Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Owca123 wrote:Do dziewczyn,które chodzą na SR. W którym tyg zaczynałyście zajęcia?
Ja dopiero zaczęłam od kwietnia to jakoś 27 tydzień. Zapisałam sie na SR ale to położna zdecydowała kiedy najlepiej zacząć zajęcia. Więc podpytaj w swojej szkole, bo za szybko nie ma co też chodzić.Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwca123 wrote:To teraz czas na imię, coś Wam chodzi po głowie już?
hmm... jeszcze jakiś czas temu wydawało nam się, że doszliśmy do porozumienia bo wybraliśmy po dwa imiona i dla chłopca i dla dziewczynki Córeczka miała być Hania lub Iza ale wczoraj jak wróciliśmy do domu to mąż zaczął przeglądać strony z imionami i wybierać na nowo więc na razie pozostaje bezimienna i coś czuję, że jeszcze długo będzie...Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Od samego początku mam przeczucie na chłopaka, ale imienia męskiego nie mamy Też tak miałaś Estrella?
My zaczynamy 19 (18+0) nawet nie zauważyłam, że to 5 miesiąc zaczął się tydzień temu! Wow!
Miłego dnia dziewczyny!
estrella, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwca123 wrote:Od samego początku mam przeczucie na chłopaka, ale imienia męskiego nie mamy Też tak miałaś Estrella?
Ja czulam ze bedzie chlopak do czasu az zaczelismy bliskim mowic o mojej ciazy... Wtedy kazdy zaczal zyczyc zdrowego bobasa ale z naciskiem na chlopca bo to przedluzenie rodu mojego meza... Jak moj maz syna nie bedzie mial to ta linia zaniknie i po tym jak tak kazdy o chlopaku zaczal mowic to mi zaczelo sie zmieniac... Zaczelam myslec ze moze jednak bedzie dziewczynka tylko nie chcialam tej mysli do siebie dopuscic... Bo i sama jakos sie nastawilam na chlopca teraz rodzina bedzie rozczarowana haha
Moja szwagierka jak jej powiedzielismy ze corka bedzie to niby sie ucieszyla ale z drugiej strony zaczela wyszukiwac przyklady kolezanek u ktorych lekarz sie pomylil na takim etapie ciazy widac ma nadzieje ze naszej corci cos jeszcze wyrosnieOwca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
estrella to że rodzina rozczarowana to akurat najmniej istotne może i będzie przez 5 minut a później im przejdzie a jak już się urodzi to zakochają się w dzidziusiu bez znaczenia jakiej płci będzie aaaaa! a poza tym jak będzie dziewczynka to przecież będzie kolejna sznsa na chłopaka
u mnie słonko pięknie świeci ale zimno brrr!
gotuję zupę z soi, namoczyłam ją wczoraj na noc, dzisiaj gotuję już 1,5 godz. a ona nadal twarda... chyba do wieczora nie zdejmę z płyty kuchennejOwca123, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Vuko wszystko jest w porządku
Dziewczyny masakra coś się dzieje z moim żołądkiem boję się jeść już, bo po większości rzeczy zaczynam się źle czuć a nigdy tak nie miałam, żołądek miałam ze stali wczoraj zjadłam zupę koperkową na kolację, nie miałam siły nic gotować więc kupiłam tą eat me czy jakoś tak no i znowu zaczęło się potworne rozpieranie brzucha, wzdęcia, bóle, mdłości, złe samopoczucie, wcześniej zjadłam banana to cały dzień wracał mi do ust jego smak, "sok" i zgaga, dzisiaj bóle brzucha i biegunka-chwilówka, no i powracający smak serka waniliowego rolmlecz Napisałam do swojej dietetyk, może ona coś zaradzi i będę się dobrze czuła po jedzeniu, bo jak na razie to raczej chudnę niż tyję...Nie wiem też czy nie mam niedoborów magnezu (codziennie piję magnez+witB6 375mg, ale może to za mało?), po każdym spacerze łapią mnie skurcze ud dookoła, tak mi się minimalnie spinają mięśnie jakby mnie ktoś prądem popieścił, takie szczypanie a nie chodzę na długie spacery i nigdy tak nie miałam, rzadziej łapie mnie coś takiego w łydki,pośladki,brzuch, może ma to coś wspólnego z alergiami ? z dobrych wieści to czuję już córę od jakiś 3 dni codziennie i wyraźnie potrafię to odróżnić Wczoraj zamówiłam też w smyku kilka typowo dziewczęcych ubranek mąż codziennie łapie mnie za brzuch, przytula, głaszcze i rozmawia z naszą Oliwią po imieniuVuko, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Vuko wrote:Dsiewczyny, odebralam dzis drugi wynik bety po 48h i wzrosla z ponad 253 na ponad 890 czy to nie za duzo?
Co najwyżej bliźniaki A na początku tak rośnie beta Jest OK!Vuko, małaMyszka, dorcia8919, bosa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyjulita wrote:estrella to że rodzina rozczarowana to akurat najmniej istotne może i będzie przez 5 minut a później im przejdzie a jak już się urodzi to zakochają się w dzidziusiu bez znaczenia jakiej płci będzie aaaaa! a poza tym jak będzie dziewczynka to przecież będzie kolejna sznsa na chłopaka /QUOTE]
No ja na rodzine nie patrze... Dla mnie w tym momencie najwazniejsze jest zdrowie maluszka tym bardziej ze nie zamierzam na jednym dziecku poprzestac tak jak mowisz szansa na syna jeszcze bedzie maz sie smieje ze bedzie robil dzieci az syna zrobimałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Vuko ja to wszystko znam, mnie mdłości łapią po niektórych daniach, najczęściej po obiadach więc chrupanie w łóżku tu nie pomoże Do czego to doszło, boję się zjeść obiad dzisiaj i nie wiem po co tu sięgnąć by nie cierpieć później
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość