzmi strasznie.
    Wgl ja jeszcze nic w pracy nie powiedziałam czekam tak do kwietnia maja. Umowę mam do czerwca niestety.

Owca123, bosa, gosiunia, Krysti, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czesto w sklepie mysle ze cos bym zjadla wiec kupuje a w domu juz na to ochoty nie mam wiec lezy i maz musi jesc :-) poza pomidorami mam tez wciaz ochote na lody i winogrona :-D

ja w pracy tez nic nie powiedzialam jeszcze... Planuje powiedziec na poczatku kwietnia... Byc moze przed swietami. A na l4 chyba pojde w maju lub czerwcu zalezy od samopoczucia. Umowy i tak mi nie przedluza wiec nie ma sie co poswiecac :-)

Wlasnie zapisalam sie na 2 kwietnia na badania genetyczne... Teraz pozostaje cierpliwie czekac :-)

Owca123, bosa, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja to czesto w sklepie mysle ze cos bym zjadla wiec kupuje a w domu juz na to ochoty nie mam wiec lezy i maz musi jesc :-)

Oj, ja też tak mam! Ja też! :) Jeny, jak dobrze tu być z Wami dziewczyny.

U mnie w pracy też nie wiedzą o ciąży. Może jedynie się domyślają, bo rzuciłam palenie, jak tylko zobaczyłam pozytywny test. Powiem chyba dopiero jak mi brzuch wyjdzie. No i mimo, że umowę mam na określony termin do przyszłego roku, to i tak nie wiadomo z miesiąca na miesiąc co to będzie z firmą, więc nie ma pewności :(

estrella, tomania2806, gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze ze tu jestesmy i dzielimy sie doswiadczeniami :-) myslalam np ze jestem jakas dziwna ze zadna herbata mi nie wchodzi ani owocowa ani zwykla... A tu sie okazuje ze to dosc normalne :-D

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boso heheh no faktycznie :)

Ja mam wizyty co 2 tyg i jestem na L4 od 6tyg odkąd byłam w szpitalu

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYSZKO tak jest zawsze lepiej w pracy z facetami się kobieta dogada ;)

OWCA trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrego lekarza :)

KRISTY to Ty też masz pięknie do koła :) ale macie dobrze jedna blisko do morza druga w góry tylko ja i tu i tu daleko ;) zazdroszczę :D

JULITA ale fajnie że tak się udało z szefem dogadać :) ale smaka na rosołek mi narobiłaś ;)

BOSA pewnie jakby co pytaj -jak będę umiała to chętnie doradzę <3 ja też z tych panikujących więc pewnie się dogadamy ;)

hehe ESTRELLA to dokładnie jak ja w sklepie bym wszystko zjadła,a w domu leży ;)

Krysti, małaMyszka, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIEDRONECZKO ale zazdroszczę tych wizyt co dwa tyg :)

JULITKO no to mąż z moich okolic i rocznik podobny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:40

julita, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    MYSZKO tak jest zawsze lepiej w pracy z facetami się kobieta dogada ;)

OWCA trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrego lekarza :)

KRISTY to Ty też masz pięknie do koła :) ale macie dobrze jedna blisko do morza druga w góry tylko ja i tu i tu daleko ;) zazdroszczę :D

JULITA ale fajnie że tak się udało z szefem dogadać :) ale smaka na rosołek mi narobiłaś ;)

BOSA pewnie jakby co pytaj -jak będę umiała to chętnie doradzę <3 ja też z tych panikujących więc pewnie się dogadamy ;)

hehe ESTRELLA to dokładnie jak ja w sklepie bym wszystko zjadła,a w domu leży ;)
    Ale dom w kujawskopomorskim budujemy :) hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi herbata z mlekiem wchodzi dobrze :) lubie owocowe uwielbiam :) melise pije czasem ,mięte .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:43

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co macie ochote to jedzcie tylko unikajcie mozareli sera i pkesniowych i fete tak mozna jesc wszystko z umiarem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napadów glodu nie mialam jem jak przed ciązą normalnie i 12,5 kg na plusie choc czuje ze wiecej waze yeraz bo ostatni raz warzylam się ze 3 miechy temu .

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tęsknię jeszcze za zupkami chińskimi ;) bo wstyd się przyznać ,ale uwielbiam - no i napiłabym się szampana ;)

tomania2806, małaMyszka, Krysti, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ