X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak u mnie to samo :) to podobno zapowiedz ładnej laktacji
    u mnie po nocy zawsze jeste i po seksie :P

julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko to faktycznie pracowity miałaś dzień :) a dużo rzeczy Ci wyszło, które musisz zabrać do szpitala? Ja się zastanawiam w jaką torbę się spakuję żeby zabrać wszystko co potrzeba dla mnie i dla malutkiej... bo jednak trochę tego będzie :) chyba w walizkę na kółkach się spakuję :D

U mnie już posprzątane... teraz odpoczywam przy tv i zbieram siły na jutro...

małaMyszka, julita, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę brać dwóch toreb podróżnych czy walizek. Wszystko ładnie popakowałam w opakowania foliowe i jakoś to będzie.

Im mniej tym lepiej, bo nie wezmę ze sobą bakterii i innych takich ze szpitala. Co jak co, ale choćby sprzątali 10 razy dziennie to ja wiem jak jest tam sprzątane i czego można się spodziewać (nie uwłaczając ekipom sprzątającym -jest syf i tyle)

julita, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam 2 pieluszki bambusowe i 3 flanelowe. 2 x niedrapki i skarpetki. 3 bodziaki, 2 pajace, kocyk, śliniak (mam taki tyci tyci), 3 czapeczki, 1 kaftaniki i pajaca bez rękawków. 2 pieluszki dada z warsztatów i ok. 10 pampersów. Do tego jeszcze dołożę rożek z ubrankiem po porodzie, bo podobno tego wymagają jak się idzie na porodówkę.

Tylko muszę się zastanowić co na pierwsze ubranko :-)

julita, Owca123, estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bomba witaminowa...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16b0d949551.jpg
    A w składzie: Kiwi, banan, truskawki i pomarańcza...

julita, Owca123, estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wzięłam 2 pieluszki bambusowe i 3 flanelowe. 2 x niedrapki i skarpetki. 3 bodziaki, 2 pajace, kocyk, śliniak (mam taki tyci tyci), 3 czapeczki, 1 kaftaniki i pajaca bez rękawków. 2 pieluszki dada z warsztatów i ok. 10 pampersów. Do tego jeszcze dołożę rożek z ubrankiem po porodzie, bo podobno tego wymagają jak się idzie na porodówkę.

Tylko muszę się zastanowić co na pierwsze ubranko :-)

Wow :) U mnie nie wymaga się w szpitalu praktycznie niczego dla maluszka, więc nie muszę się zastanawiać co spakować. Jedynie co w domu naszykuje się kilka rzeczy na wyjście w zależności od pogody. Choć powiem szczerze, że dla mnie zawsze największym problemem jest wybór w co ubrać dziecko. Jak swego czasu byłam opiekunką to zawsze zastanawiałam sie czy nie będzie za cienko czy za grubo. I coś czuję, że na początku też to różnie będzie tym bardziej, że poród latem. No ale jakoś to będzie :)

małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Za mną kolejny intensywny dzień: zakupy, sprzątanie i gotowanie... ale wszystko już gotowe na jutro :) jedzonko przygotowane, mieszkanie błyszczy... teraz można siedzieć i odpoczywać... niestety ten wysiłek zaowocował bólem kręgosłupa... ledwo chodzę :/ więc teraz będę leżeć i czekać aż mąż wróci z pracy żeby mi kolację zrobił :P

A tu jeden z efektów mojej pracy:

e5201ee53f98ac58med.jpg

dorcia8919, Owca123, Zajsonek, julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Melduje sie razem z Hanią i chcemy Wam powiedzieć drogie bellybestfrendowe ciocie, ze z nami wszystko OK :) :) :) aha, i nie bedzie żadnego szpitala!
    Udało nam sie dostać na wizytę w jeszcze innej prywatnej klinice i muszę powiedzieć, ze jestem baaaaaaaaardzo z niej zadowolona. Wizyta była profesjonalna, pan doktor bardzo kompetentny, wszystko nam tłumaczył i nie było mowy o tej "dziwnej" ciszy w trakcie badania (w koncu jest ono dla NAS a nie dla niego) . Zrobił nam mocno szczegółowe usg z przepływami i wszystko jest w normie. Mała pieknie rośnie i ma juz 500g <3 a nasze łożysko jest zupełnie zdrowe i ma normalne parametry. Pan doktor powiedzial, ze widocznie tamta ginka pod złym kątem ustawiła głowice i zmierzyla je w nieodpowiednim miejscu, co według mnie świadczy o jej lekkim braku wiedzy... było minęło.
    Postanowiliśmy z mężem, ze oddajemy sie w ręce nowego Doktorka :)

Estrella, dalas czadu! ;) Piękne ciacho zrobilas!

A ja muszę sie troche oszczędzać z jedzeniem, bo podobno za duzo przybralam :P (tzn. w miesiąc 2,8 kg)

Myszko, moze razem bedziemy planować menu? W kupie raźniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 21:40

estrella, julita, małaMyszka, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca super wiesci! Ciesze sie ze wszystko jest dobrze :-)

Powiem nieskromnie ze ciasto jest pyyysznee :-)

Ojj cos czuje ze niedlugo z Wami bede planowac menu :-P

małaMyszka, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci mąż na kolacje podał? :)

małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam <3
    dawno mnie nie było, ale ślub już za niewiele ponad dwa miesiące i przygotowania przyśpieszyły, nawet nie mam kiedy wejść na belly :)
    estrella - jadłabym to Twoje ciacho :D

małaMyszka, estrella, dorcia8919, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca to super że jest wszystko w porządku!
    Babka musiała być mało kompetentna, skoro głowicy nie ustawiała jak trzeba.

Muszę się przyznać, że na wadze mam o 1,0-1,2 mniej. Jednak ważąc się codziennie (nawet kilka razy) waga skacze. Średnio waha się od 1,5 kg do 200 g na minusie...

Jeszcze dwa tygodnie i zobaczymy jak to się sprawdzi. Jem normalnie, nawet batonika, loda czy ciastko. Nie katuje się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 23:37

estrella, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :-) 55% za nami... :-D

Owca maz zrobil mi kanapeczki z serem i szyneczka, pomidorem i szczypiorkiem :-)

U mnie dzis goscina wiec bede zajeta i pewnie rownie zmeczona jak wczoraj...

Milego dnia! :-)

dorcia8919, Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj przyjeżdża do nas teściowa i szwagier z narzeczoną na długi weekend więc od rana gotowanie, pieczenie a sprzątaniem zajął się mężuś i całkiem nieźle mu to idzie :D ja natomiast miałam pobudkę o 4:30 bo córcia tak się wierciła, kopała, rozpychała że nie dała już usnąć i pomimo tego że jestem teraz zmęczona to jestem jej wdzięczna za taką pobudkę :) i to co ważne! do tej pory czułam ją na wysokości pod pępkiem a dzisiaj już wyraźnie nad, nowe doznania <3

no i dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc, czyli 27tc (26+0) i 65% na liczniku ;) <3

Owca! Cieszę się że z dzidzią i łożyskiem wszystko wporządku, nie było innej opcji!!! :)
    Myszko! Dieta skutkuje, czyli warto :)
    Estrella ciasto wygląda pysznie :D
    Zajsonku jaką suknię będziesz miała, bardziej uwidaczniającą czy skrywającą brzusio?

Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane!!!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 22t0d :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c3172db69c8.jpg

Magda_lena88, dorcia8919, julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wczorajsza gościna się udała, każdy znalazł coś dla siebie więc nikt nie wyszedł głodny (a moi goście są wybredni :/ ), tylko teść pogardził moim ciastem... no ale dzięki temu więcej zostało dla mnie :)

Byłam dziś rano odebrać wyniki krwi i moczu, mocz ok ale mało mam czerwonych krwinek i hematokryt też poniżej normy więc pewnie dostanę jakieś tabletki... Przy okazji zrobiłam sobie badanie na toksoplazmozę i cytomegalię... A później pojechaliśmy z mężem na najpyszniejsze lody w Toruniu - od Lenkiewicza mniaaam :D

Dziś popołudniu znów goście bo odwiedzają nas znajomi z 7 m-cznym synkiem :) z tej okazji przygotowaliśmy z mężem nasze popisowe danie - pizzę :D

A teraz pochwalę Wam się prezentem dla mojej małej truskawki, który kupiłam jej z okazji dnia dziecka:

7b3dffe857866d0fmed.jpg

Prawie mamy imię dla córeczki... na tę chwilę została Kinga i Olga <3 teraz pozostaje wybrać jedno z nich :)

Miłego dnia :*

dorcia8919, Owca123, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham :) moja perełka wazy 2550gram i ma sie dobrze :)

dorcia8919, Owca123, estrella, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Natka, ale masz figurę i brzusio juz widać. Chyba nie przytylas wiele, co? Pozazdrościć :)

Estrella, widzę, ze drzwi Waszego domu są przyjaźnie otwarte. Fajnie miec takich przyjaciół jak Wy :)
    Cudna ta truskawa!

A my dzis z mężem duzo spacerowalismy, byliśmy w Smyku podejrzec wózki, ciuszki i inne gadżety. Pare ubranek chyba zamowie w smyku online bo jakby troszkę taniej wychodzi.
    Zjedlismy pyszny obiad u teściowej i lody. Piekny dzien! :)

estrella, Natka88, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi juz poszli wiec mozna odpoczac :-) maly cudowny, ciagle mnie zaczepial i smialismy sie ze wyczuwa kolezanke w brzuszku :-)

Owca szczerze mowiac to lubie jak nas goscie odwiedzaja :-) denerwuja mnie tylko tesciowie ktorym ciezko dogodzic ale raz na jakis czas sa do zniesienia... Jak bedziesz w Toruniu to zapraszam :-)

Ja ten stroj truskawki znalazlam w Smyku i w sklepie stacjonarnym kosztowal 45 zl a ja za 30 zamowilam on line :-) ogladalam tez sliczna sukienke jeansowa za 60 zl w stacjonarnym a w internecie byla za 30... znajoma dzis tez mowila ze np niekapek kupila w stacjonarnym za 40 zl a w internecie ten sam za 30 zl... Dlatego ona ogladala rzeczy w sklepie a pozniej taniej zamawiala przez internet i chyba tez tak bede robic :-)

Owca123, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ