X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka ja mam to samo z tym spaniem! Od co najmniej tygodnia. Nie doswiadczylam sennosci I trymestru tym razem, za to nadrabiam na koncowce. Rano czuje sie dobrze, ale jak minie poludnie to kompletnie odcina mi zaplon.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • elvira Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway,Agucha jak samopoczucie przed wtorkiem? Stres jest ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, Manka u mnie to samo ze spaniem. Bedziemy chodzic w ciazy do pazdziernika. Kompletnie brak energi jak na koncowke..

Mańka lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Mnie zaczyna łapać stresik,walizkę już sprawdzałam chyba 4 razy czy aby na pewno wszystko mam.. chciałabym już mieć to za sobą... boję się jak to wszystko.bedzie. jest tyle niewiadomych że samo to mnie stresuje... A jak u Ciebie?

8599skjo9dvue7er.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka, nie ma lekko. Tez mam walnięta teściowa, ale z dwojga złego lepiej ze nie zawraca gitary niż miałaby siedzieć u nas albo wisiec na telefonie.
    U nas zaczęły się kolki. Płaczu nie ma ale stękała nam pol nocy ze spać nie mogłam. Nie dałam espumisanu jeszcze bo to niby od miesiąca ale poważnie rozważam jeśli to się powtórzy, bo dziś jestem jak zombie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Pobieżnie przeczytałam ostatnie posty i jeszcze trochę wrzesniowek się toczy :) powodzenia i dużo zdrówka dla dzieciaków!
    My niestety nie wychodzimy zgodnie z planem dziś, większemu synkowi bilirubina dzisiaj wciąż za wysoka. Czekamy do jutra, modlę się żeby wyniki były dobre. Chce juz uciekać z tego szpitala, ryje mi psychikę strasznie.

Dzisiaj mam ze sobą tylko mniejszego synka, większy pod lampą. A ten malutki biedny, nawet prawie wcale nie placze, muszę go wybudzać na jedzenie. :(

Już wiem że się zanosi, że będą z nich dwa żywioły, zdecydowanie ogień i woda :)

Pozdrawiam serdecznie, wciąż nie mogę uwierzyć że z mojego zeichrowanego organizmu udało się wyczarowac dwóch małych ludków, to jest cud :)

Vian, trzymam mocno kciuki żeby wrzesień za rok był dla Ciebie cudownym miesiącem i wszystko wynagrodził.
    Rok temu w sierpniu ja płakałam po stracie ciąży, a w tym kończyłam bwyprawke. Buziaki

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wiesz, oczywiscie że dzieje się wiecej niż piszę, ale nie chcę tu smutasów dawać. Bo co mam napisać? Że byłam na cmentarzu, że udało mi się nie ryczeć? Że przed zaśnieciem po raz setny analizowałam szpital i mi obrazy stawały przed oczami?
    Serio, nie chcecie o tym słuchać tak samo jak oglądać zdjęć z cmentarza.
    Zbliza się 21.09 i bardzo się boję tego dnia. Czuje, że będzie ciężki. Mam nadzieję, że to sobota i mąż będzie ze mną, bo wyczuwam załamanie.

Pom-pon dziękuję za slowa wsparcia. Alw teraz będę celowac w poród na wiosnę, żeby znow upały w czymś nie pomogły.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę, dlatego też z jednej strony doceniam, że jesteś tu z nami a z drugiej jest mi przykro, że jakoś nie potrafię realnie Ci ulżyć w tych smutkach. Jestem z tych osób, które mogą gadać i słuchać o wszystkim, nie tylko wtedy, gdy jest dobrze. Dlatego też często pytam, jak u Ciebie nie ze ścibstwa a z tego powodu, że każda z nas potrzebuje się wygadać. Nie chciałabym, żebyś od nas uciekała, sama też nie chcę i nie potrafię udawać, że nic się nie stało. Do 21.09. pozostało niewiele, będzie ciężko, ale w ten dzień nie będziesz sama. Podobnie jak Pom-pon wierzę, że za jakiś czas nasze rozmowy będą radośniejsze ☺️ Pamiętaj, że gdzieś tam w Krakowie jest taka Mańka, która zawsze chętnie Cię wysłucha/poczyta i postara zrozumieć 💪

Poza tym to dotyczy każdej tutaj zgromadzonej, zawsze chętnie czytam co u was. Może właśnie dlatego unikam fb, bo wiem, że czasami obcym łatwiej się wyżalić, czy pogadać o głupotach. 😉

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Laurka, Manka u mnie to samo ze spaniem. Bedziemy chodzic w ciazy do pazdziernika. Kompletnie brak energi jak na koncowke..

Ostatnio mąż czaił się na wypicie piwka, bo dla niego teraz ten wrzesień, bo taki trochę miesiąc trzeźwości. I mówię biednemu chłopu, żeby się napił, bo mam takiego lenia, że nawet rodzić mi się nie chce i nie mam sił 😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka jesteś złota kobieta. Ja ani przez moment nie pomyślałam, że pytasz o cokolwiek przez wścibstwo. 😊 po prostu nie chce tu pisać o smutnych rzeczach.

Eejjj to kawusia jak bedę jechać do Krakowa. W jakiej okolicy mieszkasz?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Witam sie i ja lecz ciagle w dwupaku. Nic sie u mnie nie dzieje ze spraw stricte porodowych. Czop siedzi twardo i nawet kawalunia nie bylo widac ani razu. Licze na ta dzisiejsza pelnie ksiezyca, a noz widelec cos da:) i dzis musze meza wytarmosic bo nawet mij lekarz mi kazal wiec w sumie mozna powiedziec ze mam na to recepte:) tak bardzo zazdraszczam wszystkim ktore juz urodzily, czytam czasem o Was, o karmieniach, kupkach,nieprzespanych B cach i jestem przerazona! Chyba to dlatego przestalam sie udzielac czy tu czy na fb. Gratuluje Wam maluszkow i niech zdrowo rosna. Znajac zycie to ja bede sie turlac do pazdziernika:/

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wczoraj byłam na wizycie i lekarz powitał mnie słowami, że za dobrze wyglądam jak na kobietę do porodu. Badania potwierdziły, że na razie Arkowi się nie spieszy. Jadę do szpitala już we wtorek i albo we wtorek (38.6) albo w środę (39.0) będę mieć cc. :) młody waży okolo 3450g i ma wodniaka w jednym jądrze, ale lekarz kazał się nie niepokoić.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:

Miło, że pytasz Kochana. U nas ostatnie dni na wariackich papierach - podpisanie kredytu, ostatnie formalności przed rozpoczęciem budowy- murarze wkraczają w przyszłym tygodniu. We wtorek ja mam cięcie, a mój tata też kładzie się do szpitala, bo będzie miał koronografię. Wczoraj dopiero skończyliśmy urządzać pokoik dla małej i M skręcił w końcu łóżeczko!
    A jak u Ciebie? Jest stresik? Wszystko czeka gotowe?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba wszystko gotowe ale mniejsza o to:D wiem co mnie czeka i strasznie się boję :( A jeszcze się nasluchalam że 2 cc dużo bardziej boli i wolniej dochodzi się do siebie

Dziewczyny a kiedy macie być w szpitalu w pon czy wtorek ? Ja we wtorek przed 7

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Gratulacje rozpakowanym :) kto jeszcze czeka ?
    My już od wczoraj w domku:) Dziś zaliczona pierwsza kąpiel i histeria jakiej mało :) Zobaczymy jak pójdzie kolejnym razem :)
    U mnie już coraz lepiej choć hemoroidy troszkę dokuczają :( Ale mam nadzieje ze niedługo znikną :)
    Mały jest przecudowny, ale straszny uparciuch... nie możemy dać sobie rady z cycem, ja mam płaskie brodawki i to faktycznie nie jest wymysł położnych :/ Przez kapturki jest taka histeria ze masakra odpychanie, płacz a nawet krzyk coś tam pociągnie szybko i znów krzyk.... Musiałam dokarmiać e szpitalu, chyba z 8 położnych i jedna laktacyjna takie cwane próbowały przystawić młodego i dupa. Ryczałem chyba z dwa dni bo jedna powiedział ze czasem tak jest i mimo rzeki pokarmu nie da się. Inna doradczyni laktacyjna powiedziała ze no próbować ale jak jest taka złość to odciągać. Wiec ostatniego dnia jak wychodziłam ze szpitala to z cyckami jak kamienie... odciągnęła laktatorem i dam młodemu. Tlmyslaam ze e domu będzie inaczej ale nie... Młody wcina mleko z proszku niestety ale dostaje tez moje odciągnięte. Nie robię tego regularnie bo musiałabym robić to cały dzień.. tak wiec przykro mi niesamowicie no ale nie mogę patrzeć jak się meczy i on i ja.
    Ogólnie jak tylko pomyśle o karmieniu piersią to rycze... a wszyscy mnie o to pytają :(:(:(:(

Wyzalilam się....

Piszcie co u Was!!!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    U mnie chyba wszystko gotowe ale mniejsza o to:D wiem co mnie czeka i strasznie się boję :( A jeszcze się nasluchalam że 2 cc dużo bardziej boli i wolniej dochodzi się do siebie

Ja do szpitala mam się stawić w poniedziałek koło 7.30. Dostałam info że jak będzie okienko w poniedziałek na cc to zrobią mi cc w poniedziałek A jak nie to normalnie jak było zaplanowane we wtorek.

manda21 lubi tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:

Ja mam być we wtorek o 7.30 na IP :)

Ja słyszałam że znowu lepiej się dochodzi. Przekonamy się 😘 damy radę!

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w rozpoczętym nowym tygodniu - 40! :)

Czekam, czekam i nadal nic - od dwóch dni mam tylko więcej skurczy przepowiadających, ale nieregularnych i straszne zmęczenie mnie dopadło (nawet na twarzy się bardzo objawia). Mała się teraz bardzo uspokoiła, ale jest ciężko. Czekam na wizytę 19.09. ale mam nadzieję, że w końcu coś samo ruszy! Mam wrażenie, że urodzę jako jedna z ostatnich. :P

Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych mamusiek! I kciuki za oczekujące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 19:39

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Witam się i ja w rozpoczętym nowym tygodniu - 40! :)

Czekam, czekam i nadal nic - od dwóch dni mam tylko więcej skurczy przepowiadających, ale nieregularnych i straszne zmęczenie mnie dopadło (nawet na twarzy się bardzo objawia). Mała się teraz bardzo uspokoiła, ale jest ciężko. Czekam na wizytę 19.09. ale mam nadzieję, że w końcu coś samo ruszy! Mam wrażenie, że urodzę jako jedna z ostatnich. :P

Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych mamusiek! I kciuki za oczekujące!

Leksi tez mam wizyte 19.! I chce wtedy rodzic! Moze uda nam sie "razem". I jeszcze Manka z nami 😉

Kumen wywolywalam Cie niedawno. Tak mi sie przynajmniej zdaje. Mam nadzieje, ze mi sie nie przysnilo. Mozg mi juz kompletnie nie dziala. Nie przejmuj sie jest nas jeszcze garstka niedobitkow 😉

Leksi lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki nie martw sie. Ja mialam tak ze starszym. Teraz maly nawet lapal jedna piers druga tez plaska. Ja odciagam 3-4 razy na dobe bo nie mam czesciej czasu bo kupa roboty z dwojka maluchow. A ile sciagasz? Bo ja po ok 100/120 jednorazowo. W nocy daje mm bo dluzej spi heh a w dzien swoje i tez mm bo nie starcza na kazde karmienie.

Pom-pon duzo sily zycze. Mnie tez szpital dobijal.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ