X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka poczuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie na świecie :) delektuj się kochana tymi pięknymi chwilami :)

f42eca192d64a7eemed.jpg

małaMyszka, gosiunia, Natka88, estrella, julita, Maniuś lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny i cudowny dzień! To sobota czy niedziela jest? Ehh nieważne... Właśnie wciągnęłam śniadanko i uwaga... zrobiłam sobie pierwszą od 151 dni kawę z mlekiem...jestem ciekawa jak mały zareaguje na kofeinę

gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) ja od wczoraj znow u mamy bo maz musial jechac w delegacje na caly weekend majowy...

Szafa juz jest zrobiona i wyglada mega... I najwazniejsze ze taka pojemna... Bedzie gdzie trzymac rzeczy dla malutkiej do czasu az urzadzimy jej pokoik :-)

Jestem u mamy wiec sie obijam... Wszystko pod nos podstawione wiec odpoczywam i korzystam z ladnej pogody bo nie jest najgorzej... Mogloby byc cieplej ale na spacer da sie wyjsc :-)

Zazdroszcze Wam troche ze czujecie juz pierwsze ruchy... Moja mala zawsze na usg taka ruchliwa ale mamy jeszcze nie chce skopac :-P a ja sie tego nie moge doczekac :-)

Musze dzis poszukac hoteli czy pensjonatow nad morzem... Tak w okolicach Kolobrzegu czy Leby bo chcemy sie na kilka dni wybrac pod koniec maja. Moze macie jakies miejsce warte polecenia?

Milego dnia :-*

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Natka poczuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie na świecie :) delektuj się kochana tymi pięknymi chwilami :)

f42eca192d64a7eemed.jpg

oooooooo TAK! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się objadłam i wybyczyłam za wszystkie czasy <3

bosa, małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas za oknem koncert... Ptaki śpiewają, a księżyc tak świeci, że jasno w domu...

gosiunia, polkosia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z działeczki. Włączyliśmy tv a tam nic a nic ciekawego...

Już przygotowałam pranie na jutro i będę miała zajęcie.
    Noga posmarowana.

Z ciekawości weszłam na wagę po obfitej wczesnej kolacji... No i już 800 g do przodu. Od jutra wracam do spacerów i kończę z jedzeniem i leżeniem...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i 3macie się dzielnie w 2paku :) i że tak zostanie min. do tego 38tc - tego Wam życzę <3
    Dziękuję za każde miłe słowo i za mega wsparcie <3

U Nas do przodu. Dziś Dominik ćwiczył samodzielne oddychanie - co prawda tylko godzinkę ale zawsze coś.
    I tak ładnie się prezentuje
    flhxz4.jpg
    A waży już 1225g - rośnie Nam Szczęście kochane (waga z 02.05.)
    pozdrawiamy <3

estrella, Natka88, ewwiel, Maniuś, Biedroneczka83, małaMyszka, bosa, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko trzymamy kciuki i wspieramy. Wszystko będzie dobrze zobaczysz...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko ciesze sie ze Dominik tak dzielnie walczy, oby tak dalej... Ani sie obejrzysz a zabierzesz Go do domu :-)

Ja wrocilam dzis do domu, maz tez i zabral nas na majowke do Ciechocinka :-D i wbrew pozorom wiecej mlodych malzenstw z dziecmi bylo niz staruszkow z sanatorium :-) pospacerowalismy przy tezniach bo pogoda byla cudowna, zjadlam gofra i tak mi minelo popoludnie :-)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry po majówce!
    nie było mnie kilka dni i nadrabianie :)

U nas majówka zaliczona do udanych. Impreza rocznicowa wypaliła wręcz jak chcieliśmy. Najadłam się pyszności, wytańczyłam się nieco i po 23 już miałam dosyć. A nogi takie balerony, że kostek nie było widać :P Ale co najważniejsze, pogoda dopisała do samego końca majówki :)

A dziś błogie lenistwo. Odpoczywam po kilku dniach na wysokich obrotach. Kiedyś w końcu trzeba. Bo czasami aż sie zapominam, że jestem w ciąży i mam się nieco oszczędzać.

Gosiu syneczek cudny :) a te ciemne włoski :)
    Magdalena dla Dominiczka rośnij rośnij!

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super wieści słodki okruszek niech rośnie zdrowo i szybko trafi już w objęcia mamy i taty i do czekającego na niego domku :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!! :)

Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! <3 Nie mogłam uwierzyć ;) jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!! <3
    Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd ;)

Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię ;) Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.

Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką <3 <3

Miłego dnia!!

estrella, dorcia8919, bosa, julita, małaMyszka, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Nie było mnie ale już nadrobiłam Was. Spędziliśmy świetnie majówkę u znajomych pod Szczecinem, byl nawet wypad nad morze na mega pyszne gofry i rybkę!!! :)

Ale najwazniejsze! Wczoraj mialam wizytę, dzidzia pięknie rośnie i ma 220 g, no i jest DZIEWCZYNKĄ!!!!! <3 Nie mogłam uwierzyć ;) jednak ta moja intuicja zawiodła z tymi wszystkimi przeczuciami na chłopca. Będziemy mieli pierwszą córeczkę!!! <3
    Wszyscy znajomi i rodzina wróżyła chłopca, ze juz byłam tego tak bardzo pewna, i tak mocno to czułam, że bedzie syn i nie wierzyłam jak doktor powtarzał mi, że to dziewczynka. Aż mi wstyd ;)

Aha, ja juz jestem na zwolnieniu. Niby się cieszę, ale nie wiem co ja z tym czasem zrobię ;) Na razie jest we mnie tyle emocji od wczoraj, ze nie mogę się zebrać. Na pewno ruszam na pierwsze zakupy dla małej-długo na to czekałam.

Czas wstawać i zjeść śniadanko z moją Hanką <3 <3

Miłego dnia!!

Owca suuuper :-D widze, ze intuicja u nas marna :-P oby z instynktem macierzynskim bylo lepiej :-D domyslam sie ze na usg kiedy ginka powiedziala mi ze bedzie coreczka czulam dokladnie to samo co Ty... Tez mi bylo wstyd a teraz nie wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej :-) Widze ze u Was imie juz wybrane - baaardzo ladne :-D ja tez mam mieszane uczucia co do L4 ale chyba nie dam rady dluzej pracowac... Ciagle mnie boli glowa i kregoslup dzis mi slabo wiec chyba niedlugo tez wezme... I mysle ze pomimo duzej ilosci czasu zawsze sie cos do zrobienia znajdzie i nie bedziemy sie nudzily :-)

Owca123, bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Magdalenko wspaniałe wiadomości :) Cieszę,że u Was coraz lepiej i trzymam mocno kciuki,żebyście jak najszybciej wrócili do domku :*

Owca gratuluję córki :) Wybraliście piękne imię :) Mój m. chciał mieć syna ale ja sobie nie wyobrażam życia bez Hani i Alicji, a m. teraz chodzi i powtarza,że ma swój harem i ma mega zaciesz ;) a jeszcze chce taką koszulkę sobie kupić:

352c8f1f3732ec8dmed.jpg

Owca123, małaMyszka, estrella, Maniuś, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!!!

Owca super wieści!!!

Estrella - to chyba już czas na L4, bo jak bóle kręgosłupa się zaczęły, to lepiej chyba nie będzie. Poza tym bóle głowy są dokuczliwe, więc po co masz się dodatkowo denerwować?

Bosa - koszulka zajebista, ja jeszcze widziałam coś w stylu, pamiętaj, że mam motyw, łopatę i alibi heheheheeh

U nas jutro studniówka!

Dzisiaj byłyśmy na długim spacerku - ponad dwie godzinki, nogę czuję, ale chodzę i nie jest uciążliwa.
    Wracam do formy.

Zjadłam właśnie jabłko i chyba mam uczulenie - drapie mnie podniebienie i usta mi spuchły.

estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko juz studniowka wow alez ten czas leci :-) za chwile bedziesz tulic Sebastianka :-)

Wydaje mi sie ze od przyszlego tygodnia pojde na zwolnienie, wizyte mam we wtorek wiec zobacze jak sie bede czula i najwyzej poprosze :-)

U mnie jablka powoduja identyczna reakcje plus dodatkowo swedza mnie oczy i robia sie czerwone... Mam stwierdzona alergie na brzoze, olche, leszczyne i trawy i te cholerstwa wlasnie teraz pyla... Uczulenie na krores z tych drzew spowodowalo rowniez uczulenie na jablka bo to jest chyba alergia krzyzowa czy jakos tak... Tak wiec od kilku lat jablka moge jesc jedynie w formie gotowanej lub pieczonej niestety :-(

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam fazę na jabłka i truskawki (ta największa chemia) :D w pierwszym trymestrze, a teraz znów banany i gruszki tylko bym jadła (z owoców).

Dobrze, że są jeszcze tematy na tym forum, gdzie mamuśki się nie przemądrzają i czyta się same fajne rzeczy, a nie wrzuty i złośliwości.

Biedroneczka83, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie banan i to w soku Kubuś prawie zabił... Miałam takie wzdęcia i zaparcie, że trzy dni chodziłam napompowana...

Ja to ogólnie owoców mało jem, chyba właśnie przez te krzyżówki pokarmowe...

Ale za to pomidora jem jak jabłka id samego początku, więc trochę witamin i potasu jest...

Estrella weź L4 i odpoczywaj...

Polkosia, bo my to ogólnie wesołe babki jesteśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:37

Owca123, bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ