X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/617ca4e37d4e.jpg

Wlasnie sobie uświadomiłam, ze u nas zaczął sie 24 tydz (23+1), wiec z tej okazji strzeliłam foto ;)

estrella, Natka88, Biedroneczka83, dorcia8919, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, tak wlasnie mi sie wydawało, ze gdzieś widzialam juz te Twoją truskaweczkę :) ja tez bede zamawiać pare rzeczy w smyku, tylko uzbieram kasiorkę, zeby na raz wiecej wybrać, no i maja darmowa dostawe do sklepów Empik, wiec miło ;) Nie wiem czy widzialas, ze na stronie C&A tez maja fajne niemowlęce ciuszki i teraz jest promocja -20%.

Edit: no i dziękuję za zaproszenie! :) Toruń - miasto "Lekarzy" z TVN, nigdy nie byłam, a podobno jest piekny! zwłaszcza nocą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:35

estrella, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ale z Ciebie laska ulala :-) a brzuszek sliczny :-)

Ja wlasnie odbieralam truskawke w empiku :-) dzieki za cynk o C&A bo kiedys widzialam tam fajne ciuszki ale jeszcze uwazalam ze za wczesnie aby cos kupowac... Teraz moze cos zamowie bo ponoc jakosciowo sa bardzo dobre :-)

Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) Jak popatrzyłam na Natki brzuszek to wydaje mi sie, ze ja to jestem troche za duża jak na ten etap :( ale przyznaje sie bez bicia, ze w ostatnich tygodniach miałam słabość do pączka i mleczka w tubce. Stąd 3 kg w miesiąc i upomnienie od doktorka :( Teraz zamierzam sie pilnować.

A masz juz jakiś wózek na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:43

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie podoba Mutsy Evo-ale podobno rozne ma opinie. Po prostej drodze jest super, ale w parku po wyboistej alejce to juz do d**y...
    Maxi Cosi Mura 4 tez nam chodzi po głowie, znajomi mają, chwalą, ale wydaje mi sie taki wielki i ciężki i ze dziecko szybko z niego wyrośnie.
    Ostatnio u kogos widziałam Bexa Roxy (polski producent) i przyznam, ze za te cenę wyglada super i fajne ma parametry.

Oczywiście szukamy używanego wózka na olx :) chyba ze ten Bexa to nowy.

Edit: a Wy macie jakies sprawdzone opinie o wózkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:52

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty mowisz, moim zdaniem wygladasz idealnie :-) widac, ze to ciazowy brzuszek... U mnie bardziej poszlo w tylek i uda niestety :-( ale ja sobie niczego nie odmawiam... Zreszta w maju dwa razy bylam chora wiec lezalam w lozku a maz mi dogadzal wiec w m-c przytylam 4 kg :-( juz sie boje co mi ginka powie...

Jesli chodzi o wozek to my jestesmy zdecydowani na camarelo carmela tyle ze z fotelikiem maxi cosi cabrio fix. Znajomi maja camarelo sevilla i sa bardzo zadowoleni bo gondola i spacerowka duze, poza tym gondola bardzo ciepla, wykonanie tez fajne no i w miare lekki. Sevilla tylko detalami rozni sie od carmeli, a ze carmela bardziej mi kolorystycznie odpowiada to wlasnie ten model kupimy :-) a Ty masz jakis faworytow?

Edit: o juz widze faworytow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie zdecydowalam na camarelo bo maja bardzo duze gondole, radza sobie na roznych trasach, poza tym sa lekkie bo znajoma sama wnosila na drugie pietro i nie miala problemu no i maja calkiem spoko spacerowki... Wieksze niz w innych wozkach 3w1 :-)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, ale z Ciebie seksi mamuska :)
    Nie porównujmy brzuszkow, bo to i tak nic nie da! Uwierzysz mi jak napisze, ze waze 70kg? Poki co przytylam niespelna 1 kg. Ostatnio sobie folguje, ale chyba musze zaczac znowu uwazniej patrzec na to co jem.

Ja jezdzilam mutsy evo i nie mam zastrzezen do jego jazdy ani po kostce brukowej, ani po drewnianych mostkach, czy w innym terenie. Duzo zalezy od dobrze napompowanych kol:) Pamietaj, tez ze evo i igo sa duzooo lzesze niz starsze mutsy.

Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, miałam Cie zapytać, czy ćwiczysz albo na basen chodzisz, ze masz taka figurę :D a moze uprawialas jakies sporty przed ciąża? masz racje, nie ma co sie porównywać, ale pilnować sie warto, (choc to trudne) bo potem mniej kg do zrzucenia bedzie.
    Wszystkie ciążowe brzuchole sa piękne! <3

Estrella, muszę obczaic ten Twoj wózek bo chyba nie znam...

Natka, dzięki za opinie o Mutsy.

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodze na basen jakies 2 razy w tygodniu, do 12tc jeszcze biegalam, potem mialam wrazenie, ze dziecko mi sie od pecherza odbija i mnie bolalo, wiec przestalam. A wczesniej biegalam 4 razy w tygodniu i cwiczylam w domu, a jak pogoda pozwalala, to jezdzilam do pracy na rowerze (25km w obie strony lacznie). Moj luby powiedzial, ze zeszczuplalam w ciazy na nogach, posladkach i buzi, ale ja tego nie widze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 23:10

Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę! Kochana! No to nic dziwnego, że tak pięknie wygladasz! Brawo! Podziwiam Cię za taką miłość do sportu :) Lubię Lubię Lubię to!
    Ja chciałam bardzo na basen chodzić, nawet kupiłam taki "duży" strój na powiekszający się brzuch, ale dopadła mnie infekcja i dopóki się nie wyleczę to nici z basenu :(
    Póki co staram się spacerować.

Natka88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Dziewczyny każdy brzuszek ciążowy jest inny i nie ma co porównywać :)

Jak wybieracie wózki, to przede wszystkim patrzcie na jego wagę i w jakich terenach chcecie się poruszać. To jest w wózku najważniejsze :) Reszta to dodatek do wygody ;)

Piszecie o wizytach na basenie. Są globulki dopochwowe, które po rozpuszczeniu się chronią pochwę przed infekcjami. A wiadomo jak to na basenach różnie bywa, warto się chronić :)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 11:25

estrella, Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wracam do was :)

estrella, Natka88, Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    hej, wracam do was :)

Tomania cudowne wieści! Baaardzo się cieszę i trzymam kciuki z całych sił :)

tomania2806, Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania, piękna wiadomość! Zaciskam kciuki!!!! :)

tomania2806, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobietki :-)
    Pozwolę sobie do was dołączyć :-D

estrella, tomania2806, Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia witamy :) rośnijcie zdrowo :)

Dzień dobry dziewczyny :)

My dziś z córeczką same, jutro zresztą też bo mąż pracuje od rana do wieczora więc sobie dogadzamy... na obiad zrobiłam czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną i truskawkami, mała mnie po nich skopała więc wnioskuję, że smakowało :D a teraz odpoczywamy... drugie pranie się robi... w planach mam jeszcze prasowanie ale nie wiem czy dam radę bo ostatnio strasznie boli mnie kręgosłup... wystarczy, że trochę postoję jak gotuję czy przy desce do prasowania i boli masakrycznie :( zresztą prasowanie nie zając nie ucieknie :)

Edit: pochwalę się Wam jeszcze, że znajomi, którzy wczoraj nas odwiedzili dali nam trochę pieluszek, dostałam też pudełko wkładek laktacyjnych oraz taki oto leżaczek bujaczek :)

7b15c699d420206amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:28

Owca123, małaMyszka, MiSia :), bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misia! :)

Fajowy ten bujaczek Estrella. Podobno taki sprzecik jest niezbędny! :)

My lecimy na grilla do znajomych. Także życzę Wam miłej i uśmiechniętej soboty! :)

estrella, małaMyszka, MiSia :), bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że dla wielu młodych mam taki bujaczek to wybawienie :) Niestety synek koleżanki, która dała nam ten bujaczek to małe ADHD i nic na dłuższą metę Go nie interesowało, ani bujaczek, ani mata edukacyjna... Oby moja malutka bardziej się tym zainteresowała :)

Udanego grilla!

małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Misia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kochane moje!!!! nie było mnie cały dzień i takie wiadomości!!!!

Estrella super bujaczek!

Natka - Ty masz 70 kg??? W życiu bym nie powiedziała, a to waga teraz czy przed ciążą?

Owca - piękny brzucholek!!!!

tomania2806, estrella, Owca123, MiSia :), bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ