Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
gosiunia wrote:nie ma za co myszko
jakby co pytaj co będę wiedziała to podpowiem
Vuko na razie daje - co dwie ,trzy godziny cyc i śpi
Mały daje pospać? Karmisz cycuchem?gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Kochana Ty nam tu lepiej napisz jak sobie radzisz jako mamusia?
Mały daje pospać? Karmisz cycuchem?maly daje pospac i karmi go cycem
małaMyszka, julita, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Vuko wrote:Myszko, gosia zawarla obie odpoqiedzi na Twpje pytania w swpjej wypowiedzi ktora cytowalas, gapo
maly daje pospac i karmi go cycem
głupia ja...
przeczytałam i zapytałam o to samo hahahahahahahahahahaahhahahahahahahahaha
posikałam się...julita, estrella, Vuko, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Myszka ty weteranko! III trymestr!
no ładnie
Gosia super, że już się spełniasz jako mamusia, my jeszcze chwile musimy zaczekać
kurcze a mnie od wczorajszego wieczora trzyma ból migrenowy głowy, że nie wiem co z sobą zrobić, tabletki nie wezmę... aż mnie oko boli i cała szyja ajajajzazwyczaj jak mnie zaczyna boleć tak głowa (zdarza mi się to kilka razy w roku), to potrafi ćmić nawet do 2 tygodni i tak od ilku lat. Odwiedziłam tyle neurologów, tyle prześwietleń głowy, kręgosłupa, renozaznse magnetyczne i wszytsko jest wporządku i nic nie da się z tym zrobić - lekarze mówią że to migrena a na nią nie malekarstwa - NIECH MNIE KTOŚ PRZYTULI, bo mąż w pracy a pies ma mnie w dupie!
małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko alez ten czas leci
III trymestr to teraz juz z gorki i niedlugo bedziesz tulic Sebastianka
Gosiunia to Wojtus na razie laskawy dla rodzicow... Oby tak dalej
Julita tule :-* oby ten bol szybko minal!
Lozko juz jest tylko montaz przerosl meza i zamowil profesjonaliste na jutroahh juz sie nie moge doczekac kiedy sypialnia bedzie gotowa... Pozniej bierzemy sie za pokoj maluszka
Dzis postanowilam sprzatnac kuchnie i lazienke a jutro ogarne reszte mieszkania i wreszcie bedzie porzadekoby mi tylko sil starczylo bo wczoraj po powrocie od tesciow musialam sie polozyc i prawie 2 h spalam
małaMyszka, gosiunia, bosa, Owca123 lubią tę wiadomość
-
Zniknęłam na chwilkę.
Jak posprzątałam i chciałam się wrzucić pod prysznic, to napisała szwagierka co porabiam, a 10 min później zakupiłyśmy z teściową komodę do kąpieli.
Ja właśnie skończyłam robić zamówienie na gacie jednorazowe i inne takie duperelki.
Biorę się za obiad bo mały już fika z głodu hehehehehebosa lubi tę wiadomość
-
Vuko w Zakopanem
Myszko gratuluję i zazdroszczę, że już tak daleko z tą ciążą jesteś
Julita tulę mocno, mnie też nawiedza migrena od 2 dni, ale u mnie to przez zmiany pogody
Potraktowałam dzisiaj małą kebabem z ostrym sosem, nie wiem czy jej się to podobało czy wręcz odwrotnie, ale dała ładny popis kopniakówno i znowu kupiliśmy ciuszki...robiłam rano tsh i cholesterol (ten drugi, bo był za darmo, a kobiecie z lab za mało zeszło tych badań) no i tsh podrosło do 1,53 więc jeszcze spoko i uwaga, uwaga mam za wysoki cholesterol
5,18 (norma jest 3-5) i nie wiem czy to kwestia ciężkostrawnej diety z Zakopca czy słodyczy, bo nigdy takich problemów nie miałam
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane czy wy macie zamiar chodzić do szkoły rodzenia? Osobiście pewnie pójdę ale nie jestem pewna czy mi się chce i czy to jest przydatna wiedza w praktyce czy tylko taki dzisiejszy zwyczaj że do szkoły rodzenia się chodzi. Macie jakieś zdanie na ten temat, może rozmawiałyście z kimś kto ma to już za sobą?
akurat w tej szkole gdzie ja zapewne pójdę oferują 6 zajęć teoretycznych i 2 praktyczne, jestem tylko ciekawa jak to wygląda czasowo/godzinowo? Muszę zagłębić się w temat
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A MÓJ WOJTUL KOŃCZY DZIŚ TRZECI TYDZIEŃ
myszko gratulujemy trzeciego trymestrunie martw się też byłam taką gapką w trzecim trymestrze-ponoć to normalne
Julitko też miałam bóle migrenowe w ciaży-masakraoby Ci szybko przeszło i nie przyszło więcej
co do szkoły rodzenia to ja chciałam iść ,ale nie załapałam się bo końcówkę ciąży miałam leżącą(jak wiecie) teraz już po porodzie szczerze Wam powiem że poszła bym ,ale tylko po to żeby to z mężem przeżyć że i tak poród idzie swoją własną drogą i położne mówią co robić
a u Ciebie Julitko szkoła rodzenia darmowa? a czasowo to u nas np godzinka raz w tygodniu
bosa, małaMyszka, Owca123, estrella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Gosiu czyli jesteś żywym dowodem na to że da się przeżyć poród bez szkoły rodzenia, zwłaszcza że czytałam relację z twego porodu i wszystko przebiegło gładko i tak spokojnie
znalazłam szkołę bezpłatną (płatna coś koło 300zł). Jeśli zdecyduję się jednak na chodzenie to tylko z R.
ech nie chce mi się ale pewnie będziemy chodzić
Ależ ten czas leci, Wojtuś ma już 3 tygodnie!?bosa, małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość
-
Hejka
U nas brak dostępu do internetu bo mój P., remontuje pokoik/nasza sypialnie, bo później nie będzie kiedy
W sierpniu ślub a później to już za późno na taki remont
W pokoju było palone dlatego trzeba odświeżyć, były tapety ale ja chciałam farbę wiec moje kochanie wygladzilo ściany, teraz maluje sufit a jutro już farba na ścianie
Kolorowych snów ;*
Dobranoc ♡bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
tak trzy tygodnie
fajnie że udało się bezpłatną znaleźćja bym korzystała wydaje mi się że to fajne przeżycie dla pary-tym bardziej przy pierwszym dzieciątku
bosa, małaMyszka, dorcia8919, julita lubią tę wiadomość
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Ja nie chodziłam, nie chodzę i już nie pójdę do szkoły rodzenia. Jakoś tak się nie zdecydowaliśmy.
Teściowa jest położną to w razie czego będzie pomoc. No i poprosiłam ją o pobyt na porodówce i nadzorowanie porodu. Mąż co najwyżej potrzyma mnie za rękę i będzie wspierał...
Jutro egzamin. Idę spać. Dobranoc kolorowych snówgosiunia, julita, bosa lubią tę wiadomość
-
myszko ale masz dobrze,ja chciałam wykupić położną,ale u nas w szpitalu tego nie praktykują...
powodzenia na egzaminie-trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 00:44
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Siedzę i sobie czytam notatki na egzamin. Oczywiście nie wchodzi mi nic do głowy. Chyba czeka mnie lanie wody.
Eeee szkoda się denerwować i stresować. Będzie co ma być...gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Fatim- gdzieś przeczytałam, że cholesterol może być podwyższony w ciąży. Ty masz malutko ponad normę, więc myślę że nie ma się co stresować
bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hej
My nadal 3mamy kciuki za szybkie "terminowe" porody i zdrowe bobaski
A u Nas z dnia na dzień lepiej. Ostatnio Dominik jest taki niespokojny i płaczliwy ale to prawdopodobnie może być od tej złamanej nóżki - chociaż nóżka się zrosła to na zamianę pogody może Go "drażnić" - tak jak u dorosłego człowieka, szczerze nie wiem jak to jest bo nigdy nic złamanego nie miałam ale ponoć mówią, że tak jest..no i na to dostaje paracetamol przeciwbólowo.
No i dziś Słonko zmieniło oddział i jest na patologii noworodka - ostatni etap przed wyjściem do domu
No i dziś była pierwsza (nie zamierzona - tak wyszło bo Mały tak płakał i to była próba uspokojenia Go) próba "ssania cyca". Nawet ładnie chwytał brodawkę ale denerwował się i uciekała Mu z buźki, to położna przyłożyła smoczek od butelki do brodawki to tak się zassał, że nawet mleko leciało i chyba trochę się napoił i uspokoił.
I dziś pierwszy raz karmiłam Malucha butelką
Miałam dzień pełen wrażeń
Nadal prosimy o kciuki i modlitwę - My pamiętamy o Was. We wt. czeka Dominika kontrola okulistyczna mocno wierzymy w to, że nie pojawiły się większe zmiany i oczka są w porządku
PozdrawiamyOwca123, małaMyszka, estrella, bosa, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Hej hej!
Dziewczyny, czy Wy tez wpadlyscie w ten szał w Reserved -40%??
My z mężem zaszalelismyi nawet pierwsze wypaśne body dla Hani kupiliśmy
co prawda z krótkim rękawkiem i rozmiar na środek zimy, hehe, ale jest kozackie! a potem była pyszna mrożona kawa!
Chyba milion kilometrów zrobiliśmy tak spacerując -nie mam siły
Magda_lena - my tez pamiętamy i mocno wspieramy! Gratulacje dla Dominika za postępy! Tak trzymaj maluchu!!!
Myszko - jak egzamin?
Julita - u nas szkoły rodzenia trwają podobno 2 miesiace, 2x w tyg spotkanie. Jakos długo i tez nie wiem czy sie zdecyduje, bo chyba jestem leniem i przeraża mnie jezdzic na drugi koniec miasta. Ja bym wolała pójść na szybki kurs z pierwszej pomocy dla takich maluchów, a karmienie, kąpanie i przewijanie to i tak wyjdzie intuicyjnie, chyba(?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 18:45
małaMyszka, julita, estrella, bosa, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Po obiadku jesteśmy. Muszę poleżeć.
Nadrobię Was za chwilkę.
A z egzaminu 4 hehe hehe heheOwca123, estrella, bosa, dorcia8919, gosiunia lubią tę wiadomość