X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka poczuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie na świecie :) delektuj się kochana tymi pięknymi chwilami :)

f42eca192d64a7eemed.jpg

małaMyszka, gosiunia, Natka88, estrella, julita, Maniuś lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny i cudowny dzień! To sobota czy niedziela jest? Ehh nieważne... Właśnie wciągnęłam śniadanko i uwaga... zrobiłam sobie pierwszą od 151 dni kawę z mlekiem...jestem ciekawa jak mały zareaguje na kofeinę

gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) ja od wczoraj znow u mamy bo maz musial jechac w delegacje na caly weekend majowy...

Szafa juz jest zrobiona i wyglada mega... I najwazniejsze ze taka pojemna... Bedzie gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej do czasu az urzadzimy jej pokoik :-)

Jestem u mamy wiec sie obijam... Wszystko pod nos podstawione wiec odpoczywam i korzystam z ladnej pogody bo nie jest najgorzej... Mogloby byc cieplej ale na spacer da sie wyjsc :-)

Zazdroszcze Wam troche ze czujecie juz pierwsze ruchy... Moja mala zawsze na usg taka ruchliwa ale mamy jeszcze nie chce skopac :-P a ja sie tego nie moge doczekac :-)

Musze dzis poszukac hoteli czy pensjonatow nad morzem... Tak w okolicach Kolobrzegu czy Leby bo chcemy sie na kilka dni wybrac pod koniec maja. Moze macie jakies miejsce warte polecenia?

Milego dnia :-*

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Natka poczuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie na świecie :) delektuj się kochana tymi pięknymi chwilami :)

f42eca192d64a7eemed.jpg

oooooooo TAK! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się objadłam i wybyczyłam za wszystkie czasy <3

bosa, małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas za oknem koncert... Ptaki śpiewają, a księżyc tak świeci, że jasno w domu...

gosiunia, polkosia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z działeczki. Włączyliśmy tv a tam nic a nic ciekawego...

Już przygotowałam pranie na jutro i będę miała zajęcie.
    Noga posmarowana.

Z ciekawości weszłam na wagę po obfitej wczesnej kolacji... No i już 800 g do przodu. Od jutra wracam do spacerów i kończę z jedzeniem i leżeniem...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i 3macie się dzielnie w 2paku :) i że tak zostanie min. do tego 38tc - tego Wam życzę <3
    Dziękuję za każde miłe słowo i za mega wsparcie <3

U Nas do przodu. Dziś Dominik ćwiczył samodzielne oddychanie - co prawda tylko godzinkę ale zawsze coś.
    I tak ładnie się prezentuje
    flhxz4.jpg
    A waży już 1225g - rośnie Nam Szczęście kochane (waga z 02.05.)
    pozdrawiamy <3

estrella, Natka88, ewwiel, Maniuś, Biedroneczka83, małaMyszka, bosa, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko trzymamy kciuki i wspieramy. Wszystko będzie dobrze zobaczysz...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko ciesze sie ze Dominik tak dzielnie walczy, oby tak dalej... Ani sie obejrzysz a zabierzesz Go do domu :-)

Ja wrocilam dzis do domu, maz tez i zabral nas na majowke do Ciechocinka :-D i wbrew pozorom wiecej mlodych malzenstw z dziecmi bylo niz staruszkow z sanatorium :-) pospacerowalismy przy tezniach bo pogoda byla cudowna, zjadlam gofra i tak mi minelo popoludnie :-)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry po majówce!
    nie było mnie kilka dni i nadrabianie :)

U nas majówka zaliczona do udanych. Impreza rocznicowa wypaliła wręcz jak chcieliśmy. Najadłam się pyszności, wytańczyłam się nieco i po 23 już miałam dosyć. A nogi takie balerony, że kostek nie było widać :P Ale co najważniejsze, pogoda dopisała do samego końca majówki :)

A dziś błogie lenistwo. Odpoczywam po kilku dniach na wysokich obrotach. Kiedyś w końcu trzeba. Bo czasami aż sie zapominam, że jestem w ciąży i mam się nieco oszczędzać.

Gosiu syneczek cudny :) a te ciemne włoski :)
    Magdalena dla Dominiczka rośnij rośnij!

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super wieści słodki okruszek niech rośnie zdrowo i szybko trafi już w objęcia mamy i taty i do czekającego na niego domku :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!! :)

Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! <3 Nie mogłam uwierzyć ;) jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!! <3
    Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd ;)

Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię ;) Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.

Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką <3 <3

Miłego dnia!!

estrella, dorcia8919, bosa, julita, małaMyszka, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!! :)

Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! <3 Nie mogłam uwierzyć ;) jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!! <3
    Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd ;)

Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię ;) Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.

Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką <3 <3

Miłego dnia!!

Owca suuuper :-D widze, ze intuicja u nas marna :-P oby z instynktem macierzynskim bylo lepiej :-D domyslam sie ze na usg kiedy ginka powiedziala mi ze bedzie coreczka czulam dokladnie to samo co Ty... Tez mi bylo wstyd a teraz nie wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej :-) Widze ze u Was imie juz wybrane - baaardzo ladne :-D ja tez mam mieszane uczucia co do L4 ale chyba nie dam rady dluzej pracowac... Ciagle mnie boli glowa i kregoslup dzis mi slabo wiec chyba niedlugo tez wezme... I mysle ze pomimo duzej ilosci czasu zawsze sie cos do zrobienia znajdzie i nie bedziemy sie nudzily :-)

Owca123, bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Magdalenko wspaniałe wiadomości :) Cieszę,że u Was coraz lepiej i trzymam mocno kciuki,żebyście jak najszybciej wrócili do domku :*

Owca gratuluję córki :) Wybraliście piękne imię :) Mój m. chciał mieć syna ale ja sobie nie wyobrażam życia bez Hani i Alicji, a m. teraz chodzi i powtarza,że ma swój harem i ma mega zaciesz ;) a jeszcze chce taką koszulkę sobie kupić:

352c8f1f3732ec8dmed.jpg

Owca123, małaMyszka, estrella, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!!!

Owca super wieści!!!

Estrella - to chyba już czas na L4, bo jak bóle kręgosłupa się zaczęły, to lepiej chyba nie będzie. Poza tym bóle głowy są dokuczliwe, więc po co masz się dodatkowo denerwować?

Bosa - koszulka zajebista, ja jeszcze widziałam coś w stylu, pamiętaj, że mam motyw, łopatę i alibi heheheheeh

U nas jutro studniówka!

Dzisiaj byłyśmy na długim spacerku - ponad dwie godzinki, nogę czuję, ale chodzę i nie jest uciążliwa.
    Wracam do formy.

Zjadłam właśnie jabłko i chyba mam uczulenie - drapie mnie podniebienie i usta mi spuchły.

estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko juz studniowka wow alez ten czas leci :-) za chwile bedziesz tulic Sebastianka :-)

Wydaje mi sie ze od przyszlego tygodnia pojde na zwolnienie, wizyte mam we wtorek wiec zobacze jak sie bede czula i najwyzej poprosze :-)

U mnie jablka powoduja identyczna reakcje plus dodatkowo swedza mnie oczy i robia sie czerwone... Mam stwierdzona alergie na brzoze, olche, leszczyne i trawy i te cholerstwa wlasnie teraz pyla... Uczulenie na krores z tych drzew spowodowalo rowniez uczulenie na jablka bo to jest chyba alergia krzyzowa czy jakos tak... Tak wiec od kilku lat jablka moge jesc jedynie w formie gotowanej lub pieczonej niestety :-(

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam fazę na jabłka i truskawki (ta największa chemia) :D w pierwszym trymestrze, a teraz znów banany i gruszki tylko bym jadła (z owoców).

Dobrze, że są jeszcze tematy na tym forum, gdzie mamuśki się nie przemądrzają i czyta się same fajne rzeczy, a nie wrzuty i złośliwości.

Biedroneczka83, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie banan i to w soku Kubuś prawie zabił... Miałam takie wzdęcia i zaparcie, że trzy dni chodziłam napompowana...

Ja to ogólnie owoców mało jem, chyba właśnie przez te krzyżówki pokarmowe...

Ale za to pomidora jem jak jabłka id samego początku, więc trochę witamin i potasu jest...

Estrella weź L4 i odpoczywaj...

Polkosia, bo my to ogólnie wesołe babki jesteśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:37

Owca123, bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ