Wózek - jaki wybrać?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnadyjka - dziękuję. Fakt wózek jest cieżki, ale akurat dla nas to nie jest problem bo wózka wnosić nigdzie nie będę. Jak chcesz lżejszy wózek to rozważ może piankowe koła - na pewno są lżejsze, albo tak jak niektóre dziewczyny robią...gondolę np. używaną apóźniej jakąś porządną lekką spacerówkę. Jakbym musiała miec lekki wózek to raczej tak bym zrobiła.
-
Rybeńka wrote:Tygrysku ja mam już camarelo w domku i póki co wizualnie jest super, rozkłada się go i składa też bardzo wygodnie, jest lekki o zwinny. No ale jak to któraś napisała, prawdziwa szkoła będzie na chodniku ja jestem bardzo zadowolona
Rybeńka, to co się nie chwalisz?
Który Camarelo?Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co myślicie o wózkach firmy Tako? Ja wcześniej nie słyszałam o tej firmie ale dziś oglądałam kilka modeli w sklepie i zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie choć nie sa super lekkie - dla mnie nie jest to jednak jakoś super ważne. Wydają się mieć niezłą amortyzacje i prosto się je składa. No i cenowa też są konkurencyjne.
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Dziewczyny a co myślicie o wózkach firmy Tako? Ja wcześniej nie słyszałam o tej firmie ale dziś oglądałam kilka modeli w sklepie i zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie choć nie sa super lekkie - dla mnie nie jest to jednak jakoś super ważne. Wydają się mieć niezłą amortyzacje i prosto się je składa. No i cenowa też są konkurencyjne.
Też myślałam o tako, ale one mają krótkie gondole. Bo tak to są całkiem ładniutkie, jednak ja się na camarelo carera zdecydowałam(bardzo dobrze się sprawdza na wertepach, których przy mnie pod dostatkiem).
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
jenny88 wrote:Z tego co wiem od znajomej to Tako City Move ma długą gondolkę - ponad 80cm.
My mamy tako city move gondolka w środku - materacyk ma 78 cm, gondola mierzona w całości ok. 85 cm. Teraz mam w środku zimowe wypełnienie-osłonkę i ona troszkę miejsca zajmuje.
Ogólnie z wózka jestem baaaardzo zadowolona (tako był moim typem od samego początku), korzystamy póki co tylko z gondoli, mam nadzieję że spacerówka też będzie się dobrze spisywać. Jeśli chodzi o wagę to akurat city move jest stosunkowo najlżejszy biorąc pod uwagę inne modele tako, ale dla mnie nie ma to znaczenia bo mam windę i wózka nigdzie nie noszę.
Jedynie to średnio jestem zadowolona z fotelika który był w zestawie, bodajże Carlo 0-10 kg - mam wrażenie że Mały jest w nim strasznie pokurczony i jest mu niewygodnie, ale może to tylko takie odczucie.
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Też myślałam o tako, ale one mają krótkie gondole.
Ja mam Tako Extreme i ma gondolę 80 cm... więc jest taka jak niektóre Camarelo (wiem, ze niektóre Camarelo mają 85 cm, ale sa też takie Tako).
Scarlet Tako to jedna z lepszych polskich firm. Ja pierwszy raz o nich usłyszałam od koleżanki "maniaczki wózków" jakiś 8 lat temu (ona miała 9-10 wózków w pierwszym roku zycia swojego dziecka i z Tako była bardzo zadowolona). Ja jeszcze swojego wózka nie użytkuję, ale mogę powiedzieć, ze amortyzatory ma świetne porównując z innymi. Tez byłam nastawiona na Camarelo i gdybym miała się zmieścić w mniejszym budżecie to bym go wzieła bo był ok, ale Tako ma znacznie lepsze wykończenia, jest bardziej dopracowany i wlasnie amortyzatory ma jak amortyzatory a nie jak to kilka osób określiło w stosunku m.in. do Camarelo "coś co amortyzatory udaje" - nie moje słowa bo ja sie na tym nie znam. Trzeba tylko wziaść pod uwagę, ze np. Tako Extreme jest dość ciężki w noszeniu bo na pewno nie w jeździe. Musisz pojechać do sklepu i zobaczyć na żywo - pojeździć, ponaciskać, poskładać. Aha Tako Extreme (nie wiem jak inne Tako) ma jeszcze coś takiego jak Anti Schock, ja bym to nazwała ze są to amortyzatory w przednich kółkach - na YT jest filmik, na którym wyraźnie to pokazują.
am lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyam wrote:Jedynie to średnio jestem zadowolona z fotelika który był w zestawie, bodajże Carlo 0-10 kg - mam wrażenie że Mały jest w nim strasznie pokurczony i jest mu niewygodnie, ale może to tylko takie odczucie.
Am - my też mamy ten fotelik...teraz jak Cię przeczytałam to jestem ciekawa jakie będą nasze odczucia w stosunku do niego. A dużo jeździcie autem? Jest jakiś problem większy z tym fotelikiem? Bo my będziemy jeździć niewiele na poczatku, a później chcemy zainwestowac w coś porządniejszego.
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Am - my też mamy ten fotelik...teraz jak Cię przeczytałam to jestem ciekawa jakie będą nasze odczucia w stosunku do niego. A dużo jeździcie autem? Jest jakiś problem większy z tym fotelikiem? Bo my będziemy jeździć niewiele na poczatku, a później chcemy zainwestowac w coś porządniejszego.
MonikaDM właśnie dużo nie jeździmy i dlatego czekam cierpliwie aż będzie można zmienić fotelik. Jak na moje dziecko to był on najwygodniejszy na samym początku. Wtedy nie widziałam problemu, fotelik jak fotelik. Ale jak Mały podrósł, to widziałam że jest mu ciasno i się denerwował, a nie chciałam jeszcze tej wkładki wyjmować. Natomiast teraz wkładkę dla noworodka wyjęłam i ma tylko taki zagłówek, żeby mu głowa nie latała
Wiesz mi się cały czas wydaje że jest on za słabo wyprofilowany do takiej pozycji półsiedzącej. Ale nie mam porównania i być może to tylko jakieś moje przewrażliwienie.
Jeśli nie będziesz korzystać z fotelika bardzo często i na dalekie trasy myślę że dacie radę, a zresztą może się okazać, że dla Waszego dziecka będzie akurat dobryMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Dzięki za opinie dziewczyny. Właśnie w sklepie zobaczyłam Tako i bardzo mnie się spodobał ale dla mnie to zupełnie nieznana marka dlatego zapytałam Was.na ten moment najbliżej nam do wyboru: Tako Junama Impulse
Ale ten model ma śliczną godolke
Dziewczyny, każda z nas w większości będzie wychwalała wybrany przez siebie wózek. Jak mój okaze się badziewny to na pewno Wam tu o tym napisze, obiecuję
Jedno co mogę powiedzieć widząc po samej sobie...ja siedziałam w internecie chyba z miesiąc i oglądałam i porównywałam, miałam faworyta, a mój mąz już nie mógł mnie słuchać. Oczywiście forum jest przydatne, bo każda napisze swoje spostrzeżenia, ale jak macie opcję żeby pochodzić po sklepach i pooglądać wszystkie ogladane przez siebie wózki w internecie i takie których w necie nie widziałyście to oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać...i nie słuchac sprzedawców, bo oni najczęściej mają prowizje od producentów wiec bedą jeden wózek polecać bardziej niz drugi...oglądać, jeździć wózkiem po sklepie, składać i rozkładać. A jak spotaknie wózek, który się podoba na ulicy to nie bać się zapytać użytkowników o opinie. Bo, zwłaszcza mamy pierwszych dzieciaczków - nie wiemy do końca czego chcemy Życzę żeby wyboty były udane, czy to bedzie Tako, Camarelo, Jedo czy drogie czy tanie, Polskie czy zagraniczne, ważne zeby spelniło oczekiwania
Ja na pewno napisze opinię o moim wózku już podczas użytkowania - na razie chodze do pokoiku synka i macam wszystko co tam stoi i ze wszystkiego jestem zadowolona i dumna i już nie mogę się doczekać stycznia -
nick nieaktualnyam wrote:MonikaDM właśnie dużo nie jeździmy i dlatego czekam cierpliwie aż będzie można zmienić fotelik. Jak na moje dziecko to był on najwygodniejszy na samym początku. Wtedy nie widziałam problemu, fotelik jak fotelik. Ale jak Mały podrósł, to widziałam że jest mu ciasno i się denerwował, a nie chciałam jeszcze tej wkładki wyjmować. Natomiast teraz wkładkę dla noworodka wyjęłam i ma tylko taki zagłówek, żeby mu głowa nie latała
Wiesz mi się cały czas wydaje że jest on za słabo wyprofilowany do takiej pozycji półsiedzącej. Ale nie mam porównania i być może to tylko jakieś moje przewrażliwienie.
Jeśli nie będziesz korzystać z fotelika bardzo często i na dalekie trasy myślę że dacie radę, a zresztą może się okazać, że dla Waszego dziecka będzie akurat dobry
Am - wielkie dzięki za opis "sytuacji". Ja sama nie wiem jak fotelik ma sie zachowywac, wiec bede tylko obserwowac malucha. Będzie nas czekala tylko jedna dluzsza jazda do PL jak maly bedzie mial ok. 4-5 miesiecy, a tak to same krotkie wypady; mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie go wymieniac wczoesniej...pozyjemy, zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:44
-
Największy dylemat mam z wózkiem. A raczej mamy!
Pojechaliśmy do nas, do firmowego sklepu LONEX
i już byłam gotowa wpłacić zaliczkę, baaa wziąć go od razu:
za 1750 zł 3w1
Ale mój m. mówi, i tak jedziemy dalej.
Dalej było już tylko gorzej.
Camarel Sevilla
3w1 1400 zl (czyli 350 zł mniej)
albo Camarelo Caramela
(te szare pasma to eko skórka)
3w1 za ok 1500 zł
Mój m. chce ten ostatni, bo twierdzi, że i tak nie zobaczę różnicy pomiędzy Lonexem a Camarelo, a w cenie jednak jest i że nie warto brać droższego.
Ale powiem Wam jedno! LONEX Sweet Baby to NAJLŻEJSZE wózki jakie dotykałam (a już trochę ich zmacałam).
Dla mnie różnica jest w szczegółach i na konkretniejszy wygląda LONEX. Tylko właśnie, czy warto? 350 zł to ja wydałam na raz w sklepie z dziecięcymi artykułami.
Co myślicie?Natalka 03.2015
-
To bierz Lonexa
Ja mialam ale amortyzacja na pasach i chodził bardzo lekko. A to ważne. Porównaj sobie który "buja" się miękko, potrzep każdym mocno. tu nie chodzi tylko że fajnie się prowadzi na równej powierzchni ale żeby amortyzował "miękko" na wertepach czy nierównych chodnikach bo wtedy dziecko nie odczuwa tak mocno tych wstrząsów. 350 zł to nie aż tak duży majątek a wygoda dziecka najważniejsza.
Na plus w tym trzecim jest budka bo jest dłuższa od pozostałych. Będzie lepiej chronić przed wiatrem/słońcem
Powodzenia w wyborze -
Scarlett2014 wrote:Dziewczyny a co myślicie o wózkach firmy Tako? Ja wcześniej nie słyszałam o tej firmie ale dziś oglądałam kilka modeli w sklepie i zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie choć nie sa super lekkie - dla mnie nie jest to jednak jakoś super ważne. Wydają się mieć niezłą amortyzacje i prosto się je składa. No i cenowa też są konkurencyjne.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny