Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Laurka, musisz wybudzać. U nas było tak z małą jeszcze w szpitalu. Przystawiaj nawet co 2 h, budź ją najpierw. Mokrą chusteczką budziłam, bo nic innego nie działało. Trochę brutalnie, ale musiałam. U nas takie spanie to była oznaka żółtaczki niestety. Także budź i dokarmiaj, przystawiaj. Jeśli chcesz rozkręcić laktację to najpierw cyc kilka minut, a później od razu butelka.
Ale ja wszystko robilam, zeby budzic: gilgotalam, szturchalam, laskotalam, rozbieralam, zeby jej za przytulnie nie bylo- najrozniejsze ceregiele i nic. Jak spac to spac i nie ma jedzenia. Zoltaczki nie ma na pewno.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Ale ja wszystko robilam, zeby budzic: gilgotalam, szturchalam, laskotalam, rozbieralam, zeby jej za przytulnie nie bylo- najrozniejsze ceregiele i nic. Jak spac to spac i nie ma jedzenia. Zoltaczki nie ma na pewno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 13:49
tere-fere lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kumen no to kciuki zeby szybko poszlo. Mi jak jedna ambitna rezydentka chciala zrobic rozwarcie przed cc to az mi swieczki stanely w oczach! Jaki to bol. A trwalo chyba to tylko kilka sekund.
-
Agusia_pia wrote:Kumen no to kciuki zeby szybko poszlo. Mi jak jedna ambitna rezydentka chciala zrobic rozwarcie przed cc to az mi swieczki stanely w oczach! Jaki to bol. A trwalo chyba to tylko kilka sekund.
-
Kumen, trzymam kciuki ❤️
Leksi, jak u Ciebie?
Mnie o 9 założono balonik. Jedyne, co czułam, to wziernik- nic a nic nie bolało. No i tak do teraz sobie chadzam w te i we wte. Jeśli chodzi o sam balonik, to czuję jedynie, jakbym miała siusiaka przez ten wystający kikut 😂 A tak, to co jakiś czas pojawiają się skurcze, wg ktg na poziomie 50%. Chyba bez rewelacji.
No i muszę powiedzieć, że personel tutaj tj. na patologii jest super- począwszy od lekarzy, przez położne aż po samą cudowną Panią kuchenną.
I tylko na płacz mi się zbiera, jak pomyślę, że czekają mnie noce i dni poza domem. Nie umiem spać bez mojego męża i już tak mi tęskno do niego. Na najbliższe dni, dopóki nie urodzę, wziął wolne z pracy, żeby być ze mną póki się da 🙈. Na prawdę, obecność kogoś komu się ufa i czuję przy nim bezpiecznie jest nieoceniona. Po porodzie, póki będziemy w szpitalu wraca do pracy a gdy wypuszczą nas do domu znów przed nami wspólne 2 tygodnie. -
Kumen, kciuki, mam nadzieję, że akcja się rozpocznie szybko, jeszcze dzisiaj! A miałaś rozwarcie na opuszek w ujściu wewnętrznym czy zewnętrznym?
Mańka, kochana - nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Może to dziecinne, ale mnie też najbardziej przerażają te noce i dnie poza domem, w obcym miejscu, z nieznajomymi ludźmi, bez swobody, sama. Ale musimy jakoś to przeżyć! Trzymam kciuki, żeby balonik zrobił robotę i może w nocy obydwie urodzimy! Pocieszę Cię co do skurczy na poziomie 50, to i tak lepiej niż u mnie, bo w poniedziałek mi się pisały na poziomie 10/15 :')
Piszcie dziewczyny co i jak!
U mnie od jakiś 2 godzin znowu skurcze w miarę regularne, co 12 - 9 minut, ból w dole brzucha jakby opasający biodra, organizm mi się oczyścił. Siedzimy z mężem i liczymy te skurcze. Jak za godzinę nie przejdą to jedziemy na IP. Chociaż trochę się boję, że wyjdę na panikarę i np. na ktg nic się nie będzie pisało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 18:06
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Dziewczyny powodzenia I nie dajcie sobie wmówić że nie macie skurczy bo nic się nie pisze na ktg. Mi się nic nie pisało jak leżałam bo miałam cały czas krzyżowe. Dopiero jak siadłam na piłkę to zaczęło się coś pojawiać, a później to już coraz mocniej.
Leksi lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mańka, doskonale Cię rozumiem, ja jak w poprzedniej ciąży trafiłam na patologię to też płakałam jak to tak bez niego spać, ja sama, on sam. Nie było tak źle
A co do cewnika mi założyli przed 10,koło 16 miałam skurcze na 40 % co jakieś 8 min, a przed 20 urodziłam. Tylko mi cewnik mimo 8 cm rozwarcia nie wypadł dobrze, że wody odeszłyCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
To rozwarcie sprawdzal podczas grzebania palcem wiec zewnetrzne raczej:)
Nie wiem czy cos ruszy, juz sie nie nastawiam:) ale podbrzusze mnie okropnie boli przy wstawaniu, chodzeniu czy siedzeniu. Tylko jak leze to jest w miare ok. Aa, i Malutka wazy 3250g. Zostalam skomplementowana za ladny brzuszek i skarcona za wage. Przytylam uwaga uwaga! 22 kg!!! -
Kciukasy za Was dziewczyny! Wrzesniowy final trzyma w napieciu!😄
Ja z mala u pediatry. Wazenie i szczepienie. Ruszam sie nieduzo lepiej niz w 9. miesiacu ciazy. Nie pamietam, zeby wszystko mnie tak bolalo po poprzednich porodach.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny, trzymajcie kciuki - 4 cm rozwarcia!!!
Laurka, Karmazynova, Ula_Lbn, Agusia_pia, łania, Mańka, Kaska, Aster4n, monkle, Sylwiu, pola0909 lubią tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Agusia tak, udalo sie w przeciagu jednej doby podtuczyc. No i byly mokre pieluszki i kupki, wiec na pewno zjadla i nie jest odwodniona. Ale jak uslyszalam, zeby ja znowu przywiezc za 2 dni, to sie popukalam w czolo.
Leksi dzieje sie! Juz niedlugo maluszek bedzie po tej stronie!Sylwiu, k878 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja zdjelam bandaze z cyckow. Jeden jest miekki. A drugi z boku lekko twarfy ale tez dosc wiotki. Nie wiem czy jeszcze zakrecac czy juz nie. Nic nie leci samo. Ja nie naciskam. Myslicie ze sie zatrzyma juz? W pon ost raz sciagalam.potem juz tylko naciskalam jak czulam bol we wtorek a dzis juz nic nie bola bo nie napelniaja sie
-
Agusia ja nie mam pojęcia. Może zostaw odwiniete i obserwuj? Jak kończyłam karmić starszaka piersią to pokarm sam mi zanikal, bo coraz mniej karmilam. Tylko starszak miał wtedy ponad pół roku.
Laurka super, że mała przybiera! dobre wieści
Leksi i jest już dzidziuś?
Kciuki też za pozostałe dziewczyny!
Laurka lubi tę wiadomość