Wózek - jaki wybrać?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja postawiłam na hartana xperie. Testowalam w sklepie. Dobrze się prowadził, amortyzacja super, koła pompowane, ale uwaga bez możliwości dopompowania bo podobno niezniszczalne, jakaś niemiecka technologia, przekladana raczka, no i gondola/spacerówka też oczywiście, oddychający materiał. Długo się czeka bo ok 3 miesiące, a jak w praktyce się sprawdzi - dowiemy się w marcu.
Pozdrawiam -
To wiemBiB wrote:Większość tych wózków tutaj opisywanych to są właśnie 3w1 lub 2w1
widzę też, ze duża część dziewczyn się pozbywa tych wózków koło 7 miesiąca życia dziecka, pewnie jak się kończą gondolowe czasy. Stąd moje pytanie, czy któraś z Was ze swojego wózka korzystała rok i dłużej i jaki to był model
zgapić chcę
-
nick nieaktualnyJa bym korzystała gdyby moje dziecko chciało w nim jezdzic haha
o gondoli nie wspomnę wcale sie tam wsadzić nir dała szybko przersucilismy sie na spacerówke cos ok 3-4 miesiaca ale nie duzo to zmieniło mamy wuinny moodd
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natknęłam się ostatnio w sklepie na britax affinity i jestem nim zauroczona. Dobra amortyzacja, pompowane tylne koła. Jest to spacerówka z możliwością dokupienia i zamontowania gondoli, więc jest lekka i mniejsza od większości wózków 2/3w1. Czy któraś z Was zna/użytkowała/słyszała coś o tych wózkach?
-
Ja w 2010 kupiłam x- landera 3 w1 dla syna, teraz korzysta moja córka, ale szczerze wózek super, spacerówka super, ale tylko na miejscu tj. Na spacery w pobliżu domu, na wyjazdy tragedia. Nie zainwestowałbym już nigdy w wózek 3 w 1, potem kupiliśmy parasolkę delti liv i używaliśmy 3 lata, a wózek ( x- lander) stał i czekał na córcię, teraz korzystamy z gondolki, a potem pójdzie w ruch spacerówka na kilka miesięcy a już kupiliśmy spacerówkę parasolkę delti dot, super rozkładana na płasko, z podwójnym daszkiem, łatwo się składa i nie waży tyle, co x-lander
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tu koleżanka chce sprzedać wozek 900zl http://olx.pl/i2/oferta/bebecar-stylo-class-wozek-retro-mega-komplet-3-w-1-CID88-ID8zeCl.html?action=show&id=126608361&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink
Koleżanka chce sprzedać wozek
polecam 900zl
-
Ja polecam Baby design lupo comfort, Polski wózek, dobra cena, pompowane koła, dobra amortyzacja, jak trzeba można w nim pobujać dziecko, skrętne koła, super się prowadzi, duży i wytrzymały kosz na zakupy. Gondola nie pamiętam ile ma, ale na razie jeszcze się mieścimy, nawet w zimowym kombinezonie
Dużo jeżdżę samochodem więc plusem jest to że stelaż łatwo się składa a gondola i spacerówka wchodzi na jeden klik.
Akcesoria to torba, mata do przewijania, folia przeciwdeszczowa na gondole, spacerówkę i mniejsza na nosidełko, dużo rozkładana budka.
W sumie nie mam się do czego przyczepić, w spacerówce jeszcze nie jeździliśmy ale na oko wygląda ok, gdyby było z nią coś nie tak napisze jak zaczniemy używać -
My przy pierwszym dziecku mieliśmy Maxi cosi mura 4, gondola +spacerówka+fotelik Citi. Gondoli używaliśmy do 7 miesiąca a potem spacerówkę do 2 roku życia, na trudniejsze trasy typu górskie szlaki używaliśmy mei tai od 7 miesiąca życia. Potem kupiliśmy parasolkę Inglesina na rok.
Teraz zamówiliśmy wózek Hartan racer GTS gondola+spacerówka i dokupiliśmy fotelik maxi cosi Cabriofix (9-13kg)+bazę, która posłuży jeszcze na następny fotelik do jazdy tyłem też maxi cosi (do ok. 4 roku życia)littletwig -
nick nieaktualnyMy zaczęlismy uzytkowac Tako Extreme...dopiero kilka razy ale jednak
Pierwsze wrazenia sa super: wózek mimo ze wagowo ciezki prowadzi sie bardzo leciutko, w ogóle go nie czuc, zwrotny jak mały samochodzik mimo wielkich gabarytów, skręca w miejscu. Wielki pozytyw za gondole - jest głęboka dzieki czemu dziecko nie "wystaje" mi na zewnątrz tak jak to widze w gondoli np. Abc Design. Duza budka chroni małego przed chłodem. Przeszedł tez testowanie w sklepie - nie trzeba sie umęczyć zeby swobodnie manewrowac nim miedzy półkami. Do koszyka spokojnie upchnęłam zakupy, tak na oko to weszłyby spokojnie 2 zgrzewki wody min. Gondolę jestem spokojnie w stanie zdemontowac sama jak dziecko jest w srodku. Jedyny minus - te napinacze tylnych amortyzatorów chodzą bardzo ciezko, nie ma problemu z usztywnieniem wózka ale zeby go znowu zrobic miekkim trzeba sie wspomagac np. kluczami jak ja...z tym ze ja juz teraz wiem ze czy to w miescie po chodnikach, czy po lesie bedziemy jezdzic na miekkich amortyzatorach.
-
nick nieaktualnyMy dysponujemy wózkiem Bebetto Flavio. Jak dla mnie super sprawa. Osłona przed wiatrem, wózeczek całkiem ładnie wygląda, kosz w miarę ok, gondolka tak samo
Lekka aluminiowa konstrukcja wyposażona w obrotowe koła przednie z systemem DMS - pamięci kierunku, SAS - systemu absorbcji wstrząsów. Pompowane koła ułatwiają jazdę po nierównym terenie. Za pomocą odpowiednich adapterów można wpiąć fotelik Ramatti, Maxi Cosi, Cybex oraz Berber 
Amnezja lubi tę wiadomość

ale ja klne qyinny bo Zoja nie chce w nim jezdzc hihi.