Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady 🫣🫣🫣

Nie wiem jak...teraz zauważyłam, że skończył mi się Duphaston. Biorę Duphaston 3 razy dziennie, do tego 3 razy Ultrogesan i raz Prolutex. Na ten moment zamiast dawki Duphaston zaaplikowałak dodatkowy Ultrogesan 300mg...nie wiem co robić do jutra 🫣 Na dziś brakuje mi dwóch dawek Duphaston...będę szukała ale jest niedziela..

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    AMH 1,720 🗓️10.25

03.26 1 Transfer ❄️
    ❄️❄️ na zimowisku
    5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257

18.04 mamy GS 🫧
    24.04 2,5 mm jest ❤️
    28.04 ostatnia wizyta w klinice 🥳
    07.05 1.93 cm Misia 🥹

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczko, Ty mnie nie stresuj nawet 😁 już czuję ten oddech porodu na plecach 😯 i boję się bardzo.

Kochane, w donoszonych ciążach, czy przyjmujecie jeszcze magnez? Bo nie wiem do którego tc go sobie zostawić?

Ach i co do wiadomości Jaszczureczki, że ciężko jej prowadzić już nasz kalendarz. Czy któraś z Was byłaby gotowa to dalej pociągnąć? Na razie nam dziewczyn nie przybywa z wątków staraczkowych 😔. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni, ale szkoda by było, gdyby wątek się wyludnił. Ja chyba się nie podejmę, bo potrzebuję teraz coraz bardziej schować się w swojej okołoporodowej jamie 🙈
    Dajcie znać, co możemy zrobić jak macie jakieś pomysły 🩷

Ann35 lubi tę wiadomość

♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
    niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia

IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady 🫣🫣🫣

Nie wiem jak...teraz zauważyłam, że skończył mi się Duphaston. Biorę Duphaston 3 razy dziennie, do tego 3 razy Ultrogesan i raz Prolutex. Na ten moment zamiast dawki Duphaston zaaplikowałak dodatkowy Ultrogesan 300mg...nie wiem co robić do jutra 🫣 Na dziś brakuje mi dwóch dawek Duphaston...będę szukała ale jest niedziela..

Kochana, ja myślę, że się nic nie stanie, jak nie przyjmiesz tych dwóch dawek Duphastonu dzisiaj. Masz solidną obstawę progesteronem zarówno domiejscowym, jak i podskórnym. Prolutex ładnie i długofalowo podtrzymuje poziom hormonu.
    Gdyby chodziło o mnie i mój lęk, że jest czegoś za mało, to wolałabym dodać sobie jeden zastrzyk więcej. Ale to ja. Może dziewczyny niech jeszcze dadzą znać.

♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
    niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia

IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara gratulacje! Piękne Maleństwo i kolejny cudny Wilczek na świecie ❤️❤️❤️🥹🥹🥹🌷🌷🌷

Sylaada bierzesz duphaston doustnie?
    W jakich dawkach utrogestan? Czy jest jakiś szczególny powód, dlaczego przyjmujesz i jedno, i drugie? Plamienia etc, niski poziom progesteronu?
    Generalnie duphaston to lek syntetyczny i nigdy nie będzie lepszy niż utrogestan, tak samo, jak nigdy nie będzie lepsze przyjmowanie proga doustnie niż dopochwowo, ponieważ dopochwowo lepiej się wchłania, działa od razu na śluzówkę i tam osiąga najwyższe stężenie. A nam chodzi właśnie o to, by próg nie działał globalnie, powodując zawroty głowy itd, tylko „na dole” że tak to ujmę.

Edit: doczytałam jeszcze o prolutex, więc pewnie jako ogólne wsparcie procedury. Masz taką obstawę, że na pewno nie spadnie Ci poziom progesteronu tylko ze względu na brak suplementacji duphastonu przez kilka dni.

Aksandro jaki magnez i w jakiej dawce przyjmujesz? Czy jest to magne b6 forte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:44

Sylaada lubi tę wiadomość

🐣19.08.2025 Teoś urodzony w 25+2❤️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sylaada, ja w 10 tc to juz zeszłam z prolutexu i powoli ograniczałam cyclogest, to juz taki etap ciazy ze łożysko pomalutku sobie bedzie przejmowac trzymanie dzidziutka w zdrowiu ❤️jesli da Ci to spokoj psychiczny to wez sobie dodatkowy utrogestan ale tak jak napisała Kaliope- duphaston to syntetyk, nawet nie progesteron tylko substancja imitująca jego prace, nie stresowalabym sie ze akurat ten lek sie skonczyl :))

Możemy wrócić do idei sharowanego pliku do ktorego kazda z nas bedzie swoje wizyty wpisywała, prostego arkusza wordowego anonimowego, gdzie przeniesiemy daty porodow i po prostu jedna pod drugą bedziemy wpisywać swoje wizyty :)

Ja akurat jestem w trakcie pakowania na maly wyjazd wiec nie dam rady tego zrobic dzis w jakis 1 plik, ale mysle ze tydzien bez aktualizacji przeżyjemy, a jak wrócę to moge podeslac taki wlasnie czysty plik bazując na jaszczureczki ostatnim poście, do którego kazda z nas bedzie sie wpisywała samodzielnie:)

I tez bym sie nie chciala deklarować do updatu postów bo wlasnie, różnie moze byc , moze bede potrzebowala oddechu i nie chcialabym was zostawiać na lodzie ;)

Ale link do tego pliku moglabym co tydzien podrzucać w ramach przypominajki a pewnie za chwile kazda z nas sobie gdzies go sobie zapisze i bedzie zaglądać w razie potrzeby :)

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra, Ja nadal biorę magnez, ale to przez moje skurcze w nogach... jak raz wzięłam, to rano nie mogłam sama z łóżka wstać 🫣

Sylaada, na tym etapie myślę że jak nie weźmiesz 2 tabletek to się nic nie wydarzy... wiadomo że lepiej byłoby brać wg wskazań, ale nie odstawiasz przecież wszystkiego... 😉 ewentualnie dla swojego zastap go innym lekiem...

Na potem będziesz miała? Jakbyś potrzebowała mogę Ci wysłać resztę co mi została...

Dziewczyny, a jak robiłyście z acardem i heparyna? Ja mam w tej chwili heparyne 60 i zeszłam z acardu na 75, ale trochę się boję, że gdybym jednak zaczęła rodzic wcześniej, to mogę mieć problem, jak się okaże że brałam leki kilka godzin wcześniej..z młodym było planowane, więc po prostu po przyjęciu kazali odstawić leki i 2 dni przerwy byly.. a tutaj może być przed planowanym 39+0... 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
‹‹ 293 294 295 296 297
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ