Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratulacje!
Laurka kurczę zawiodłam się. Myślałam, że poczekasz do terminu
Mańka nie znasz dnia ani godziny jeszcze masz trochę do terminu
Wybaczcie, ale więcej nie pamiętam. Umieram na katar. Wszystko zaczęło się od starszaka później młodszy, a teraz ja. Najgorzej jak chłop zachoruje bo to już będzie koniec świata
-
Laurka wrote:Moja znowu spi caly dzien i juz widze jak sie impreza rozkreci na noc 😮 Dlaczego moje dzieci zawsze maja przestawiony dzien z noca??
może żyją wg. polskiego czasu?
dziś jest dobry dzień na urodzenie się mojej małej, do dzieła zatem, niech się coś zacznie dziac!Mańka lubi tę wiadomość
-
Astern kciuki za rozkręcenie akcji !!! Ja moją tylko kp mam pokarm mała ładnie ssie teraz ale prawą brrodawkę mam zmasakrowaną i karmienie tą piersią to istny koszmar. Ale walczę. Na przyszły tydz postanowiłam spotkać się z doradcą laktacyjnym bo nie wiem już co robić z tą jedną piersią. Jeśli chodzi o picie to ja nie dopajam dziecka ale z drugiej strony my jak byłyśmy małe to chyba każda piła koperek Niestety też mamy problemy brzuszkowe wtedy daje delicol i od wczoraj dicoflor , ponieważ tak doradzała położna. W weekend przyjedzie do mnie sab simplex to może będzie lżej, bo mała potrafi w nocy 3 godz się męczyć. Zaczęła też nocami strasznie ulewać czasem mam wrażenie , że to co zjadła to wszystko wyleciało, po jedzeniu nieraz potrafię ją 3 razy przebierać , bo ma całe rękawy mokre od ulania. Czy wasze maluchy też tak mocno ulewają ? Dzisiaj mamy pierwszą wizytę u pediatry to też dopytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 09:30
-
Pola, trudne początki karmienia, nie daj się
My dajemy Dicoflor z probiotykow.
Woda się daje przy mm jak jest zatwardzenie i to świadczy o tym ze się złe proporcje daje. Ale nie znam tematu bo my butle wprowadziliśmy jak miała 13 mcy, to szczypta w ta czy w ta nie robi różnicy.
Laski po Cc, ile miałyście krwawienia? U mnie od 2 tygodni brązowe plamienie co kilka dni o takim sobie zapachu. Martwić się?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Jej gratulacje ogromne coraz wiecej mam 😊
W skrócie napisze co u nas powiem szczerze ze brak czasu... jestem przemeczona bardzo bo moja coreczka zle spi w nocy ciagle mi jest na piersi meczace to bardzo nie dojada bo zaraz zasypia no i za chwilke sie budzi by znowu jesc. Piersi mi momentami mam wrazenie ze wybuchna wiec teraz zaczelam spuszczac mleczko i dawac z butelki poprostu bo moje brodawki tez ledwo zywe. I jest lepiej. Powiem wam ze jestem w szoku bo potrafi zjesc za jednym razem 100ml mleka i dopiero spi grzecznie.taki maly glodomorek. Dobrze karmiona byla w brzuszku to teraz tez apetyt ma wielki.
A to moja coreczka sliczna 4 kg szczescia😚😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 11:40
alex0806, Mańka, Leksi, Ula_Lbn, Kaska, pola0909, Agusia_pia, monkle, stayaway, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Ja zaczęłam podawać 3 dni temu biogaię, trochę zapobiegawczo. Moja mała w nocy strasznie stęka, wierci się, chrumka. W dzień trochę też, ale zdecydowanie mniej. Nie wiem czy to problemy brzuszkowe, bo w sumie nie płacze. Kończy się na tym, że biorę ją do nas do łóżka i trochę spokojniej śpi, a przynajmniej łatwiej zasypia.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Manka, ty się ciesz! Widocznie siedzi tyle bo tyle potrzebuje! Ja na moja chudzine jak patrzyłam to płakałam. Do dziś (jutro kończy 4 tygodnie) nie osiągnęła wagi urodzeniowej dziecka Agusi. Do teraz nosi rozmiar 50.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Hej. U nas z brzuszkiem jakby lepiej. Nozliwe ze to od wody?? Bo u nas od prf woda z wodociagu nie nadaje sie do picia i daje malemu mineralna oczywiscie przegotowana i jakby lepiej.
Moj ulewal na poczatku teraz juz wcale prawie.
Justi to ma apetycik
Moj teraz zjada ok 100-120 mln.
Manka oby poszlo szybko :*
My nosimy rozmiar 56/62 i przechodzimy na pampwesy roM 2.
Zababdazowalam cycki. Ale bola -
Hey Hey wpadłam się pochwalić że dziś na świecie pojawił się Franus w 40+4 dniu ciąży z wagą 3860g i 57cm długości ale mówili że teraz nie mierzą prosto lecz inna metodą i trzeba dodać 2cm nawet ale o tym dowiemy się u położnej maluch ma się dobrze odpoczywa a mama się przespała od regularnych skurczy do porodu minęło w sumie 2 godziny 23 minuty także szybko lecz co do parcia było ostro hehe na szczęście nie popękałam i nie cieli mnie dałam radę słuchając położnej
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę wam i dzidziusia zdrówka :*Laurka, Ula_Lbn, tere-fere, monkle, Kaska, Karmazynova, k878, Agusia_pia, pola0909, AmyLee44, Leksi lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Dziewczyny gratulacje
Miałam być dostępna od wczoraj, ale młody mnie rozłożył brzuszkiem... walczymy o kupkę codziennie...
Widzę ze u Was temat ten sam.
Ja podaje BioGaje i podaje wodę. Młody jest na mm wiec podobno jest to wskazane. Przy kp nie ma takiej potrzeby.
Wodę kazała mi podać położna, i po pierwszym podaniu kupa poszła w ciągu 5min:) teraz niestety walczymy dalej
Zmieniliśmy mleczko na bebilon comfort ale mam wrażenie ze nic nie pomaga. Ostatnie kilka dni to chociaż jedna kup na dobę była a dzisiaj narazie nic... młody się meczy a mnie ściska serce.
Mam jeszcze kupione te rurki do tylka w razie czego ale narazie ich nie używam. Czekam aż pójdzie samo...
mam nadzieje ze w końcu się unormuje.
A widzę ze wy jeszcze jakieś kropelki podajecie, na co one są ? -
Lubieswieczki my zaczynałyśmy z Bebilonem dla dzieci przedwcześnie urodzonych, a później zmieniliśmy na bebilon comfort bo myślałam, że problem z kupką jest przez laktoze i muszę powiedzieć, że u nas bebilon comfort jeszcze bardziej pogorszył sprawę. Kupy były strasznie twarde i Marcelinka aż płakała. Zmieniliśmy na bebilon zwykły i problemy z kupą minęły.
-
Laurka- ale czemu Ci przyniosła te zapasy mm? Przecież malutka dopiero co się urodziła i musicie rozkręcić laktację!
Mańka- kochana już bliżej niż dalej, pamiętaj! Wygonią w końcu ta uparta dziewczynkę!
Mamadwojki- gratulacje :* dorodny Franuś!
Agusia- mały głodomorek! Moja je tak 80-90ml
Jusi- śliczna malutka! No i kolejny zarloczek haha
Lania- maluch wie co dobre (łóżko rodziców hahah)k878 lubi tę wiadomość
-
Mańka wrote:No i się doigrałyśmy. Jutro stawiam się w szpitalu na wywoływanie porodu.
Jak mi o tym powiedziano w poradni, to ryczałam, jak te laski z Top Model na metamorfozie. 🙈
Witaj w klubie 👍 jutro jadę do szpitala na wywoływanie na godz 8... -
Dori777, Mańka - ja mam się stawić w szpitalu w piątek. Boję się samego wywoływania, ale też stresuje mnie to, że mogą czekać jeszcze tydzień - leży się w szpitalu i wysyłają przez 3 dni na 15 minut gimnastyki Dobija mnie ta myśl. A jak to jest u Was?
U mnie od dwóch dni silne przepowiadające się pojawiły, potrafią być po 2/3h regularne, później przechodzą. I pojawił się śluz podbarwiony na różowo - ale malutko go. Cały czas mam nadzieję, że jednak samo ruszy.
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
k878 wrote:Manka, ty się ciesz! Widocznie siedzi tyle bo tyle potrzebuje! Ja na moja chudzine jak patrzyłam to płakałam. Do dziś (jutro kończy 4 tygodnie) nie osiągnęła wagi urodzeniowej dziecka Agusi. Do teraz nosi rozmiar 50.
Oj wcale się nie cieszę. Bardzo zależało mi, żeby sama zechciała wyjść, bo to by znaczyło, że jest gotowa. Tylko do tej jej gotowości mi tak spieszno. Ale z uwagi na cukrzycę siedzieć w środku dłużej nie może a szkoda 😞
Swoją drogą, ciekawe jak będzie wyglądać, jak będzie brzmiał jej płacz, czy nadal będzie takim uparciuszkiem. Na jednym z usg było widać włoski 😍 Mam też nadzieję, że ostatnia badania się nie mylą i te minimum 3kg Maluszek sobie waży.
Dori777, no to już za kilka godzin zaczynamy jazdę bez trzymanki. Damy radę! Osobiście staram się nie panikować i podchodzę do tematu zadaniowo 💪
Leksi, oj, żeby chociaż Tobie dane było urodzić bez wywoływania. Skoro pojawiają się takie konkrety, to może do piątku już będzie po akcji. Trzymam za to kciuki ❤️