X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot1979: powodzenia, trzymam kciuki! U nas jeszcze 14 dni zostało.

Laurka, z tym puchnięciem to nie ma reguły. W pierwszej ciąży z chłopakiem puchła niemiłosiernie, teraz również z chłopakiem, mimo upałów, stopy spuchły mi lekko dwa razy.

Agusia, bądź silna i dobrej myśli, nie stresuj się kp. Malutki będzie przebadany i z pewnością niedługo będziecie w domku.

U mnie dziś od rana impreza w brzuchu, może mały próbuje die przekręcić:)

agjot1979 lubi tę wiadomość

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka nie znam się na przyrostach ale myśle ze po prostu będziesz miała kruszynkę:) A jak sama pisałaś wy tez za duzi nie byliście :) Ja chyba tez już gdzieś słyszałam ze czasem go robią ze szybciej wyciągają dziecko na świat żeby zaczęło przybierać :) No nie wiem jeśli ufasz swoim lekarzom to na pewno wszystko będzie ok :)

Manka ja tez byłam dwa dni temu na królu lwie i tez mnie jakoś nie zachwycił mocno :) No ale ładna bajeczka :) Moj stary jest jej fanem wiec trzeba było iść :) ale popcorn wszedł idealnie 😂

Agjot kciuki!!! Zazdroszczę:)

Agusia, mam nadzieje ze na badaniu nic złego nie wyjdzie i okaże się ze to tylko jakieś zawirowania po urodzeniu.
    Jeśli chodzi o kp to będzie co będzie jeśli nie masz parcia, ja nie mam tak samo, chciałabym ale jak nie wyjdzie to co zrobię :)

Laurka ja doświadczenia nie mam wiec nie wiem jak to jest z tym puchnięcie. Ja raczej nie mam jakiegoś z tym problemu chociaż w nocy palce mi sztywnieją czasem i lekko spuchną. Później to przechodzi. Chociaż koleżanki mówią ze widać ze dłonie są większe no i buzia okrągła nabrzmiała. Ale kostki cały czas są widoczne 😁

U mnie nadal nic się nie dzieje. Ja chce wypróbować dzisiaj daktyle.
    Bo seksu i inne nie działają a jeśli chodzi i chodzenie czy cokolwiek to od początku sierpni mialam przeprowadzkę także nie leniuchowalam i miałam co robić wiec aktywność tez nic nie dała mimo ze podałam codziennie na ryj wieczorem :)

agjot1979 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema! 41 tc! Dziś masaż szyjki! Dziś rodze! A jak nie urodze to strzelam focha! m

Annie80, agjot1979, Izoleccc, Jusi 28, Kaska, Agucha90s, Karmazynova, Mańka, andziaxs, monkle, pola0909 lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na oddziale, czekam. Podobno jesteśmy drudzy w kolejce.

Annie80, Izoleccc, Ula_Lbn, Jusi 28, Kaska, Mańka, monkle, Leksi lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee to mam nadzieje ze nasze dzieciaki będą forumowymi bliźniakami. Trzymam kciuki za owocny masaż!

AmyLee44 lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot powodzenia! Juz tuz-tuz!

Lubieswieczki, AmyLee oraz Zwichrowana tez - kibicuje zeby sie cos ruszylo!

Dziewczyny macie racje, puchniecie na pewno nie ma nic wspolnego z placia
    To po prostu moj organizm zle znosi ciaze i tyle.

Ja kompletnie nie moge spac. Tyle mi sie stresu skumulowalo, ze gdyby nie moj stan, to bym poszla gdzies biegac nawet teraz o 2 w nocy, zeby sobie ulzyc. A tak to mnie szlag trafia po cichu. Cos okropnego 😩

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Maly ma juz holter. Teraz czekamy. Do jutra siedzenie jak na szpilkach. Ja sie obawiam ze z krwi wyjdzie infekcja i bedzie mial antybiotyk i lezenie szpitalne min 7/14 dni. Masakra. ;(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam nadzieję, że wszystko będzie ok z synkiem i szybko wrócicie do domu. A jak Bartek znosi Twoją nieobecność?

Mańka ja nie miałam muszli laktacyjnych, z tego co zrozumiałam to używały ich głównie dziewczyny, które miały problemy z brodawkami (pęknięcia itp.), bo pomagały w wietrzeniu. Ja na szczęście nie miałam takich problemów.

Też czekam na poród. W zeszłym tygodniu naszła mnie jakaś euforia i byłam bardzo pozytywnie nastawiona, w tym od poniedziałku jakaś deprecha, ale już jest lepiej. Termin z om miałam w sobotę, z usg będzie w przyszły wtorek. Wczoraj miałam badane przepływy na usg, na fotelu mnie nie badał. W piątek znowu mam się pokazać to chyba go zmuszę do badania. Od 2 dni pobolewa mnie podbrzusze, wczoraj nawet dość często, a na noc przestało i teraz też cisza...

Trzymam kciuki za rodzące dziś :)
    A moje stopy też opuchnięte, ledwo sandały czy klapki wsuwam.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania w miare dobrze. Przestal wolac mama. Zapomni mnie niczym wroce do domu :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tyg 0 dni 😁😁😁 ciąża donoszona 😎 ale i tak cierpliwieprzepuszczamy wszystkich w kolejce i czekamy na okolice 18.09 😁 już mi wszyscy gadają, że brzuch mam nisko ;)

Agjot to niesamowite, że juz za moment bedzie maleństwo 😍

Agusia kciuki za pozytywne wieści! A Ty jak się czujesz?

Ja też nie używałam muszli laktacyjnych.

Laurka współczuję tego puchniecia. Mnie w trakcie dużych upalow zdarzało się, że kostki mi znikały w opuchliznie. Dziś w nocy miałam przerwę w spaniu od 3 do prawie 5 i robiłam zaległe zakupy przez internet 🤣

Trzymam kciuki za wszystkie te, które chcą przyspieszyć maleństwa do wyjścia ✊😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 10:14

Mańka, Laurka, Mila lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przestań się negatywnie nakrecać, bo to w kp na pewno nie pomoże. Wydaje mi sie, że wynagasz od siebie za dużo po tych kilku dniach. Wiem, że u mnie była inna sytuacja, ale ja do końca ściągałam po 15-20ml a przeciez to były ponad 2 tygodnie! Dasz rade 😊
    Trzymam kciuki za dobre wyniki z holtera.

klopsik lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, przytulam mocno i trzymam kciuki, żebyście szybciutko byli już w domu. Każda z nas myśląc o porodzie ma idealny scenariusz w głowie, ale gdy coś idzie inaczej nie wolno się zadręczać. Maluszek na pewno jest pod dobrą opieką a Ty też przecież w połogu musisz zadbać o siebie.

Laurko, współczuję akcji że stopami. To mega dyskomfort, ale pomyśl, co byłoby w zimie 😱 Oby to puchniecię, to faktycznie był tylko taki przykry urok Twoich ciąż. A skas te stresy u Ciebie? Nie wolno stresować ciężarnych na końcówce, powiedz im tam wszystkim!

Vian, a co u Ciebie? Jak Twoje zdrówko? Wspominałaś o operacji, co zostało postanowione?

Karmazynowa, Ty czekasz na okolice 18.09. A ja się śmieje, że rodzę 9.09., 19.09. lub 29.09., żeby była ładna data, jak na rok 2019 przystało 😂

Agjot, czekam na wieści i trzymam kciuki, żeby wszystko było pięknie! 😍

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam! Anestezjolog gdzieś polazł i niby ma być koło 12! Wykończę się tym leżeniem.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Skan wczorajszy:
    AC 300,5mm
    HC 313,8mm

Sa to skany robione co 4tygodnie (...)
    Tylko miedzy ostatnim a poprzednim skanem jest zly przyrost.

Oleczko, dzisiaj za dnia odnalazłam "nasze pomiary" z poniedziałku.

AC- 30,59CM
    HC- 31,14CM

Także pomiarowo te nasze Maluszki bardzo zbliżone. Kiedyś pytałam lekarki, czy mam spodziewać się zupełnego maluszka a ona odpowiedziała, że nigdy nie wiadomo, bo są dzieci, które do ostatniego dnia ładują gramy a są też takie, które zwalniają z przyrostem. Może właśnie Twoje dzieciątko (w sumie moje też) należy do tej drugiej grupy. Lekarze wiedzą, co robią, więc powtórzę to raz jeszcze--będzie dobrze ❤️

A i u nas dochodzi ta nieszczęsna różnica dwóch tygodni między główką a brzuszkiem, ale badało o mnie już kilku lekarzy i każdy z nich mówi, że jest to akceptowana różnica i widocznie taki urok dzieciora 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:13

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś u mojego drugiego lekarza :) I zbadał mnie i mówi, no tam jeste wszystko gotowe do porodu, czemu Pani nie rodzi ? 😂 Także poprawił mi trochę humor :) Kazał się seksic i spacerować :) zmierzył mi tez miednice :) no i maluszka także cały czas okolice 3,5kg :) jak do przyszłej środy nie urodzę to mam przyjść i dostanę skierowanie do szpitala :) także czekam dalej, kupiłam dzisiaj tez daktyle i maaaasaaakra, myślałam ze zwymiotuje i jeszcze zgaga mnie mega po nich paliła. Także udało mi się zjeść może z 5szt?

Dziewczyny kciuki!!!!

Jusi 28, Kaska, Mama_Staszka lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka rzeczywiście to fajne daty! :) mnie się podoba 09. 09 ale wtedy nie ma mojego lekarza, a chciałabym żeby to on mnie znów ciął. A ten 19. 09.2019 też ejst niezły, ale mnie lekarz mowil, że 18.09 to ostateczny termin :)

Lubieswieczki mam nadzieję, że seks i spacery pomogą. Pamiętaj też o sutkach i schodach 😁 ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:41

Mańka lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:

AC- 30,59CM
    HC- 31,14CM

Także pomiarowo te nasze Maluszki bardzo zbliżone. Kiedyś pytałam lekarki, czy mam spodziewać się zupełnego maluszka a ona odpowiedziała, że nigdy nie wiadomo, bo są dzieci, które do ostatniego dnia ładują gramy a są też takie, które zwalniają z przyrostem. Może właśnie Twoje dzieciątko (w sumie moje też) należy do tej drugiej grupy. Lekarze wiedzą, co robią, więc powtórzę to raz jeszcze--będzie dobrze ❤️

A i u nas dochodzi ta nieszczęsna różnica dwóch tygodni między główką a brzuszkiem, ale badało o mnie już kilku lekarzy i każdy z nich mówi, że jest to akceptowana różnica i widocznie taki urok dzieciora 😉
    Dziekuje za wsparcie. Tobie i wszystkim dziewczynom rowniez!
    A kochana powiedz mi czemu roznica 2 tyg miedzy brzuszkiem a glowka? Z tego co wiem to brzuszek powinien byc mniejszy o 1-2cm odd glowki.

10.09.2019 Marcel
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian mi Nie zalezy na kp. Sciagam dwa trzy razy na dobe tylko aby nie bylo stanu zapalnego.
    Ja w pologu hyn dobre. Nie moge sie w dzien polozyc bo mam tylko krzeslo. Dobrze ze w nocy mam lozko polowe tyle dobrze.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot- na pewno już tulisz maluszka :* kciuki za Was tak czy tak nieustanne!

Laurka- ale masz pecha z tymi puchnieciami:( dobrze ze teraz jakiekolwiek klapki można nałożyć. Już niedługo i wróci ciało do normy!

Agusia- kciuki za małego i wynik z holtera! Lepiej wszystko teraz sprawdzić od razu i mieć pewność ze jest wszystko dobrze!

Lubieswieczki- to teraz schody, seks, okna, łazienki i rodzisz :D

Dziewczyny ja Was kochane czytam ale odkąd starszak wrócił do przedszkola to tez muszę jemu czas poświęcać na spółkę z mała jak najwiecej no i e efekcie nie pisze tu tak często jakbym chciała.
    U nas wszystko w porządku, malutka jest słodka. Ładnie je, śpi w dzień i w nocy tak ze nie mogę powiedzieć żebym chodziła niewyspana. Z tata zostaje jak trzeba :) starszak mała zafascynowany wiec bajka trwa, ale mamy trochę w rodzinie załatwień wiec to mnie trochę martwi

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:

AC- 30,59CM
    HC- 31,14CM

Mańka nie rozumiem co jest złego w tej różnicy 2 tygodni. Możesz mi powiedzieć. Ja mam jeszcze większą różnicę i nikt nic nie mówił.

A co do wagi i wielkości to mam bardzo podobne. Głowa jest jeszcze nieco większa. Termin mamy chyba podobny ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ