Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stayaway wrote:Kur*wa czop mi odszedł. Nie za wcześnie trochę? Położna mówiła, że to znak, że poród się zacznie do 2 tygodni. Jak to wygląda w praktyce? Na szczęście jest bez krwi.
Jeszcze rano wymiotywalam. Nic nie jadłam, dobrze się czułam, aż nagle ni z dupy mnie wzięło. Oczywiście też już wyczytałam, że to kolejna oznaką porodu. Jezu, oby nie.
Stayaway, trzymam kciuki żeby było dobrze! U mnie dzisiaj to samo, wydaje mi się, że odszedł mi kawałek czopa. Bezbarwny, gęsty, coś jak białko jaja kurzego, dość dużo tego było. Pisz koniecznie jak się sytuacja rozwinie.
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Ja już po wizycie dzisiaj była mega obsowa Ale ktg wyszło ładnie,szyjka 2.1 cm mały już bardzo głęboko w kanale rodnym że lekarzowi ciężko było zmierzyć główkę przez co pomiary są bardzo szacunkowe i mały waży 2700 g. Za tydzień kolejna wizyta jeśli dotrwam i wtedy już skierowanie na cc. Pobrał mi wymaz gbs i czekamy.
Ja szczerze jestem już zmęczona bo faktycznie mały siedzi bardzo w kroku i każdy krok czy nawet pozycja siedząca na łóżku czy krzesła sprawia mi ogromny ból..Jusi 28, Kaska, Karmazynova, pola0909, Arashe lubią tę wiadomość
-
Jusi ni nie zgadza się. Piszesz, że 36+1 a w suwaczku jest 35+4.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja jednak wróciłam do domu, mam jutro się zapisać do poradni patologii ciąży no i na kontrole do swojego lekarza. Ale nam nagle świat przyspieszył! Śmiałam się z mężem, ze chciała nam sprawić prezent na rocznice ślubu (jutro), ale na szczęście jeszcze poczeka
VianEthel2, pola0909, k878, elvira, Karmazynova, AnnaB., Mańka, Arashe lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Jejku dziewczyny, ale macie straszaki
ale wydaje mi sie, ze maluchy sa bezpieczne na tym etapie.
Kark milo, ze wrocilasnerwiasta dziewucho hihi ps. niezly nick
a pamietam jak ci lelarka dawala 50/50% a tu zaraz bedziemy rodzic !
Moj lekarz z medicoveru napisal mi sms z opr ze nie przyszlam sie pokazac. Dla tych co nie wiedza medicover to taka korpo, a tutaj lekarz ktory pisze z prv numeru. Szok. Szkoda, ze nie ma odpowiedniej wiedzy, no ale zawsze moge na niego liczyc w kwestii recept i badan
-
Marchev nie wierze... jakiś wyjątek się trafił
ja to do Luxmedu chodzę tylko po skierowania na badania, totalnie im nie ufam. I nie wiem, co by się musiało stać, żeby którykolwiek się zainteresował, czemu ktoś nie przyszedł na badania 😂
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dla tych, których nie ma na fb- ja zostaje na 3 dni w szpitalu, bo na ktg pisały mi się regularne skurcze, a ja ich wgl nie czułam. Dostaje kroplowke z magnezem i sterydy na rozwój płucek. Nie spodziewałam się takiej wersji wydarzeń, ale oby mała z 2 tyg jeszcze chociaż posiedziala
A moja kluska waży już 2700
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 21:56
-
stayaway wrote:Dla tych, których nie ma na fb- ja zostaje na 3 dni w szpitalu, bo na ktg pisały mi się regularne skurcze, a ja ich wgl nie czułam. Dostaje kroplowke z magnezem i sterydy na rozwój płucek. Nie spodziewałam się takiej wersji wydarzeń, ale oby mała z 2 tyg jeszcze chociaż posiedziala
Trzymamy kciuki za was !!! Żeby jeszcze chwileczke posiedzialo dzieciątko w brzuszku. Ale juz taka malutka nie jest :- -
stayaway wrote:Dla tych, których nie ma na fb- ja zostaje na 3 dni w szpitalu, bo na ktg pisały mi się regularne skurcze, a ja ich wgl nie czułam. Dostaje kroplowke z magnezem i sterydy na rozwój płucek. Nie spodziewałam się takiej wersji wydarzeń, ale oby mała z 2 tyg jeszcze chociaż posiedziala
Wszystko będzie dobrze sama leżałam 2 tygodnie co prawda nie miałam skurczy i byłam w domu Ale wiem że dasz radę. Trzymam kciuki -
19.08 14:35 urodziłam Szymona siłami natury. 3940 , 59 cm
Odpoczywamy . Potem może Was poczytam.
Urodziłam w swoje urodziny. Taka ciekawostkaMama_Zuzia, zwichrowana, magda.g85, stayaway, ZielonaWyspa, AmyLee44, tere-fere, Arashe, Mama_Staszka, łania, klopsik, Mila, AnnaB., Leksi, monkle, 91, pola0909, agjot1979, alex0806, Pom-pon, Jusi 28, amorek, Xyz, Ula_Lbn, Mańka, Agusia_pia, elvira, manda21, Cyntia, Uwemhe, lgia1, Karmazynova, Izoleccc, k878, andziaxs, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dzisiaj mam ukończony 38 tydzień ciąży i zaczynam 39! 14 dni do pierwotnego terminu porodu.
Oficjalnie czuje się jak tykająca bomba.
Ostatnio na szczęście tak jak pisałam spie w miarę i mimo ze przy przekrecaniu budzę się to nie mogę narzekać na to w miarę bo szybko zasypiam. Jutro wizyta o 18:20, pojutrze o 10:00 paznokcie, a potem niech się dzieje co chce
Ciekawa jestem co na wizycie jutro usłyszępola0909, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
O kurczę Ane_ta ja tu takie swoje bzdury pisze a tu prawdziwy News! Gratulacje kochana, piękne imię i duży silny chłopczyk. Odpoczywajcie i dajcie znać jak się czujecie :* sciskam!!!
No i spóźnione wszystkiego najlepszego :* choć największy prezent kochana sprawilas sobie sama!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:02