Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady 🫣🫣🫣

Nie wiem jak...teraz zauważyłam, że skończył mi się Duphaston. Biorę Duphaston 3 razy dziennie, do tego 3 razy Ultrogesan i raz Prolutex. Na ten moment zamiast dawki Duphaston zaaplikowałak dodatkowy Ultrogesan 300mg...nie wiem co robić do jutra 🫣 Na dziś brakuje mi dwóch dawek Duphaston...będę szukała ale jest niedziela..

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    AMH 1,720 🗓️10.25

03.26 1 Transfer ❄️
    ❄️❄️ na zimowisku
    5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257

18.04 mamy GS 🫧
    24.04 2,5 mm jest ❤️
    28.04 ostatnia wizyta w klinice 🥳
    07.05 1.93 cm Misia 🥹
    22.05 4,03 cm 🍓
    03.06 6,20 cm ❣️USG prenatalne 🌸
    12.06 7,09 cm 🩷

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczko, Ty mnie nie stresuj nawet 😁 już czuję ten oddech porodu na plecach 😯 i boję się bardzo.

Kochane, w donoszonych ciążach, czy przyjmujecie jeszcze magnez? Bo nie wiem do którego tc go sobie zostawić?

Ach i co do wiadomości Jaszczureczki, że ciężko jej prowadzić już nasz kalendarz. Czy któraś z Was byłaby gotowa to dalej pociągnąć? Na razie nam dziewczyn nie przybywa z wątków staraczkowych 😔. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni, ale szkoda by było, gdyby wątek się wyludnił. Ja chyba się nie podejmę, bo potrzebuję teraz coraz bardziej schować się w swojej okołoporodowej jamie 🙈
    Dajcie znać, co możemy zrobić jak macie jakieś pomysły 🩷

Ann35 lubi tę wiadomość

♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
    niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia

IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady 🫣🫣🫣

Nie wiem jak...teraz zauważyłam, że skończył mi się Duphaston. Biorę Duphaston 3 razy dziennie, do tego 3 razy Ultrogesan i raz Prolutex. Na ten moment zamiast dawki Duphaston zaaplikowałak dodatkowy Ultrogesan 300mg...nie wiem co robić do jutra 🫣 Na dziś brakuje mi dwóch dawek Duphaston...będę szukała ale jest niedziela..

Kochana, ja myślę, że się nic nie stanie, jak nie przyjmiesz tych dwóch dawek Duphastonu dzisiaj. Masz solidną obstawę progesteronem zarówno domiejscowym, jak i podskórnym. Prolutex ładnie i długofalowo podtrzymuje poziom hormonu.
    Gdyby chodziło o mnie i mój lęk, że jest czegoś za mało, to wolałabym dodać sobie jeden zastrzyk więcej. Ale to ja. Może dziewczyny niech jeszcze dadzą znać.

IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 24 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara gratulacje! Piękne Maleństwo i kolejny cudny Wilczek na świecie ❤️❤️❤️🥹🥹🥹🌷🌷🌷

Sylaada bierzesz duphaston doustnie?
    W jakich dawkach utrogestan? Czy jest jakiś szczególny powód, dlaczego przyjmujesz i jedno, i drugie? Plamienia etc, niski poziom progesteronu?
    Generalnie duphaston to lek syntetyczny i nigdy nie będzie lepszy niż utrogestan, tak samo, jak nigdy nie będzie lepsze przyjmowanie proga doustnie niż dopochwowo, ponieważ dopochwowo lepiej się wchłania, działa od razu na śluzówkę i tam osiąga najwyższe stężenie. A nam chodzi właśnie o to, by próg nie działał globalnie, powodując zawroty głowy itd, tylko „na dole” że tak to ujmę.

Edit: doczytałam jeszcze o prolutex, więc pewnie jako ogólne wsparcie procedury. Masz taką obstawę, że na pewno nie spadnie Ci poziom progesteronu tylko ze względu na brak suplementacji duphastonu przez kilka dni.

Aksandro jaki magnez i w jakiej dawce przyjmujesz? Czy jest to magne b6 forte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 17:44

Sylaada, Kociara20996 lubią tę wiadomość

🐣19.08.2025 Teoś urodzony w 25+2❤️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 maja, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sylaada, ja w 10 tc to juz zeszłam z prolutexu i powoli ograniczałam cyclogest, to juz taki etap ciazy ze łożysko pomalutku sobie bedzie przejmowac trzymanie dzidziutka w zdrowiu ❤️jesli da Ci to spokoj psychiczny to wez sobie dodatkowy utrogestan ale tak jak napisała Kaliope- duphaston to syntetyk, nawet nie progesteron tylko substancja imitująca jego prace, nie stresowalabym sie ze akurat ten lek sie skonczyl :))

Możemy wrócić do idei sharowanego pliku do ktorego kazda z nas bedzie swoje wizyty wpisywała, prostego arkusza wordowego anonimowego, gdzie przeniesiemy daty porodow i po prostu jedna pod drugą bedziemy wpisywać swoje wizyty :)

Ja akurat jestem w trakcie pakowania na maly wyjazd wiec nie dam rady tego zrobic dzis w jakis 1 plik, ale mysle ze tydzien bez aktualizacji przeżyjemy, a jak wrócę to moge podeslac taki wlasnie czysty plik bazując na jaszczureczki ostatnim poście, do którego kazda z nas bedzie sie wpisywała samodzielnie:)

I tez bym sie nie chciala deklarować do updatu postów bo wlasnie, różnie moze byc , moze bede potrzebowala oddechu i nie chcialabym was zostawiać na lodzie ;)

Ale link do tego pliku moglabym co tydzien podrzucać w ramach przypominajki a pewnie za chwile kazda z nas sobie gdzies go sobie zapisze i bedzie zaglądać w razie potrzeby :)

Sylaada, Piret, Julia24 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra, Ja nadal biorę magnez, ale to przez moje skurcze w nogach... jak raz wzięłam, to rano nie mogłam sama z łóżka wstać 🫣

Sylaada, na tym etapie myślę że jak nie weźmiesz 2 tabletek to się nic nie wydarzy... wiadomo że lepiej byłoby brać wg wskazań, ale nie odstawiasz przecież wszystkiego... 😉 ewentualnie dla swojego zastap go innym lekiem...

Na potem będziesz miała? Jakbyś potrzebowała mogę Ci wysłać resztę co mi została...

Dziewczyny, a jak robiłyście z acardem i heparyna? Ja mam w tej chwili heparyne 60 i zeszłam z acardu na 75, ale trochę się boję, że gdybym jednak zaczęła rodzic wcześniej, to mogę mieć problem, jak się okaże że brałam leki kilka godzin wcześniej..z młodym było planowane, więc po prostu po przyjęciu kazali odstawić leki i 2 dni przerwy byly.. a tutaj może być przed planowanym 39+0... 🫣

Sylaada lubi tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

age.png
    age.png
    _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 24 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia skonsultowałabym. U mnie był problem z operacją założenia Cerklage właśnie dlatego, że brałam odpowiednik acardu z powodu podwyższonego ryzyka preeklampsji, a na patologii dodatkowo podawali mi heparynę. Operacja musiała być przesunięta. Anestezjolog powiedział, że podjąłby się, gdybym brała tylko jeden z dwóch leków.

W przypadku ratunkowej cesarki nikt już na to nie patrzył. Był wóz albo przewóz i zwiększone ryzyko krwawienia było najmniejszym problemem na tamten moment.

Na pewno nie odstawiłabym heparyny na własną rękę.

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaksandra spokojnie, jeszcze kilka tygodni przed Tobą. Pod koniec ciąży robi się już ciężko i wtedy strach jest zastępowany chęcią jak najszybszego porodu 😅 pamiętaj że wszystkie przez to przechodzimy i jakoś się udaje. Życzę ci że kiedy już przyjdzie ten czas to będzie to piękne przeżycie ❤️

Co do kalendarza to mogłabym go prowadzić za Jaszczureczke na takich zasadach jak teraz był robiony, ale możemy też zrobić tak jak Paulinka napisała 😊 też potrzebuje chwilę żeby się z tym ogarnąć bo jeszcze pracuje. Możemy zresztą połączyć te dwie rzeczy i każda sama wpisuje a ja mogę to tutaj wklejać 😅

Sylaada też myślę, że dzień czy dwa bez dupka na tym etapie nie powinien zaszkodzić. Jakbyś potrzebowała dupka to mogę ci oddać mój, mam jakoś 1.5 opakowania. Mam nadzieję że już nigdy nie będę potrzebować 🙈

PaulinKA, Piret lubią tę wiadomość

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔
    25.05 254g 🐿️
    08.06 311g 🩵

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, APS, cd56, cd138

💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 maja, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, super pomysł z tym plikiem 😍
    Biochemiczko, dziękuję za Twoją otwartość na pociągnięcie wątku. 😘 Tak też to sobie tłumacze, że tyle kobiet przeżyło porody i dzidziusie urodziły się zdrowe. Żyję tą myślą.

Krysiu, ja mam zalecenie przyjmowania 150mg Acardu do 35+0, potem mam odstawić. Heparyna - jeśli CC, dzień przed cięciem już nie biorę, jeśli SN i pojawia się już skurcze np. w nocy to rano nie biorę, tak jak zwykle. Wracam do heparyny dzień po porodzie do 6tyg po.

Sylaada, jestem trochę spaczona tym progesteronem, bo u mnie dawki były końskie ze względu na krwawienia do 12 tc. Miałam 2x prolutex, 4xluteine i 3 cyclogesty dopochwowo. Zeszłam stopniowo ze wszystkiego dopiero w 20tc. Ale dziewczynki ładnie Ci wszystko już opisały 😘

Kaliopku - biorę 2x dziennie Magnez+B6 forte

Kaliope lubi tę wiadomość

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Krysiu, ja mam zalecenie przyjmowania 150mg Acardu do 35+0, potem mam odstawić. Heparyna - jeśli CC, dzień przed cięciem już nie biorę, jeśli SN i pojawia się już skurcze np. w nocy to rano nie biorę, tak jak zwykle. Wracam do heparyny dzień po porodzie do 6tyg po.

Sylaada, jestem trochę spaczona tym progesteronem, bo u mnie dawki były końskie ze względu na krwawienia do 12 tc. Miałam 2x prolutex, 4xluteine i 3 cyclogesty dopochwowo. Zeszłam stopniowo ze wszystkiego dopiero w 20tc. Ale dziewczynki ładnie Ci wszystko już opisały 😘

Ja też miałam końskie dawki... 😉 3x2 duphaston, 2x1 cyclogest, 3x2 luteina podjęzykowa, a prog był poniżej 20 i w dniu transferu dodatkowo prolutex, potem 3x1 cyclogest przez krwawienia... ostatnie odstawialiśmy koło 20dc przez amniopunkcje...

Ja wiem, że jak planowe Cc to odstawiam wcześniej, bo tak robiłam z młodym... po prostu boję się, że wezmę heparyne np teraz i w nocy się by się coś miało zaczac, to będzie problem z takim nagłym Cc 🫣... a przez 10 dni wszystko się może zdarzyć... 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

age.png
    age.png
    _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

_
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro ja znam praktykę, że odstawia się po 37 tygodniu. We wcześniejszych tygodniach ma zastosowanie do minimalizowania przedwczesnej czynności skurczowej, zwłaszcza przy ryzyku porodu przedwczesnego/ niewydolności szyjki itd.

Na co z własnego doświadczenia zwróciłabym uwagę, to witamina b6. Długotrwałe przyjmowanie w takich dawkach (o czym na przykład mi nikt nie powiedział), skończyło się prawie czterokrotnym przekroczeniem norm tej witaminy (miałam 187 mikrograma/L, gdzie norma jest do około 50). Zorientowałam się dopiero po wynikach badań, jak zaczęły mi cierpnąć palce u stóp.

Raczej zamieniłabym na sam magnez, względnie na wszelki wypadek oznaczyła poziom b6.

P.S. Nie cierpię laktatora. Ale plus jest taki, że mogę Wam w tym czasie odpisywać ;)

Aksandra lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @biochemiczko, super ze zechciała zaproponować swoje zaangażowanie do aktualizacji naszej listy!🥰🌸

Mi czat wypluł kilka narzędzi do anonimowego wpisywania wydarzen- jako arkusze tekstowe, Excela albo kalendarz ala Google:

KALENDARZE (układ typowo kalendarza)
    CryptPad Calendar
    (anonimowy, bez logowania, można zrobić wspólny kalendarz)
    BCalendar
    (kalendarz współdzielony bez konta)
    PasteCal
    (prosty wspólny kalendarz przez link)

ARKUSZE / EXCEL ONLINE
    CryptPad Sheets
    (arkusz typu Excel, anonimowo)
    Framacalc
    (prosty współdzielony arkusz bez konta)
    EtherCalc
    (anonimowy arkusz online)

DOKUMENTY / LISTY TEKSTOWE
    Etherpad (Wikimedia)
    Riseup Pad
    CryptPad Docs

Z tego wszystkiego, pod Wasz przypadek (anonimowa grupa + wspólne wpisywanie wydarzeń), najpierw sprawdziłabym:

CryptPad Calendar — najbardziej prywatnościowy
    PasteCal — najprostszy
    BCalendar — jeśli chcecie bardzo klasyczny widok kalendarza

I pamiętając o poprzednim problemie: CryptPad zwykle najlepiej radzi sobie z normalnymi kolorowymi emoji Unicode 😊📅🎉, ale nie z obrazkowymi emotkami z emocji.pl

Uwaga! Wyczaiłam ze wiekszosc z nich srednio obsługuje emotki wiec jesli chcemy miec kolorki serduszek na oznaczenie płci to moze lepiej zostać przy zwykłym poście, a poniżej wklejać tylko link do czystego arkusza celem aktualizacji wydarzeń:)

Zresztą, jestem przekonana ze sama to wspaniale ogarniesz, pamietam Twoje watki miesięczne hihihi🌞🍀🌺

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 25 maja, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara,gratuluje !!!🩷❤️🌸🤗
    Dużo zdrówka dla Malutkiej i dzielnej Mamy😊
    Jak dobrze,że poszło sprawnie i jesteście już razem całe i zdrowe.
    Przytulajcie się i cieszcie soba😘

Aksandra,ja odstawiałam magnez w 37 ale od 35 już stopniowo zmniejszałam dawkę,żeby dać szanse macicy na powolne rozkręcanie aktywności skurczowa🙂

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    - 16.05.2025 punkcja - pobrano 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a mamy 5❄️

- 16.07.2025 pierwszy FET 5.1.1 + EG

6dpt są ⏸️ - beta 79,prog 38,8 🥰
    8dpt beta 209,10dpt beta 491,prog 38,4,12dpt beta 1174,19dpt beta 25 814
    23dpt 0,39cm Maluszka z bijącym serduszkiem ❤️
    08.09.2025 nifty pro - wszystkie ryzyka niskie,spodziewamy się chłopca🩵
    19.09.2025 prenatalne I trymestru - wszystkie parametry prawidłowe 🥰
    18.11.2025 II bad.prenatalne w jak najlepszym porządku 🤗
    22.12.2025 780g Łobuziaka🥰

19.01.2026 III bad.prenatalne1600g Szczęścia🥰

Czekamy na Ciebie Synku🩵

23.03.2026 38+3 SN
    W końcu mogę Cię przytulić,nasz najszczęśliwszy dzień🥰

age.png
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @krysia acard musisz brać do końca? Mi doktor mówiła że biorę do 36t i odstawiam. Tylko muszę sie dopytać czy to oznacza 35+1 czy 36+0. Acard dłużej schodzi z organizmu miż clexane. Z clexanem przerwa od zabiegu min 12h a najlepiej 24h, a z acardem min 2 dni. Ale mimo rozrzedzaczy organizmu w ciąży produkuje dużo fibrynogenu żeby zabezpieczyć się przed krwotokiem. Jak nie będą mogli czekać z cesarką to ją zrobią, a w razie konieczmości przetocza krew ale oczywiście tego ci nie życzę.
    Rozumiem stres ja coraz częściej też myślę że poród przede mną i jak będę w trakcie to dostanę ataku paniki. Najbardziej boję się tego przy cc i że nie będę mogła się ruszać, będę słyszeć na monitorku jak wali mi serce, nakręcać się i wolałabym żeby mnie uspali 🫣 czytam dużo o technikach relaksacyjnych w porodzie żeby sobię z tym poradzić

33& 34 ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
    12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
    21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
    19.06.2026r w 37+0 po długiej walce urodziła się nasza córeczka 2160g, 47cm szczęścia 🥰
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
    On: I poO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    event.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 maja, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze doświadczenia z suplementacją magnezu. Motylku, co do Acardu - daj znać, co ostatecznie powiedziała Twoja doktor jak już dopytasz. Jestem ciekawa 😚

Ann, Krysiu - jak się czujecie? Macie już skurcze przepowiadające? Ja dalej nie potrafię ich rozróżniać.
    Jestem spakowana do szpitala, oprócz oczywiście takich kosmetyków, które stosuje na co dzień, z tym poczekam na ostatnie chwile.

Pelnawiary - jak ten czas leci 😯 Jaś już na 2 miesiące 🥹 jak Wam się żyje? Jak się czujecie? Przytulasków moc 🤗

preg.png
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra ja odstawiłam magnez jakoś w 35 tc właśnie żeby dać macicy się przygotować 😅

Ja się czuje o dziwo dobrze 😅 mam mieszankę skurczów i twardnień brzucha praktycznie codziennie, głównie wieczorem, za każdym razem liczę ze się rozkręci no ale się nie rozkręca 🫠

Po terminie w szpitalu ostatnio dopakowalam pare rzeczy do torby, i tak samo jak ty jedynie kosmetyki codziennego użytku (głównie pielęgnacja) czeka na dopakowanie ostateczne.

W pierwszej ciąży nie miałam skurczów przepowiadających. Po prostu zaczęły mi się od razu porodowe.

U nas dziś dzień wolny, zielone świątki mamy.

clara, Aksandra lubią tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
    08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
    ———————————————————
    Szczęśliwi w komplecie 🩷
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aksandra napisałam do doktor acard mam odstawić w 36+0, a magnez jeśli nie będą łapać mnie inne skurcze to 35+1 🙂

33& 34 ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
    12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
    21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
    19.06.2026r w 37+0 po długiej walce urodziła się nasza córeczka 2160g, 47cm szczęścia 🥰
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
    On: I poO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    event.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam jeszcze dwa objawy dziwne. Od 3 tyg boli mnie pacha, niby nie ma tam powiększonego węzła chłonnego, ale boje się, że to rak piersi. Trudno mi spać, chodzić - bo ruszam wtedy ta ręką i zastanawiam się czy to może być od powiększających i przygotowujących się do laktacji piersi .. miałyście tak?
    A druga sprawa - od 3 dni mam nocne poty tak, że muszę zmieniać piżamę. Ostatnio tak miałam na sztucznej menopauzie. Czy to normalne? 😭
    Tak poza tym czuję się dobrze, też nie mam skurczów przepowiadających jeszcze, ale odstawię magnez ,tak jak piszecie. Dzięki Motylku i Ann 😘

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jutro zobacze na ostatniej wizycie, ale acard to myślę że odstawie...
    Neoparin pewne zostawię do końca, chyba że będzie jednak planowa cesarka, a nie w trakcie...

Ja mam spakowana walizkę, moja prędzej, gdzie mam moje rzeczy oprócz kosmetyków codziennych...I druga większą taka gdzie mam rzeczy na po Cc I jego rzeczy... 😱.

Ja przy nim albo nie czułam, ale nie wiedzialam że to tr przepowiadające...
    Teraz mam takie okresowe od kilku dni, ale nic więcej się nie dzieje... jutro mam ktg, to zobaczymy czy coś się pojawi...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

age.png
    age.png
    _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

_
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

• Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Dziewczyny, ja mam jeszcze dwa objawy dziwne. Od 3 tyg boli mnie pacha, niby nie ma tam powiększonego węzła chłonnego, ale boje się, że to rak piersi. Trudno mi spać, chodzić - bo ruszam wtedy ta ręką i zastanawiam się czy to może być od powiększających i przygotowujących się do laktacji piersi .. miałyście tak?
    A druga sprawa - od 3 dni mam nocne poty tak, że muszę zmieniać piżamę. Ostatnio tak miałam na sztucznej menopauzie. Czy to normalne? 😭
    Tak poza tym czuję się dobrze, też nie mam skurczów przepowiadających jeszcze, ale odstawię magnez ,tak jak piszecie. Dzięki Motylku i Ann 😘
    Wydaje mi się, ze wszystko co nas spotyka w ciąży jest normalne 😅 każda anomalia może być spowodowana stanem, w którym jesteśmy. Ja dopiero w tej ciąży mam cały wachlarz różnych objawów jak na przykład krwawienia z nosa i dziąseł, zimne poty, bóle w różnych dziwnych miejscach, moja melasma się nasila, o wiele wolniej rosną mi włosy na nogach 😅
    Poty ostatnio w nocy tez mam spore, zwłaszcza w pachwinach 🫠

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
    08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
    ———————————————————
    Szczęśliwi w komplecie 🩷
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ