X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta gratuluję ❤️

Zajrzałam na pieewszą stronę i przypomniałam sobie, że są tu dziewczyny, których dość dawno nie "widziałam" Lami, Mama_dwójki? Kogo nam tu jeszcze wcięło? 🤔

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, gratuluję bardzo!
    W ogóle ile się działo wczoraj. DOnoszonym życzę szybkich porodów, a późniejszym terminom skutecznego zaciskania nóg.

Ja mam dzisiaj wizytę, a jutro urodziny. Obym nie poszła w ślady Anety ;)
    Stresuję się co mi dzisiaj dr powie.

Ula, jak Twoja malutka? Wszystko ok?

Mama Zuzia, haha, myslalam, że tylko ja mysle o znaku zodiaku. Jak zobaczyłam termin porodu, to sobie od razu pomyslalam, o nie, chłopaki spod znaku panny, porazka :P

Moje życie toczy się leniwie, nawet kanapa w salonie, którą uwielbiam już mi się wydaje niewygodna. No bo ileż można leżeć. Generalnie jesli jescze nie rodze, to brak planów do samej cc. Siedze tylko i jakies pierdoły zamawiam pzez internet, a M do paczkomatu biega :P

A jeszcze mamy problem z psem, bo bawil się na wybiegu z jakims innym i nagle tamten wyskoczył z zębami, Bruno ma ranę 2 cm przy oku i na środku czoła mniejsza. NIestety nie jest to typ który podkuli ogon i ucieknie, więc tez złapał tamtego psa za grzbiet. NIe przebił mu skóry na szczęscie, ale juz się znowu potwierdza stereotyp ze "pies morderca", mimo że to tamten zaatakował. I o. Boję się, żeby się przez takie akcje nie zrobił faktycznie agresywny wobec innych samców.

Klopsik, trzymaj się jeszcze przynajmniej 5 tygodni! :)

Miłego dnia!

klopsik lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. A mnie ktoś jeszcze pamięta? Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za leżące. Ja do tej pory też cały czas w strachu o szyjkę bo od początku miękka ale na szczęście długość odpowiednia. Teraz mam już torbę spakowaną, szpital obcykany, wyprawka gotowa w 98% więc leżę, dziergam i czekam na poród. Mąż się cieszy bo do tej pory strach psychicznie uniemożliwiał mi przytulanki ale jestem już spokojniejsza i pewnie coś spróbujemy jak nadaży się okazja :D

Mańka, Jusi 28, Ula_Lbn, VianEthel2, andziaxs lubią tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:30

❤💙❤💙
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Mama Zuzia, ja cały czas liczyłam na tego 14.09 z om, bo mój M wtedy urodziny, no, ale teraz to z każdego kolejnego dnia w brzuchu się poprostu cieszę i tyle 😊

Pom-pom, u mnie mąż i syn panna, a możliwe, że dwóch synów 😄
    Niby macho i jestem super męski, ale tak naprawdę to jak nikt nie widzi to oboje mega przytulaki, pieszczochy i romantyki 😉
    Także nie jest źle z facetami pannami 😄

Oby tak było, a nie po prostu ciaparajdy :P

Bierzecie do końca ciąży kwas foliowy? Mam do porodu 3 tygodnie z haczykiem, a kupuję zawsze taki 60 sztuk i wewnętrzna Grażyna się we mnie odezwała :P TYm bardziej, że zapomniałam przy zamówieniu aptecznym, wiec musialabym kolejną paczkę zamawiać.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluję ♥️♥️♥️

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon ja łykam jak mi się przypomni ale trzeba pamiętać że jest potrzebny żeby dobrze się żelazo wchłaniało a pod koniec jest dużo żelaza potrzebne. A nie może ci ktoś kupić stacjonarnie?

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, moja wewnętrzna Grażyna przybija piątkę Twojej!
    Magnezu mam zapas, ale Pregna mi się skończyła i jakoś do apteki mi nie po drodze. Aczkolwiek muszę kupić, bo zamierzam to łykać również po ciąży. Aż się boję o moją cerę i włosy na jesień 😱 Teraz jestem taka piękna a po porodzie wszystko się pójdzie kochać... 😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moja cera coraz gorsza, znowu włosy się szybciej przetluszczaja i więcej wypada (bo nie wypadły mam wrażenie, że wcale ostatnio), wszystko wskazuje, że poród się zbliża... Tylko kiedy?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Pom-pon, moja wewnętrzna Grażyna przybija piątkę Twojej!
    Magnezu mam zapas, ale Pregna mi się skończyła i jakoś do apteki mi nie po drodze. Aczkolwiek muszę kupić, bo zamierzam to łykać również po ciąży. Aż się boję o moją cerę i włosy na jesień 😱 Teraz jestem taka piękna a po porodzie wszystko się pójdzie kochać... 😂

Ja w ogóle nie piękna w tej ciąży, więc nie będę przynajmniej miała czego żałować :P

Lesnasarenka, no chyba pójdę w jakiś dostęny stacjonarnie, wyślę znowu swojego chłopca na posyłki, na pewno będzie bardzo zadowolony ;)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pom przybijam piątkę twojej wewnętrznej Grażynie. Moja również się odezwała i zamówiłam na allegro prześcieradełka na przewijak, takie frottowe za 9 zł sztuka. Stwierdziłam że do obsikania na przewijak mogą być za grosze. Mąż sobie wybrał kolory. I było tam takie niebieskie. BYŁO. Bo puściłam wczoraj te prześcieradła do prania razem z poduszką do karmienia, którą sobie uszyłam. Poduszka szaro-miętowa. I co? Niebieskie zafarbowało mi tę szarą stronę poduszki na jakiś dziwny, sraczkowaty kolor i zupełnie się odbarwiło na podobny sraczkowaty. Jestem tak cholernie zła. Puściłam znowu tę poduszkę i liczę na to, że trochę wróci jej ładny kolor. Aż strach coś prać zmieszanego, chociaż takie dziecinne rzeczy nie powinny puszczać koloru. A już nie miałam co wrzucić do tej Loveli i wymieszałam ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Aneta gratulacje i szacun za urodzenie takiego klocusia :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Pom pom przybijam piątkę twojej wewnętrznej Grażynie. Moja również się odezwała i zamówiłam na allegro prześcieradełka na przewijak, takie frottowe za 9 zł sztuka. Stwierdziłam że do obsikania na przewijak mogą być za grosze. Mąż sobie wybrał kolory. I było tam takie niebieskie. BYŁO. Bo puściłam wczoraj te prześcieradła do prania razem z poduszką do karmienia, którą sobie uszyłam. Poduszka szaro-miętowa. I co? Niebieskie zafarbowało mi tę szarą stronę poduszki na jakiś dziwny, sraczkowaty kolor i zupełnie się odbarwiło na podobny sraczkowaty. Jestem tak cholernie zła. Puściłam znowu tę poduszkę i liczę na to, że trochę wróci jej ładny kolor. Aż strach coś prać zmieszanego, chociaż takie dziecinne rzeczy nie powinny puszczać koloru. A już nie miałam co wrzucić do tej Loveli i wymieszałam ;/

Może spróbuj jeszcze raz puscic z tymi chusteczkami zbierającymi kolor?
    Współczuję, tyle pracy przy tej poduszce :/

Ja w ogole na przewijak mam jedno przescieradło i nie wiem czy bede zakładac, bo jest taki ładny sam w sobie, że mi zasłoni :P chyba pójdę w te podkłady jednorazowe, mamy jeszcze zapas po psie :P więc się przydadzą.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon, może mąż Cię przetransportuje do mnie na kanapę, to pokisimy się razem? :D
    Mam zamiar się zabrać za pranie i mam pytanie, używacie samego proszku, czy jakieś płyny też? Mam program w pralce "dziecko", ale to aż 95 stopni, nie zniszczą się w takiej temp te ciuszki? Kocyki, tetry, bambusy, muślin chyba mniej co?
    Czy w wózku ma być prześcieradło? Czekam na historie, czy której coś się skurczyło:D

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam teraz wszystko w 30 stopniach, płyn do płukania i mleczko do prania lovela ;)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 60 stopniach i w mleczku do prania Lovela

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w 40 stopniach i w mleczku Lovela. Później prasowałam wszystko na wysokich temperaturach i z mocną parą. Wszystko mięciutkie. Bałabym się na te 90 prać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratulacje! Czekamy na opowiesci.
    Ja pralam w 40stopniach, kocyki w 30, a 20letnie pieluchy tetrowe w 90 i dalej sa w doskonalym stanie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Pompon, może mąż Cię przetransportuje do mnie na kanapę, to pokisimy się razem? :D
    Mam zamiar się zabrać za pranie i mam pytanie, używacie samego proszku, czy jakieś płyny też? Mam program w pralce "dziecko", ale to aż 95 stopni, nie zniszczą się w takiej temp te ciuszki? Kocyki, tetry, bambusy, muślin chyba mniej co?
    Czy w wózku ma być prześcieradło? Czekam na historie, czy której coś się skurczyło:D

Ja uzywam proszek dla niemowląt i płyn do płukania z lenora tez dla dzidziusiow do tego plyn ten na zabijanie bakteri. Pierwsze pranie bylo u mnie na 60 stopni i powiem szczerze ze kocyki juz nie byly takie miękkie nawet po wyprasowaniu. Teraz kolejnie prania robie na 40 stopni i ubranka sa jak nowe. Mysle ze 40stopni plus prasowanie wystarczy w zupełności.

pola0909 lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Ja prałam wszystko razem z naszymi rzeczami, normalnie w 40° a z racji tego że jestem leniwa i nie chce mi się prasować to wszystko poszło też do suszarki.
    Aneta- gratulacje. Kawał chłopa.

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ