Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agjot1979: powodzenia, trzymam kciuki! U nas jeszcze 14 dni zostało.
Laurka, z tym puchnięciem to nie ma reguły. W pierwszej ciąży z chłopakiem puchła niemiłosiernie, teraz również z chłopakiem, mimo upałów, stopy spuchły mi lekko dwa razy.
Agusia, bądź silna i dobrej myśli, nie stresuj się kp. Malutki będzie przebadany i z pewnością niedługo będziecie w domku.
U mnie dziś od rana impreza w brzuchu, może mały próbuje die przekręcić
agjot1979 lubi tę wiadomość
-
Oleczka nie znam się na przyrostach ale myśle ze po prostu będziesz miała kruszynkę A jak sama pisałaś wy tez za duzi nie byliście Ja chyba tez już gdzieś słyszałam ze czasem go robią ze szybciej wyciągają dziecko na świat żeby zaczęło przybierać No nie wiem jeśli ufasz swoim lekarzom to na pewno wszystko będzie ok
Manka ja tez byłam dwa dni temu na królu lwie i tez mnie jakoś nie zachwycił mocno No ale ładna bajeczka Moj stary jest jej fanem wiec trzeba było iść ale popcorn wszedł idealnie 😂
Agjot kciuki!!! Zazdroszczę
Agusia, mam nadzieje ze na badaniu nic złego nie wyjdzie i okaże się ze to tylko jakieś zawirowania po urodzeniu.
Jeśli chodzi o kp to będzie co będzie jeśli nie masz parcia, ja nie mam tak samo, chciałabym ale jak nie wyjdzie to co zrobię
Laurka ja doświadczenia nie mam wiec nie wiem jak to jest z tym puchnięcie. Ja raczej nie mam jakiegoś z tym problemu chociaż w nocy palce mi sztywnieją czasem i lekko spuchną. Później to przechodzi. Chociaż koleżanki mówią ze widać ze dłonie są większe no i buzia okrągła nabrzmiała. Ale kostki cały czas są widoczne 😁
U mnie nadal nic się nie dzieje. Ja chce wypróbować dzisiaj daktyle.
Bo seksu i inne nie działają a jeśli chodzi i chodzenie czy cokolwiek to od początku sierpni mialam przeprowadzkę także nie leniuchowalam i miałam co robić wiec aktywność tez nic nie dała mimo ze podałam codziennie na ryj wieczorem
agjot1979 lubi tę wiadomość
-
Agjot powodzenia! Juz tuz-tuz!
Lubieswieczki, AmyLee oraz Zwichrowana tez - kibicuje zeby sie cos ruszylo!
Dziewczyny macie racje, puchniecie na pewno nie ma nic wspolnego z placia
To po prostu moj organizm zle znosi ciaze i tyle.
Ja kompletnie nie moge spac. Tyle mi sie stresu skumulowalo, ze gdyby nie moj stan, to bym poszla gdzies biegac nawet teraz o 2 w nocy, zeby sobie ulzyc. A tak to mnie szlag trafia po cichu. Cos okropnego 😩
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzieki dziewczyny. Maly ma juz holter. Teraz czekamy. Do jutra siedzenie jak na szpilkach. Ja sie obawiam ze z krwi wyjdzie infekcja i bedzie mial antybiotyk i lezenie szpitalne min 7/14 dni. Masakra. ;(
-
Agusia mam nadzieję, że wszystko będzie ok z synkiem i szybko wrócicie do domu. A jak Bartek znosi Twoją nieobecność?
Mańka ja nie miałam muszli laktacyjnych, z tego co zrozumiałam to używały ich głównie dziewczyny, które miały problemy z brodawkami (pęknięcia itp.), bo pomagały w wietrzeniu. Ja na szczęście nie miałam takich problemów.
Też czekam na poród. W zeszłym tygodniu naszła mnie jakaś euforia i byłam bardzo pozytywnie nastawiona, w tym od poniedziałku jakaś deprecha, ale już jest lepiej. Termin z om miałam w sobotę, z usg będzie w przyszły wtorek. Wczoraj miałam badane przepływy na usg, na fotelu mnie nie badał. W piątek znowu mam się pokazać to chyba go zmuszę do badania. Od 2 dni pobolewa mnie podbrzusze, wczoraj nawet dość często, a na noc przestało i teraz też cisza...
Trzymam kciuki za rodzące dziś
A moje stopy też opuchnięte, ledwo sandały czy klapki wsuwam.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Witam się w 37 tyg 0 dni 😁😁😁 ciąża donoszona 😎 ale i tak cierpliwieprzepuszczamy wszystkich w kolejce i czekamy na okolice 18.09 😁 już mi wszyscy gadają, że brzuch mam nisko
Agjot to niesamowite, że juz za moment bedzie maleństwo 😍
Agusia kciuki za pozytywne wieści! A Ty jak się czujesz?
Ja też nie używałam muszli laktacyjnych.
Laurka współczuję tego puchniecia. Mnie w trakcie dużych upalow zdarzało się, że kostki mi znikały w opuchliznie. Dziś w nocy miałam przerwę w spaniu od 3 do prawie 5 i robiłam zaległe zakupy przez internet 🤣
Trzymam kciuki za wszystkie te, które chcą przyspieszyć maleństwa do wyjścia ✊😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 10:14
Mańka, Laurka, Mila lubią tę wiadomość
-
Agusia przestań się negatywnie nakrecać, bo to w kp na pewno nie pomoże. Wydaje mi sie, że wynagasz od siebie za dużo po tych kilku dniach. Wiem, że u mnie była inna sytuacja, ale ja do końca ściągałam po 15-20ml a przeciez to były ponad 2 tygodnie! Dasz rade 😊
Trzymam kciuki za dobre wyniki z holtera.klopsik lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Agusia, przytulam mocno i trzymam kciuki, żebyście szybciutko byli już w domu. Każda z nas myśląc o porodzie ma idealny scenariusz w głowie, ale gdy coś idzie inaczej nie wolno się zadręczać. Maluszek na pewno jest pod dobrą opieką a Ty też przecież w połogu musisz zadbać o siebie.
Laurko, współczuję akcji że stopami. To mega dyskomfort, ale pomyśl, co byłoby w zimie 😱 Oby to puchniecię, to faktycznie był tylko taki przykry urok Twoich ciąż. A skas te stresy u Ciebie? Nie wolno stresować ciężarnych na końcówce, powiedz im tam wszystkim!
Vian, a co u Ciebie? Jak Twoje zdrówko? Wspominałaś o operacji, co zostało postanowione?
Karmazynowa, Ty czekasz na okolice 18.09. A ja się śmieje, że rodzę 9.09., 19.09. lub 29.09., żeby była ładna data, jak na rok 2019 przystało 😂
Agjot, czekam na wieści i trzymam kciuki, żeby wszystko było pięknie! 😍 -
Oleczka94 wrote:Skan wczorajszy:
AC 300,5mm
HC 313,8mm
Sa to skany robione co 4tygodnie (...)
Tylko miedzy ostatnim a poprzednim skanem jest zly przyrost.
Oleczko, dzisiaj za dnia odnalazłam "nasze pomiary" z poniedziałku.
AC- 30,59CM
HC- 31,14CM
Także pomiarowo te nasze Maluszki bardzo zbliżone. Kiedyś pytałam lekarki, czy mam spodziewać się zupełnego maluszka a ona odpowiedziała, że nigdy nie wiadomo, bo są dzieci, które do ostatniego dnia ładują gramy a są też takie, które zwalniają z przyrostem. Może właśnie Twoje dzieciątko (w sumie moje też) należy do tej drugiej grupy. Lekarze wiedzą, co robią, więc powtórzę to raz jeszcze--będzie dobrze ❤️
A i u nas dochodzi ta nieszczęsna różnica dwóch tygodni między główką a brzuszkiem, ale badało o mnie już kilku lekarzy i każdy z nich mówi, że jest to akceptowana różnica i widocznie taki urok dzieciora 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:13
-
A ja byłam dziś u mojego drugiego lekarza I zbadał mnie i mówi, no tam jeste wszystko gotowe do porodu, czemu Pani nie rodzi ? 😂 Także poprawił mi trochę humor Kazał się seksic i spacerować zmierzył mi tez miednice no i maluszka także cały czas okolice 3,5kg jak do przyszłej środy nie urodzę to mam przyjść i dostanę skierowanie do szpitala także czekam dalej, kupiłam dzisiaj tez daktyle i maaaasaaakra, myślałam ze zwymiotuje i jeszcze zgaga mnie mega po nich paliła. Także udało mi się zjeść może z 5szt?
Dziewczyny kciuki!!!!Jusi 28, Kaska, Mama_Staszka lubią tę wiadomość
-
Mańka rzeczywiście to fajne daty! mnie się podoba 09. 09 ale wtedy nie ma mojego lekarza, a chciałabym żeby to on mnie znów ciął. A ten 19. 09.2019 też ejst niezły, ale mnie lekarz mowil, że 18.09 to ostateczny termin
Lubieswieczki mam nadzieję, że seks i spacery pomogą. Pamiętaj też o sutkach i schodach 😁 ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:41
Mańka lubi tę wiadomość
-
Mańka wrote:Oleczko, dzisiaj za dnia odnalazłam "nasze pomiary" z poniedziałku.
AC- 30,59CM
HC- 31,14CM
Także pomiarowo te nasze Maluszki bardzo zbliżone. Kiedyś pytałam lekarki, czy mam spodziewać się zupełnego maluszka a ona odpowiedziała, że nigdy nie wiadomo, bo są dzieci, które do ostatniego dnia ładują gramy a są też takie, które zwalniają z przyrostem. Może właśnie Twoje dzieciątko (w sumie moje też) należy do tej drugiej grupy. Lekarze wiedzą, co robią, więc powtórzę to raz jeszcze--będzie dobrze ❤️
A i u nas dochodzi ta nieszczęsna różnica dwóch tygodni między główką a brzuszkiem, ale badało o mnie już kilku lekarzy i każdy z nich mówi, że jest to akceptowana różnica i widocznie taki urok dzieciora 😉
A kochana powiedz mi czemu roznica 2 tyg miedzy brzuszkiem a glowka? Z tego co wiem to brzuszek powinien byc mniejszy o 1-2cm odd glowki.10.09.2019 Marcel -
Vian mi Nie zalezy na kp. Sciagam dwa trzy razy na dobe tylko aby nie bylo stanu zapalnego.
Ja w pologu hyn dobre. Nie moge sie w dzien polozyc bo mam tylko krzeslo. Dobrze ze w nocy mam lozko polowe tyle dobrze. -
Agjot- na pewno już tulisz maluszka :* kciuki za Was tak czy tak nieustanne!
Laurka- ale masz pecha z tymi puchnieciami:( dobrze ze teraz jakiekolwiek klapki można nałożyć. Już niedługo i wróci ciało do normy!
Agusia- kciuki za małego i wynik z holtera! Lepiej wszystko teraz sprawdzić od razu i mieć pewność ze jest wszystko dobrze!
Lubieswieczki- to teraz schody, seks, okna, łazienki i rodzisz
Dziewczyny ja Was kochane czytam ale odkąd starszak wrócił do przedszkola to tez muszę jemu czas poświęcać na spółkę z mała jak najwiecej no i e efekcie nie pisze tu tak często jakbym chciała.
U nas wszystko w porządku, malutka jest słodka. Ładnie je, śpi w dzień i w nocy tak ze nie mogę powiedzieć żebym chodziła niewyspana. Z tata zostaje jak trzeba starszak mała zafascynowany wiec bajka trwa, ale mamy trochę w rodzinie załatwień wiec to mnie trochę martwi -
Mańka wrote:Oleczko, dzisiaj za dnia odnalazłam "nasze pomiary" z poniedziałku.
AC- 30,59CM
HC- 31,14CM
A i u nas dochodzi ta nieszczęsna różnica dwóch tygodni między główką a brzuszkiem, ale badało o mnie już kilku lekarzy i każdy z nich mówi, że jest to akceptowana różnica i widocznie taki urok dzieciora 😉
Mańka nie rozumiem co jest złego w tej różnicy 2 tygodni. Możesz mi powiedzieć. Ja mam jeszcze większą różnicę i nikt nic nie mówił.
A co do wagi i wielkości to mam bardzo podobne. Głowa jest jeszcze nieco większa. Termin mamy chyba podobny