Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila wrote:Też chciałam wprowadzić butelkę ze swoim mlekiem od czasu do czasu żeby nie być całkowicie uwiązana do dziecka. Zastanawiam się czy coś takiego da się wogole wprowadzić, czy jest tylko cyc lub tylko butla z mlekiem z piersi.
Może tym razem się uda, bo w razie migreny chciałabym móc brać leki i nie cierpieć 3 dni a w tym czasie karmić odciagnuetym i odciągnąć to z lekami do wylania
Lenka moje gratulacje, odpoczywajcie i się poznawajcie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas tak to funkcjonowało, że jak np zostawiałam mała u mamy raz na jakiś czas, to miała mój pokarm mrożony i piła z butelki, więc da sie, ale na pewno zależy od dziecka. Dopajalam herbatka koperkowa, bo miała kolki,więc znała butelkę, ale mm nie piła. A cyc był też dla przyjemności, tulenia i bliskości, bo widziałam, że np. jak ząbkowala to lubila dłużej powisiec na nim😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 14:41
zwichrowana, Karmazynova, stayaway lubią tę wiadomość
-
My bylismy od pozatku na karmieniu mieszanym. W pierwszej dobie byl tylko cyc, w drugiej jak piersia sobie nie pojadl i darl sie tak, ze pol odzialu by obudzil dostal mm. U nas caly czas to wygladalo tak, ze bylo kp i staralam sie schodzic do 1 butli mm w ciagu dnia z najmniejsza potrzebna iloscia, czasem trzeba bylo dwie dac, bo byly takie okresy ze zapotrzebowanie mu sie zwiekszalo. Przewaznie mm dostawal jak ja sobie spalam od 20 do 24, wiec mega wygoda. Smoczka odrzucil od poczatku. Jeszcze mozna lyzeczka podawac. Nam bardzo gladko poszlo odstawienie piersi, najpuerw tylko w nocy i po miesiacu calkiem przestalam karmic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 14:57
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mila wrote:Arashe i jak sobie poradziłas, skoro mała piła tylko z piersi? Zakładam że nie chodziła z nią na zajęcia
Tylko że u mnie pokarmu to jest aż nadto, ja się modlę by się budziła i coś zjadła... Odciągac jeszcze nie chce, bo organizm pomysli, że takie ma dziecko zapotrzebowanie, poczekam aż się unormujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 15:16
-
Gratulacje kolejnych rozpoczetych tygodni oraz donoszonych ciaz! To juz naprawde blisko!
Zwichrowana ja Ci artykulu zadnego nie podpowiem, ale z wlasnego doswiadczenia - DA SIE. Ale oczywiscie duzo zalezy od dziecka i indywidualnej sytuacji. Jednej rzeczy fundamentalnej radzilabym sie trzymac, czyli nie wprowadzac butelki przed ukonczonym miesiacem. Bo wtedy dziecko, ktore sie dopiero uczy, czesto ma nadal niedojrzaly uklad pokarmowy ma problem przestawiania sie z sutka na smoczka i w druga strone i to jest kiepskie. Po miesiacu jak sie karmienie jako tako normuje, to jest najlepszy moment wprowadzenia butelki. Ale tez nie nalezy oczekiwac, ze to bedzie super proste, ani sie tez nie zrazac. Butelek jest cala masa na rynku, a co podpasuje malenstwu to jest metoda prob i bledow. Polecac Ci beda Medele (dla mnie zadna rewelacja), polecac Ci beda dr. Browna (nigdy nie bylam pod wrazeniem), polecac Ci beda Tommee Tippee czy Avanti. Prawda jest taka, ze trzeba roznych sprobowac. Moja starsza super pila z butelki chyba w Polsce niedostepnej Como Tomo: jest miekka cala, silikonowa i cala w ksztalcie piersi Mlodsza chciala tylko najbardziej tradycyjna, podstawowa butelke ze smoczkiem z dziurka - zero bajerow.
I butelka nie musi oznaczac konca kp. U mnie bylo dalej kp mimo ze dzieci musialy sie nauczyc pic z butelki. Ale tak jak mowie - nie wprowadzac przed ukonczeniem miesiaca.zwichrowana, Kala, animka899 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
elvira wrote:Ja z butelek polecam dr browns też tania nie jest ale nam życie ratowala. Syn bardzo się krztusil a przy tej butelce jadł normalnie.
O k**a! Wlasnie z ciekawosci sobie spojrzalam na cene. Co za masakra!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
elvira wrote:Ja z butelek polecam dr browns też tania nie jest ale nam życie ratowala. Syn bardzo się krztusil a przy tej butelce jadł normalnie.
U nas też dr Browns się sprawdziła teraz są z systemem mieszanym, że można dawać mleczko z tą rurka lub bez
U nas starszak równie chętnie pił z butelki jak i z piersi na szczęście. Ale butelkę wprowadziliśmy po 1 miesiącu jak musiałam gdzieś wyjść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 16:47
-
nick nieaktualny
-
Mama Zuzia i co? Wychodzicie do domu?
Moje cisnienie jest dziwne, bo systol. wartosc jest ciagle idealna 115, ale diast. byla 94. Po prostu boje sie, ze skoro podwyzszone odczyty zaczynaja sie pojawiac to za tydzien moze nastapic pogorszenie.
Nadal mam konflikt w grafiku, wiec dzisiaj kombinuje czy by sie jednak nie dalo czegos przelozyc, ale poki co bez sukcesu
Moja tesciowa bedzie mi robic wlosy w niedziele. Obym jeszcze minimum tydzien po tym zabiegu fryzjerskim nie urodzilaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 17:06
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja też po wizycie. Szyjka puściła, rozwarcie na palec i krótka. Mam dolezakowac jeszcze 2 tygodnie. Ktg w następnym tygodniu, a za 2 wizyta. Mały waży niecałe 2300 więc wielkoludem nie będzie
Laurka udało się ogarnąć te sprawy? Chłop nie ma wyczucia. Akurat teraz się musiał zmyć...
I faktycznie masz niższe ceny niż w Polsce...
To mój nie chciał butli. Ja wyjeżdżałam na cały dzień na uczelnię w innym mieście to musieli go karmić łyżeczką. Dobrze, że to tylko raz na 2 tygodnie. Miał wtedy 2 miesiące. Pił z tej łyżeczki chyba tylko tyle żeby się napić z pragnienia. Jak przyjeżdżałam i się dorwał do cycka to aż wymiotował później. Szkoda mi strasznie go było ale musiałam skończyć. Możliwe, że powinnam go uczyć wcześniej, ale do głowy mi nie przyszło że może być z tym problem. Po tej akcji próbowałam go sama karmić butlą ale darł się na sam jej widok. -
U mnie wieczorny pomiar cisnienia i eyszlo 125/94. Po godz 134/93. Wyslalam do gina pomiary z wczoraj i dzis. I czekam na odp. Moze wczesnien bedzie cc. Ale glowa mnie bolala.
Teraz mierzylam i mam 134/89. -
Kaska to chyba jednak nie bedziesz chodzila po tych schodach przez nastepne 2 tygodnie?
Ciekawa jestem, ile moja kruszyna moze teraz wazyc, jesli Twoje bobo 2300.
I dzieki, ze pytasz - udalo mi sie w koncu przelozyc w ostatniej chwili!
Agusia a czy Ty tez jestes przez to senna? Ja jestem calkiem przymulona i czuje sie jakby mi mialo zaplon odciac lada moment i wyzionac ducha.
Takze zamiast na masaz jechac, wrocilam do domu. Cisnienie 122/95. Polozylam sie i spalam 2 godziny. Cisnienie 134/93 - a myslalam, ze po odpoczynku powinno byc lepiej?? Nie podoba mi sie to 😣
Wizyte mam jutro popoludniu. Ciekawe co wtedy bedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 22:23
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya