Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom pon jaki masz ten leżaczek?? Czy dobrze pamiętam, że Tiny? On jest rozkładany na całkiem płasko więc śmiało od urodzenia możesz kłaść.
Agusia mam nadzieję, że nic złego Wam nie wyjdzie! Kciuki!
Wy to już wszystkie wywolujecie porody a ja zaciskam nogi żeby nie urodzić hehe.
Mama chałupę do posprzątania a chłop nie ogarnia. Która chętna?
Laurka ale nic złego z badań nie wychodzi? Oczywiście w związku z tymi puchnieciami...
-
Melduję się po wizycie, mała waży 2850g, na ktg zero skurczy, za to bardzo aktywna była Wszystko pozamykane, długie - także nic nie zapowiada porodu w najbliższych dniach. Cieszę się, że nie zapowiada się na dużą dziewczynkę - łatwiej będzie urodzić (oby).
Po wizycie kawka, ciasteczko z mężem i zakupy w HM bo mają teraz -20% na kolekcje dziecięcą No i wieczorem tort, bo dzisiaj kończę 26 lat
agjot1979, już pewnie po wszystkim! Odpoczywajcie teraz z maluchem
Laurka, mi też coś ostatnio zaczęły puchnąć kostki i stopy. Myślałam, że to kwestia upałów, ale wczoraj i dziś to samo. Podobnie jak łania mam problem z włożeniem sandałów czy klapek. Adidasy też cisną.
Mańka, ja też czekam na 09.09.2019 albo 19.09.2019, żeby była fajna data! Tym bardziej, że ślub mieliśmy w tamtym roku 18.08.2018 - fajnie by się złożyło
Lubieswieczki, kciuki żeby coś ruszyło samo.
andziaxs, Lubieswieczki, Jusi 28, Mama_Staszka, Ula_Lbn, Karmazynova, stayaway, Izoleccc, Aster4n, monkle, Mańka lubią tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Ooo dodzwoniłam się do lekarza w sprawie mojej zagubionej próbki wymazu no i niestety muszę to badziewie powtórzyć.
Także jutro ktg USG i wymaz. Matulko, czy ja muszę mieć takie szczęście?
Do tego ZUS mnie wkurzył bo wypłatę za cały wrzesień mam wyznaczoną dopiero na 27 września. 2 dni przed terminem porodu!
Chłop też mnie denerwuje. No to nie jest chyba mój tydzień,zawsze coś...
-
Leksi sto lat, ja też melduję się po wizycie, mam 3 cm rozwarcia, masaż zrobiony, plamie, liczę na poród, ale jak coś nie urodze do niedzieli to w poniedziałek do szpitala, zmierzył mała i ma ok 3600. Trzymajcie kciuki żeby coś rusyzlo
Ula_Lbn, Kaska, Karmazynova, Lubieswieczki, Jusi 28, Izoleccc, Aster4n, monkle lubią tę wiadomość
-
Leksi mamy tą samą datę ślubu i ja strasznie chciałam się wstrzelić w 19.09.2019 no ale wyszło inaczej. Bardzo jestem ciekawa która wstrzeli się w tą datę
A i chyba Mańska pytałaś o tą moją operację?
Mam przyjść w piątek na wyznaczenie terminu, a ten prawdopodobnie będzie na październik. Oby, bo muszę potem lecieć do gina na wymazy i niech mi wymyśli jakiś skuteczny sposób na zabezpieczanie (tabletki wykluczone), bo gumkom nie wierzę za bardzo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:17
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
I ja się z Wami witam jeszcze w dwupaku😤🤨🥴
Dziś termin porodu i nadal cisza. Jedyne co to zauważam z dnia na dzień totalny spadek formy...
Mocny ból pachwin, podbrzusza i kręgosłupa. Jak się schylam i prostuje to mega boli lewy pośladek🥴🤨
W pt mam wizytę a jak nie urodzę do 11.09 to szpital i wywołanie.....
Niech coś się zacznie!!!! Bo oszaleje!!!!😉
-
Kaska wrote:Pom pon jaki masz ten leżaczek?? Czy dobrze pamiętam, że Tiny? On jest rozkładany na całkiem płasko więc śmiało od urodzenia możesz kłaść.
Agusia mam nadzieję, że nic złego Wam nie wyjdzie! Kciuki!
Wy to już wszystkie wywolujecie porody a ja zaciskam nogi żeby nie urodzić hehe.
Mama chałupę do posprzątania a chłop nie ogarnia. Która chętna?
Laurka ale nic złego z badań nie wychodzi? Oczywiście w związku z tymi puchnieciami...
Tak, rozkładane na płasko. Na początku to mi chodzi głównie o zapoznanie dzieci z psem, więc to będzie na chwilkę dosłownie.
Leksi, spełnienia marzeń! W wieku 26 lat to ja dopiero ślub brałam i nie myślałam o dziecku
Moja ciąża dopiero jutro donoszona, ale dołączam do wszystkich narzekających w 40 tc lub przenoszonych. Dzisiaj taka piękna pogoda, że poszłabym na spacer z psem chociaż koło bloku ale nie dam rady, bo cele podwozie boli po 10 minutach spaceru.
Jutro ostatnia wizyta i jeśli nie rodzę w trybie pilnym to w kolejny czwartek CC.
Niech już tylko będą na świecie cali i zdrowi. Sama nie wiem czego chcę. Urodzić czy odwlec to w nieskończoność że strachu. Hormony to zło!
Amy Lee, trzymam kciuki zeby szybko poszło
Miłego popołudnia.AmyLee44, Laurka, monkle lubią tę wiadomość
-
Hej mamuski. Musze szybko.
Manka moje stresy sa zwiazane z rozpoczeciem przedszkola przez Lune, papierologia w pracy odnosnie mojego zwolnienia na czas pologu, cala ta masa zmian, ktore nam wrzesien przynosi w tym roku.
Co do opuchlizny, to pierwsza ciaze przechodzilam przez to w zimie i przy -20 stopniach i sniegu po pachy chodzilam w rozklapcianych balerinach, bo stopy nie miescily sie nawet w buty typu UGG.
A co do daty - moze urodzimy razem? Bo ja juz dawno zaklepalam 9. lub 19.! ;P Bo do terminu 29-ego raczej nie dotrzymam.
Kaska nasikalam do pojemniczka w czwartek, zeby sprawdzic czy nie ma bialkomoczu, ale jak wczoraj zadzwonilam, to uslyszalam, ze wynikow jeszcze nie ma w komputerze i moze dlatego, ze w poniedzialek bylo swieto. Cisnienie krwi poki co mam bardzo dobre.
Leksi wszystkiego najlepszego! Ty i malutka bedziecie mialy urodziny blisko siebie.
Calkiem sporo z Was juz w 40. tygodniu sie nadal buja w dwupaku. Z tego wniosek, ze jak sie zacznie to juz lawinowo! Kciukasy za Ciebie Dargol i AmyLee moze juz zaraz?
Vian, kurcze, myslalam, ze juz przynajmniej data wyznaczona. Trzymam kciuki mocno! Jesli zabieg bedzie laparoskopowy, to wiedz, ze bol po operacji jest okropny, dopoki powietrze (gazy) nie ujda z organizmu.
Ja znowu czuje mocno cos co moze byc bolesnymi przepowiadaczami. Czasem az mi sie Auc! wyrwie. Bede sie smiala, jesli trzeci porod bedzie trzecia kompletnie rozna sytuacja od pozostalych. Za mna juz 2 zupelnie rozne scenariusze, wiec pewnie i ten raz bedzie swoim osobnym przypadkiem LOL
Z dobrych rzeczy to szef przyklepal mi zmiane godzin i bede pracowac tylko 4 dni w tygodniu z wolnymi piatkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 19:03
Mańka, manda21 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mikołaj godz. 12.16. 3320 g i 55 cm wszystko ok, bardzo dziekujemy za kciuki😘
Laurka, Pom-pon, AmyLee44, łania, magda.g85, andziaxs, Kaska, elvira, Jusi 28, Ula_Lbn, nifasowa, Mama_Zuzia, Agucha90s, Leksi, Izoleccc, stayaway, Aster4n, Karmazynova, monkle, Mańka, Bunia86, miczitanka, Agusia_pia, pola0909, manda21 lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Laurka to żeś mnie teraz wystraszyła. Ja właśnie liczę na laparoskopowy, bo to zawsze mniej cięcia i mam nadzieje, że szybciej.
Agjot gratulacje!
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Laurka to żeś mnie teraz wystraszyła. Ja właśnie liczę na laparoskopowy, bo to zawsze mniej cięcia i mam nadzieje, że szybciej.
Agjot gratulacje!
Robi sie minimalne naciecia, ale nadmuchuja Ci jame brzuszna, zeby moc tam zrobic to co trzeba zrobic. Ja sie upieralam przy jak najszybszym wypisie po operacji, bo mialam 2-miesieczne dziecko, ale ledwo wyszlam ze szpitala i pojechalismy mala odebrac od meza siostry (ktora mieszka mniej niz 15 minut jazdy od szpitala), tylko wzielam Lune w ramiona i zaczelam wyc z bolu. Nie moglam jej utrzymac. Ten gaz z jamy brzusznej jak banka uniosl sie do moich ramion. Szwagierka wytlumaczyla mi, ze to dosc typowe. Trzeba duzo chodzic i za przeproszeniem wypierdziec to z systemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 19:45
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
VianEthel2 wrote:Okej, ile to trwa? I jak szybko wychodzi się do domu?
Te pytania zadaj na najblizszej wizycie, bo w Polsce sa inne praktyki niz tu. Jesli dobrze pamietam to wyszlam po poltora dnia, choc namawiali mnie, zebym zostala choc jeden dzien dluzej (co powinnam byla zrobic).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya