X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak u mnie to samo :) to podobno zapowiedz ładnej laktacji
    u mnie po nocy zawsze jeste i po seksie :P

julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to faktycznie pracowity miałaś dzień :) a dużo rzeczy Ci wyszło, które musisz zabrać do szpitala? Ja się zastanawiam w jaką torbę się spakuję żeby zabrać wszystko co potrzeba dla mnie i dla malutkiej... bo jednak trochę tego będzie :) chyba w walizkę na kółkach się spakuję :D

U mnie już posprzątane... teraz odpoczywam przy tv i zbieram siły na jutro...

małaMyszka, julita, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę brać dwóch toreb podróżnych czy walizek. Wszystko ładnie popakowałam w opakowania foliowe i jakoś to będzie.

Im mniej tym lepiej, bo nie wezmę ze sobą bakterii i innych takich ze szpitala. Co jak co, ale choćby sprzątali 10 razy dziennie to ja wiem jak jest tam sprzątane i czego można się spodziewać (nie uwłaczając ekipom sprzątającym -jest syf i tyle)

julita, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam 2 pieluszki bambusowe i 3 flanelowe. 2 x niedrapki i skarpetki. 3 bodziaki, 2 pajace, kocyk, śliniak (mam taki tyci tyci), 3 czapeczki, 1 kaftaniki i pajaca bez rękawków. 2 pieluszki dada z warsztatów i ok. 10 pampersów. Do tego jeszcze dołożę rożek z ubrankiem po porodzie, bo podobno tego wymagają jak się idzie na porodówkę.

Tylko muszę się zastanowić co na pierwsze ubranko :-)

julita, Owca123, estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bomba witaminowa...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16b0d949551.jpg
    A w składzie: Kiwi, banan, truskawki i pomarańcza...

julita, Owca123, estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wzięłam 2 pieluszki bambusowe i 3 flanelowe. 2 x niedrapki i skarpetki. 3 bodziaki, 2 pajace, kocyk, śliniak (mam taki tyci tyci), 3 czapeczki, 1 kaftaniki i pajaca bez rękawków. 2 pieluszki dada z warsztatów i ok. 10 pampersów. Do tego jeszcze dołożę rożek z ubrankiem po porodzie, bo podobno tego wymagają jak się idzie na porodówkę.

Tylko muszę się zastanowić co na pierwsze ubranko :-)

Wow :) U mnie nie wymaga się w szpitalu praktycznie niczego dla maluszka, więc nie muszę się zastanawiać co spakować. Jedynie co w domu naszykuje się kilka rzeczy na wyjście w zależności od pogody. Choć powiem szczerze, że dla mnie zawsze największym problemem jest wybór w co ubrać dziecko. Jak swego czasu byłam opiekunką to zawsze zastanawiałam sie czy nie będzie za cienko czy za grubo. I coś czuję, że na początku też to różnie będzie tym bardziej, że poród latem. No ale jakoś to będzie :)

małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Za mną kolejny intensywny dzień: zakupy, sprzątanie i gotowanie... ale wszystko już gotowe na jutro :) jedzonko przygotowane, mieszkanie błyszczy... teraz można siedzieć i odpoczywać... niestety ten wysiłek zaowocował bólem kręgosłupa... ledwo chodzę :/ więc teraz będę leżeć i czekać aż mąż wróci z pracy żeby mi kolację zrobił :P

A tu jeden z efektów mojej pracy:

e5201ee53f98ac58med.jpg

dorcia8919, Owca123, Zajsonek, julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Melduje sie razem z Hanią i chcemy Wam powiedzieć drogie bellybestfrendowe ciocie, ze z nami wszystko OK :) :) :) aha, i nie bedzie żadnego szpitala!
    Udało nam sie dostać na wizytę w jeszcze innej prywatnej klinice i muszę powiedzieć, ze jestem baaaaaaaaardzo z niej zadowolona. Wizyta była profesjonalna, pan doktor bardzo kompetentny, wszystko nam tłumaczył i nie było mowy o tej "dziwnej" ciszy w trakcie badania (w koncu jest ono dla NAS a nie dla niego) . Zrobił nam mocno szczegółowe usg z przepływami i wszystko jest w normie. Mała pieknie rośnie i ma juz 500g <3 a nasze łożysko jest zupełnie zdrowe i ma normalne parametry. Pan doktor powiedzial, ze widocznie tamta ginka pod złym kątem ustawiła głowice i zmierzyla je w nieodpowiednim miejscu, co według mnie świadczy o jej lekkim braku wiedzy... było minęło.
    Postanowiliśmy z mężem, ze oddajemy sie w ręce nowego Doktorka :)

Estrella, dalas czadu! ;) Piękne ciacho zrobilas!

A ja muszę sie troche oszczędzać z jedzeniem, bo podobno za duzo przybralam :P (tzn. w miesiąc 2,8 kg)

Myszko, moze razem bedziemy planować menu? W kupie raźniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 21:40

estrella, julita, małaMyszka, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca super wiesci! Ciesze sie ze wszystko jest dobrze :-)

Powiem nieskromnie ze ciasto jest pyyysznee :-)

Ojj cos czuje ze niedlugo z Wami bede planowac menu :-P

małaMyszka, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci mąż na kolacje podał? :)

małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam <3
    dawno mnie nie było, ale ślub już za niewiele ponad dwa miesiące i przygotowania przyśpieszyły, nawet nie mam kiedy wejść na belly :)
    estrella - jadłabym to Twoje ciacho :D

małaMyszka, estrella, dorcia8919, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca to super że jest wszystko w porządku!
    Babka musiała być mało kompetentna, skoro głowicy nie ustawiała jak trzeba.

Muszę się przyznać, że na wadze mam o 1,0-1,2 mniej. Jednak ważąc się codziennie (nawet kilka razy) waga skacze. Średnio waha się od 1,5 kg do 200 g na minusie...

Jeszcze dwa tygodnie i zobaczymy jak to się sprawdzi. Jem normalnie, nawet batonika, loda czy ciastko. Nie katuje się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 23:37

estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :-) 55% za nami... :-D

Owca maz zrobil mi kanapeczki z serem i szyneczka, pomidorem i szczypiorkiem :-)

U mnie dzis goscina wiec bede zajeta i pewnie rownie zmeczona jak wczoraj...

Milego dnia! :-)

dorcia8919, Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj przyjeżdża do nas teściowa i szwagier z narzeczoną na długi weekend więc od rana gotowanie, pieczenie a sprzątaniem zajął się mężuś i całkiem nieźle mu to idzie :D ja natomiast miałam pobudkę o 4:30 bo córcia tak się wierciła, kopała, rozpychała że nie dała już usnąć i pomimo tego że jestem teraz zmęczona to jestem jej wdzięczna za taką pobudkę :) i to co ważne! do tej pory czułam ją na wysokości pod pępkiem a dzisiaj już wyraźnie nad, nowe doznania <3

no i dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc, czyli 27tc (26+0) i 65% na liczniku ;) <3

Owca! Cieszę się że z dzidzią i łożyskiem wszystko wporządku, nie było innej opcji!!! :)
    Myszko! Dieta skutkuje, czyli warto :)
    Estrella ciasto wygląda pysznie :D
    Zajsonku jaką suknię będziesz miała, bardziej uwidaczniającą czy skrywającą brzusio?

Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane!!!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 22t0d :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c3172db69c8.jpg

Magda_lena88, dorcia8919, julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wczorajsza gościna się udała, każdy znalazł coś dla siebie więc nikt nie wyszedł głodny (a moi goście są wybredni :/ ), tylko teść pogardził moim ciastem... no ale dzięki temu więcej zostało dla mnie :)

Byłam dziś rano odebrać wyniki krwi i moczu, mocz ok ale mało mam czerwonych krwinek i hematokryt też poniżej normy więc pewnie dostanę jakieś tabletki... Przy okazji zrobiłam sobie badanie na toksoplazmozę i cytomegalię... A później pojechaliśmy z mężem na najpyszniejsze lody w Toruniu - od Lenkiewicza mniaaam :D

Dziś popołudniu znów goście bo odwiedzają nas znajomi z 7 m-cznym synkiem :) z tej okazji przygotowaliśmy z mężem nasze popisowe danie - pizzę :D

A teraz pochwalę Wam się prezentem dla mojej małej truskawki, który kupiłam jej z okazji dnia dziecka:

7b3dffe857866d0fmed.jpg

Prawie mamy imię dla córeczki... na tę chwilę została Kinga i Olga <3 teraz pozostaje wybrać jedno z nich :)

Miłego dnia :*

dorcia8919, Owca123, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham :) moja perełka wazy 2550gram i ma sie dobrze :)

dorcia8919, Owca123, estrella, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Natka, ale masz figurę i brzusio juz widać. Chyba nie przytylas wiele, co? Pozazdrościć :)

Estrella, widzę, ze drzwi Waszego domu są przyjaźnie otwarte. Fajnie miec takich przyjaciół jak Wy :)
    Cudna ta truskawa!

A my dzis z mężem duzo spacerowalismy, byliśmy w Smyku podejrzec wózki, ciuszki i inne gadżety. Pare ubranek chyba zamowie w smyku online bo jakby troszkę taniej wychodzi.
    Zjedlismy pyszny obiad u teściowej i lody. Piekny dzien! :)

estrella, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi juz poszli wiec mozna odpoczac :-) maly cudowny, ciagle mnie zaczepial i smialismy sie ze wyczuwa kolezanke w brzuszku :-)

Owca szczerze mowiac to lubie jak nas goscie odwiedzaja :-) denerwuja mnie tylko tesciowie ktorym ciezko dogodzic ale raz na jakis czas sa do zniesienia... Jak bedziesz w Toruniu to zapraszam :-)

Ja ten stroj truskawki znalazlam w Smyku i w sklepie stacjonarnym kosztowal 45 zl a ja za 30 zamowilam on line :-) ogladalam tez sliczna sukienke jeansowa za 60 zl w stacjonarnym a w internecie byla za 30... znajoma dzis tez mowila ze np niekapek kupila w stacjonarnym za 40 zl a w internecie ten sam za 30 zl... Dlatego ona ogladala rzeczy w sklepie a pozniej taniej zamawiala przez internet i chyba tez tak bede robic :-)

Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ