Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola, gratuluję, jesteś mega dzielna babka! 😍
Agusia, może skoro na tą chwilę wszystko jest ok, to jednak was wypuszczą, żeby nic dodatkowego nie złapać 😟
Gratuluję też kolejnych, donoszonych ciąż. U nas jutro 37+0 😁
Karmazynowa, może niepotrzebnie martwisz się na zapas. Mam nadzieję, że inni lekarze dobrze się wami zaopiekują ☺️ Nawet nie wiedziałam, ale konflikt serelogiczny może nastąpić, nie tylko przy "Rh", ale również, gdy matka ma grupę krwi O. Aczkolwiek tutaj lekarze przystępują do badań już po narodzinach dziecka, bo jest to dość rzadkie.
Dzisiaj chyba oszaleję w domu. Przed blokiem robią chodnik i tłuką się od 7 rano a teraz dodatkowo jakiś gość jak popieprzony lata z kosiarką i siłuje się z trawą 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 12:19
Karmazynova, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Bylismy na echo serca jeszcze raz i jest dobrze wszystko. Wynik z holtera Nie kwalifikuje do podania lekow anty arytmicznych bo te przeskoki to tylko 4%. Czekamy na dzisiejsze wyniki z krwi czy crp nie rosnie.
Mama_Zuzia, elvira, Ula_Lbn, Mila, Jusi 28, Sylwiu, Leksi, Pom-pon, monkle, łania, Izoleccc, Karmazynova, Kaska, Annie80, stayaway, manda21 lubią tę wiadomość
-
Agusia, super
Ja się melduje po wizycie. Szyjki prawie nie ma, skierowanie na cc przesunięte z czwartku na poniedziałek, jakby były skurcze to moge urodzić, ale nie planuję do poniedziałku
No i najważniejsze kurczaki mi podrosły do 3000 i 2700 gramów
Ostatni weekend z mężem we dwójkę
Miłego dnia!Mila, NewYork, andziaxs, Leksi, monkle, łania, Agucha90s, Mańka, Karmazynova, elvira, Laurka, Jusi 28, Annie80, Sylwiu, stayaway, miczitanka, Mama_Staszka, manda21 lubią tę wiadomość
-
Pom pon gratulacje. To juz nie kurczaki a konkretne bobasy! 😊 oo już się nie mogę doczekać foty.
Pom-pon lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Agusia super wieści!
Mańka na serio mówisz o tym konflikcie przy grupie 0. Ja nawet miałam jakieś badania na konflikt, ale myślałam, że to takie standardowe.
Karmazynowa zupełnie się na tym nie znam, ale mam nadzieję, że będzie ok.
Pom pon tu chyba większość nie może się doczekać Twoich chłopaków. No i duzi są!
Ja też już po wizycie w szpitalu. Na ktg był ładny zapis. Całe 2 skurcze których nie czułam i lekarz stwierdził, że to od ruchów. Waga już niby 3kg ale wierzyć mi się nie chce bo tydzień temu było 2300 więc pewnie sporo zawyżona. Znowu mi się nie podobają te różnice w wymiarach. Oczywiście przeplakalam już swoje i niepotrzebnie czytam internety...
Karmazynova, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. Ja podejrzewam ze do poniedzialku tu bedziemy bo wtedy beda wyniki badan krwi z posiewu. Dzis juz nie ma doktorki a Nie mowila ze sa wyniki wiec beda jutro.
-
Cześć Dziewczyny,
Ja urodziłam 3.09 córeczkę przez cc, równe 4 kg i 58 cm. Znowu jakiś lekarz podczas przyjęcia do szpitala wymierzył 3,5 kg, ale już się tym nie przejmowałam;) Ola jest grzeczna, w zasadzie je i śpi, walczymy z laktacją, bo tak naprawdę dopiero dzisiaj pojawił się pokarm, ale niewielka ilość (Wczoraj cały dzień przespała), ale tak to bywa przy cc "na zimno".
Starszak zachwycony Jest plan żeby jutro wyjść do domu, więc trzymajcie kciukiAnnie80, Pom-pon, Kaska, elvira, Laurka, Jusi 28, Ula_Lbn, AmyLee44, Karmazynova, Agusia_pia, monkle, Leksi, Aster4n, stayaway, łania, Mama_Staszka, Mańka, tere-fere, Izoleccc, manda21 lubią tę wiadomość
-
Pola, Gosa gratulacje wielkie! Witamy Kinge i Ole na swiecie!
Pom-pon podziw ogromny dla Ciebie. Solidne 6 kg dzwigasz i ciaza donoszona! Pieknie!
Sylwiu Tobie tez gratuluje donoszonej ciazy. Ja z niecierpliwoscia czekam niedzieli, zeby moc powiedziec to samo!
Agusia no to obyscie wyszli jak najszybciej! Sciskam.
U mnie wielkie emocje - pierwszy dzien w przedszkolu. Zdjecia pamiatkowe oczywiscie porobione na kazdym krokuPom-pon, Sylwiu lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Agusia_pia wrote:Laurka realnie wyjdziemy w poniedzialek.
A jak Ty sie czujesz? Jak przeczytalam o lozku polowym , ktore masz dostepne tylko na noc, to mi krew zmrozilo w zylach. Ledwo mialas cc! Te warunki sa nieludzkie Zastanawialam sie czy maz nie moglby Ci czegos przywiezc, zeby bylo Ci wygodniej?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej hej:) żyje i nie urodziłam ciągle;) dziś byłam ostatni raz u ginki i wszystko pozamykane a mała waży 3200. We wtorek o 8 rano mam się stawić na izbie przyjęć i w środę cięcie. Przyznam szczerze że boję się bardzo! Za pierwszym razem było tak znienacka a teraz wiem co mnie czeka:/ no ale musi być dobrze i muszę sobie poradzić
Gratuluję wszystkim mamusiom świeżo upieczonym! -
Laurka dzieki ze pytasz. Ja musialam szybko dosjc do siebie. Szew boli troche ale do zniesienia. Lozko pozostawia wiele do zyczenia ale na poczatku byl fotel tylko wiec to duze udogodnienie moc wieczorem sie polozyc. Ja juz tak tesnie za domem za starszym synem ze masakra.
-
Gosa, serdeczne gratulacje!
animka899, będzie dobrze - trzymam kciuki!
Dziewczyny, czy Was też tak mdli? U mnie się zaczyna popołudniu i od tego czasu mam kompletny brak ochoty na jedzenie. Do południa zazwyczaj wszystko jest okej. Wyniki mam dobre, więc zatrucie ciążowe itp. wykluczone.
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Hej, hej. Wpadłam tylko również się pochwalić że dziś wczesnym rankiem przyszedł na świat Jacek.
3,5kg szczęścia. Odpoczywamy i się cycujemy. Powodzenia nierozpakowanym i gratuluję wszystkim już poelvira, Laurka, miczitanka, Leksi, nifasowa, Uwemhe, Agusia_pia, Jusi 28, Pom-pon, łania, Mama_Staszka, Mańka, Bunia86, monkle, Ula_Lbn, Karmazynova, Kaska, Mila, tere-fere, Izoleccc, manda21 lubią tę wiadomość
-
Leksi wrote:Gosa, serdeczne gratulacje!
animka899, będzie dobrze - trzymam kciuki!
Dziewczyny, czy Was też tak mdli? U mnie się zaczyna popołudniu i od tego czasu mam kompletny brak ochoty na jedzenie. Do południa zazwyczaj wszystko jest okej. Wyniki mam dobre, więc zatrucie ciążowe itp. wykluczone.
Hej. Miałam okres mdłości na początku trzeciego trymestru. Teraz mam tak, że czasem jak się źle uloze w łóżku albo na kanapie to mam cofkę treści żołądkowej, jakbym miała wymiotować to pewnie ucisk na żołądek po prostu. -
Kaśka, serio serio. Najczęściej występującym konfliktem jest ten występujący w układzie Rh, ale jest też możliwy w układzie AB0 (mama 0,dziecko np. A). Ten konflikt ma lżejszy przebieg i przedłużająca się żółtaczka jest jego objawem. Nam mówili o tym w szkole rodzenia w kontekście tego, co się dzieje z Maluszkiem na oddziale noworodkowym.
ZielonaWyspa,Gosa, gratuluję świeżo upieczonym mamom ❤️Tyle ostatnio dziewczyn urodziło, że mam wrażenie, że nie ma połowy września a została nas tylko garstka 🙈
Leksi, też są dni, że tak mnie łapie. Myślałam, że może to przez upały, ale to chyba jednak Mała naciska mnie na żołądek i stad te nudności.
Laurka, mamy niemal piąteczek. Jak Luna pod koniec tygodnia pełnego emocji? Koleżanka wysłała w poniedziałek córę do przedszkola i już siedzą w domu, bo wczoraj młoda zaczęła kaszleć 🤦♀️ -
ZielonaWyspa gratulacje! Witamy malucha na swiecie!
Ciekawam czy Zwichrowana jednak rodzi, bo kilkoro bobasow jest do wpisania na 1. strone 😉
Leksi ja nie mam mdlosci ani nudnosci, ale od 2 tygodni meczy mnie wieczorami zgaga - cos co odczuwam tylko w ciazy tylko pod sam koniec (przed 1. ciaza nie mialam kompletnie pojecia co to jest zgaga).
Manka tak jak pisalam wczesniej, u nas dzisiaj byl 1. dzien szkoly. I to nie jest caly dzien, nawet nie pol. Wiec mam nadzieje, ze niepredko bedziemy mieli takie doswiadczenia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya