X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    nie ma za co myszko :) jakby co pytaj co będę wiedziała to podpowiem :)

Vuko na razie daje - co dwie ,trzy godziny cyc i śpi :)
    Kochana Ty nam tu lepiej napisz jak sobie radzisz jako mamusia?
    Mały daje pospać? Karmisz cycuchem?

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochana Ty nam tu lepiej napisz jak sobie radzisz jako mamusia?
    Mały daje pospać? Karmisz cycuchem?
    Myszko, gosia zawarla obie odpoqiedzi na Twpje pytania w swpjej wypowiedzi ktora cytowalas, gapo :-P maly daje pospac i karmi go cycem ;-)

małaMyszka, julita, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Myszko, gosia zawarla obie odpoqiedzi na Twpje pytania w swpjej wypowiedzi ktora cytowalas, gapo :-P maly daje pospac i karmi go cycem ;-)
    hahhahahahahahahahhahahah

głupia ja...

przeczytałam i zapytałam o to samo hahahahahahahahahahaahhahahahahahahahaha
    posikałam się...

julita, estrella, Vuko, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ty weteranko! III trymestr! :D no ładnie :D
    Gosia super, że już się spełniasz jako mamusia, my jeszcze chwile musimy zaczekać ;)

kurcze a mnie od wczorajszego wieczora trzyma ból migrenowy głowy, że nie wiem co z sobą zrobić, tabletki nie wezmę... aż mnie oko boli i cała szyja ajajaj :( zazwyczaj jak mnie zaczyna boleć tak głowa (zdarza mi się to kilka razy w roku), to potrafi ćmić nawet do 2 tygodni i tak od ilku lat. Odwiedziłam tyle neurologów, tyle prześwietleń głowy, kręgosłupa, renozaznse magnetyczne i wszytsko jest wporządku i nic nie da się z tym zrobić - lekarze mówią że to migrena a na nią nie malekarstwa - NIECH MNIE KTOŚ PRZYTULI, bo mąż w pracy a pies ma mnie w dupie! :D ;)

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko alez ten czas leci :-) III trymestr to teraz juz z gorki i niedlugo bedziesz tulic Sebastianka :-)

Gosiunia to Wojtus na razie laskawy dla rodzicow... Oby tak dalej :-)

Julita tule :-* oby ten bol szybko minal!

Lozko juz jest tylko montaz przerosl meza i zamowil profesjonaliste na jutro :-P ahh juz sie nie moge doczekac kiedy sypialnia bedzie gotowa... Pozniej bierzemy sie za pokoj maluszka :-)

Dzis postanowilam sprzatnac kuchnie i lazienke a jutro ogarne reszte mieszkania i wreszcie bedzie porzadek :-) oby mi tylko sil starczylo bo wczoraj po powrocie od tesciow musialam sie polozyc i prawie 2 h spalam :-D

małaMyszka, gosiunia, bosa, Owca123 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniknęłam na chwilkę.

Jak posprzątałam i chciałam się wrzucić pod prysznic, to napisała szwagierka co porabiam, a 10 min później zakupiłyśmy z teściową komodę do kąpieli.

Ja właśnie skończyłam robić zamówienie na gacie jednorazowe i inne takie duperelki.

Biorę się za obiad bo mały już fika z głodu hehehehehe

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko w Zakopanem ;) Myszko gratuluję i zazdroszczę, że już tak daleko z tą ciążą jesteś :P
    Julita tulę mocno, mnie też nawiedza migrena od 2 dni, ale u mnie to przez zmiany pogody ;)
    Potraktowałam dzisiaj małą kebabem z ostrym sosem, nie wiem czy jej się to podobało czy wręcz odwrotnie, ale dała ładny popis kopniaków :D no i znowu kupiliśmy ciuszki...robiłam rano tsh i cholesterol (ten drugi, bo był za darmo, a kobiecie z lab za mało zeszło tych badań) no i tsh podrosło do 1,53 więc jeszcze spoko i uwaga, uwaga mam za wysoki cholesterol :O 5,18 (norma jest 3-5) i nie wiem czy to kwestia ciężkostrawnej diety z Zakopca czy słodyczy, bo nigdy takich problemów nie miałam :/

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy wy macie zamiar chodzić do szkoły rodzenia? Osobiście pewnie pójdę ale nie jestem pewna czy mi się chce i czy to jest przydatna wiedza w praktyce czy tylko taki dzisiejszy zwyczaj że do szkoły rodzenia się chodzi. Macie jakieś zdanie na ten temat, może rozmawiałyście z kimś kto ma to już za sobą? :) akurat w tej szkole gdzie ja zapewne pójdę oferują 6 zajęć teoretycznych i 2 praktyczne, jestem tylko ciekawa jak to wygląda czasowo/godzinowo? Muszę zagłębić się w temat ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MÓJ WOJTUL KOŃCZY DZIŚ TRZECI TYDZIEŃ <3

myszko gratulujemy trzeciego trymestru :) nie martw się też byłam taką gapką w trzecim trymestrze-ponoć to normalne ;)

Julitko też miałam bóle migrenowe w ciaży-masakra :( oby Ci szybko przeszło i nie przyszło więcej :)
    co do szkoły rodzenia to ja chciałam iść ,ale nie załapałam się bo końcówkę ciąży miałam leżącą(jak wiecie ;) ) teraz już po porodzie szczerze Wam powiem że poszła bym ,ale tylko po to żeby to z mężem przeżyć że i tak poród idzie swoją własną drogą i położne mówią co robić :) a u Ciebie Julitko szkoła rodzenia darmowa? a czasowo to u nas np godzinka raz w tygodniu :)

bosa, małaMyszka, Owca123, estrella lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu czyli jesteś żywym dowodem na to że da się przeżyć poród bez szkoły rodzenia, zwłaszcza że czytałam relację z twego porodu i wszystko przebiegło gładko i tak spokojnie :) znalazłam szkołę bezpłatną (płatna coś koło 300zł). Jeśli zdecyduję się jednak na chodzenie to tylko z R. :) ech nie chce mi się ale pewnie będziemy chodzić
    Ależ ten czas leci, Wojtuś ma już 3 tygodnie!? :D

bosa, małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    U nas brak dostępu do internetu bo mój P., remontuje pokoik/nasza sypialnie, bo później nie będzie kiedy :)
    W sierpniu ślub a później to już za późno na taki remont :)
    W pokoju było palone dlatego trzeba odświeżyć, były tapety ale ja chciałam farbę wiec moje kochanie wygladzilo ściany, teraz maluje sufit a jutro już farba na ścianie :)
    Kolorowych snów ;*
    Dobranoc ♡

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak trzy tygodnie :) <3

fajnie że udało się bezpłatną znaleźć :) ja bym korzystała wydaje mi się że to fajne przeżycie dla pary-tym bardziej przy pierwszym dzieciątku :)

bosa, małaMyszka, dorcia8919, julita lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam, nie chodzę i już nie pójdę do szkoły rodzenia. Jakoś tak się nie zdecydowaliśmy.
    Teściowa jest położną to w razie czego będzie pomoc. No i poprosiłam ją o pobyt na porodówce i nadzorowanie porodu. Mąż co najwyżej potrzyma mnie za rękę i będzie wspierał...

Jutro egzamin. Idę spać. Dobranoc kolorowych snów

gosiunia, julita, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko ale masz dobrze,ja chciałam wykupić położną,ale u nas w szpitalu tego nie praktykują...

powodzenia na egzaminie-trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 00:44

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i sobie czytam notatki na egzamin. Oczywiście nie wchodzi mi nic do głowy. Chyba czeka mnie lanie wody.

Eeee szkoda się denerwować i stresować. Będzie co ma być...

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim- gdzieś przeczytałam, że cholesterol może być podwyższony w ciąży. Ty masz malutko ponad normę, więc myślę że nie ma się co stresować

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    My nadal 3mamy kciuki za szybkie "terminowe" porody i zdrowe bobaski <3

A u Nas z dnia na dzień lepiej. Ostatnio Dominik jest taki niespokojny i płaczliwy ale to prawdopodobnie może być od tej złamanej nóżki - chociaż nóżka się zrosła to na zamianę pogody może Go "drażnić" - tak jak u dorosłego człowieka, szczerze nie wiem jak to jest bo nigdy nic złamanego nie miałam ale ponoć mówią, że tak jest..no i na to dostaje paracetamol przeciwbólowo.
    No i dziś Słonko zmieniło oddział i jest na patologii noworodka - ostatni etap przed wyjściem do domu :)
    No i dziś była pierwsza (nie zamierzona - tak wyszło bo Mały tak płakał i to była próba uspokojenia Go) próba "ssania cyca". Nawet ładnie chwytał brodawkę ale denerwował się i uciekała Mu z buźki, to położna przyłożyła smoczek od butelki do brodawki to tak się zassał, że nawet mleko leciało i chyba trochę się napoił i uspokoił.
    I dziś pierwszy raz karmiłam Malucha butelką :)
    Miałam dzień pełen wrażeń :)
    Nadal prosimy o kciuki i modlitwę - My pamiętamy o Was. We wt. czeka Dominika kontrola okulistyczna mocno wierzymy w to, że nie pojawiły się większe zmiany i oczka są w porządku :)
    Pozdrawiamy <3

Owca123, małaMyszka, estrella, bosa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Dziewczyny, czy Wy tez wpadlyscie w ten szał w Reserved -40%??
    My z mężem zaszalelismy :) i nawet pierwsze wypaśne body dla Hani kupiliśmy <3 co prawda z krótkim rękawkiem i rozmiar na środek zimy, hehe, ale jest kozackie! a potem była pyszna mrożona kawa!
    Chyba milion kilometrów zrobiliśmy tak spacerując -nie mam siły ;)

Magda_lena - my tez pamiętamy i mocno wspieramy! Gratulacje dla Dominika za postępy! Tak trzymaj maluchu!!!

Myszko - jak egzamin?

Julita - u nas szkoły rodzenia trwają podobno 2 miesiace, 2x w tyg spotkanie. Jakos długo i tez nie wiem czy sie zdecyduje, bo chyba jestem leniem i przeraża mnie jezdzic na drugi koniec miasta. Ja bym wolała pójść na szybki kurs z pierwszej pomocy dla takich maluchów, a karmienie, kąpanie i przewijanie to i tak wyjdzie intuicyjnie, chyba(?) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 18:45

małaMyszka, julita, estrella, bosa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie, wiecie moze jak tu wstawić zdjecie z telefonu?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiadku jesteśmy. Muszę poleżeć.
    Nadrobię Was za chwilkę.

A z egzaminu 4 hehe hehe hehe

Owca123, estrella, bosa, dorcia8919, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ