X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jeszcze zapytam o przystawke do łóżka... to Milly Mally faktycznie dobre jakościowo? bo jednak połowę tańsze niz Chicco... czy kinderkraft ? Na zdjęciu wszystkie wyglądają praktycznie tak samo

• Laurka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Manka: Mialam napisac wczesniej, ale sie nie udalo - nastepne 2 wizyty mam zaklepane na 11. oraz 19. Takze wyrazilam pobozne zyczenie, zeby tego 19. prosto z gabinetu zostac odeslana na porodowke 😉

Aster4n lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łania wrote:
    Oleczka94 nie mam pojęcia, z tego co wiem to najpierw balonik, a jak nie ruszy to oxy, ale jak będzie to zobaczymy czy od razu zaczną czy będą czekać kilka dni na rozwój wydarzeń. Najchętniej bym czekała w domu na rozwinięcie akcji, ale lekarz mówi, że powinnam być pod obserwacją już.
    A na czym polega ten balonik?

Bo u mnie maja cos na szyjke dac, jesli po 30h nic sie nie bedzie dzialo to maja przebic wody, a jesli dalej nic to dopiero ta oxytocyna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 01:50

10.09.2019 Marcel
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu, nie pamiętam dokładnie, ale któraś dostawka z Kinderkraft (Neste albo Uno) zrobiła na mnie słabe wrażenie pod względem jakości i wykonania- wyglądała jak zabawka. Chicco, jak dla mnie prezentuje się najlepiej, ale faktycznie cena wysoka. Milly Mally jest akurat tak po środku a udało mi się ją wtedy kupić za 320zl z darmową dostawą. Jedyne, co mogłabym jej zarzucić, to ciężko odpinany bok, ale może to kwestia wprawy. O ile się nie mylę dość fajna była też dostawka z Lionelo. Mnie zależało na funkcji kołyski a niestety nie wszystkie firmy taką mają.

Laurka, też mam wizytę 11.09., więc liczę na to, że dostanę skierowanie na badania do porodu, na spokojnie je zrobię i akurat na 19. ze wszystkim się wyrobię. I w ten dzień złapią mnie skurcze, zdążę się umyć, zjeść coś i ewentualnie przespać. Na spokojnie dojedziemy do szpitala, gdzie uśmiechnięta pani położna zawiezie mnie na porodówkę i powie, że max 2h i będzie po wszystkim. Kilka mocniejszych skurczy, mąż trzymający mnie za rękę, wdech i wydech, parcie i już trzymam malutką w ramionach. TAK TO SOBIE WYMYŚLIŁAM 😂😂😂

łania, elvira, Mama_Staszka, Sylwiu, klopsik, Aster4n, Mila lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z tiny love buraczki fajne są. Ja właśnie planuje go kupić :)
    Mnie obudził bol brzucha znów jak na okres i znowu poleciało sporo pobarwionego śluzu :)
    No ale to tyle, brzuch się spina i nawet za bardzo nie ma jak tych skurczy liczyć bo brzuch „okresowy” :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 7 września 2019, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuuuu chyba coś się zaczyna dziać ! Myśle ze dziś znajdę się na porodówce albo chociaż na patolce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 03:14

Karmazynova, monkle, Mańka, NewYork, stayaway lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki zjezdzaj stad i sru do szpitala w koncu a nie nas tylko kokietujesz tyle czasu! 😂 A tak serio to powodzenia! Oby Ci porod jak najlzejszym byl!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 7 września 2019, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a no idę sobie idę :) Wykaplam się i ogarnelam :) Poleze jeszcze trochę i jadę :) Trzymajcie kciuki !:)

Jusi 28, elvira, tere-fere, Mama_Staszka, klopsik, Karmazynova, monkle, Ula_Lbn, Mańka, manda21, andziaxs, Izoleccc, stayaway lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki powodzenia!

Oleczka to się nazywa cewnik foleya. Z tego co czytałam to ma chyba powodować rozwarcie. Mój pierwszy poród ruszył sam, marzę, żeby do wtorku coś się zadziało.

Mańka no piękny obraz masz 😁 wierzę, że u Ciebie tak to wszystko przebiegnie 💪😛

Mańka lubi tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj tyle sie dzialo. Jestesmy w domu! :) wyszlismy wreszcie. Starszy syn mnie nie poznal :( poryczalam sie :( ale do dzidziusia zagladal palcem dotykal zaciekawiony. Nocka slabo. Mlodszy jak aniolek jadl i spal. A starszy sie obudzil i dwie godz latal oo pokoju a to zabawki a to plakal a to chcial mleko :O szok! On nie jadl w nocy od ukonczenia 2 mc! Ale widac musi sobie poukladac wszystko na nowo. Moze dzis juz do mnie przyjdzie.
    Ja mam mleka coraz wiecej. Sciagam po ok 100/130 mln co kilka godz. Nie przystawiam malego bo on nie chce z jednej piersi wcale ssac a z drugiej troche i zle lapie a ja nie mam sily sie szarpac kombinowac. Butelka wiem ile zje i juz. Poki bedzie mleko bede sciagac.

manda21, Jusi 28, Sylwiu, Karmazynova, monkle, Mańka lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia- reakvja starszego synka jest normalna. Musi się oswoić z nową sytuacją. A to że będzie chciał pewne rzeczy robić jak dzidzia to też normalne. Pamiętam jak moja siostra opowiadała jak siostrzeniec jak się siostra malutka urodziła yo nagle chciał być karmiony,siku w Pampers itp. Trzeba dać dziecku czas.

A co do kp to jak najczęstsze przestawianie spowoduje że dziecko nauczy się ssać. Przecież maluch nie zna innych piersi,nie wie czy mamy piersi takie czy inne. Jak źle łapie to może pomysl o doradcy laktacyjnym żeby wam pomogła różne pozycje dopasować żeby dobrze chwycił.

tere-fere, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:32

❤💙❤💙
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mańka za info odnośnie dostawek , moze jeszcze gdzies w sklepie popatrze na nie "na żywo" :-)
    Plan porodowy mega :-)

Mańka lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 września 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia cieszę się !! Brawo :)

Ja melduje się z domu, byłam na izbie ponad 2h a nie śpię prawie cała noc... padam na ryj. 1cm rozwarcia, ewidentnej to dalej czop odchodzi, krwią się nie przejmować. Na ktg skurcze pisały się tak co 10 min czasem jakiś mniejszy pomiędzy no i pisały sie na ponad 150 i naprawdę je czułam. Serio boli cholernie, aż strach pomyśleć co będzie dalej. Jednak są jeszcze do przeżycia . Ale ja raczej nie należę do panikar wiec Pani doktor stwierdziła ze to może jeszcze trochę potrwać i bez sensu mnie trzymać w szpitalu bo na rodząca nie wyglądam :)
    No wiec na pocieszenie zjadłam dwa mcmuffiny w maku i teraz idę leżeć :) wątpię żebym zasnęła bo skurcze mnie wybudzają no ale spróbuje :)
    Trzymajcie się :)

monkle, Mańka, manda21, andziaxs lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki czyli jednak będziesz czuła te skurcze :) trochę mnie pocieszylas, bo to znaczy, że ja też poczuję jak przyjdzie co do czego. 3mam kciuki za szybki rozwój akcji! :)

Dziewczyny, ale z tego co zrozumiałam Agusia nie chce karmić a jak ktoś nie chce to nie przekonacie :).

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, o to przynajmniej na Maczka się załapałaś 🙈 Fajnie, że Cię nie zatrzymali, tylko podeszli do tego zdroworozsądkowo. Ja boję się, że któregoś dnia mnie zatrzymają w szpitalu albo każą się tam zgłosić i będą trzymać, męczyć a wtedy, to nic z tego nie będzie. Też nie należę do panikar, ale co dom, to dom.

Agusia, cieszę się, że jesteście w domu. Nie martw się, dla Starszaka to zupełnie nową sytuacja. Córka znajomej (2latka) na początku też, mimo starannego przygotowania przez rodziców, "dziwnie" się zachowywała. Po kilku dniach dziewczynka zapytała, kiedy po maluszka przyjdzie jego mama, no bo on chyba za nią tęskni 😂 Dla dzieci, to totalna abstrakcja, że nagle pojawia się dodatkowy człowiek w rodzinie.

Sylwiu, najlepiej dostawki obejrzeć na żywo. W Krakowie wszystkie miałam okazję zobaczyć w ToysRus. ☺️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sciagam max 3/4 razy na dobe wiec czasu malo. Mi tak wygodnie. Jakos jak mi ssal cyca Nie kreci mnie to. Sorki za szczerosc.

Mańka, Mila lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia-szkoda bardzo bo masz mleko. No ale jak tak wolisz to trudno. Dobrze że dostaje od ciebie to co najcenniejsze.

201512131765.png

201909081765.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, spokojnie, nic na sile, ważne żebyś i Ty i Maluch byli zadowoleni i spokojni 😘

Laurka, tez zaliczyłam dziś masaż i mój kręgosłup mi dziękuje:)

Lubieswieczki: trzymam kciuki✊✊✊

U nas dziś ostatni dzień 37 tc:) czyli od jutra ciąża odnoszona. We wtorek ostatnia wizyta, zobaczymy, ile mały przykoksowal i czy coś się dzieje. 18.09 ma być nasz wielki dzień:)

• manda21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki to dzisiejszy dzien jest Twoj. Powodzenia!

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ