Wózek - jaki wybrać?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zastanawiam nad Hartan racer GTS. Czy ktoś ma jakieś porównanie z innymi wózkami w użytkowaniu codziennym? Zachwalanie przez sprzedawcę wiadomo o co chodzi, chociaż przy prowadzeniu w sklepie naprawdę miękko i lekko się prowadzi w porównaniu z innymi wózkami. Przy poprzednim dziecku miałam Maxi Cosi Mura, ale to był ciężki wózek.littletwig
-
Nie wiem czy są tutaj mamy, które oglądają 'M jak miłość'? Właśnie oglądałam wtorkowy odcinek i rzucił mi się w oczy wózek, który używa Kinga dla ich małego. Ma bardzo ciekawy kształt, czy któraś z Was może widziała i kojarzy co to za firma i model? Niestety wujek google mi nie pomógł
-
No fajny wózio ja chodź dopiero w 3 miesiącu wózek mam upatrzony i bedzie to polskiej firmy Implast Bolder:) Z synkiem przetestowałam trochę bmw typu quinny, tako, x-lander. Bolder ma dużo zalet przy nowoczesnym wyglądzie.Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc) -
nick nieaktualnyOkej, mogę w 100% polecić Riko Nano. Do jego zakupu skłonił mnie:
-duży kosz pod wózkiem (Bebetto ma malutki, a przecież zawsze coś będzie trzeba włożyć)
-obszerna buda, która podczas opadów śniegu czy też wiatru jest jak najbardziej potrzebna,
-łatwy system montowania gondoli i całej reszty (w niektórych wózkach trzeba się z tym trochę nagimnastykować)
-budka jest na klik tzn. nie złoży się "nieproszona"
-gondolka ma spore wymiary (takie jak Jedo Fyn 80x37x22 dł/szer/wys)
-wyściółka w gondoli jest odpinana (to chyba standard)
-w porównaniu do droższych wózków na wyposażeniu znajduje się torba, folia, moskitiera
-producent nie robi problemów w przypadku zamówienia wózka np w kolorze carbon, a fotelika dajmy na to, że malachit.
-brak kubełkowej spacerówki
-cena zestawu 3w1 w sklepie to +/- 1650zł także myślę, że to nie taka tragedia
-łódkowy kształt gondoli (kwestia gustu rzecz jasna).
Wiadomo blokada kół, zawieszenie, centralny hamulec - tak jak we wszystkich wózkach 3w1 z tej "ery". Jedyne co mnie przeraża w Riko to kolorystyka kosza (jasna część na spodzie tzn od ziemi, a ciemna od strony zapinania - może być to trochę niepraktyczne w zimie, ale jakoś pewnie dam radę).
Niesamowicie podobny jest do niego Expander Mondo (równiez rozważałam tą opcję) jednak nie jest jakoś specjalny rózniący się od Riko, a cena to około 200zł więcej.
Dlaczego odrzuciłam Bebetto?
-koła, które były na początku dla mnie atutem stały się dla mnie dziwactwem, ale to kwestia gustu
-jak już pisałam mały i wg mnie niepojemny kosz (ma dla mnie dziwny kształt, dajmy na to... nie zmieści paczki pampersów, które możemy kupić przy okazji spaceru)
-w Silvii (przynajmniej w sklepie) w gondoli szwankował zamek od nakrycia nóżek. Dla mnie to istotna rzecz, bo moje dziecko będzie korzystało z gondoli w zimie i nie wyobrażam sobie awarii zamka.
Ida, Ida, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Okej, mogę w 100% polecić Riko Nano. Do jego zakupu skłonił mnie:
-duży kosz pod wózkiem (Bebetto ma malutki, a przecież zawsze coś będzie trzeba włożyć)
-obszerna buda, która podczas opadów śniegu czy też wiatru jest jak najbardziej potrzebna,
-łatwy system montowania gondoli i całej reszty (w niektórych wózkach trzeba się z tym trochę nagimnastykować)
-budka jest na klik tzn. nie złoży się "nieproszona"
-gondolka ma spore wymiary (takie jak Jedo Fyn 80x37x22 dł/szer/wys)
-wyściółka w gondoli jest odpinana (to chyba standard)
-w porównaniu do droższych wózków na wyposażeniu znajduje się torba, folia, moskitiera
-producent nie robi problemów w przypadku zamówienia wózka np w kolorze carbon, a fotelika dajmy na to, że malachit.
-brak kubełkowej spacerówki
-cena zestawu 3w1 w sklepie to +/- 1650zł także myślę, że to nie taka tragedia
-łódkowy kształt gondoli (kwestia gustu rzecz jasna).
Wiadomo blokada kół, zawieszenie, centralny hamulec - tak jak we wszystkich wózkach 3w1 z tej "ery". Jedyne co mnie przeraża w Riko to kolorystyka kosza (jasna część na spodzie tzn od ziemi, a ciemna od strony zapinania - może być to trochę niepraktyczne w zimie, ale jakoś pewnie dam radę).
Niesamowicie podobny jest do niego Expander Mondo (równiez rozważałam tą opcję) jednak nie jest jakoś specjalny rózniący się od Riko, a cena to około 200zł więcej.
Dlaczego odrzuciłam Bebetto?
-koła, które były na początku dla mnie atutem stały się dla mnie dziwactwem, ale to kwestia gustu
-jak już pisałam mały i wg mnie niepojemny kosz (ma dla mnie dziwny kształt, dajmy na to... nie zmieści paczki pampersów, które możemy kupić przy okazji spaceru)
-w Silvii (przynajmniej w sklepie) w gondoli szwankował zamek od nakrycia nóżek. Dla mnie to istotna rzecz, bo moje dziecko będzie korzystało z gondoli w zimie i nie wyobrażam sobie awarii zamka.angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam koleżanka chce sprzedać wozek quinny moodd w chabrowym kolorze z czarna rama niedostępny w Polsce sprowadzony z UK wozek praktycznie nie używany gdyż Franio tak jak moja Zoja to typowe HNB i jest anty wozkowy wozek gdyby ktos chciał jest do obejrzenia na olx na żywo w krasniku w województwie lubelskim istnieje możliwość obejrzenia go rownież w Warszawie moge go zabrac ze sobą do Warszawy po 6 stycznia wtedy bede wracać do domu koszt wozka to 2000zl jest możliwość negocjacji ceny jak sie powołacie na miriam o jakieś 100-200zl wozek ma sporo akcesoriów np spiworki oryginalne ktore sa drogie gdy chcemy kupić oddzielnie polecam link do olx
http://olx.pl/i2/oferta/sprzedam-wozek-dzieciecy-quinny-moodd-CID88-ID8ecTL.html#:8a8fa99d0e -
nick nieaktualny
-
jeszcze masz czas- ja kupilam a juz 33 tydz leci. myslalam ze nie bedzie od reki bo czasem trzeba czekac na konkretny kolor ale byl i dlatego mam:) ja sugerowalalm sie opiniami z forum i w sklepach.
no i sama jezdzilam po sklepie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:24
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy kupiliśmy wózek z firmy bebetto luca (kolor szary, białe stelaże). Jest bardzo fajny, ma skrętne koła co bardzo mi ułatwia w chodzeniu po sklepach, kolor praktyczny bo i dla dziewczynki i dla chłopca, Amortyzacja z biegiem km się wyrobiła. Sam wózek z córką prowadzi się bardzo dobrze i lekko, nie skrzypi, nie schodzi z toru jazdy. Bardzo dużo spacerujemy, bo po ok 3-5 h dziennie, więc wózek naprawdę jest używany. Spacerówki nie oceniam, mam nadzieję, że użytkowniczka do końca marca da radę spać w gondoli. Wymiary są podawane, gondola ma ok 80 cm, materac ma 79 i jest idealny. Coraz więcej osób zaczepia mnie i pyta o ten model. Wózek jest ładny, na zdjęciach wygląda tandetnie, na żywo dużo lepiej. Cena może trochę szokuje ale warto poszukać w sklepach promocji, my np kupiliśmy go w smyku za 1170 zł, a też kosztował sporo bo prawie 1350 zł
-
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Nie wiem czy są tutaj mamy, które oglądają 'M jak miłość'? Właśnie oglądałam wtorkowy odcinek i rzucił mi się w oczy wózek, który używa Kinga dla ich małego. Ma bardzo ciekawy kształt, czy któraś z Was może widziała i kojarzy co to za firma i model? Niestety wujek google mi nie pomógł
To jest albo quinny moodd albo stokke xplory -
Cześć Dziewczyny Dziś byłam z mężem oglądać wózki. Mamy wybrane dwa Bebetto Holland i Tako Extreme Eco. Czy może któraś użytkowała któryś i może kilka słów napisać. Z góry dziękuję.Hej. W czwartek byłam u lekarza (16tydzień), a on do Nas
"to co dziś sprawdzamy płeć" więc byłam z mężem w szoku,że tak szybko. No i wyszło kto tam mieszka w brzuszku- chłopiec -
nick nieaktualny