Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
AmyLee ja tak samo zaliczyłam dzis ostatnią wizytę 😳 miałam nadzieję, że usłyszę coś w stylu " prawdopodobnie lada dzień i się urodzi ' , a usłyszałam " raczej mu się na świat nie spieszy " . Ale jak to?
Dziś udało się go (po 9 miesiącach ) podejrzeć na twarzy i jest mega pampuchem. Ma takie wielkie pucki, że jak na nie patrzę to zastanawiam się, czemu jadłam tak dużo ? chodź chyba wolałabym rodzić dziecko długie niż pulchne 😅😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 16:33
pola0909, Karmazynova, elvira, Jusi 28, AnnaB., Mańka lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Dzien dobry poniedzialkowo! Uhuhuhu! Dzieje sie!
Bozeszszsz ja nic o czopach nie wiem, nigdy zadnego na oczy nie widzialam
Stayaway melduj jak najszybciej od lekarza/szpitala jakie prognozy!
K878 dobrze, ze tesciowa nie siedziala dluzej. Z takimi paskudztwami nie ma co ryzykowac.
Alex myslisz, ze cos stracilas? Ja nigdy nie rozumialam sensu zwiedzania porodowki. Ze niby co tam ogladac?
Lania dobrze, ze wszystko dobrze.
Arashe u Ciebie to juz wrecz widac mete! Zaraz bedziesz finiszowac!
Jusi na ktorego Ty dokladnie masz termin?
Manda bardzo ladna waga Twojego bobo, ale tez mnie zdziwilo, ze lekarz Ci powiedzial, ze donoszona. Chyba, ze on na cos innego patrzy niz to, co masz w suwaczku.
Elvira, Zwichrowana piszcie jak Wasze dzisiejsze wizyty.
Kaska, Ty to przynajmniej dolezalas do samego konca w poprzedniej ciazy, wiec mozesz byc optymistka. Ja tez staram sie optymistycznie patrzec, czarnych scenariuszy nie zakladam, ale nie mam podstaw by sadzic, ze dotrzymam do 39. tygodnia czy dluzej. Nigdy wczesniej nie dalam rady, wiec to chyba bylby jakis ewenement, gdybym za trzecim razem ponosila najdluzej.
Ja nie rodze poki mi tesciowa wlosow nie zrobi, O!
Arashe lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja spalam przekoszmarnie. Budzilam sie co godzine-dwie. Bylo mi goraco, mimo ze sie niczym w nocy nawet nie przykrywam. Corka miala jedna pobudke z placzem, wiec i do niej musialam wstac w srodku nocy.
A wczoraj, jak starsza wrocila z parku wodnego wieczorem to chwile jeszcze poszalala. Zjadla mala kolacje, ale caly czas narzekala na bol glowy. Tlumaczylam jej, ze za duzo slonca itp. i ze musi sie polozyc do lozka i isc spac. Wyszla z lozka i narzekala na ten bol. To uznalam, ze dam jej minimum panadolu (bo ona potrafi sie zachowywac jak maly hipochondryk), a ona minute po wypiciu syropu zaczela rzygac jak kot. Dywan, podloga, zlew, wycieraczka, wszystko naokolo! I to akurat w momencie gdy skonczylam zmywac i sprzatac kuchnie po calym dniu i kolacji i myslalam, ze w koncu USIADE i ODSAPNE xD Takze na dokladke przyszlo mi prac dywan i myc podlogi i robic pranie. I smsowy wywiad robic z rodzina czym ja tam nakarmili, bo nie zwymiotowala jedzeniem, ktore ja jej przyszykowalam na ten dzien!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
alex0806 wrote:Zgadza się suwaczek, ja mam na 14 września i mam dzień później
Alex Twoj suwaczek pokazuje 36 + 2 a Jusi 33 + 3! Ja z matmy orlem nigdy nie bylam, ale skoro macie terminy o 1 dzien rozne, to cos tu jest niehalo.
A juz tym bardziej skoro ja mam termin na 2 tygodnie pozniej, to jakim sposobem mam wiecej niz Jusi na suwaczku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:04
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej dziewczyny:) Nie było mnie tydzień i szczerze nawet nie podczytywałam bo Miałam gości Była u mnie tez moja chrześnica 2 letnia i powiem Wam ze podziwiam mamusie które maja małe dzieci Ciagle w biegu ale cieszę się ze spędziła trochę czasu z nami
Ja dziś miałam wizytę Szyjka zamknięta młody ma już 3200 Wiec kawałek klocka Już się boje jak go urodzę Ale nie mogę się doczekać aż będę miał to już za sobą.
Gratulacje rozpakowanym mamusia ! Dajcie znać co u waszych maluchów
Teraz czekamy na kolejne, pewnie niedługo się posypie porodamimonkle, pola0909, Arashe, elvira, Karmazynova, Jusi 28, Mańka lubią tę wiadomość
-
U mnie z tym donoszeniem to wg usg dziecko jest prawidlowo rozwiniete, ja mam na karcie drugi termin z usg 11.09 wiec wg tego by sie zgadzalo. On mi powiedzial, ze jakby sie zaczelo to nie zatrzymujemy tylko idziesz rodzic i ze raczej do terminu obstawia ze nie dotrwam.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:U mnie z tym donoszeniem to wg usg dziecko jest prawidlowo rozwiniete, ja mam na karcie drugi termin z usg 11.09 wiec wg tego by sie zgadzalo. On mi powiedzial, ze jakby sie zaczelo to nie zatrzymujemy tylko idziesz rodzic i ze raczej do terminu obstawia ze nie dotrwam.
Rozumiem. Na pewno wszystko dobrze pojdzie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka jak by mi dziecko zaczelo wymiotowac, po dniu na sloncu to bym miala juz czarne scenariusze, bardziej bym sie bala, ze to od glowy. Tylko wtedy to lezenie i nawodnienie zostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:26
Syn 10.2016
-
Laurka wrote:Alex Twoj suwaczek pokazuje 36 + 2 a Jusi 33 + 3! Ja z matmy orlem nigdy nie bylam, ale skoro macie terminy o 1 dzien rozne, to cos tu jest niehalo.
A juz tym bardziej skoro ja mam termin na 2 tygodnie pozniej, to jakim sposobem mam wiecej niz Jusi na suwaczku?Jusi 28 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
manda21 wrote:Laurka jak by mi dziecko zaczelo wymiotowac, po dniu na sloncu to bym miala juz czarne scenariusze, bardziej bym sie bala, ze to od glowy. Tylko wtedy to lezenie i nawodnienie zostaje
Zwymiotowala jakimis mandarynkami, ktore jej ciotka-klotka dala razem z arbuzem i kurczakiem i podobno jeszcze jednym kawalkiem pizzy. Jak zobaczylam te liste to az mnie sama brzuch zabolal. A w polaczeniu z szalenstwem na basenach, to nic dziwnego. Dzis rano wstala rzeska jak skowronek i normalnie zjadla sniadanie.
k878 wrote:Noo, ja tez bym z podejrzeniem udaru leciała do szpitala.
Ja panikara nie jestem. Najpierw obserwuje rozne rzeczy i stosuje metode dedukcji, tudziez eliminacji. W tym przypadku ewidentnie bylo zmeczenie + nadmiar wrazen + przejedzenie. Dzisiaj bede nalegac, zeby pila wode i nie szalala zbytnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:40
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Zwymiotowala jakimis mandarynkami, ktore jej ciotka-klotka dala razem z arbuzem i kurczakiem i podobno jeszcze jednym kawalkiem pizzy. Jak zobaczylam te liste to az mnie sama brzuch zabolal. A w polaczeniu z szalenstwem na basenach, to nic dziwnego. Dzis rano wstala rzeska jak skowronek i normalnie zjadla sniadanie.Syn 10.2016
-
manda21 wrote:Moj brat tak po pomaranczach wymiotowal jak byl maly, bo nie gryzl ich dobrze i wcale nie musial namieszac, wiec wierze ze to tylko zatrucie
Tak mysle.
Ale tez doczekalam sie pieknego momentu wczoraj, bo jak wrocili z tego waterparku to tata wszedl pierwszy niosac rozne klamoty i czekalam z Gaja na Lune i dziadka. Jak Luna weszla po schodkach i stanela przy drzwiach (szklanych), to Gaja juz w podskokach do wejscia i jak tylko jej starsza siostra otworzyla i stanela w drzwiach, to Gaja sie na nia rzucila i objela w pol i tak staly przytulone dobra minute! Tak rozkoszne to bylo, ze zaluje, ze zdjecia nie mialam jak zrobic. Tak sie maluch stesknil za starsza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 17:50
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya