X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta gratuluję ❤️

Zajrzałam na pieewszą stronę i przypomniałam sobie, że są tu dziewczyny, których dość dawno nie "widziałam" Lami, Mama_dwójki? Kogo nam tu jeszcze wcięło? 🤔

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, gratuluję bardzo!
    W ogóle ile się działo wczoraj. DOnoszonym życzę szybkich porodów, a późniejszym terminom skutecznego zaciskania nóg.

Ja mam dzisiaj wizytę, a jutro urodziny. Obym nie poszła w ślady Anety ;)
    Stresuję się co mi dzisiaj dr powie.

Ula, jak Twoja malutka? Wszystko ok?

Mama Zuzia, haha, myslalam, że tylko ja mysle o znaku zodiaku. Jak zobaczyłam termin porodu, to sobie od razu pomyslalam, o nie, chłopaki spod znaku panny, porazka :P

Moje życie toczy się leniwie, nawet kanapa w salonie, którą uwielbiam już mi się wydaje niewygodna. No bo ileż można leżeć. Generalnie jesli jescze nie rodze, to brak planów do samej cc. Siedze tylko i jakies pierdoły zamawiam pzez internet, a M do paczkomatu biega :P

A jeszcze mamy problem z psem, bo bawil się na wybiegu z jakims innym i nagle tamten wyskoczył z zębami, Bruno ma ranę 2 cm przy oku i na środku czoła mniejsza. NIestety nie jest to typ który podkuli ogon i ucieknie, więc tez złapał tamtego psa za grzbiet. NIe przebił mu skóry na szczęscie, ale juz się znowu potwierdza stereotyp ze "pies morderca", mimo że to tamten zaatakował. I o. Boję się, żeby się przez takie akcje nie zrobił faktycznie agresywny wobec innych samców.

Klopsik, trzymaj się jeszcze przynajmniej 5 tygodni! :)

Miłego dnia!

klopsik lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. A mnie ktoś jeszcze pamięta? Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za leżące. Ja do tej pory też cały czas w strachu o szyjkę bo od początku miękka ale na szczęście długość odpowiednia. Teraz mam już torbę spakowaną, szpital obcykany, wyprawka gotowa w 98% więc leżę, dziergam i czekam na poród. Mąż się cieszy bo do tej pory strach psychicznie uniemożliwiał mi przytulanki ale jestem już spokojniejsza i pewnie coś spróbujemy jak nadaży się okazja :D

Mańka, Jusi 28, Ula_Lbn, VianEthel2, andziaxs lubią tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:30

❤💙❤💙
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Mama Zuzia, ja cały czas liczyłam na tego 14.09 z om, bo mój M wtedy urodziny, no, ale teraz to z każdego kolejnego dnia w brzuchu się poprostu cieszę i tyle 😊

Pom-pom, u mnie mąż i syn panna, a możliwe, że dwóch synów 😄
    Niby macho i jestem super męski, ale tak naprawdę to jak nikt nie widzi to oboje mega przytulaki, pieszczochy i romantyki 😉
    Także nie jest źle z facetami pannami 😄

Oby tak było, a nie po prostu ciaparajdy :P

Bierzecie do końca ciąży kwas foliowy? Mam do porodu 3 tygodnie z haczykiem, a kupuję zawsze taki 60 sztuk i wewnętrzna Grażyna się we mnie odezwała :P TYm bardziej, że zapomniałam przy zamówieniu aptecznym, wiec musialabym kolejną paczkę zamawiać.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluję ♥️♥️♥️

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon ja łykam jak mi się przypomni ale trzeba pamiętać że jest potrzebny żeby dobrze się żelazo wchłaniało a pod koniec jest dużo żelaza potrzebne. A nie może ci ktoś kupić stacjonarnie?

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, moja wewnętrzna Grażyna przybija piątkę Twojej!
    Magnezu mam zapas, ale Pregna mi się skończyła i jakoś do apteki mi nie po drodze. Aczkolwiek muszę kupić, bo zamierzam to łykać również po ciąży. Aż się boję o moją cerę i włosy na jesień 😱 Teraz jestem taka piękna a po porodzie wszystko się pójdzie kochać... 😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moja cera coraz gorsza, znowu włosy się szybciej przetluszczaja i więcej wypada (bo nie wypadły mam wrażenie, że wcale ostatnio), wszystko wskazuje, że poród się zbliża... Tylko kiedy?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Pom-pon, moja wewnętrzna Grażyna przybija piątkę Twojej!
    Magnezu mam zapas, ale Pregna mi się skończyła i jakoś do apteki mi nie po drodze. Aczkolwiek muszę kupić, bo zamierzam to łykać również po ciąży. Aż się boję o moją cerę i włosy na jesień 😱 Teraz jestem taka piękna a po porodzie wszystko się pójdzie kochać... 😂

Ja w ogóle nie piękna w tej ciąży, więc nie będę przynajmniej miała czego żałować :P

Lesnasarenka, no chyba pójdę w jakiś dostęny stacjonarnie, wyślę znowu swojego chłopca na posyłki, na pewno będzie bardzo zadowolony ;)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pom przybijam piątkę twojej wewnętrznej Grażynie. Moja również się odezwała i zamówiłam na allegro prześcieradełka na przewijak, takie frottowe za 9 zł sztuka. Stwierdziłam że do obsikania na przewijak mogą być za grosze. Mąż sobie wybrał kolory. I było tam takie niebieskie. BYŁO. Bo puściłam wczoraj te prześcieradła do prania razem z poduszką do karmienia, którą sobie uszyłam. Poduszka szaro-miętowa. I co? Niebieskie zafarbowało mi tę szarą stronę poduszki na jakiś dziwny, sraczkowaty kolor i zupełnie się odbarwiło na podobny sraczkowaty. Jestem tak cholernie zła. Puściłam znowu tę poduszkę i liczę na to, że trochę wróci jej ładny kolor. Aż strach coś prać zmieszanego, chociaż takie dziecinne rzeczy nie powinny puszczać koloru. A już nie miałam co wrzucić do tej Loveli i wymieszałam ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Aneta gratulacje i szacun za urodzenie takiego klocusia :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Pom pom przybijam piątkę twojej wewnętrznej Grażynie. Moja również się odezwała i zamówiłam na allegro prześcieradełka na przewijak, takie frottowe za 9 zł sztuka. Stwierdziłam że do obsikania na przewijak mogą być za grosze. Mąż sobie wybrał kolory. I było tam takie niebieskie. BYŁO. Bo puściłam wczoraj te prześcieradła do prania razem z poduszką do karmienia, którą sobie uszyłam. Poduszka szaro-miętowa. I co? Niebieskie zafarbowało mi tę szarą stronę poduszki na jakiś dziwny, sraczkowaty kolor i zupełnie się odbarwiło na podobny sraczkowaty. Jestem tak cholernie zła. Puściłam znowu tę poduszkę i liczę na to, że trochę wróci jej ładny kolor. Aż strach coś prać zmieszanego, chociaż takie dziecinne rzeczy nie powinny puszczać koloru. A już nie miałam co wrzucić do tej Loveli i wymieszałam ;/

Może spróbuj jeszcze raz puscic z tymi chusteczkami zbierającymi kolor?
    Współczuję, tyle pracy przy tej poduszce :/

Ja w ogole na przewijak mam jedno przescieradło i nie wiem czy bede zakładac, bo jest taki ładny sam w sobie, że mi zasłoni :P chyba pójdę w te podkłady jednorazowe, mamy jeszcze zapas po psie :P więc się przydadzą.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon, może mąż Cię przetransportuje do mnie na kanapę, to pokisimy się razem? :D
    Mam zamiar się zabrać za pranie i mam pytanie, używacie samego proszku, czy jakieś płyny też? Mam program w pralce "dziecko", ale to aż 95 stopni, nie zniszczą się w takiej temp te ciuszki? Kocyki, tetry, bambusy, muślin chyba mniej co?
    Czy w wózku ma być prześcieradło? Czekam na historie, czy której coś się skurczyło:D

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam teraz wszystko w 30 stopniach, płyn do płukania i mleczko do prania lovela ;)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 60 stopniach i w mleczku do prania Lovela

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w 40 stopniach i w mleczku Lovela. Później prasowałam wszystko na wysokich temperaturach i z mocną parą. Wszystko mięciutkie. Bałabym się na te 90 prać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratulacje! Czekamy na opowiesci.
    Ja pralam w 40stopniach, kocyki w 30, a 20letnie pieluchy tetrowe w 90 i dalej sa w doskonalym stanie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Pompon, może mąż Cię przetransportuje do mnie na kanapę, to pokisimy się razem? :D
    Mam zamiar się zabrać za pranie i mam pytanie, używacie samego proszku, czy jakieś płyny też? Mam program w pralce "dziecko", ale to aż 95 stopni, nie zniszczą się w takiej temp te ciuszki? Kocyki, tetry, bambusy, muślin chyba mniej co?
    Czy w wózku ma być prześcieradło? Czekam na historie, czy której coś się skurczyło:D

Ja uzywam proszek dla niemowląt i płyn do płukania z lenora tez dla dzidziusiow do tego plyn ten na zabijanie bakteri. Pierwsze pranie bylo u mnie na 60 stopni i powiem szczerze ze kocyki juz nie byly takie miękkie nawet po wyprasowaniu. Teraz kolejnie prania robie na 40 stopni i ubranka sa jak nowe. Mysle ze 40stopni plus prasowanie wystarczy w zupełności.

pola0909 lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Ja prałam wszystko razem z naszymi rzeczami, normalnie w 40° a z racji tego że jestem leniwa i nie chce mi się prasować to wszystko poszło też do suszarki.
    Aneta- gratulacje. Kawał chłopa.

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ