X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Ja przy takim ciśnieniu bym pewnie chodziła po suficie...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nifasowa Debiutantka

Wysłany: 11 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim...Ja dziś 11.09 o godz.11.30 przez cc urodziłam córeczkę..55 cm..3640 waga..Już wstałam wzięłam prysznic i czuje się super.

Mama_Staszka, Laurka, Karmazynova, Ula_Lbn, Jusi 28, Mańka, Aster4n, Kaska, Uwemhe, elvira, Annie80, manda21, Mila, 91, Agusia_pia, AmyLee44, Foto_Anna, Izoleccc, monkle lubią tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aankaa, Dargol, Karola, Pom-pon, Nifasowa, gratuluję i witam na świecie kolejne Maluszki 😍 Tyle emocji! Nie dziwię się Pom-pon, że dopadła Cię taka chuśtawka nastroju. Wszystko będzie dobrze dziewczyny, kto jak nie wy! 😘

Laurka, oh się podziało 😞 Trzymam kciuki, żeby porządnie się tam Wami zaopiekowali. Czekam na wieści, chociaż kto wie, może już tulisz Malutką, obyście obie były całe i zdrowe. ❤️

A u mnie po dzisiejszej wizycie wyszło wszystko w porząsiu. Mam 1cm rozwarcia, ale jest dość twardo i mam łykać olejek z wiesiołka i zachęcić męża do aktywności 😁

No i najważniejsze, moje dzieciątko przykoksiło i waży +/- 2900 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 23:36

Karmazynova, Jusi 28, elvira lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• łania Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich maleństw :)

I dołączam do szczęśliwych mam. Wieczorem 11.09. urodziłam drugą córeczkę, kopia starszej siostry. 3680 g, 56 cm. Poród indukowany cewnikiem.

Karmazynova, Jusi 28, Kaska, Uwemhe, Mama_Staszka, elvira, manda21, Mila, 91, Ula_Lbn, Mańka, Agusia_pia, Izoleccc, monkle lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aankaa, Dargol, Karola, Pom-pon, Nifasowa, łania gratuluję Wam maluszków!! ❤️❤️❤️ Teraz hurtowo dzieciaczki się rodzą 😍😍😍 witamy maleństwa po drugiej stronie i niech dzieciaczki śnią często śnią o krainie mlekiem płynącej dając Wam odpoczywać.

Pom-pon Kochana cieszę się, że już humor masz lepszy. Nie dziwie się, że masz wiele obaw. Mój starszak urodził się z waga 3080, a Ty oprócz jednego synka nosiła w brzuchu jeszcze jednego. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej a chłopcy w super formie też zostaną szybko wypisanie 😘

Laurka mocne kciuki!!! ✊✊✊ Daj znać w wolnej chwili jak u Ciebie. Ciśnienie mega...

Mańka fajna waga dzieciaka. :) wykorzystuj męża, krec suty i biodrami 😁 ciekawe kiedy maleństwo pojawi się po drugiej stronie.

Ja proszę o kciuki. Dziś wizyta, ostatnia :) a wczoraj farbowalam włosy i zrobiłam henne, więc niech się dzieje co chce ;) ciekawe kiedy każe mi gin jechać na cc.. ☺️

Mańka lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a mnie skurcze cos wybudzily ze snu nie są mocno bolesne nawet ale są odczuwalne. No ciekawe czy to straszaki tylko czy cos sie rozkreca wizyte mam dzisiaj u lekarza to zobaczymy co powie.... termin w niedziele 😊

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi może Klara już chxe się pojawić po drugiej stornie. W najbliższy weekend jest pełnia, więc kto wie 😁 o której wizytujesz?

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Jusi może Klara już chxe się pojawić po drugiej stornie. W najbliższy weekend jest pełnia, więc kto wie 😁 o której wizytujesz?
    No nareszcie mogła by wyjsc w koncu bo juz doczekac sie nie mogę.
    O kurcze nie wiedzialam to sie porody posypia nam pewnie 😊
    Skurcze mam tak co 15 min srednio bo nie sa reguralne jeden co 13 min kolejny co 17 i nie kazdy bolesny jest właśnie. No ciekawe....

Wizyte mam na 11

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania & Nifasowa serdeczne gratulacje, witamy Maleństwa na swiecie.

Laurka, mocne kciuki✊ A jeszcze wczoraj pisałyśmy, jak to czas się dłuży i ze niewiele nas zostało :)

Mańka, zacna waga Twojego maluszka.

Karmazynowa, Ty niestety musisz jeszcze troszkę poczekać 😂😂😂

Udanych wizyt!!!

Jusi 28 lubi tę wiadomość

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 haha masz rację. Grzecznie czekamy 🤣

Annie80 lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:47

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że pełnia działa i będzie tłok na porodowkach :-) Gratuluję wszystkim dziewczynom, niech maluszki będą zdrowe!
    a ja tam sobie cierpliwie czekam do 23 :-)

Mama_Staszka, Mańka, Karmazynova, Jusi 28 lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile rozpakowanych mam!

Dargol, aannkkaa, lania, nifasowa, Karola, Pom-pon- ogromne gratulacje dla Was, macie już swoje malenstwa ze sobą 😍😍😍

Mańka- super waga :D akurat jeszcze troszkę podkoksi i idealny bobasek do rodzenia 😍

Laurka- jak ciśnienie, uspokoiło się? Badają Ci na bieżąco to białko w moczu i jego stężenie?

Jusi- kciuki zaciskam za Twoja wizytę, daj później znać co i jak!✊🏼✊🏼

Sylwiu- 23.09 urodzil się mój stary, fajna data :D choć u Ciebie taki wiek ciążowy ze może się zacząć w każdej chwili :)

Mila/ dla Ciebie tez ✊🏼 Za wizytę!

Pom-pon- piękna waga chłopaków, a Ty jesteś bardzo dzielna mama! Dla mnie za donoszenie ich do takiego wieku ciąży jesteś bohaterka. Mniejszy szybciutko nadgoni. Huśtawka jest normalna, zjazd hormonalny plus dwójka dzieci na stanie to jednak wywrot życia o 180 stopni. Szpital sam w sobie te dobrze nie nastraja. Super ze macie nagranego fizjo, szybciutko opanujecie napięcie i stopki i będzie cudnie ❤️ Jak się dzisiaj czujesz?

Mila, Jusi 28 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam starszaka z przedszkola. Już jechaliśmy odebrać wózek, gdy zadzwoniła nam wychowawczyni by go odebrać.. Mam nadzieję, że to chwilowe.

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Ja dziś odebrałam starszaka z przedszkola. Już jechaliśmy odebrać wózek, gdy zadzwoniła nam wychowawczyni by go odebrać.. Mam nadzieję, że to chwilowe.

A co się stało?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia...nie , nie, nie :-) 23 mam cc, które ma robić moj lekarz (mega fajny) , wczoraj z nim rozmawiałam i powiedzial ze zajmie sie mną jak siostrą :-) :-) także ja czekam , no way ! :-)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:47

Mama_Zuzia, elvira, Karmazynova, Annie80, Kaska lubią tę wiadomość

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    A co się stało?
    Zwymiotowal 2 razy.. Mam nadzieję, że to nie rotawirus :( w domu rzadsza kupa i na razie spokój

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym nowym mamusiom :) zdrowka dla Was :)

U nas jakos sie ogarniam. Nie jest tak zle ale starszak daje do wiwatu. Jak sie zacznie drzec to nie ma zmiluj. Robie mu kary i wsadzam do lozeczka bo nie idzie z nim momentami wytrzymac. Ktos mi podmienil dziecko!
    Mlodszy synek je i spi. Ale glodomorek z niego bo ma czasem tak ze jadl by co godz! Ale ogolnie spokojny.
    Mi po ciazy zostaly jeszcze 4 kg. Poszlo juz 13 kg :) balam sie ze bedzie wolniej spadac. Widac mialam duzo wody w sobie. Nadal oddciagam pokarm. Po ok 350 mln na dobe. Szalu nie ma ale nie mam parcia i nie siedze co godz z laktatorem. Ile bede miala tyle bede sciagac. Dzis mamy wizyte patronazowa pediatry.

Ula_Lbn, Karmazynova lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i 1cm rozwarcia wszystko miekkie lekarz kazal mi isc spac do domu teraz odpoczywac póki jeszcze bole sa delikatne tak więc zrobię. I czekac moze byc dzisiaj lub jutro w każdym bądź razie juz sie cos dzieje😊

Annie80, Mańka, elvira, Ula_Lbn, Mila, Sylwiu, Karmazynova lubią tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ