Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka poczuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie na świecie delektuj się kochana tymi pięknymi chwilami
małaMyszka, gosiunia, Natka88, estrella, julita, Maniuś lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Witam w piękny i cudowny dzień! To sobota czy niedziela jest? Ehh nieważne... Właśnie wciągnęłam śniadanko i uwaga... zrobiłam sobie pierwszą od 151 dni kawę z mlekiem...jestem ciekawa jak mały zareaguje na kofeinę
gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc ja od wczoraj znow u mamy bo maz musial jechac w delegacje na caly weekend majowy...
Szafa juz jest zrobiona i wyglada mega... I najwazniejsze ze taka pojemna... Bedzie gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej do czasu az urzadzimy jej pokoik
Jestem u mamy wiec sie obijam... Wszystko pod nos podstawione wiec odpoczywam i korzystam z ladnej pogody bo nie jest najgorzej... Mogloby byc cieplej ale na spacer da sie wyjsc
Zazdroszcze Wam troche ze czujecie juz pierwsze ruchy... Moja mala zawsze na usg taka ruchliwa ale mamy jeszcze nie chce skopac a ja sie tego nie moge doczekac
Musze dzis poszukac hoteli czy pensjonatow nad morzem... Tak w okolicach Kolobrzegu czy Leby bo chcemy sie na kilka dni wybrac pod koniec maja. Moze macie jakies miejsce warte polecenia?
Milego dnia :-*małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Drogie Panie! Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.
Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy z działeczki. Włączyliśmy tv a tam nic a nic ciekawego...
Już przygotowałam pranie na jutro i będę miała zajęcie.
Noga posmarowana.
Z ciekawości weszłam na wagę po obfitej wczesnej kolacji... No i już 800 g do przodu. Od jutra wracam do spacerów i kończę z jedzeniem i leżeniem...bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hej Kochane.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i 3macie się dzielnie w 2paku i że tak zostanie min. do tego 38tc - tego Wam życzę
Dziękuję za każde miłe słowo i za mega wsparcie
U Nas do przodu. Dziś Dominik ćwiczył samodzielne oddychanie - co prawda tylko godzinkę ale zawsze coś.
I tak ładnie się prezentuje
A waży już 1225g - rośnie Nam Szczęście kochane (waga z 02.05.)
pozdrawiamyestrella, Natka88, ewwiel, Maniuś, Biedroneczka83, małaMyszka, bosa, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalenko ciesze sie ze Dominik tak dzielnie walczy, oby tak dalej... Ani sie obejrzysz a zabierzesz Go do domu
Ja wrocilam dzis do domu, maz tez i zabral nas na majowke do Ciechocinka i wbrew pozorom wiecej mlodych malzenstw z dziecmi bylo niz staruszkow z sanatorium pospacerowalismy przy tezniach bo pogoda byla cudowna, zjadlam gofra i tak mi minelo popoludniemałaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
dzień dobry po majówce!
nie było mnie kilka dni i nadrabianie
U nas majówka zaliczona do udanych. Impreza rocznicowa wypaliła wręcz jak chcieliśmy. Najadłam się pyszności, wytańczyłam się nieco i po 23 już miałam dosyć. A nogi takie balerony, że kostek nie było widać Ale co najważniejsze, pogoda dopisała do samego końca majówki
A dziś błogie lenistwo. Odpoczywam po kilku dniach na wysokich obrotach. Kiedyś w końcu trzeba. Bo czasami aż sie zapominam, że jestem w ciąży i mam się nieco oszczędzać.
Gosiu syneczek cudny a te ciemne włoski
Magdalena dla Dominiczka rośnij rośnij!małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!!
Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! Nie mogłam uwierzyć jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!!
Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd
Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.
Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką
Miłego dnia!!estrella, dorcia8919, bosa, julita, małaMyszka, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwca123 wrote:Cześć dziewczyny!
Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!!
Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! Nie mogłam uwierzyć jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!!
Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd
Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.
Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką
Miłego dnia!!
Owca suuuper widze, ze intuicja u nas marna oby z instynktem macierzynskim bylo lepiej domyslam sie ze na usg kiedy ginka powiedziala mi ze bedzie coreczka czulam dokladnie to samo co Ty... Tez mi bylo wstyd a teraz nie wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej Widze ze u Was imie juz wybrane - baaardzo ladne ja tez mam mieszane uczucia co do L4 ale chyba nie dam rady dluzej pracowac... Ciagle mnie boli glowa i kregoslup dzis mi slabo wiec chyba niedlugo tez wezme... I mysle ze pomimo duzej ilosci czasu zawsze sie cos do zrobienia znajdzie i nie bedziemy sie nudzilyOwca123, bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej kochane,
Magdalenko wspaniałe wiadomości Cieszę,że u Was coraz lepiej i trzymam mocno kciuki,żebyście jak najszybciej wrócili do domku :*
Owca gratuluję córki Wybraliście piękne imię Mój m. chciał mieć syna ale ja sobie nie wyobrażam życia bez Hani i Alicji, a m. teraz chodzi i powtarza,że ma swój harem i ma mega zaciesz a jeszcze chce taką koszulkę sobie kupić:
Owca123, małaMyszka, estrella, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Kochane!!!!
Owca super wieści!!!
Estrella - to chyba już czas na L4, bo jak bóle kręgosłupa się zaczęły, to lepiej chyba nie będzie. Poza tym bóle głowy są dokuczliwe, więc po co masz się dodatkowo denerwować?
Bosa - koszulka zajebista, ja jeszcze widziałam coś w stylu, pamiętaj, że mam motyw, łopatę i alibi heheheheeh
U nas jutro studniówka!
Dzisiaj byłyśmy na długim spacerku - ponad dwie godzinki, nogę czuję, ale chodzę i nie jest uciążliwa.
Wracam do formy.
Zjadłam właśnie jabłko i chyba mam uczulenie - drapie mnie podniebienie i usta mi spuchły.estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko juz studniowka wow alez ten czas leci za chwile bedziesz tulic Sebastianka
Wydaje mi sie ze od przyszlego tygodnia pojde na zwolnienie, wizyte mam we wtorek wiec zobacze jak sie bede czula i najwyzej poprosze
U mnie jablka powoduja identyczna reakcje plus dodatkowo swedza mnie oczy i robia sie czerwone... Mam stwierdzona alergie na brzoze, olche, leszczyne i trawy i te cholerstwa wlasnie teraz pyla... Uczulenie na krores z tych drzew spowodowalo rowniez uczulenie na jablka bo to jest chyba alergia krzyzowa czy jakos tak... Tak wiec od kilku lat jablka moge jesc jedynie w formie gotowanej lub pieczonej niestetygosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
A ja miałam fazę na jabłka i truskawki (ta największa chemia) w pierwszym trymestrze, a teraz znów banany i gruszki tylko bym jadła (z owoców).
Dobrze, że są jeszcze tematy na tym forum, gdzie mamuśki się nie przemądrzają i czyta się same fajne rzeczy, a nie wrzuty i złośliwości.Biedroneczka83, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mnie banan i to w soku Kubuś prawie zabił... Miałam takie wzdęcia i zaparcie, że trzy dni chodziłam napompowana...
Ja to ogólnie owoców mało jem, chyba właśnie przez te krzyżówki pokarmowe...
Ale za to pomidora jem jak jabłka id samego początku, więc trochę witamin i potasu jest...
Estrella weź L4 i odpoczywaj...
Polkosia, bo my to ogólnie wesołe babki jesteśmy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:37
Owca123, bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość